Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вірменська діаспора вимагає вибачень від Михайла Леонтьєва

Вірмени влаштували стихійний мітинг біля будівлі радіостанції «Комсомольська правда». Вони просили вийти до них Михайла Леонтьєва і Михайла Юр'єва, які, на думку присутніх, раніше невтішно висловилися про події у Вірменії Вірмени влаштували стихійний мітинг біля будівлі радіостанції «Комсомольська правда»

Фото: Gleb Garanich / Reuters

Оновлене о 22:23

Представники вірменської діаспори вимагають вибачень від Михайла Леонтьєва і Михайла Юр'єва за їх слова в ефірі радіо «Комсомольська правда».
Увечері в четвер, 10 травня, кілька десятків людей прийшли до входу в московську редакцію «Комсомолки». Скандал навколо висловлювань журналіста і віце-президента «Роснефти» Михайла Леонтьєва і Михайла Юр'єва - в минулому політика і бізнесмена - триває вже другий тиждень.

Вимагати вибачень до будівлі «Комсомолки» прийшло близько двадцяти чоловік, якраз до початку чергового ефіру програми Михайла Леонтьєва і Михайла Юр'єва. Вони до обурених вірменам не вийшли, зате під'їхав ОМОН, нібито щоб знизити градус напруженості. Все обійшлося словесними суперечками:

«Людина, яка називає інших людей і іншу націю повіями, який агітує людей до різанини і не може потім вийти і подивитися мені особисто, людям, які тут стоять, в очі, сам займається проституцією».

Вірмен обурили висловлювання про те, що для придушення протестів Москва повинна була ввести в Вірменію два полки і втопити країну в крові, що Вірменія - це обтяження для Росії, і вірмени можуть «котитися ковбаскою». Після того, як обурення висловило посольство і Союз вірмен Росії, «Комсомолка» принесла вибачення, а в Кремлі підкреслили, що «нічого спільного з офіційною лінією Москви такі висловлювання мати не можуть».

Але, судячи з того, що вірмени вже після цього прийшли протестувати до будівлі «Комсомолки», інцидент не вичерпаний. Можна згадати, що нині покійного Антона Носика за його слова про «стерти Сирію з лиця землі» пару років тому судили і в підсумку оштрафували, але спочатку йому загрожувало два роки. Так що інструмент покарання за подібні висловлювання у держави є, хоча і сумнівний, каже адвокат, правозахисник Володимир Новицький.

Леонтьєв і Юріїв стверджують, що сенс сказаного ними спотворили. Як пояснив Юр'єв свої слова про «втопити Вірменію в крові», йшлося про варіант, якби влада Вірменії звернулися з офіційним проханням про допомогу. «Хіба можна вважати неприйнятним неповагою і тим більше порушенням суверенітету демонстрацію сили на прохання законної влади країни?» - кінець цитати. Роз'яснення ситуацію, м'яко кажучи, не поліпшили. Слова Леонтьєва і Юр'єва в Вірменії обговорюють другий тиждень, каже вірменський політолог, директор Інституту Кавказу Олександр Іскандарян.

Майбутнє російсько-вірменських відносин - зараз гостре питання. У соцмережах поширюються новини, що Пашинян своїм першим указом нібито перейменував День Перемоги в День скорботи і заявив, що свято було нав'язано радянською владою. Новина виявилася фейком: таких офіційних заяв не було, а парламент навіть технічно не міг затвердити такий закон. Але цей фейк відмінно поєднується з приватною думкою Леонтьєва і Юр'єва.

«Роснефть», прес-секретарем якої є Михайло Леонтьєв, випустила заяву з приводу ситуації навколо його висловлювань. Там сказано, що «Приватні висловлювання журналіста Михайла Леонтьєва не мають нічого спільного з позицією НК« Роснефть »щодо співпраці з Вірменією. Компанія поважає вибір вірменського народу і парламенту країни, а крім того, активно працює в регіоні і гарантує виконання контрактних зобов'язань », - наголошується в заяві« Роснефти ».

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

«Хіба можна вважати неприйнятним неповагою і тим більше порушенням суверенітету демонстрацію сили на прохання законної влади країни?
Ru в ваші джерела новин?

Новости