Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

5 драйвових одеських пляжів

  1. Пляжна зона «Аркадія»
  2. Пляж "Ланжерон"
  3. Пляж "Отрада"
  4. Пляж "Золотий берег"
  5. Чоколівський пляж

Літній сезон в самому розпалі, а ти досі дивишся в дзеркало і подумки приміряєш на себе загар? У нас для тебе чудові новини - ще не пізно кинути все і відправитися на море. Тим більше, що від Києва до Одеси - три-чотири години їзди по трасі. Успей на закриття Одеського кінофестивалю та поринути в хвилі Чорного моря. А ми підкажемо, як вибрати для себе ідеальне місце під сонцем, якщо нудний відпочинок - це не про тебе.

Одеса - це понад 20 км пляжів, більшість з яких піщані. Безумовно, кожен з них прекрасний по-своєму, але зараз ми поговоримо про найбільш куражно пляжах Південної Пальміри, на яких тобі точно не доведеться нудьгувати.

Пляжна зона «Аркадія»

Літній сезон в самому розпалі, а ти досі дивишся в дзеркало і подумки приміряєш на себе загар ibiza.ua

З усією відповідальністю заявляємо, що "Аркадія" - це головне тусовочне місце не тільки Одеси, а й усієї країни. А після реставрації центральної алеї в минулому році «клубна Мекка» отримала свіжий і сучасний вигляд. Уздовж встеленої білим мармуром променаду серед пальм вишикувалися в ряд численні ресторани, затишні кафе, модні бутики і атракціони.

bono-beach bono-beach.com.ua

Узбережжя тут фактично розбито на безліч пляжів у клубів. Так, найвідоміший пляж в місті розташований у знаменитого нічного клубу «Ібіца». До послуг відпочиваючих - басейн біля моря, велика кількість шезлонгів і диванів, ексклюзивна кухня і приємна музика від резидентів нічного клубу. Завдяки ексклюзивності за "Ибицей" закріпився статус кращого пляжного клубу і місця збору золотої молоді.

portofino-club portofino-club.com

Зліва від "Ібіци" розташувалися ще кілька пафосних пляжних комплексів, таких як Bono Beach Club, Itaka і "Портофіно".

Кожен з них може похвалитися власним басейном, ресторанами, лаунж-зонами, просторими терасами і бездоганним білим піском. Проте врахуй, ціни тут не менше пафосні. Наприклад, за оренду шезлонга з тебе попросять не менше 50 гривень, дивана - близько 350 гривень, а за власне бунгало (!) Приготуйся викласти близько 500 гривень.

itaka-club.com.ua

Праве крило "Аркадії" не таке гучне і людне, тут ти без праці зможеш відпочити на березі моря абсолютно безкоштовно, хіба що замість кальяну і "Лонг-Айленда" тобі запропонують варену кукурудзу і холодне пиво.

Як дістатися:

  • Трамвай № 5 (від театру музкомедії по Французькому бульвару, але ходить рідко, з човникового принципом).
  • Тролейбуси № 5 (від площі Льва Толстого) і № 13 (прямий маршрут від Черемушек).
  • Маршрутки № 168 (легендарний маршрут від селища Котовського через все місто) і № 198 (зі Слобідки).

Пляж "Ланжерон"

Iryna Savina

Один з найстаріших і найбільш чистих пляжів міста, розташований поблизу його історичного центру в самому початку пятикилометровой Траси здоров'я, що з'єднує парк Шевченка з пляжем "Аркадія". Берегова лінія тут представляє з себе довгу і простору піщаний насип, яка, на відміну від "Аркадії", нерозривна. "Ланжерон" володіє розвиненою сучасною інфраструктурою - тут є все, починаючи від безкоштовних туалетів і медпунктів і закінчуючи магазинами з пляжними аксесуарами. У центрі "Ланжерона" - нова набережна і дельфінарій, а вздовж берега ти знайдеш безліч затишних ресторанчиків на будь-який смак, де за помірні гроші зможеш пообідати в елегантному наметі з видом на море. На території пляжу "Ланжерон" часто проходять різні заходи і молодіжні фестивалі.

Вхід на пляж безкоштовний, а додаткові послуги коштують на порядок дешевше, ніж в тій же "Аркадії". Шезлонг обійдеться в 30 гривень, парасольку і матрац - ще близько 20 гривень кожен.

Як дістатися:

  • Маршрутки №№ 20, 233, 203 (зупинка «Парк Шевченка»).
  • Тролейбуси №№ 2, 3 (зупинка «Парк Шевченка»).
  • Трамвай № 28 (зупинка «Парк Шевченка»).

Пляж "Отрада"

fb.me

Ще один тусовочний пляжний комплекс уздовж Траси здоров'я, розташований відразу за "Ланжероном". Цікаво, що до "Отрада" можна дістатися за лічені хвилини, спустившись по канатній дорозі прямо від Французького бульвару.

Симпатична пам'ятка пляжу - величезний жовтий камінь з написом Villa Otrada, на тлі якого ну дуже люблять фотографуватися місцеві і туристи. Поруч з каменем ти знайдеш однойменний ресторан.

Відпочивати можна на муніципальному або приватному пляжі. Останній - це елітний комплекс Otrada Beach Club. Тут тебе чекатимуть сотні шезлонгів і десятки наметів, а за однією з барних стійок пригостять освіжаючим коктейлем. Приємна музика, Wi-Fi і смачна їжа вже точно не дадуть тобі нудьгувати від заходу до світанку. Трохи вище над пляжем можна пообідати в ресторані з європейською кухнею і банкетним залом на 500 місць.

Прохід до моря безкоштовний зі стандартним набором платних послуг за бажанням (парасольки, шезлонги і душові кабінки).

На пляжі можна не тільки поніжитися під сонцем, але і зайнятися активним відпочинком, взявши напрокат водний мотоцикл або катамаран. А кому і цього здасться мало, може орендувати цілу яхту в місцевому яхт-клубі.

Як дістатися:

  • Трамвай № 5 (до канатної дороги на Французькому бульварі; звідти також можна спуститися на пляж пішки по сходах).
  • Можна скористатися послугами електромобілів, що курсують уздовж Траси здоров'я. Ціна договірна і залежить від кількості осіб. Півгодинна екскурсія без послуг гіда обійдеться приблизно в 50 гривень.

Пляж "Золотий берег"

odessa.zolotoybereg.com

Ще один оновлений пляж. Нещодавно тут було відкрито крихітна, але дуже затишна набережна протяжністю всього 200 метрів. Ділянка уздовж моря виклали гранітом, встановили лавочки і ліхтарі, облаштували оглядовий майданчик. Тепер завдяки фонтанів, барвистим клумб і достатку зелених насаджень набережна нагадує алею десь в Беверлі-Хіллз або на узбережжі Каліфорнії.

Крім красивою набережною і розвиненої інфраструктури на пляжі є водні атракціони і гірки. Вартість послуг з оренди пляжних аксесуарів тут на порядок нижче, ніж в "Аркадії". Пляж пропонує туристам безліч водних розваг, серед них катання на скутері (150 гривень за 5 хвилин), катання на «банані» (100 гривень), прокат катамаранів (від 50 гривень).

Як дістатися:

  • Трамвай № 18 (до 16-ї станції Великого Фонтану, від кінцевої зупинки 10 хвилин ходьби до пляжу).
  • Маршрутки №№ 215, 223, 191, 127.

Чоколівський пляж

shutr.bz

Розташований приблизно посередині Траси здоров'я, раніше належав санаторію ім. Чкалова. Це невелике затишне пляж, який здавна облюбувала молодь.

Чоколівський пляж - ідеальне місце для активного відпочинку. Уже багато років саме тут збираються волейболісти Одеси, а у вихідні проходять турніри з пляжного волейболу як серед чоловіків, так і серед жінок.

Як такої інфраструктури на пляжі немає. Головна фішка - кінотеатр у моря. Щосереди та щонеділі на території рок-клубу Cardan Music Club проводиться показ фільмів на п'ятиметровім екрані прямо на пляжі. А щоб остаточно переконати тебе відвідати Чкаловський пляж, додамо, що вхід в кінотеатр вільний!

Коли запитаєш у місцевих дорогу до Чкаловського пляжу, не дивуйся усмішкою на обличчях у свою адресу, адже місцеві знають Чкаловський пляж в першу чергу як нудистський.

Це правда, лівіше Чкаловського розташований найбільший в місті пляж для любителів усамітнитися з природою. Стережися, щоб не перепутай! Фото цього пляжу ми не ставимо з міркувань цензури - навіть одеський гумор не врятує картину! Тому милуйся синіми водами Чорного моря, але якщо таки буде інтерес, заглянь на Чкаловський.

Як дістатися:

  • Трамвай № 5 (до зупинки санаторію ім. Чкалова, далі спуститися по сходах до моря).
  • На згаданих вище електромобілях по Трасі здоров'я.

Одеса не розчарує тебе, повір. Навіть якщо ти вже бувала тут не раз, а тим більше, якщо приїхала вперше.

Новости