Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Латиноамериканський check-in - інтерв'ю з редактором тревел-шоу

  1. Орфографічна помилка в тексті:

10 листопада 2017, 9:19 Переглядів: 10 листопада 2017, 9:19 Переглядів:   Існує думка, що за кожним великим чоловіком стоїть жінка

Існує думка, що за кожним великим чоловіком стоїть жінка. І часто це виявляється правдою! Наприклад, шоу "Латиноамериканський check-in" для телеканалу НЛО TV створювалося сильним чоловічим колективом - провідні Женя Славкінскій і Ілля Луценко, оператори Дмитро Котовець і Станіслав Мардаровскій, продюсер Станіслав Котляр ... Але в цьому чоловічому братерство виявилася одна-єдина дівчина, яка стала не тільки душею проекту, але і надійною опорою для всієї знімальної групи.

Про своє, дівочому, досвід роботи в тревел-шоу "Латиноамериканський check-in" сайту "Сегодня" розповіла редактор, логіст і перекладач проекту Олена Мороз.

- Як вийшло так, що ти потрапила в команду тревел-шоу "Латиноамериканський check-in"?

- У "Латиноамериканський check-in" я потрапила через ... "Американський check-in". З хлопцями я дружу вже більше 10 років. Ще до тревел-проектів я була поруч, коли вони робили свої кроки в КВН, Comedy Club, веденні заходів, івент-бізнесі. Ще тоді з радістю їздила з ними у вільний від роботи час на гастролі і допомагала.

- Якими були основні обов'язки на тревел-шоу?

- Все просто. Бути адміністратором-мамою-іншому-перекладачем-кризовим менеджером-логістом.

  • грамотно спланувати маршрут, підібравши оптимальні за ціною і часу стикування;
  • допомогти хлопцям з візами, щепленнями, страховками;
  • знайти і відібрати колишніх земляків для зйомок інтерв'ю в кожному місті;
  • селити команду і забезпечувати внутрішню логістику по всіх містах;
  • шукати цікаві локації з цікавими фактами і за місцем домовлятися про те, щоб нас пустили і дозволили знімати;
  • вирішувати всі побутові питання і форс-мажори;
  • Зараз ось трішки допомагаю з редактурой монтажу.

- Чим керувалася, розробляючи маршрут?

- Є затверджений список обов'язкових країн або міст, а були місця, з якими можна було сперечатися і міняти їх на інші. Поки хлопці були в Азії, я переробила велику кількість інформації в інтернеті, і деякі країни відкинула з міркувань безпеки, деякі по незручності перельотів / переїздів або колосальної ціні квитків туди з найближчої точки, де ми знімаємо. А ось всередині кожної країни, допомагаючи підбирати локації, вже грунтувалася на тому, щоб всі передачі були різноплановими. Наприклад, якщо в одному місті ми вже показали університет, а через пару країн є ще один класний, то як би не було шкода, я його викреслювала. Тому що глядачам буде нецікаво дивитися одні й ті ж місця. Набагато краще за такий короткий час показати якомога більше з різних сфер, щоб допомогти сформувати комплексне враження про те, як там живуть люди, і як це відрізняється від наших широт. Так і з житлом. Намагалася селити команду то в квартирах, то в готелях, то в мотелях, то на віллах, щоб дослідити максимум різних форматів.

- Ти знаєш іспанську мову ... наскільки добре і наскільки це допомогло?

- Ха! Це окрема історія. В Америці я хлопцям все перекладала, і вони зрозуміли, як це зручно. Тому за 2-3 місяці до поїздки Женя Славкінскій сказав мені: "Так, ми їдемо в Азію, а ти вчи іспанську, так як в Латинській Америці без нього нікуди". Я посміялася. А він каже: "Я взагалі-то не жартую. Ти реально повинна вивчити мову". І так ось за 2 місяці паралельно з роботою я занурилася у вивчення мови. На щастя, мені це подобається і я досить посидюща. Так що за такий короткий проміжок часу досягла непоганих результатів, яких вистачило для вирішення майже всіх питань всередині країн Латинської Америки.

- Можеш навести приклад пари фраз, без яких не обійтися в Латинській Америці?

- Стануть в нагоді елементарні речі! Ось маленький словничок:

Hola, ¿cómo estás? = Привіт, як справи?
¿Cuánto cuesta? = Скільки це коштує?
¿Donde esta el baño? = Де тут туалет?
Ну, і особисто нам часто потрібно говорити:
Por favor, abre el maletero. = Будь ласка, відкрийте багажник.
Somos de Ucrania. No somos americanos! = Ми з України. Ми не американці.

Остання фраза особливо актуальна, тому що для жителів деяких латиноамериканських країн будь-біла людина - це американець, і ціну можна називати в 2 рази вище. Та й, в цілому, американців у багатьох країнах Латинської Америки недолюблюють. А коли дізнавалися, що ми з України - відразу розслаблялися.

- Що ти знала про місця призначення до того, як вирушила в подорож?

- У Мексиці була вже два рази до цього, але в інших містах і по одному дню. А в Бразилії бували і навіть жили чимало знайомих, від яких ми начулися про всі аспекти життя. Решта країн відкривала для себе заново. В цілому, знала, що це небезпечно для всіх. А для білошкірих дівчинки зі світлим волоссям тим більше. Тому суконь, каблуків, коротких шортів і дорогих прикрас з собою навіть не брала.

- Яка країна захопила і чим?

- Коста-Ріка закохала в себе більше інших країн. Неймовірна природа. Уявіть собі країну, в якій немає жодного звичного для нас міста з точки зору урбанізації. Все потопає в зелені. Відразу два океани, джунглі, водоспади, національні парки, рибальські села, тварини, бродять навколо тебе; манго на підлозі, і нікуди не поспішають люди. Там навіть плечі розслабляються.
Зазвичай моє завдання полягає ще і в тому, щоб контролювати таймінг тієї частини команди, з якою я знімаю сюжети в конкретний день. Але в Коста-Ріці я неодноразово втрачала самоконтроль і не могла відмовити собі і хлопцям в деяких задоволеннях. Наприклад, затриматися і скупатися в океані. Або пройти трохи далі по національному парку, хоча об'єктивно розуміла, що знято тут вже достатньо матеріалу, і треба поспішати на наступну локацію. Коротше кажучи, Коста-Ріка змушує розслабитися і перестати кудись бігти.

- Де не сподобалося найбільше? Може, було страшно, некомфортно.

- Найбільше не сподобалося, коли мене в Бразилії в Сан-Паулу на 34-й день подорожі хлопці не випустили з готелю. Вони їхали знімати дуже кримінальний район, де можуть не просто забрати речі, але і вбити, і поліція нічого не зробить, тому що не заходить в цей район. І, незважаючи на те, що я найняла нам професійного охоронця і була дуже переконливою в аргументації, чому я повинна поїхати - мене не пустили. Женя сказав: "Будь-який з нас був би щасливий залишитися в готелі і просто полежати, поспати". Для мене ці кілька годин в готелі були борошном. Мені не потрібно було вільний час. Я відчувала себе відлучений від пригод. Наче мене покарали батьки. Це був єдиний момент за поїздку, коли я плакала.

- Назви топ-3 місця, де обов'язково потрібно побувати!

- Якщо вибирати нема з усього світу, а з Латинської Америки, то:

1. Lujan zoo. Контактний зоопарк в Аргентині, де можна зайти в клітку до диких тварин (тиграм, левам, ведмежата, слонам) і погладити їх або навіть погодувати з рук. Неймовірний досвід, і коли дивишся на отримані кадри, не можеш переконати родичів і друзів, що ти не збожеволів, роблячи це, а відчував себе в безпеці.

2. Puerto Viejo de Talamanca. Курортне містечко Коста-Ріки, розташований на узбережжі Атлантичного океану. Тут тобі красива природа, серфери, вічна субота і різноманітні пляжі - від диких з чорним піском до таких, як на картинках з реклами батончиків.

3. Peru. Цілком і повністю. Магія цієї країни якраз не відкривається в одному конкретному місці. Щоб оцінити, її потрібно проїхати всю. Від розвиненою столиці Ліми до старожитностей інків навколо високогірного Куско. Там, до речі, обов'язково брати машину і досліджувати, досліджувати, досліджувати, поки не закінчаться бензин і сили.

- Доводилося стикатися з екстримом під час зйомок?

- У столиці Болівії Ла-Пас, я знайшла для провідних унікальну активність - спуск з 50-метрової будівлі обличчям вниз. На рівні 6-го поверху перемикається страховка, і ти летиш вниз у вільному падінні. З 50 метрів навіть дивитися вниз на місто страшнувато, а коли тобі говорять, що ти повинен ще й переклонити і крокувати - у тебе виникають питання до власної адекватності. Так ось я купила три квитки - хлопці спускалися заради кадру, а я після них спустилася "для себе".

- Що було найважчим за час зйомок?

- В цілому, дуже мало сну і персонального простору. В таких складних побутових умовах після третього тижня стає важко приховувати те, що накопичилося. Я, як неймовірний життєлюб і член команди з найпростішої роботою, намагалася весь час нагадувати хлопцям: "Як би не було зараз важко, тільки задумайтеся, як нам пощастило! Нам випала можливість побачити стільки місць нашої планети. Подивіться на всі боки і задумайтеся, як здорово, що ми тут! ". Іноді у відповідь я чула здавлений коментар операторів, що з рюкзаком техніки вагою 8 кг за спиною цінувати бродіння по місту з ранку до ночі без вихідних важко. Аргументами ж провідних було те, що хворий чи, втомлений чи, з гайморитом або опухлим обличчям - ти повинен незмінно якісно працювати, і на вертіння головою на всі боки сил не залишається. Я ж була щаслива на 120% з 100 можливих і, сподіваюся, що своїм прикладом заряджала їх нотками щастя.

- Ви спілкувалися з багатьма людьми - емігрували українцями, місцевими жителями ... Чия історія запам'яталася найбільше?

- Взагалі все, з ким ми зустрічалися, допомагали нам так, як ніби ми знайомі 100 років і разом дітей хрестили. Це неймовірно, але факт. Найбільше запам'яталася випадкова зустріч з вихідцем зі східної України, який тепер живе в Сан-Паулу. Ми познайомилися на вулиці в день відльоту назад до Києва. Він не захотів бути в кадрі, тому глядачі не впізнають цю історію. Але саме його доброта нас вразила своєю несподіваністю. Він прокатав нас по місту, розповів багато цікавого і додав, що якщо потрібна буде допомога - писати або дзвонити в будь-який час. Ми додалися в Facebook і попрощалися. І ось в цей же день одного з нас не пускають на рейс додому (поки не буду розкривати інтригу кого) і я пишу нашому новому знайомому, що сталася така ситуація і нам потрібна будь-яка допомога. Через 2 хвилини він написав: "Виїжджаю". Він зголосився допомагати людям, яких знає пару годин. Його не зупинило ні те, як далеко від аеропорту він живе, ні те, що взагалі-то не повинен нам нічого. Ось таке почуття плеча від земляків гріє душу далеко від дому.

- У провідних часто запитують, де найкрасивіші жінки. А що скажеш ти? Де найкрасивіші чоловіки?

- Чоловіки - однозначно не в країнах Латинської Америки. Там все люди реально маленькі. Але якщо жінка маленького зросту виглядає мініатюрно і її хочеться захистити, то до чоловіків у мене інші критерії. Якщо говорити про зовнішність, то ідеальний зростання, щоб, коли я на каблуках і тримаю його за руку, не потрібно було згинати лікоть. В Аргентині та Бразилії вже були чоловіки вище, але теж не в моєму стилі.

- Кухня якої країни тебе вразила? Їла черв'яків та іншу екзотику?

- У цій поїздці найсмачніше я поїла в Перу. Перуанці взагалі пишаються своєю кухнею. У них культ їжі, і навіть жителі бідних районів виділяють гроші на те, щоб регулярно харчуватися не вдома. В Куско ми отримали справжній гастрономічний екстаз в ресторані UCHU Peruvian Steakhouse. Або ми були дуже голодними, або це був дійсно самий смачну вечерю. Черв'яків і екзотику не їла, але провідним підсунула, щоб вони заради блага передачі поїли фірмове блюдо в Пуебла - личинки під якимось там соусом. Сама я в той момент за сусіднім столиком уминала смачні кесадіас.

- Привезла щось цікаве / автентичне додому? Сувеніри?

- На шопінг часу майже не було. Крім того, ми багато літали і тому все, що не поміщається в чемодан або може там зламатися - купувати не можна. Але гроші я все одно примудрилася витратити. Справа в тому, що зворотний рейс у нас пролягав через Нью-Йорк, і під час пересадки я виїхала на Манхеттен на кілька годин, де витратила весь свій гонорар за поїздку. З автентичного привезла подарунки всім колегам на роботу - сережки з Перу, свічки з ринку відьом в Болівії, олівці з ринку художників в Аргентині та інші дрібниці.

- Виходить, ти була єдиною дівчиною в суто чоловічому колективі? Як ви будете почуватися, чи не виникало конфліктів?

- Я з дитинства звикла крутитися в чоловічому товаристві. Я в минулому професійний шахіст, тому, коли їздила по світу на змагання, звикла, що навколо, в основному, не дівчатка. Як кілька днів тому сказав Андрій Пределін (ведучий "Еврочекіна" і проекту "Міста"): "Ти і дівчинка-дівчинка і" свій пацан ", коли треба". Думаю, ці слова чіткіше і лаконічніше за все виражають секрет успіху в поїздці.

- Дай пару корисних порад тим, хто вперше збирається в Латинську Америку.

- Приготуйтеся до того, що більшість країн цього континенту дуже контрастні. Розкішна невимовна природа і тут же жебраки брудні райони, де люди живуть всією сім'єю на вулиці в наметі і вживають наркотики при тобі. В якихось галузях вони пішли вперед в порівнянні з Україною, а в якихось знаходяться на рівні наших 90-х. І такі контрасти майже на кожному кроці.

Зустрічаються і неймовірно приємні люди, але потрібно бути постійно напоготові, тому що ризик бути пограбованим дуже високий. Не провокуйте на злодіяння - не ходіть в дуже помітною одязі і не козиряти гаджетами. Або потім не дивуйтеся, що їх вже немає у вашій сумці.

Підучити іспанська або наймайте гіда / перекладача. Тому що зі знанням англійської в цих країнах толку стільки ж, скільки зі знанням російської або української.

І головна порада: почніть з перегляду "Латиноамериканський check-in", щоб зрозуміти, які країни Вас манять.

А подивитися шоу "Латиноамериканський check-in" можна щосуботи о 13:00 на телеканалі НЛО TV.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Секрети шоу" Латиноамериканський check-in ", або Як виходець зі східної України рятував знімальну групу". інші Інші країни дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Як вийшло так, що ти потрапила в команду тревел-шоу "Латиноамериканський check-in"?
Якими були основні обов'язки на тревел-шоу?
Чим керувалася, розробляючи маршрут?
Наскільки добре і наскільки це допомогло?
Можеш навести приклад пари фраз, без яких не обійтися в Латинській Америці?
Привіт, як справи?
¿Cuánto cuesta?
Скільки це коштує?
¿Donde esta el baño?
Де тут туалет?

Новости