Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

аргентинське вино

  1. Секрет аргентинського вина
  2. Який виноград вирощують в Аргентині?
  3. Де спробувати краще аргентинське вино?
  4. Вино для порятунку

Перефразовуючи стару комедію, де за чужий рахунок п'ють і непитущі і язвенники, можна сказати, що, здійснюючи   тури в Аргентину   , І ті і інші неодмінно і з задоволенням пригощалися б тут місцевим вином Перефразовуючи стару комедію, де за чужий рахунок п'ють і непитущі і язвенники, можна сказати, що, здійснюючи тури в Аргентину , І ті і інші неодмінно і з задоволенням пригощалися б тут місцевим вином. І стосується це не тільки «простих смертних», а й гурманів. У кулінарних і винних блогах все частіше можна зустріти захоплені відгуки про продукт місцевих виноробів, які залишають і найдосвідченіші сноби. А адже ще недавно аргентинське вино було практично невідомо широкому загалу - цінителі ж вважали його занадто простим. Однак в останні роки все змінилося, і ось уже вина з Аргентини ставлять на одну планку зі знаменитими чилійськими, а деякі сорти фахівці котирують і як більш цікаві. У чому ж секрет?

Секрет аргентинського вина

сьогодні Аргентина тримає п'яте місце серед найбільших постачальників вина на світовий ринок. Багато в чому це відбулося завдяки французам, які шукали нові площі для розведення лози. Зокрема, до речі, саме тому аргентинське вино експортується саме у французьких бочках. Європейські технології, помножені на вдалий клімат, зробили свою справу - довгі роки колишнє «простим», «сільським», вино з Аргентини стало по-справжньому витонченим. Ну, а традиції, закладені кілька століть назад (адже виноград тут вирощують з початку іспанської колонізації!), Додали йому самобутності і оригінальності.

Який виноград вирощують в Аргентині?

Найпоширенішим сортом винограду з вирощуваних в   Аргентині   є мальбек Найпоширенішим сортом винограду з вирощуваних в Аргентині є мальбек. З нього роблять однойменне червоне вино, яке ідеально підходить до улюбленої страви аргентинців, смаженого на грилі мясу- «Асад». Треба сказати, що сорт мальбек не дуже добре прижився в Європі, де йому не вистачало потужного латиноамериканського сонця. Старий Світ домігся успіху у вирощуванні цього винограду лише в південно-західному французькому місті Каор, де з нього виготовляли т.зв. «Чорні вина», додаючи до основного сорту інші. Каорское вино полюбили в Ватикані, почавши використовувати для причастя - звичне нашому вуху «кагор» дійшло якраз звідти. А ось аргентинський мальбек стає оксамитовим, м'яким і купажовані його з іншим виноградом вже не потрібно.

Втім, в країні вирощують цікаві білі і навіть рожеві сорти. Основний обсяг аргентинських вин проводиться в Мендоса, провінції, що лежить в Андских передгір'ях. Мендоса фактично являє собою пустелю, але з численними оазисами - і ось в них-то визріває найкращий виноград. Мальбек, каберне і мерло ростуть там, де жарко - а світлий виноград (совіньон блан, шардоне і т.д) «любить» більше прохолодний клімат. І його забезпечують мендосскіе перепади висот: на різних ділянках тут може бути від кілометра до двох над рівнем моря, і умови, відповідно, формуються різні.

Цікаво, що в Аргентині вирощують і знаменитий іспанський сорт Темпранільо, який сомельє одностайно визнають найкращою сировиною для виготовлення портвейну.

Відзначимо також, що найбільше експерти цінують в аргентинських винах їх виражений аромат, який дає щільна і товста шкірка - а вона в Мендосі стає саме такою завдяки різниці температур (влітку тут дуже спекотні дні і відверто холодні ночі).

Де спробувати краще аргентинське вино?

Вино місцевого виробництва гостям, які здійснюють тури в Аргентину , Подадуть в будь-якому ресторані. Але по-справжньому познайомитися з різними його сортами можна тільки в бодег - закладі при виноробні, де вас не тільки нагодують стравами місцевої кухні і напоять марочним вином, а й розкажуть про тонкощі його приготування. До речі, не варто дивуватися, що аргентинці нічтоже сумняшеся закушують кращі сорти ... пиріжками! Популярні і тут, і в сусідів-чилійців маленькі «емпанадас» з найрізноманітнішою (але найчастіше м'ясний) начинкою в Аргентині супутніх провину куди частіше іншої їжі - і ніколи не супроводжують у місцевих жителів кава-брейки!

Вино для порятунку

Сьогодні можна з упевненістю сказати, що аргентинське вино було одним з основних рятівників своєї країни після потужного дефолту 2001 року. Адже в Аргентині тоді відбувся ціновий обвал, що сильно знизило собівартість виготовлення вина, яке, в свою чергу, миттєво стало конкурентоспроможним на світовому ринку. Це - ще одна з причин, за якими «провінційне» до тих пір аргентинське вино отримало широку популярність. Ну, а якість тутешнього винограду забезпечило йому справжню любов цінителів. І звичайно, тури в Аргентину - це прекрасна можливість розібратися в винах цієї країни від і до, не довіряючи таку почесну місію експортерам і маркетологам.

Замовити тур в Аргентину:

Ви можете замовити тур в Аргентину , Зателефонувавши нам за телефонами в Москві +7 (495) 640-07-48, в Санкт-Петербурзі +7 (812) 640-07-48.

Де спробувати краще аргентинське вино?
У чому ж секрет?
Який виноград вирощують в Аргентині?
Де спробувати краще аргентинське вино?

Новости