Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: The Times: олігарх Прохоров розповів, навіщо привіз з собою в Куршевель 16 дівчат

Російський мільярдер Михайло Прохоров був затриманий у Франції за доставку молодих жінок з Москви на альпійський курорт Куршевель
В ході рейду в готелі Byblos у вівторок поліцейські затримали Прохорова і декількох росіянок у віці близько 20 років
41-річний Прохоров, гендиректор гірничодобувного гіганта "Норільський нікель", є завсідником серед російських мільйонерів, які вирушають в Куршевель на Новий рік

Російський мільярдер Михайло Прохоров, якого в п'ятницю допитує поліція Ліона, був затриманий у Франції за доставку молодих жінок з Москви на альпійський курорт Куршевель. Французька поліція підозрює Прохорова в тому, що він привіз дівчат легкої поведінки для своїх багатих друзів, однак сам олігарх стверджує, що привіз жінок, тому що любить компанію розумних, красивих і молодих супутниць, пише The Times .

В ході рейду у вівторок поліцейські затримали кількох росіянок у віці близько 20 років, але незабаром всі дівчата були звільнені без пред'явлення звинувачень. Вісьмох росіянок привезли в Куршевель минулого тижня і вісьмох - на цій, заявив прокурор Ліона Ксавье Рішо, який веде цю справу. У п'ятницю буде прийнято рішення, чи висувати Прохорову звинувачення в доставці повій.

"За словами Прохорова, йому подобається компанія розумних жінок, він познайомився з цими жінками в ресторанах і нічних клубах в Росії і привіз їх, але ні в нього, ні в його друзів не було з ними сексуальних відносин. Він взяв на себе всі витрати цих дівчат: він платить за готель, ресторан, розваги вечорами, одяг. Питання полягає в тому, чи повинні вони давати щось взамін ", - зазначив прокурор.

"Прохоров говорить нам:" Щоб залишатися молодим, тебе повинні оточувати молодість і краса ". За словами Рішо, встановлено, що ці жінки не були професійними дівчатами за викликом і не працювали в агентстві, що поставляє послуги повій, зазначає The Times. (Повний текст статті на сайті InoPressa.ru .)

- Le Dauphine: Прохоров користувався послугами елітного "ескорт-агентства"

41-річний Прохоров, гендиректор гірничодобувного гіганта "Норільський нікель", є завсідником серед російських мільйонерів, які вирушають в Куршевель на Новий рік. Велика кількість молодих росіянок приїжджає розділити з товстосумами їхнє свято, кульмінація якого в цьому році припала на вихідні. Ці жінки і привернули увагу французької поліції. Слідчі підозрюють, що багато хто з них отримували плату за секс у формі дорогих подарунків з шикарних бутиків альпійського курорту, пише інша британська газета Daily Telegraph .

Французьке Управління територіального нагляду (аналог британської MI-5) не менше року розслідувало можливий зв'язок курорту з міжнародною мережею проституції. За даними ліонської газети Le Progres , В центрі розслідування перебуває австрійська фірма-туроператор під назвою VIC Travel, яка "спеціалізується на організації елітного відпочинку". Відповідно до публікації, разом з Прохоровим в Куршевелі були затримані також громадяни Німеччини і Австрії. Одним із затриманих є представник австрійської турфірми, яка організовувала подорож в Куршевель численної свити російського мільярдера.

"Чи виходили послуги цієї фірми за рамки забезпечення перельоту Москва - Женева, а далі вертольотом до гірськолижного курорту, а також резервування люкс-готелів і ресторанів? Саме така проблематика цієї справи, де правосуддя належить провести межу між нестримним розгулом проводять свою відпустку мільярдерів і злочинним поведінкою ", - пише видання.

У свою чергу французька газета Le Figaro наводить слова прокурора Ліона Ксавьє Рішо про те, що молоді жінки, які опинилися в числі затриманих в Куршевелі, на даній стадії розслідування "розглядаються не як дівчата за викликом або повії, а як студентки і моделі". "Затримані дівчата стверджують, що працюють моделями, і кажуть, що спокусилися можливістю провести повністю оплачені канікули в Куршевелі. Поки це не дуже схоже на дії агентства, яке посилає" дівчат за викликом "на прохання російських бізнесменів", - наводить видання слова прокурора Рішо .

Газета Le Figaro також пише, що дії французької поліції у багатьох в Куршевелі викликали негативну реакцію. На підтвердження вона наводить слова "розгніваного комерсанта, який володіє бутиком-люкс": "Через ці ідіотів втече російська клієнтура, яка для нас є головною, особливо в січні, коли російські заповнюють курорт. Після поліцейського десанту у вівторок багато російські вже виїхали з Куршевеля. І якщо вони більше не повернуться сюди, а поїдуть до Швейцарії або Австрії, ми опинимося в скрутному становищі. у будь-якому випадку, у всіх країнах ці бізнесмени їздять з дівчатами. Теж мені, Місяць відкрили ", - говорить власник бутіка.

Приблизно в такому ж дусі висловлюється і керівник куршевельского відділу туризму Дені Занон, повідомляє РІА Новини" . "Поліцейський десант на курорт не може сподобатися. Наші російські клієнти приїжджають сюди для спокійного відпочинку, так що це гідний жалю інцидент, який, сподіваюся, не буде мати наслідків", - сказав Занон.

Деякі росіяни, які живуть у Франції, висловили думку, що поліція наївна, автоматично вважаючи молодих жінок, які юрмляться біля багатих чоловіків, повіями. "Це дівчата для приємного проведення часу, яким добре живеться, - заявив The Times один з російських, живе в Парижі. - Про них піклуються, вони бігають по бутіках. Так повелося століттями".

Quot;Чи виходили послуги цієї фірми за рамки забезпечення перельоту Москва - Женева, а далі вертольотом до гірськолижного курорту, а також резервування люкс-готелів і ресторанів?

Новости