Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сезонні фрукти на Кіпрі

  1. Фрукти на Кіпрі влітку
  2. дині
  3. абрикоси
  4. Нектарини і персики
  5. черешня
  6. інжир
  7. Плоди кактуса
  8. Виноград
  9. Папайа і манго
  10. Полуниця
  11. Фрукти на Кіпрі восени
  12. гранати
  13. гуава
  14. Фрукти на Кіпрі взимку
  15. висновок

У списку перших питань, які задають відпочиваючі місцевим жителям, є і такий: «Які сезонні фрукти можна купити на Кіпрі?». Безумовно, вирушаючи на море, хочеться бути впевненим в тому, що вдосталь насолодитися можна буде не тільки сонцем, а й чудовими місцевими фруктами, які доставляються в магазини і готелі безпосередньо з сіл і не піддаються ніякій додатковій обробці.

Фрукти на Кіпрі влітку

кавуни

Кіпрське літо починається Кіпрське літо починається ... з кавунів. Вони встигають, починаючи з кінця травня, а триває кавуновий сезон практично до кінця серпня. Вартість кавунів на Кіпрі починається від 2 євро за кг в перші тижні, а потім стрімко знижується до 0,15-0,20 євро за кг.

Кавун - це король кіпрського літа, і поки ви не виберете найбільший і апетитний з них і не принесете його додому, щоб насолодитися неповторним смаком, можна вважати, що літо і не починалося. Навіть в кінці травня вже можна знайти на прилавках 15-кілограмових «монстрів».

До речі, кавуни на Кіпрі розрізняються залежно від того, де вони виросли. Першими на ринку з'являються кавуни з Паралімні і пафосу , Потім з Акакі. В кавунової трапези є щось зачаровує: згадайте, з яким задоволенням ви надрізає кавун, чуєте характерний тріск і потім розкладає по тарілочках яскраво-червоні шматочки ласощів.

дині

Перші дині, як і кавуни, встигають в травні. Також і сезон продажів кіпрських динь триває до кінця літа. Вартість 1 кг - близько 0,5 євро.

абрикоси

Перші місцеві абрикоси з'являються на початку червня і продаються весь червень і липень Перші місцеві абрикоси з'являються на початку червня і продаються весь червень і липень.

Найкращий сорт кіпрських абрикосів - це kaishia, світло-жовті фрукти з легким відтінком рожевого. Вони менше інших сортів і з'являються у продажу вже на початку червня, але ... лише на пару тижнів. Тому і вважаються найціннішими.

Кілька довше інших «затримуються» на прилавку абрикоси сорти «Майкл Каррік», що відрізняються великими світлими плодами, - дуже красиві, але не такі соковиті, як абрикоси Каіша. Вартість абрикосів на Кіпрі - 2-3 євро за кг.

Нектарини і персики

Перші нектарини і персики з'являються у продажу на Кіпрі на початку червня. Хоча перші достигають на Кіпрі сорти виглядають не такими вражаючими і пещеними, як грецькі та іспанські аналоги в російських супермаркетах, однак не варто звертати уваги на зовнішній вигляд. Саме ці, часом непоказні фрукти будуть найсмачнішими і соковитими. Ціна місцевих персиків і нектаринів на Кіпрі - 2-3 євро за кг.

черешня

Черешня на Кіпрі починає з'являтися з середини травня, але її сезон короткий - і до кінця червня вона вже відходить. На Кіпрі вирощують переважно два сорти - пурпурно-чорний petrokeraza і рожево-білий «французький».

Черешня росте досить високо в горах (наприклад, в Платрес і Агрос є цілі плантації), при цьому коштує досить дорого: перша черешня - біля 11 євро за кг, пізніше - 5-7 євро за кг.

інжир

Інжир на Кіпрі встигає в серпні-жовтні. Такий «розкид» сезону пояснюється тим, що спочатку встигає зелений інжир, а потім вже темний сорт синяво-чорного кольору.

На Кіпрі інжир асоціюється із закінченням літа, коли в самий пік спеки фрукт зріє і як ніби просочується сонцем. Стиглий інжир володіє соковитим насиченим смаком і прямо-таки тане в роті.

Плоди кактуса

Сезон їстівних плодів кактуса опунції настає в серпні. Плоди - дуже смачні, чимось нагадують суміш полуниці і ківі. Але дістатися до них самому не так-то просто: колючі груші впиваються в шкіру і можуть сильно її поранити. Однак хоча б один раз їх потрібно обов'язково спробувати - смак стиглих плодів просто незабутній!

Виноград

Безумовно, не можна не згадати про знаменитого кіпрський виноград, який «вінчає» кіпрський річний фруктовий ринок Безумовно, не можна не згадати про знаменитого кіпрський виноград, який «вінчає» кіпрський річний фруктовий ринок.

На острові росте кілька місцевих сортів, які ви знайдете тільки на Кіпрі (ксіністері, мавро, маратефтіко, офтальмо), а також всесвітньо відомі сорти (Каріньян нуар, султана, каберне совіньон, малага, Матаро, каберне франк, сира, шардоне і мерло) .

Перший виноград з'являється на Кіпрі вже в середині червня і коштує 2-3 євро за кг залежно від сорту. Ближче до осені кількість винограду на прилавках збільшується, а його ціна знижується.

Папайа і манго

Ближче до осені в Пафосі дозрівають і екзотичні фрукти - папайя і манго, їх вирощують в деяких селах. А, наприклад, в селах Dymes і Kyprounta, вирощують малину і ожину.

Полуниця

Полуниця на Кіпрі росте цілий рік, зазвичай в закритих теплицях. Взимку ягодам в них не холодно, а влітку теплиці допомагають врятувати полуницю від спеки.

Основні полуничні плантації розташовані в Фамагусті і околицях Лімассола . Вартість 1 кг полуниці на плантаціях в сезон становить близько 2 євро, тоді як на міських пляжах і в магазинах її вартість може зростати до 5 євро.

Фрукти на Кіпрі восени

манго

З кінця вересня в Пафосі збирають манго. Кіпрські плоди на вигляд дуже непоказні - зелені, кривуваті, з непривабливими податком, однак на смак місцеві манго, як правило, набагато смачніше «сусідів» на полиці з Бразилії і Перу.

гранати

У жовтні на Кіпрі починається сезон гранатів. Перші гранати на Кіпрі блідого кольору, не такі яскраво-червоні, якими ми їх звикли бачити. Хоча тут є і саме такі, але з'являться в продажу вони останніми.

Кіпрські гранати на подив солодкі, з маленькими м'якими кісточками. Їх їдять, видавлюючи з них сік (свіжовичавлений гранатовий сік дуже популярний на острові), або просто додаючи зерна в салати та десерти. Вартість гранатів на Кіпрі - 1,5-4 євро за кг.

гуава

У другій половині вересня в продажу з'являється «вітамінна бомба» - гуава. Плоди гуави містять в п'ять разів більше вітаміну С, ніж звичні апельсини, до того ж в ній міститься велика кількість вітаміну А і різноманітні мікроелементи.

Фрукти на Кіпрі взимку

Банани та цитрусові

Якщо хтось вважає, що сезон фруктів на Кіпрі закінчується восени, то він сильно помиляється Якщо хтось вважає, що сезон фруктів на Кіпрі закінчується восени, то він сильно помиляється. У грудні починають достигати банани (вони ростуть тільки в Пафосі) і різноманітні цитрусові. Сезон бананів триває до кінця зими. Вартість бананів на Кіпрі - близько 1 євро за кг.

У свою чергу, різноманітність кіпрських цитрусових просто заворожує: апельсини, лимони, лайми, Міньола, кілька сортів мандаринів, помело і інші місцеві види. Ростуть вони практично скрізь, починаючи від міських садів і закінчуючи сільськими плантаціями. Місцеві жителі навіть не знімають плоди, які ростуть біля дороги, оскільки вважають їх недостатньо «чистими». Кіпрські цитрусові володіють насиченим смаком і неповторним ароматом.

висновок

Отже, як ви вже, напевно, зрозуміли, без свіжих фруктів на Кіпрі ви не залишитеся, коли б не приїхали сюди. Характерно, що місцеві жителі вважають за краще не купувати імпортовані фрукти, а є ті, які ростуть на острові. Тим більше що благодатна земля Кіпру обдаровує їх фруктами і ягодами в будь-який час року.

Новости