Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Простий саморобний самогонний апарат - Як правильно пити

  1. Головні компоненти апаратів
  2. Куб для перегонки рідині
  3. змійовик
  4. сухопарник
  5. холодильник
  6. Шланги, що з'єднують елементи
  7. Найпростіший самогонний апарат в домашніх умовах

Особливості та головний механізм роботи простого самогонного апарату, призначеного для виробництва самогону, приблизно одні й ті ж. Полягає принцип роботи в тому, щоб нагрівати брагу в спеціально підготовленої для цього ємності. Пари браги будуть підніматися по спеціальній трубці відводу, щоб в іншій ємності, під впливом холоду і конденсату, виходила нова рідина, а саме самогонка.

Для виготовлення саморобного самогонного апарату необхідно, в першу чергу, ознайомитися з усіма ключовими особливостями і правилами перегону браги, а вже після цього підібрати такий варіант, який найбільше підійде по простоті, розмірами і бюджету.

Головні компоненти апаратів

Головні компоненти апаратів

Будь-який, навіть самий простий і тільки-тільки створений самогонний апарат в обов'язковому порядку повинен включати такі елементи:

  • змійовик;
  • Куб для перегонки рідині;
  • Контейнер для охолодження;
  • сухопарник;
  • Кілька активних робочих шлангів.

Куб для перегонки рідині

Для того, щоб своїми руками створити куб для перегонки, можна використовувати такі предмети, як скороварки, фляги з алюмінію, а також прості бідони для молока, як в статті про самогонний апарат з бідона . Всі ці предмети відрізняються можливість герметично закриватися, тому не потрібно буде придумувати ніяких пристосувань, що запобігають втрату парів.

У цих судин широка горловина, тому і догляд за ними більш простий. Наприклад, відмити ємність з великим горлом набагато простіше, ніж судини з звуженим горлечком.

У скороварки, крім усього іншого, є вентиль, що допомагає випускати повітря, тому немає ніякої необхідності в створенні отворів в стінках, кришках або інших елементах. Також скороварки відрізняються невисокою ціною. Є тільки одні мінус - це маленький обсяг, який не дозволяє готувати відразу ж багато самогонки. Так що при великих партіях самогонки доведеться не один раз розбирати всю конструкцію і заливати нові порції.

Що ж стосується бідона і фляги, то всередину них можна не тільки затирати бражку, але і використовувати такі ємності в якості куба для перегонки, що звільняє людину від необхідності переливати рідини.

Флягу з самогонним апаратом з'єднує кілька трубок. Для того, щоб зробити це, потрібно в кришці просвердлити відповідний отвір. Якщо ж бідон або фляга також застосовуються для інших цілей і немає ніякого бажання зіпсувати кришку, то можна реалізувати інший варіант фіксації і з'єднання.

Необхідно вирізати дерев'яний круг, який буде ідентичний за розмірами горловині, а в середині цього кола просвердлити отвір для майбутньої трубки. Після цього можна герметизувати конструкцію. Потрібно взяти житнє борошно, розвести її в певній кількості теплової води так, щоб вийшла консистенція глини, а після цього замазати горловину.

Перегонки можна виробляти на багатті, плиті на газу або плиті на електриці. Також можна взяти кип'ятильник (великий), опустити його у флягу і почати кип'ятити брагу прямо так. Відмінно підійде в разі дерев'яного кола.

змійовик

Це трубка, зігнута в спіраль. Є два варіанти - або змійовик занурюють у воду, або ж вода буде обтікати його. Пари спирту, проходячи через змійовик і охолоджуючись, виходять самогонкою.

При цьому матеріал змійовика повинен бути таким, щоб він не вступав у реакцію з напоєм. Можна взяти мідну або сталеву трубку. Обидва матеріали хороші, але мідь потрібно або міняти час від часу, або чистити содою.

Довжина залежить від параметрів охолоджуючої ємності, однак найчастіше потрібна труба з довжиною від 1,5 до 2 метрів. Діаметр трубки - 1 сантиметр.

Вибір матеріалу змійовика, чи потрібна мідь чи ні?

А який розмір змійовика вибрати, дізнайтеся тут!

сухопарник

Сухопарник не є обов'язковим елементом для саморобного самогонного апарату в простому виконання. Однак загальноприйнятою є думка про те, що сухопарник здатний захистити самогонку від різних домішок, включаючи також сивушні масла. Кріпиться сухопарник між змійовиком і ємністю з бражкою.

Сухопарник він же дефлегматор для самогонного апарату: принцип роботи

Всі неприємні або згубно впливають на людське здоров'я домішки при цьому будуть конденсуватися набагато швидше, ніж спирт, тим самим осідаючи на дно. А спирт, термічний показник кипіння якого вище, буде проходити далі. Тому основна користь сухопарнику - він допомагає скоротити час і зусилля при очищенні напою.

Для примітивного сухопарнику, зробленого своїми руками, підійде банку на три літри з кришкою з металу. Шилом потрібно зробити дві дірки і вставити туди 2 втулки з різьбленням зовні. Вони фіксуються гайками. Тут все - компонент «сухопарник» повністю підготовлений - залишилося тільки з'єднати його шлангами з такими компонентами самогонного апарату, як змійовик і куб для перегонки.

холодильник

Потрібно взяти корито, і в це корито монтувати в горизонтальному положенні змійовик і дві труби. Одна труба піде до ємності з початкової брагою (або, як варіант, до сухопарнику), а по другий в результаті почне витікати самогонка. У разі такої конструкції потрібно періодично міняти воду на холодну. У корито, якщо є, можна помістити лід або сніг.

Плюси такого типу контейнера для охолодження очевидні:

  1. Просте виготовлення;
  2. Можна проводити перегін навіть без водопроводу і доступу до постійної воді.

Також можна зробити проточний холодильний апарат. Для цього потрібно взяти балон у формі циліндра і помістити туди змійовик. У такому випадку потрібно, крім стандартної конструкції, виконати два отвори в балоні - для того, щоб вода могла надходити і йти з камери.

Плюси наступні:

  1. компактність;
  2. Можна використовувати маленький змійовик;
  3. Не потрібно контролювати температуру води.

Шланги, що з'єднують елементи

Не кожен користувач має в своєму розпорядженні зварювання, що дозволяє з'єднувати між собою компоненти саморобного самогонного апарату. У таких випадках можна взяти і використовувати шланги з силікону або ж трубки, які використовуються для підведення води або газу. Чому краще використовувати силіконові шланги?

Найпростіший самогонний апарат в домашніх умовах

Найпростіший самогонний апарат в домашніх умовах

Найпростіший варіант саморобного апарату для виробництва самогону може складатися з таких елементів, які можна знайти в будь-якій квартирі.

Наприклад, для самогонних апаратів можна взяти такі компоненти, як:

  • Каструля;
  • Чашки з металу;
  • тазик;
  • Підставки.

У каструлю необхідно налити брагу, всередину каструлі поставити підставку (найкраще підійде треножник). На цю підставку потрібно поставити чашку, діаметр якої буде дорівнює дну таза. Це буде основний контейнер, який призначений для збору самогонки. Каструлю потрібно закрити тазом з водою (вона при цьому повинна бути холодною) і закрити отвори тестом або ж тканиною, змоченою у воді.

Після цього необхідно поставити каструлю на вогонь і почекати. Пари використовуваної браги, поступово нагріваючись, почнуть підніматися і стикатися зі стінками таза (а стінки у тазу холодні), тим самим трансформуючись з пара назад в рідину. Після цього самогон буде стікати в ту чашку, яка знаходиться в каструлі.

Такий спосіб досить простий і примітивний, однак у нього є кілька важливих мінусів:

  1. Неприємний і дуже сильно помітний запах від браги;
  2. Якщо для перегонки використовуються занадто великий обсяг браги, належить кілька разів починати процес перегонки заново, а для цього доведеться розбирають все конструкцію самогонного апарату;
  3. У самогоні при цьому методі буде більше масел і сивухи.

Для того, щоб тримати під своїм контролем температуру, необхідно самостійно вмонтувати термометр в куб для перегонки. Однак, якщо мова йде про просте самогонному апараті, то можна працювати і без цього термометра.

Вибір матеріалу змійовика, чи потрібна мідь чи ні?
Чому краще використовувати силіконові шланги?

Новости