Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Застиглі вершники апокаліпсису з'являються з вод Темзи двічі в день / Моя Планета

Жителі Лондона можуть насолоджуватися нової скульптурною композицією - чотирма вершниками промислового апокаліпсису, що виникають прямо з вод Темзи

Жителі Лондона можуть насолоджуватися нової скульптурною композицією - чотирма вершниками промислового апокаліпсису, що виникають прямо з вод Темзи. Скульптури встановлені на дні річки і з'являються перед городянами двічі на день - під час відливу.

Автор інсталяції - британський художник і підводний скульптор Джейсон Тейлор. Через свою роботу він закликає людей задуматися про кліматичні зміни, викликаних діяльністю людини, і про те, куди нас веде сучасна цивілізація.

Фігури встановлені менш ніж в кілометрі від будівлі британського парламенту біля Воксхолльского моста. Вони являють собою двох повних чоловіків і двох дітей, що сидять верхи на ваговозах - коні символізують собою витоки індустріалізації. Голови у тварин замінені нафтовими насосами - натяк на вплив викопного палива на планету і на мутації, які відбуваються в результаті зміни екології. Скульптурна композиція носить назву «Прилив».

За словами автора, Темза завжди була джерелом для торгівлі, промисловості і цивілізації - починаючи залізним століттям і закінчуючи сьогоднішнім днем, коли туристи катаються на човнах по її руслу. Головне, на що хотів вказати скульптур, - шкідливі ефекти, які надає сучасна промисловість.

«" Прилив "ставить під сумнів наші майбутні відносини з викопним паливом, - пояснює Тейлор. - Гладкі бізнесмени верхом на двох конях уособлюють владу над цими ресурсами. Їх "колеги" - два маленьких дитини, що зображують майбутні покоління, які житимуть з наслідками надспоживання ».

Джейсон Тейлор спеціалізується на створенні підводних музеїв. Деякі з них стали штучними кораловими рифами і були заселені морською флорою і фауною, перетворившись в частину місцевих екосистем, пише The Creator Project .

Новости