Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Цукати з апельсинових кірок: рецепт з фото

  1. Інгредієнти для приготування цукатів з апельсина
  2. Як приготувати цукати з апельсинових кірок в домашніх умовах

Цукати з апельсинових кірок - зацукровані скоринки апельсина, вони смачні і корисні. В прості рецепти цукатів домашнього приготування входять доступні продукти - шкірка апельсина або мандаринів і цукор.

Зробити цукати (зацукрувати скоринки) самостійно можна швидким способом, але найправильнішим вважається рецепт цукатів з вимочуванням апельсинових кірок, щоб домашні солодощі вийшли смачними, справжніми, і скоринки апельсина не гірчить.

Процес приготування цукатів в домашніх умовах тривалий, підготувати і уварити в сиропі апельсинову шкірку не довго, основний час займає вимочування корок.

Процес приготування цукатів в домашніх умовах тривалий, підготувати і уварити в сиропі апельсинову шкірку не довго, основний час займає вимочування корок

Цедра і шкірка апельсина найчастіше додається господинями при заварюванні чаю, апельсинову цедру використовують при випіканні здоби, пасок , кексів , Цитрусових шкірку просто викидають після вживання фруктів, варіння варення , Але абсолютно марно. З апельсинових кірок цукати виходять смачними і м'якими, якщо їх добре уварити в солодкому сиропі і правильно підсушити в духовці.

Порада від Чудо-Кухарі. Зберігаються кірки з апельсинів до 6 місяців, солодкість можна заготовити в домашніх умовах запас і зберігати в сухому місці. Готові солодощі їдять як цукерки, яскравими помаранчевими цукатами прикрашають торти, морозиво , Тістечка.

Готові солодощі їдять як цукерки, яскравими помаранчевими   цукатами   прикрашають торти,   морозиво   , Тістечка

Як приготувати цукати з апельсинових кірок? Рецепт і пропорції шкірки можна брати в довільних кількостях, головне при приготуванні мандаринових цукатів, цукатів з апельсинів - ретельно промити скоринки, ця умова дотримується, і коли роблять цитрусові цукати з мандаринів, лимонів і грейпфрутів.

Цукати зацукровують в меді, цукровому сиропі , Шоколаді, для посилення аромату в сироп додають прянощі: корицю, імбир, гвоздику, кардамон. Додавання лимонної кислоти або лимона при приготуванні апельсинових цукатів з кірок за цим рецептом робить ласощі кисло-солодким, за смаком нагадує цукерки апельсинові або лимонні часточки, і служить консервантом домашньої заготовки.

Пропонуємо просте приготування солодощі з цукром - рецепт цукатів з апельсинових кірок в домашніх умовах. Смак готових цукатів буде залежати від того, скільки часу апельсин знаходився в сиропі: чим довше скоринки просочувалися цукром, тим вони вийдуть солодше, тому краще дочекатися, поки сироп повністю не вбереться в кірки.

Інгредієнти для приготування цукатів з апельсина

  • апельсинові кірки - 1 кг (це 8-10 апельсинів);
  • цукор - 1,3 кг;
  • вода - 0,5 літра;
  • лимон - половина;
  • цукрова пудра для засипки.

апельсинові кірки - 1 кг (це 8-10 апельсинів);   цукор - 1,3 кг;   вода - 0,5 літра;   лимон - половина;   цукрова пудра для засипки

Як приготувати цукати з апельсинових кірок в домашніх умовах

  1. Підготовку кірочок починаємо з замочування шкірки холодною водою. При вимочуванні з кірок виходить гіркота, і вони стають м'якше. Скоринки вимочують не менше 4-5 годин, краще всього цю процедуру почати з вечора і залишити шкірку у воді на ніч.
  2. Скоринки виймаємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо свіжою водою і ставимо на плиту. Після закипання варимо 20 хвилин на середньому вогні.
  3. Зварені скоринки відкидаємо на друшляк, промиваємо під проточною водою.
  4. Размягчнним після варіння білу шкірку зрізаємо ножем і викидаємо, помаранчеві скоринки нарізаємо довгими смужками шириною близько 5 мм. Вузькі кірки швидше просочаться сиропом, ніж широкі, їх простіше буде висушити.
  5. Для приготування солодкого сиропу змішуємо в окремій каструльці цукор і воду. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, варимо сироп 10 хвилин.
  6. У готовий сироп додаємо вичавлений з лимона і проціджений сік, викладаємо апельсинові скоринки. Доводимо до кипіння і варимо приблизно 20 хвилин, закривши каструлю кришкою.
  7. Перемішуємо зварені скоринки, залишаємо до повного охолодження.
  8. Апельсинову шкірку в сиропі знову ставимо на вогонь і при помішуванні варимо до тих пір, поки скоринки повністю не вберуть в себе сироп.
  9. Готові скоринки викладаємо на деко, застелене пергаментом, залишаємо для підсушування при кімнатній температурі, кілька разів перевертаючи смужки. Або поміщаємо деко в розігріту до 100 ° С духовку і сушимо цукати в духовці, відкривши дверцята.
  10. Правильно висушені цукати з апельсинових кірок не повинні липнути до рук, залишатися гнучкими, тому дуже важливо скоринки не пересушити. Підсушені смужки складаємо в миску і пересипаємо цукровою пудрою.

Підсушені смужки складаємо в миску і пересипаємо цукровою пудрою

Зберігаємо готові апельсинові цукати в герметично закритій банці, інакше скоринки можуть пересохнути і стати твердими, що не соковитими. Для приготування десерту ідеально підходять толстокорие апельсини.

Як приготувати цукати з апельсинових кірок?

Новости