Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

7 найцікавіших блогів про подорожі

На зміну традиційним путівників з тривіальним набором пам'яток прийшли публічні блоги мандрівників на самих різних соціальних платформах: одні вважають за краще вести повноцінний щоденник, інші вибирають інстаграм. Блогери діляться особистими враженнями, знайомлять читачів з нетуристичний маршрутами і, звичайно, підкріплюють свої розповіді докладними фотозвітами.

Ми вибрали сім блогів, де можна знайти багато корисної інформації для майбутньої подорожі.

The Points Guy

The Points Guy

цифрова платформа The Points Guy була створена Брайаном Келлі, щоб ділитися корисними порадами про те, як подорожувати багато і при цьому звести свої витрати до мінімуму. Інформаційний ресурс став настільки популярний, що в 2017 році Келлі відкрив список найвпливовіших тревел-блогерів світу з версії Forbes.

Як зазначає блогер, оптимально організувати свою поїздку допоможуть накопичені милі і програми лояльності. Як це працює? Для початку потрібно замовити дебетову або кредитну карту банку, який співпрацює з авіаперевізниками, потім підключити програму лояльності і намагатися здійснювати всі покупки через цю карту. Однак це ще не все - збирати милі треба вміти. Для початку варто вибрати програму авіакомпанії, якій ви найчастіше літаєте. Щоб не помилитися, Брайан радить стежити за коефіцієнтом, за допомогою якого вираховуються милі.

Крім іншого, блогер ділиться Лайфхак, як швидко отримати привілейований статус в кожному авіаальянсів.

Young Adventuress

Young Adventuress

Ліз Карлсон початку вести щоденник в далекому 2010 році, коли ця культура тільки починала зароджуватися. Незважаючи на те що в її «портфоліо» налічується понад 50 країн, Ліз з особливою любов'ю пише і ділиться враженнями про Нової Зеландії - країні, де вона зараз живе.

Тут можна знайти як туристичні маршрути, так і менш відомі. Наприклад, блогер докладно пояснює, чому варто їхати на новозеландський острів Південний взимку, а на Вайпара-Хіллс - восени. По-перше, взимку на Південному немає москітів. Це важливо, тому що в Новій Зеландії рояться комахи дійсно справляють враження. По-друге, взимку, коли температура опускається до +10 градусів, саме час купатися в гарячих термальних джерелах. Крім того, в блозі Ліз Карлсон розповідає про те, як відчути себе справжнім Індіаною Джонсом в Йорданії, коли відправитися на фестиваль повітряних куль в Каппадокії і де подивитися пам'ятники античності.

The Blonde Abroad

сьогодні блог Кірстен Річ відвідує близько 350 тисяч читачів, а недавно дівчина відкрила офіс в Південній Каліфорнії і найняла невелику команду. Блогер активно оновлює новини в соціальних мережах, однак головне - це сайт, де Кірстен в деталях розповідає про свої подорожі. Незважаючи на те що дівчина часто подорожує по Європі, її самі пізнавальні пости завжди про нетривіальні маршрути по Африці, Південній Америці та Азії. Наприклад, тим, хто ніколи не був на сафарі або на полюванні, Кірстен рекомендує для початку відправитися в будь-який сафарі-клуб, де вам детально розкажуть, як вести себе в непередбачуваних ситуаціях, і будуть супроводжувати вас у кожній поїздці.

До речі, блог може сподобатися тим, хто лише починає відкривати для себе активний відпочинок і хоче спробувати провести відпустку в поодинці. Чому? З дня заснування блогу автор руйнує поширена думка, що подорожувати жінці одній - важко і небезпечно. Наприклад, Кірстен розповідає, як подбати про свою безпеку, подорожуючи однієї. Для початку треба розповісти друзям детальний план поїздки. Також краще всього вибирати денний час для перельоту, щоб не довелося добиратися самотужки серед ночі. І, звичайно, після приїзду в країну треба бути особливо акуратним з незнайомцями. Детальні фотозвіти Кірстен публікує на сайті, але короткі огляди можна знайти і на особистій сторінці в інстаграме.

Nomadic Matt

Nomadic Matt

Меттью Кепнес - автор бестселера (за версією New York Times) «How to Travel the World on $ 50 a Day», книги, яка розповідає про те, як подорожувати недорого. Після успішного дебюту він завів щоденник , Присвячений подорожам. Блогер вирішив не тільки ділитися враженнями про поїздки, а й давати практичні поради початківцям мандрівникам. Наприклад, блог допоможе підібрати кращу камеру для подорожей і знайти недорогі готелі в будь-якому куточку світу.

Крім того, блогер ділиться порадами, як під час подорожі звести свій бюджет до мінімуму і не витратити гроші даремно. Перш за все, треба скласти план поїздки і постаратися прикинути бюджет. Завчасно плануючи подорож, треба порівняти ціни на проживання і докладно розпитати про умови перебування. Це допоможе уникнути зайвих витрат - наприклад, на інтернет. Крім іншого, Меттью ділиться особистими враженнями про проведення часу в країні і дає рекомендації по проведенню дозвілля. наприклад, вирушаючи в Квебек, варто відвідати Dufferin Terrace, відправитися на водоспад Монморансі і скуштувати національні страви в Chez Ashton. Тим, хто хоче нових вражень, блогер рекомендує з'їздити на водоспади Ігуасу або відвідати острів Ява, щоб подивитися Боробудур - другий за величиною буддійський храм.

Passion Passport

Passion Passport - альтернативна платформа , Яка об'єднала мандрівників, професійних фотографів і блогерів. Тут зібрано архів захоплюючих історій з різних куточків Землі. Вибравши регіон, читач потрапляє на сторінку, де зібрані всі матеріали по цій темі. Припустимо, якщо ви хочете відправитися в Перу, сервіс запропонує кілька публікацій, які допоможуть організувати подорож: наприклад, що подивитися в Перу і як дістатися до Мачу-Пікчу.

Тут можна знайти важливі поради та рекомендації, які буде корисно прочитати, вирушаючи в подорож. Так, збираючись у поїздку, необхідно мати з собою невеликий набір ліків для надання першої допомоги: імбирні таблетки, які допоможуть побороти застуду, знеболюючу загального дейтсвія, тигровий бальзам, що допомагає від м'язового болю, і будь-який антигістамінний засіб.

Іван Дементіевскій

Іван Дементіевскій

живий журнал Івана Дементіевского - справжня ФотоЕкспедіціі по маловідомих місць. Часто переїжджати блогер звик з самого дитинства - народився він в Катманду. Зараз Дементіевскій живе в Москві, проте часто подорожує в гори, особливо в Гімалаї. Одна з його найцікавіших експедицій «Шлях бон» присвячена стародавньої релігії, яка виникла в Тибеті і Непалі ще до появи буддизму.

До речі, чотири роки тому Іван вперше побував в Якутії і з тих пір регулярно туди повертається. Так, блогер познайомив свою аудиторію з Ленським і Сінской стовпами, горами Кісіль і Олекминського заповідником.

Починати подорож до Ленських стовпів Іван радить від міста Покровська, який знаходиться приблизно в 100 км від Якутська. Дорога до Олени займає близько півтори години і проходить через кілька справжніх російських сіл. Добиратися до Ленських стовпів найкраще на моторці, тоді на дорогу піде не більше двох годин.

Що подивитися по приїзді? Зазвичай, коли мова йде про Ленських стовпах, мандрівники намагаються знайти вибиті на камені петрогліфи. Ще варто забратися в непролазні нетрі і знайти ділянки справжньою піщаної пустелі. «Від цього виду захоплює дух - справжня Сахара!» - зазначає блогер.

Travelhacks

Travelhacks - це телеграм-канал , За допомогою якого ви не тільки зможете бути в курсі останніх новин, а й дізнатися кілька тревел-Лайфхак. Канал працює і як агрегатор корисних статей і матеріалів про подорожі.

Наприклад, як отримати компенсацію, якщо ваш рейс затримається або скасований? Як пишуть в Travelhacks, авіакомпанія повинна запропонувати альтернативний переліт, можливість перебронювати квиток на зручну дату або відшкодування вартості квитка. Але що робити, якщо ви все ж застрягнете в аеропорту? У такій ситуації компанія повинна надати гарячу їжу та проживання.

Крім того, на сторінці телеграм-каналу можна знайти корисні посилання на акції і повідомлення про зміни в тарифах. Тут можна дізнатися про актуальні знижки на політ до Єревана, нових рейсах на європейських лоукостерів і змінах в правилах провезення багажу у Ryanair.

Як це працює?
Чому?
Що подивитися по приїзді?
Наприклад, як отримати компенсацію, якщо ваш рейс затримається або скасований?
Але що робити, якщо ви все ж застрягнете в аеропорту?

Новости