Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що привезти з Голландії (Нідерландів)? на порталі Паблік Тревел Нижній Новгород

Що привезти з Голландії (Нідерландів)?

Що привезти з Амстердама

тюльпани

Якщо ви особливий любитель і цінитель квітів, а саме тюльпанів, Голландія вас здорово порадує! Загально відомо, що тюльпани є символом Голландії. Ви бажаєте сувенір, який буде точно асоціюватися з Нідерландами? Тоді купіть яку роботу із зображенням тюльпана або ж саму цибулину. Голландію дійсно можна назвати світовим квітником. По всіх усюдах - квіти небаченої краси, величезні плантації, оранжереї, розплідники. На квітникарство працюють кращі інженери і вчені, які виводять і виводять нові унікальні сорти квітів. У сувенірних крамницях і магазинах ви зустрінете величезну кількість виробів в відетюльпанов. Тут є дерев'яні та паперові квіти, на картинах і вишивці, засушені квіти і в спеціальної рідини, що надовго зберігає квітка живим. Дерев'яні вироби квітів настільки майстерно зроблені, що здалеку відрізнити дерев'яний тюльпан від справжнього практично неможливо.

Що привезти з Голландії (Нідерландів)?

Рекомендую вам відвідати квітковий ринок в Амстердамі. Попереджаю, від різноманітності сортів і ароматів, у вас піти обертом! Вироби у вигляді тюльпанів продаються в сувенірних магазинах по всій Голландії, рекомендую їх купувати і в селі Волендам. Саме в Волендамі і вибір більший, і набагато дешевше, ніж в Амстердамі. Наприклад, дерев'яні тюльпани в Амстердамі стоять 3 євро, а тут 1 євро.

Країна Нідерланди розділена на 12 провінцій, дві з яких - це Північна і Південна Голландія. Це прибережні провінції і економічно вони найрозвиненіші саме на них тримається вся економіка цієї країни.

Що привезти з Роттердама

З кінця березня по травень в Нідерландах можна застати чудове видовище квітучих тюльпанів ігіацінтов. А у вересні - Свято квітів. Навіть якщо нічого не купите - отримаєте неймовірні враження від квіткового розмаїття. При покупці квіткових цибулин настійно рекомендую поцікавитися у продавця, чи можна буде вивезти їх з країни. Але найкраще купуйте їх в аеропорту. Там і квіти, і цибулини упакують спеціально для авіаперевезення, до того ж видадуть дозвіл на їх вивезення. Мішечок з десятьма цибулинами вам обійдеться приблизно в 7 євро.

Мішечок з десятьма цибулинами вам обійдеться приблизно в 7 євро

Що привезти з Голландії (Нідерландів)?

голландські черевички

Якщо вам потрібен споконвічно голландський подарунок, то зверніть увагу на кломпи (klomp). Кломпи - це дерев'яні черевички, які теж є одним із символів Голландії.

Рекомендую відвідати музей, який присвячений виробництву традиційної голландської взуття. Ви самі побачите, як черевики вирізають зі звичайного дерев'яного бруска - таїнство творіння! Тут же можна прикупити і самі черевички, і всякі предмети з їх зображенням - від маленьких фігурок до прикрас. Асортимент виробів у вигляді черевичків настільки великий, що перераховувати не стану, економлячи свій і ваш час. Краще все побачити на власні очі.

Непосвяченому обивателю важко уявити, що такі дерев'яні черевички можна ще й носити! А адже ще в 19 столітті в Голландії кломпи носили все і всюди, тоді це була важлива промислова галузь. Але в середині ХХ століття вони просто вийшли з моди. У наші ж дні цю незвичайну взуття використовують тільки селяни в Голландії, ну і ті, мало хто, хто хоче зберегти споконвічно голландські традиції. Як це не дивно, кломпи дійсно дуже зручні. Розумію, в це важко повірити. Але всі сумніви розсіються, коли ви просто поміряєте пару-другу черевичків. Можете і не купувати, але приміряйте обов'язково!

Можете і не купувати, але приміряйте обов'язково

Що привезти з Голландії (Нідерландів)?

У Росії Голландія здобула популярність після знаменитого подорожі Петра 1. Саме в провінції Голландія провів свою подорож Петро і у всіх своїх розповідях згадував тільки Голландію. Звідси і приклеїлося що Голландія, для нас, це все Нідерланди.

Купити як самі кломпи, так і вироби з зображенням черевичків можна як на ринку, так і в сувенірних магазинах Голландії. Голландські кломпи дорослого розміру найпростішої забарвлення коштують від 15-18 євро за пару. Ви можете подивитися на місцевий ринок, там можна знайти дерев'яні черевики трохи дешевше, приблизно від 12 євро. Ціна ж сувенірних черевичків - від 1 євро.

Делфтский фарфор

Хорошим споконвічно голландським подарунком для вас буде Делфтский фарфор. Виробляються ці шедеври мистецтва в маленькому містечку Дельфт (Delft). Вироби з Делфтського порцеляни ви легко впізнаєте по синюватому орнаменту на білому тлі, дуже нагадує Гжель. Купуйте таку красиву порцеляновий посуд, предмети домашнього вжитку і різні фігрукі, статуетки в сувенірних магазинах і лавочках Голландії. У місті Дельфт, в магазині «Royal Delft Ware», найбільший вибір виробів з Делфтського порцеляни. Фарфор тут трохи дешевше, ніж в інших містах Голландії. А взагалі, ціна залежить від розміру вироби, знаменитий голландський сюжет -статуетка «цілуються хлопчик і дівчинка» - десь від 5 євро.

А взагалі, ціна залежить від розміру вироби, знаменитий голландський сюжет -статуетка «цілуються хлопчик і дівчинка» - десь від 5 євро

Що привезти з Голландії (Нідерландів)?

фігурки млинів

Гарним нагадуванням про поїздку до Голландії буде фігурка млини. Трохи з історії: ранньо в Голландії була велика кількість млинів, які використовувалися для розпилювання дощок, збивання масла, для відкачування води з заболочених місцевостей. Так з часом і стали вважати млин одним із символів Голландії. У сувенірних крамничках і на ринках ви знайдете млини з різних матеріалів, будь-яких розмірів і розмальовок. Зверніть увагу на керамічні фігурки млинів, вони дуже яскраві і різноманітні.

Одяг з конопель

Хочу звернути вашу увагу, що Нідерланди - єдина держава світу, де офіційно дозволено вживання м'яких наркотиків. Тому цікавим і самобутнім подарунком буде одяг, а саме - з конопель. Речі з волокна канабісу дуже практичні, стійкі, що не протираються, не рвуться і не вистіривается. Асортимент вражає: від конопляних футболок, шортів, суконь, костюмів, капелюшків до взуття та сумочок. І все це добро коштує не так-то й дорого. З метою пошуку екзотичних шмоток загляньте в магазин в Амстердамі «Rudelaris hempfashion» на вулиці Haarlemstrasaat 71. Ще один радісний момент: такий одяг ви зможете вивезти без проблем.

Ще один радісний момент: такий одяг ви зможете вивезти без проблем

Що привезти з Голландії (Нідерландів)?

футбольні сувеніри

Для любителів футболу особливо цінними будуть сувеніри та одяг з символікою знаменитого футбольного клубу «Аякс». За ними сміливо відправляйте в Амстердам, в спортивний комплекс «Амстердам Арена», який вважається одним з найкрасивіших стадіонів Європи. У «Амстердам Арені» відвідайте цікавий музей, фірмовий магазин і ресторан «Аякса». В даному випадку нас цікавить фірмовий магазин, так як саме там ви можете прикупити сувеніри. Асортимент товару з символікою клубу досить великий: форма, м'ячі, спортивний інвентар, постільну білизну, посуд, тапочки і кепки, аксесуари для комп'ютерів і мобільних телефонів і т.д. Хочу зазначити, що, не дивлячись на досить високі ціни, жоден з відвідувачів не йде звідти з порожніми руками. Наприклад, фірмова футболка коштує від 60 євро.

Дістатися до стадіону можна на автомобілі по кільцевій дорозі навколо Амстердама в напрямку Утрехта. Якщо ви їдете на автобусі, то з центральної станції номерами 29, 158, 174, 177 і 178. Можна і на метро їхати з центрального вокзалу до станції «Bijlmer» або «Strandvliet ArenA». Музей працює c 10-00 до 17-00.

Що привезти з Голландії (Нідерландів)?

Приємні дрібниці з голландської символікою

Що привезти з Гааги

Сувенірів - дрібничок з голландської сомволікой просто не злічити. Якщо ви хочете привезти з Голандії щось запам'ятовується і в той же час заощадити, то вам прямо в село Волендам, що на півночі Голландії. Саме там, на вулиці, яка тягнеться вздовж узбережжя Північного моря, ви не тільки познайомитеся з життям голландських рибалок, а й накупите собі повний рюкзак дешевих голландських сувенірів. Вибір там величезний. Ціна футболки на голландську тематику - від 10 євро. Види Амстердама знайшли втілення практично у всіх варіаціях пам'ятних дрібничок. Наприклад, фото, картини, колажі, чудові акварелі з голландськими пейзажами, глиняні скульптурки знаменитих будівель або все тих же млинів. Повірте, тут дійсно є з чого вибрати. Вартість від 5-20 євро.

Ціни в Волендамі нижче, ніж в Амстердамі, в 2-3 рази. Наприклад, магніти на холодильник в Волендамі від 2 євро, в Амстердамі - від 3-4 євро. Сувенірна керамічна гуртка в Амстердамі варто 6-10 євро, в Волендамі набір з 2-х сувенірних керамічних кухлів - 5 євро.

Сувенірна керамічна гуртка в Амстердамі варто 6-10 євро, в Волендамі набір з 2-х сувенірних керамічних кухлів - 5 євро

Що привезти з Голландії (Нідерландів)?

Будучи в Амстердамі, ви помітите величезну кількість оригінальних сувенірів на наркотичну та сексуальну тематику. Це не дивно, адже Амстердам - єдине місто в Європі, де дозволені легкі наркотики і легалізована проституція. Сувенірні крамнички просто переповнені ручками зі стриптизом, білизною, брелоками у вигляді предметів сексуального характеру, штопорами, складаним ножиком з тією ж тематикою, фігурками, які зображують закохану пару і т.д. Спеціально для нетрадиційної орієнтації теж є все, що завгодно. Як розумієте, вибір на будь-який смак!

їстівні сувеніри

Особисто у мене Голландія асоціюється, в першу чергу, з сиром. Навряд чи в світі, не кажучи про віддалені місцевості, знайдеться людина, яка не чула про голландський сир. Розповідати про сир можна цілодобово: історію виникнення, технологію виробництва, сорти, смакові якості, зовнішній вигляд, рецепти і т.д. Ествественно, не буду витрачати на весь цей час. Відвідавши Голландію, у вас буде можливість намилуватися і напробоваться. Я лише скажу вам на що саме, щодо сирів, вам потрібно звернути увагу. Отже, найвідомішими голландськими сирами вважаються:

«Гауда» ( «Gouda»),
«Едамер» ( «Edamer»),
«Мімолет» ( «Mimolette»),
«Маасдам» ( «Maasdam»),
«Олд Датч Майстер» ( «Old Dutch Master»),
«Бемстер» ( «Bemster»),
«Столвейкер» ( «Stolveiker»),
«Шеврет» ( «Chevrette»),
«Блауе Бастіансен»,
«Доруваел».

Але раджу пробувати якщо не все, то побільше сортів. Ні до чого купувати відому марку, якщо смак не подобається. Варто відвідати сирні музеї і сироварні, де можна побачити, як же саме робиться сир. Не відмовляйтеся від дегустації, яка проводиться абсолютно безкоштовно.

Голландські сири - різних сортів і форм, зі всілякими добавками і запахами, так що вибрати вам з усього цього достатку буде непросто. Зверніть увагу на запах! Деякі можуть, скажімо так, неприємно пахнути. Не лякайтеся, сильний запах не говорить про зіпсованість сиру.

Не лякайтеся, сильний запах не говорить про зіпсованість сиру

Що привезти з Голландії (Нідерландів)?

Сири продаються в супермаркетах, на сироварнях, в спеціальних сирних лавках і магазинчиках. Там можна купити як просто улюблений сир, так і набори сиру в красивій сувенірній упаковці зі спеціальним ножем для його розрізання. Нагадую, сортів сиру так багато, що краще за покупкою такого йти голодним.

Коли будете в Амстердамі, не забудьте зайти в сирний магазинчик, що розташувався в самому центрі міста (біля готелю Краснопільський). Тут продають величезну кількість сортів сиру. З приводу якості можете не хвилюватися, голландці пишаються своїм сиром і виготовляють його, точно витримуючи технологію. Рекомендую в подарунок взяти і різнокольорові сири: зелені, рожеві, помаранчеві, червоні, яскраво-жовті (всі натуральні, без хімічних добавок). Смаки у всіх різні, і радити конкретний сорт сиру складно, але все ж з твердих і без особливого запаху зверніть увагу на сир «Old Amsterdam». Смак, за численними відгуками, обалденнний!

Далі я наведу ще одну корисну інформацію для любителів сиру. Якщо є бажання не просто купити сир, а й насолодитися так званим святом голландської культури, сміливо вирушайте на сирні ринки.

У Нідерландах для вас відкриті п'ять ринків:

Вурди (Woerden) - працює щосереди,
Алкмаар - щоп'ятниці,
Гауда - щочетверга з середини червня по серпень,
Едам - з липня по серпень по середах,
Хоорн - щочетверга.

В основному вони працюють приблизно з 9.00 - 10.00 до 13.00. Ціни різні, ходите, пробуйте, торгуйтеся, порівнюйте. Наприклад, упаковка різних сортів сиру - близько 25 євро за півтора кілограма. Спеціальні сирні ножі - від 4 євро.

Щоб успішно транспортувати сирний сувенір додому, загорніть його в папір. А взагалі, не бійтеся купувати голландські сири, всі вони якісні, дуже смачні і ароматні!

алкогольні сувеніри

Ви помітите, що голландці п'ють багато пива і часто. Це і не дивно, адже пиво тут роблять дійсно гарне. «Для створення пива потрібен солод, холод і совість»! - так виголошують тутешні жителі. Так і є, голландці чітко дотримуються технології його виготовлення.

Саме в Голландії виробляють «Хайнекен» ( «Heineken»). Місцевий «Heineken», будьте впевнені, не наш «Heineken». І асортимент багатший: з легкістю можна підібрати на будь-який каприз щось особливе по фортеці, смаку, аромату і кольору.

Найкращі подарунки і сувеніри з Нідерландів - це ті, які мають конкретне відношення до голландської культури. Їх не знайдеш в будь-якому іншому місці, що, безумовно, гідно оцінять рідні та друзі. Сформований голландський стереотип - вітряки, тюльпани, канали Амстердама і Брюгге. Але країна має і багато інших знакових прикмет.

Крім «Хайнекен», тут в пошані пиво «Грольш» ( «Grolsche»).

Рекомендую відправитися на екскурсію в місто Ейндховен, де знаходиться знаменита фірма Bavaria.Здесь ви зможете оцінити аромат і смак пива.

Звертаю вашу увагу, що популярно в Голландії і монастирське пиво. Сортів такого тут безліч. Воно міцне, насичене, зі складним смаком і нескінченним різноманітністю ароматів. Але що говорити в порожню. Їдьте, пробуйте і насолоджуйтеся або ж разочаровует.

Цінна інформація для тих, хто не особливо захоплюється алкоголем, а пиво сприймає лише як привід для спілкування: Bavaria випускає і безалкогольне малокалорійне пиво. У супермаркетах і винних магазинах можна знайти не тільки вподобане пиво, а й спеціальні подарункові набори.

ялівцева горілка

У голландців теж є свій улюблений національний алкогольний напій - це Женевер (Genever, Jenever) - голландська ялівцева горілка.

Запевняють, що для виробництва в хід йде високоякісне солодове вино. А це вино, в свою чергу, складається теж не з простих компонентів: з ячмінного солоду, пшеничного зерна і ялівцевих ягід.

Відверто кажучи, Женевер - це напій дуже на любителя. Жіночій половині населення ялівцева горілка швидше більше окажеться за смаком. Рекомендую не купувати Женевер в подарунок чоловікам, особливо затятим шанувальникам вітчизняної української або російської горілки.

Трохи з історії: в XIX столітті ялівцева горілка, разом з ромом, віскі і бренді входила в обов'язковий склад алкогольних коктейлів. Мало хто знає, що безліч відомих класичних коктейлів XIX століття, наприклад, «Коллінз», готувалися саме на основі ялівцевого горілки.

Шукати женевер довго не доведеться - в будь-якому супермаркеті вона на поличках уже в подарунковій упаковці чекає своїх шанувальників.

Ювелірні прикраси

У кого достаток не вище середнього - можете пропустити це розділ. Мова про брюликами. Обробляють алмази в Нідерландах ще з XVI століття. Амстердам можна легко назвати (і він таки визнаний!) Алмазної столицею, имеено тут працює п'ять найбільших алмазних фабрик:

Amsterdam Diamond Center,
Coster Diamonds,
Gassan Diamonds,
Holshuijsen-Stoeltie,
Van Moppes Diamonds.

На фабриках виробляють прикраси з діамантів найчистішої води. І сюди пускають відвідувачів подивитися на деякі технології обробки, розповідають про мало не чарівні властивості камінчиків, а потім обов'язково заведуть в магазин, де можна всю цю красу подивитися в готовому вигляді, приміряти і прикупити.

Прикраси також продаються в ювелірних магазинах «Amstel diamond limited» і «Gassan diamonds». Зауважу, що в Амстердамі можна купити прикраси з діамантами за порівняно невисокими цінами. Можна навіть вибрати камінчик і на місці простежити за процесом, як його будуть відправляти - теж по вашим перевагам.

магазини

Графік роботи магазинів:

щодня з 8: 30-9: 00 до 17: 30-18: 00,
по суботам до 17.00.
в неділю всі магазини закриті.

Продуктові магазини заради всіх любителів їсти після шести закриваються в 20: 00-21: 00. Звичайно по понеділках, раз в тиждень, магазини закриті до 12: 00-13: 00. Не зрозуміло з чим пов'язано, але по четвергах магазини працюють до 21.00.

Традиційним місцем для шопінгу вважається «Kalverstraat» - найпопулярніша торгова вулиця в Амстердамі. Саме тут розташовані взуттєві магазини, різні бутіки, магазинчики парфумерії і косметики, універмаг «Vroom & Dreesmann». товари дешевше в величезній кількості пропонує універмаг «Hema», який знаходиться на вулиці «Nieu - wendijk».

Пройшовшись вулицями Амстердама, ви напевно зустрінете купу як великих універмагів, так і крихітних крамничок.

Нагулятися досхочу, наторгували і недорого накупити всякої всячини можна на так званих блошиних ринках. Там є все, що душі завгодно: книги, прикраси, картини, вироби, диски, предмети інтер'єру і т.д. Ринки розгортаються у вихідні майже у всіх містах Голландії.

Корисно знати

Щороку, в день народження королеви (30 квітня), всім магазинам дозволено продавати товари без ПДВ, це означає, що покупки обійдуться на 30% дешевше, ніж зазвичай. На один день Нідерланди перетворюються на величезний блошиний ринок, скрізь і всім дозволено торгувати чим завгодно без ліцензії.

У сувенірних крамничках можна торгуватися!

Якщо бажаєте накупити подарунків побільше, раджу не йти у віддалені місця, так як сувенірні лавки розташовані строго в центрі міста!

Запам'ятайте, що дешевше сувенірну продукцію купувати не в самому Амстердамі, а в селах: в Волендамі і в Дельфті. Так, фаянсовий фігурка цілуються голландських дітей коштує всього лише 1 євро, а при покупці відразу декількох дрібничок зазвичай робиться знижка. Магнітики, за які зазвичай вимагають 1.75 євро за штуку, йдуть за 6 євро все разом, якщо брати відразу чотири.

Якщо ви ставитеся до наркотичної та сексуальної тематики негативно, то утримайтеся від походу по сувенірним точкам в Амстердамеілі морально підготуйтеся до того, що належить побачити.

Якщо протягом одного дня в одному магазині ви розщедритися на суму понад 50 євро, то за системою Tax free при виїзді з країни можна буде повернути ПДВ. Тільки не забудьте оформити спеціальний чек в тому ж магазині.

Що привезти з Голландії (Нідерландів)?
Що привезти з Голландії (Нідерландів)?
Що привезти з Голландії (Нідерландів)?
Що привезти з Голландії (Нідерландів)?
Що привезти з Голландії (Нідерландів)?
Що привезти з Голландії (Нідерландів)?
Що привезти з Голландії (Нідерландів)?
Що привезти з Голландії (Нідерландів)?

Новости