Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Місто волі, або Як провести час в Амстердамі

  1. Вибрати правильний транспорт
  2. Побувати на міських ринках
  3. Насолодитися свободою звичаїв
  4. Влаштувати культурно-розважальну програму

Амстердам - ​​місто всього недоступного, місто спокою і ілюзорної свободи. Але знаменитий "квартал червоних ліхтарів" і кофешопи - це ще не всі визначні пам'ятки столиці Нідерландів. Під час відпустки ви можете зробити ставку на велопрогулянки, колоритні ринки і незвичайні музеї міста.

Як саме цікаво провести час в Амстердамі? Читайте і плануйте.

Читайте і плануйте

Вибрати правильний транспорт

Велосипед - чи не найпопулярніше транспортний засіб в Амстердамі. Старі, нові, різнокольорові, з кошиками і гірляндами, з причепами для перевезення дітей та тварин ... стільки велобайків ви не зустрінете ні в одному місті Європи!

У місті прийнято їздити тільки за спеціальними велодоріжкам, які є практично у всіх районах.

І офісів з прокату велосипедів - хоч відбавляй, причому ціни там цілком доступні. У місті прийнято їздити тільки за спеціальними велодоріжкам, які є практично у всіх районах. І будьте уважні - водні канали тут ніяк не убезпечений!

Куди відправитися на велосипеді? Варіантів багато. Можна поїхати в найближчу пекарню за ароматною булкою, зганяти на ринок за сиром і свіжими фруктами, покататися уздовж старовинних кварталів і водних каналів міста. або зовсім поїхати в передмістя на пікнік.

Круїзні човна - ще один вид транспорту, яким варто скористатися в Амстердамі. У місті стільки мальовничих каналів і мостів, що його називають «Північною Венецією».

Кожні півгодини від Центрального вокзалу відчалюють прогулянкові човни. З них місто виглядає досить незвично: стіни будинків відображаються у воді строкатими плямами, а над головою нависають велосипеди, які пристібають до поручнів мостів.

Побувати на міських ринках

А ще Амстердам славиться своїми ринками - їх тут десятки, і знайти на них можна все, що душі завгодно! Ось найбільш відвідувані з них:

  • Блуменмаркт - плаваючий квітковий ринок. Навіть якщо ви не збираєтеся нічого купувати, можна просто помилуватися квітковим розмаїттям. Теоретично вивозити цибулини тюльпанів з Голландії і ввозити в Росію не можна, але багато порушують цю заборону.
  • Де Лоір і Арт Плейн Спей - ринки, де можна знайти предмети мистецтва та антикваріат.
  • Кейпмаркт і Даппермаркт - сюди вирушайте за східним колоритом.
  • Альберт Кейп, Норденмаркт і Лінденграхт - тут удосталь є свіжі продукти харчування, трави та спеції.

Насолодитися свободою звичаїв

Уже в аеропорту Схіпхол відчувається затишна і розслаблена атмосфера столиці Нідерландів. Так, тут дозволено витріщатися на дамочок вільного поведінки (і не тільки витріщатися), відвідувати заклади з доступними легкими наркотиками і реєструвати одностатеві шлюби .

Все це розбурхує уяву, створює відчуття вседозволеності і цілковитої свободи! Так, ви можете пройтися по "кварталу червоних ліхтарів" і подивитися на «нічних метеликів» - тільки не можна фотографувати дівчат у вітринах. Або зайти в кофешоп або смартшоп за порцією легких наркотиків.

Однак варто пам'ятати про те, що вся ця свобода вдач укладена в строгі рамки закону, і свою тягу до адреналіну потрібно контролювати. До того ж це загрожує неприємними наслідками. Можливо, замість гріховних утіх краще просто відвідати тематичні музеї сексу, еротики, горілки, пива, лікерів, татуювань і марихуани.

Можливо, замість гріховних утіх краще просто відвідати тематичні музеї сексу, еротики, горілки, пива, лікерів, татуювань і марихуани

Влаштувати культурно-розважальну програму

Вам хочеться культурно і пізнавально провести час? Тут і це можливо.

Серед туристів дуже популярні музей воскових фігур мадам Тюссо, художній музей Рейксмузеум, музеї Рембрандта і Ван Гога, музей тортур, музей сумок.

Як було сказано раніше, тут є досить екстравагантні музеї, які варто відвідати. Також серед туристів дуже популярні музей воскових фігур мадам Тюссо, художній музей Рейксмузеум, музеї Рембрандта і Ван Гога, музей тортур, музей сумок. Цікава і екскурсія на алмазну фабрику - музей і магазин одночасно.

А ще ви можете знайти величезний напис Iamsterdam, яку постійно переміщують з площі на площу, і сфотографуватися з нею. Цей напис вже стала сучасним символом міста.

Варто побувати і на площі Лейдсеплейн: там і всілякі кафешки, і виступи вуличних артистів, і великий парк Вондела, і відкритий каток для зимових розваг . Місце гучне і тусовочне, але в цьому - вся принадність молодіжного Амстердама!

Як саме цікаво провести час в Амстердамі?
Куди відправитися на велосипеді?

Новости