Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Королівський палац Амстердам

  1. Королівський палац Амстердам люстри
  2. Королівський палац Амстердам головний зал

Королівський палац Амстердам - головна і основна визначна пам'ятка міста, виконаний в неокласичному стилі. Він знаходиться в західній частині площі Дам.

В середині XVII століття Нідерланди перебували в статусі Золотого століття процвітання і були сильною колоніальною імперією. В цей час міська влада вирішила звести нову міську ратушу в центрі міста, і доручили проект відомого архітектора Якобу ванн Кампеном. Будівництво будівлі тривало 7 років - з 1648 року по 1655-й. Для зведення фундаменту потрібно понад 13 тисяч вісімнадцятиметрових паль. Для стін споруди використовувався жовтий піщаник, який везли з Німеччини. Після завершення будівництва тут розмістилася ратуша. У підвальних приміщеннях знаходилися сховище міської скарбниці, в'язниця і арсенал. Перший поверх займали благодійні організації, судові та муніципальні органи управління.

У 1808 році на території Нідерландів знаходиться французька армія Наполеона, і королівським троном опановує брат імператора - Луї. Він перетворює Королівський палац у свою резиденцію. Після закінчення війни з французами, велична будівля переходить монаршої сім'ї, а в 1935 році - у власність держави. Побачити фотолитографию із зображенням головного фасаду палацу в 1900 році ви можете на своєму екрані.

Побачити фотолитографию із зображенням головного фасаду палацу в 1900 році ви можете на своєму екрані

Королівський палац побудований в дусі римської архітектури. У його обробці можна побачити елементи класицизму і бароко. Внутрішні приміщення всюди декоровані мармуром, обставлені м'якими меблями, прикрашені бронзовими люстрами. Їх Ви бачите на екрані.

Королівський палац Амстердам люстри

Королівський палац Амстердам люстри

Вінчає палац великий купол, на даху якого встановлено флюгер у формі старовинного корабля когги. Скульптури, якими заставлені всі приміщення, виконані АРТУС Квелейном. Стіни прикрашають полотна великих художників - Г. Флінка, Я. Йорденса, Яна Ліевенса, Ф. Бола. У всьому палаці знаходиться понад 2000 експонатів декоративного мистецтва і антикварних меблів в стилі ампір. Кожного відвідувача вражає уяву головний зал.

Кожного відвідувача вражає уяву головний зал

У величезному приміщенні, висотою понад 25 метрів, на мармуровій підлозі зображена карта світу в вигляді Західного і Східного півкуль. На них позначені колонії Голландської імперії середини XVIII століття.

Королівський палац Амстердам головний зал

Королівський палац Амстердам головний зал

В даний час Королівський палац Амстердам орендується нині правлячої королівської сім'єю у держави за символічну плату - 1 € в рік. Тут проводяться офіційні прийоми міжнародних делегацій, урочисті зустрічі на державному рівні, щорічні нагородження престижними преміями. Для відвідувачів двері палацу відкриті тільки в ті дні, коли в графіку відсутні офіційні заходи.

Ми пропонуємо Вам скористатися нашим додатком, для екскурсії по Амстердаму.

І раз ми вже заговорили про офіційну атрибутиці, то погляньте як виглядає герб Амстердама

І раз ми вже заговорили про офіційну атрибутиці, то погляньте як виглядає герб Амстердама

і як виглядає прапор Амстердама

і як виглядає прапор Амстердама

Новости