Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Книга "Зимовий шлях" - Нотомб Амелі - Читати онлайн - Завантажити fb2 - Купити, Відгуки - Літмір

зимовий шлях

Назва нового роману знаменитої Амелі Нотомб «Зимовий шлях» відсилає читача до однойменного вокального циклу Франца Шуберта. Герой цих пісень відкинутий коханою, він мандрує по світу, приречений на тугу і самотність.

Зоил, центральний персонаж роману, стверджує, що нещасливе кохання не буває. І все ж йому судилося страждати: він закохується в дівчину, яка не готова відповісти на його почуття. Усвідомивши, що у їхніх стосунків немає майбутнього, Зоил вирішується на відчайдушний вчинок ...

Поділитися: Поділитися:   : 0 Мій статус книги: : 0 Мій статус книги:

*. *. 207.218

Не знаю, звідки у мене закріпилася ця ідея, що для повного уявлення про автора, потрібно прочитати все його роботи. Тому я все ще читаю книги Амелі Нотомб. Сьогодні я дочитала "Зимовий шлях".
Це другий роман письменниці (який читаю я), написаний від імені чоловіка. Вся його сповідь написана з метою показати, що краса не рятує світ, а як раз навпаки руйнує його. Світ недостатньо хороший для життя, і від сюди виникає інша проблема - при низькій самооцінці люди роблять неймовірно високі запити. Мені здається, що це - хвороба сучасного суспільства, коли люди хочуть багато, нічого не віддаючи натомість або нічого не роблячи.
З іншого стороя, у нас проблема сучасної літератури. Аутистки, яка не може за собою служить і доглядати стає знаменитим і популярним письменником. Можливо, це пародія не тільки на всю літературу, а й на саму себе. Але як на мене, мені було дивно бачити таку людину в сфері письменницької діяльності.
І завершальним мазком в цій картині є Астралябія, яка більше схожа на Снігову Королеву. Вона не може нічого давати взамін, тільки заповнення порожнечі в своєму житті (тому вона і доглядає за письменницею, як мені здається). Дуже шкода головного героя, який закохався в цю жінку. Жінку, яка може дозволити собі лише залицяльника і шанувальника без зобов'язань зі свого боку. Так що стає зрозумілим, чому головний герой хоче рознести Ейфелеву вежу.
Ось така вийшла книга - багатогранна, зі своєю підосновою і трохи божевільна.

Оцінила книгу на 10

Поділитися: Поділитися:   : 0 : 0

{ "B": "155044", "o": 30}

Новости