Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму

  1. Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму зміст: Чомусь в Крим...
  2. Мисове
  3. Коктебель
  4. Ласпі-Батіліман
  5. Ленінський район. бухта Широка
  6. генеральські пляжі
  7. Євпаторія
  8. Алушта
  9. Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму
  10. штормове
  11. Мисове
  12. Коктебель
  13. Ласпі-Батіліман
  14. Ленінський район. бухта Широка
  15. генеральські пляжі
  16. Євпаторія
  17. Алушта
  18. Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму
  19. штормове
  20. Мисове
  21. Коктебель
  22. Ласпі-Батіліман
  23. Ленінський район. бухта Широка
  24. генеральські пляжі
  25. Євпаторія
  26. Алушта
  27. Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму
  28. штормове
  29. Мисове
  30. Коктебель
  31. Ласпі-Батіліман
  32. Ленінський район. бухта Широка
  33. генеральські пляжі
  34. Євпаторія
  35. Алушта
  36. Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму
  37. штормове
  38. Мисове
  39. Коктебель
  40. Ласпі-Батіліман
  41. Ленінський район. бухта Широка
  42. генеральські пляжі
  43. Євпаторія
  44. Алушта
  45. Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму
  46. штормове
  47. Мисове
  48. Коктебель
  49. Ласпі-Батіліман
  50. Ленінський район. бухта Широка
  51. генеральські пляжі
  52. Євпаторія
  53. Алушта
  54. Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму
  55. штормове
  56. Мисове
  57. Коктебель
  58. Ласпі-Батіліман
  59. Ленінський район. бухта Широка
  60. генеральські пляжі
  61. Євпаторія
  62. Алушта
  63. Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму
  64. штормове
  65. Мисове
  66. Коктебель
  67. Ласпі-Батіліман
  68. Ленінський район. бухта Широка
  69. генеральські пляжі
  70. Євпаторія
  71. Алушта
  72. Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму
  73. штормове
  74. Мисове
  75. Коктебель
  76. Ласпі-Батіліман
  77. Ленінський район. бухта Широка
  78. генеральські пляжі
  79. Євпаторія
  80. Алушта

Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму

зміст:

Чомусь в Крим їдуть відпочиваючі здебільшого на Південний або Південно-Східний берег Криму - побувати в Ялті, Алушті, Судаку. Загалом, в розкручених рекламою місцях. Так, може, там раніше і було добре. Але тепер - брудне море, високі ціни, жахливий сервіс і купа народу. І люди їдуть невдоволені. А адже в Криму є ще місця з чистим морем і пляжами, де не лежить тіло на тілі плюс купи порожніх пляшок з-під пива. Хоч куди зливають відходи життєдіяльності з величезної кількості готелів і пансіонатів, побудованих без дотримання санітарних норм. Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло "в десяти хвилинах від моря на маршрутці" і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою.

Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло в десяти хвилинах від моря на маршрутці і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою

Розповім про деякі з них, де ми бували всією сім'єю.

До змісту

штормове

Знаходиться за Євпаторією. За вказівниками легко знайти туди дорогу - весь час прямо від Євпаторії. Море тут дуже чисте, дрібне, пляж приємний, піщаний. Недалеко від берега - смуга маслин, які створюють тінь. Там і розташовуються туристи-наметовиків. Тут добре відпочивати з маленькими дітьми. Ми стояли там наметовим табором разом з друзями. Це одне з тих місць, де узбережжі ще не зовсім забудовано спритними олігархами і просто "новими українцями", не в приклад більшої частини узбережжя ПБК, де безкоштовних пляжів днем ​​з вогнем не знайти. Тут є музей "Морські курйози", дуже рекомендую. Особливо корисно послухати дуже цікаву екскурсію і оглянути експонати дітям.

Прозоре море в Штормовому
Прозоре море в Штормовому

До змісту

Мисове

Село знаходиться в декількох кілометрах від траси Феодосія-Керч (близько 50 км). Після Феодосії треба їхати у напрямку до Керчі, буде покажчик "Щолкіно". Звертаємо ліворуч, проїжджаємо ж / д переїзд. У Щолкіно теж добре, але Мисове нагадує край світу. Там тихо і людей небагато - на відміну від галасливого феодосійського узбережжя, забитого тілами. У Мисовом можна встати з наметом на майже порожньому пляжі з білим пісочком і прокинутися рано вранці під регіт чайок, побачити красивий схід сонця. Викупатися в спокійному по-ранковому і теплом Азовському морі. Пройтися берегом і побачити в воді ледачих бичків, виповзли подрімати на мілководді, яких можна зловити голими руками. З Мисового можна привезти фотографію риби, що лежить на твоїй долоні в воді - у риби коричневе забарвлення і зелені очі ...

, Правда, дрібне, але глибина все-таки починається метрах в 50-ти від берега. І вода тут не прозора, як в Штормовому, а каламутна. Але зате це море красиве! Нам пощастило, і рано вранці ми побачили середніх розмірів рибу, довірливо плещуться у воді, немов влаштовуючи показовий заплив уздовж берега на наших очах - практично поруч з нами! Чесне слово, край неляканих риб якийсь ...

Зате чайки, мабуть, налякані: їх багато, але вони відразу відлітають на інше місце, варто людині наблизитися.

Край неляканих риб
Край неляканих риб. Село Мисове (Керченський півострів)

До змісту

Коктебель

Тут нам сподобалося менше. Так, все той же Коктебель, і Волошинський будиночок тут, і сонце, і море, і безліч кафешок зі смачною їжею в комплекті (чого вартий один янтик - печена чебурек з м'ясом і сиром). І кримські вина, якими славиться це місце: при в'їзді в Коктебель - арка з написом "Країна коньяків". Напевно, той же - та не той ...

На паркані з плит, яким обгороджений пляж - суцільно вірші і стішочкі:

Якщо випив ти вина
І знову в чужому ліжку
Значить, точно - з бодуна
Значить, точно - в Коктебелі!

Загалом, вино, море, сонце, хіпі, яппі і так далі ... Воно й не дивно, адже місце з літературно-поетичної історією, тому ця історія - на кожному кроці. У чотиривірші, які надають особливого колориту цього місця.

Неприємно здивувало море. З пансіонатів прямо в хвилі струмочками збігають стоки - мутними струмочками жовтуватого кольору. Бо налаштували пансіонатів, а зливати відходи нікуди, тільки в море - мовляв, самоочищається система. А система ця просто не встигає очищатися ...

Стоянка в автокемпінгу без зручностей - 30 гривень на добу з машини або 10 грн за денну стоянку.

Тепер про найкращому в Коктебелі. Неделеко від пляжу є гора. Над нею - різнокольорові крила парапланів. Піднятися вгору на параплані з інструктором - 200 гривень. Свою вартість захід повністю виправдовує! Дух захоплює, коли вітер несе тебе над мальовничим гірничо морським ландшафтом, над наметовим містечком; вище і вище набирає висоту параплан. Найбільше сподобалися піруети з боку в бік, спочатку над морем, потім над землею, зигзагом, немов в падінні; насправді потік вітру не дає крила впасти на землю - і ми знову паримо в повітрі. Видно всі околиці Коктебеля - темні, жовтувато-помаранчеві гори і синє море. Ван Гог б помер від щастя, побачивши таке, адже це ж йому належать слова "Ні синього без помаранчевого" ... Загалом, імпресіонізм чистої води.

Політ на параплані - це саме те, що дійсно варто спробувати в Коктебелі! А море ... Море там "на двійку". Хіба що можна взяти екскурсію на катері і скупатися на глибині, біля Золотих Воріт. Ось там - дійсно чисте море!

На параплані в Коктбеле
На параплані в Коктбеле

До змісту

Ласпі-Батіліман

Виїжджаємо з Сімферополя вранці о 9 годині. Дві години - і ми на трасі Севастополь-Ялта, поїхали Байдарский перевал, церква і тунель і бачимо покажчик "Ласпі". Потихеньку спускаємося на машині (прямо). Спочатку йде асфальтована дорога, потім грунтова; спуск досить вузький і доводиться їхати обережно, побоюючись зустрічної машини. Протягом спуску до бази санаторію "Батіліман" є такі ділянки, де двом машинам не роз'їхатися. Охоронець отримує свої 15 гривень, ставимо машину на стоянку. Спускаємося до моря по сходах, проходимо по дерев'яному містку - і нарешті ми на пляжі. Тут досить людно, але варто пройти трохи далі, за пірс, обігнути купу каміння - там пляж не гірше, і людей зовсім небагато. Правда, тут не пісок, а морська галька, і в воду входити треба обережно - дно кам'янисте. Вода прозора, водяться рибки, цікаво плавати з аквалангом, а якщо є підводний фотоапарат, знімки можуть вийти дуже незвичайні. Якщо пощастить, тут можна навіть виявити краба.

Весело стрибати з пірса в освіжаючу синю глибину, допливали до каменя заввишки метра 3 (або, скоріше, до невеликої скелі), на який можна забратися справа, підтягуючись на руках, і стрибати вже з нього, немов з невеликою вишки. А якщо захочеться, можна перебратися з пляжу далі через кам'яний завал на пляж бази відпочинку "Ласпі". Там таке ж чисте море, є кемпінг. Це одне з найчистіших місць на ПБК.

До змісту

Ленінський район. бухта Широка

З Сімферополя по трасі на Феодосію. Після Феодосії - поворот вліво, на Леніно. Проїхати Леніно і не доїжджаючи до Щелкіно- покажчик "Бухта Широка". Прекрасне місце для тихого, неквапливого наметового відпочинку. Тут тепле Азовське море і пісочний пляжик. Народу небагато, так як їхати все-таки далеко. У цій бухточке- дуже красиві скельні освіти, маленькі гроти. Фотографії на їх фоні виходять дуже вдалими.

Взагалі в околицях Леніно і Щолкіно маса ось таких тихих місць для відпочинку дикунами.

До змісту

генеральські пляжі

Побували в цьому чудовому куточку природи тільки один раз, але хочеться повертатися ще і ще. Звичайно, далеко від Сімферополя, де ми живемо. Потрібно спочатку доїхати до Керчі, а потім ще кілометрів сорок. Смуга пляжів, званих генеральськими, тягнеться по азовському узбережжі від села Курортне.

Дорога до цих пляжів, прямо скажемо, погана. Круті спуски, підйоми, грунтовка - на іномарці з низьким кліренсом краще туди не їхати.

Азов зовсім не схожий тут на Азов. Скелі, пісочок, солоне ласкаве прозоре (!) І не дрібне море.

Якби не так далеко і не такі погані дороги - їздили б тільки сюди! Просто рай на кримській землі!

До змісту

Євпаторія

З пляжів Євпаторії можу порекомендувати тільки піщаний Новий пляж, а також пляжик біля озера-лиману Мойнаки. Решта пляжів в самому місті не дуже зручні, кам'янисті і вода не дуже чиста. Ну, це на мій "місцевий" розпещений смак.

Краще купатися на узбережжі перед, неподалік від аквапарку "Бананова республіка". Там пляж хороший, і море в основному чисте, виключаючи періоди штормів. Можна тут і з наметом відпочивати, але спокійного сну може злегка перешкодити галаслива траса Сімферополь-Євпаторія, яка перебуває від пляжу в 100 м. Вона і вночі дуже жвава - перевірено: крізь брезент намету всю ніч блимають вогні проходять авто.

Є в Євпаторії дуже хороший туристичний маршрут для любителів старовини - Малий Єрусалим. Він в себе включає 7 об'єктів огляду в старій частині міста: мечеть Хан-Джамі, храм святого Миколи, Гезлевскіе ворота (їх ще називають "ворота дров'яного базару", так як в давнину за ними розташовувався дров'яної базар), синагога, Текіє дервішів, Караїмська кенаси і Вірменська церква. Квитки на пішохідну екскурсію найкраще придбати в будівлі Гезлевскіх воріт, які розташовані на вулиці Караїмської.

До змісту

Алушта

Багато пам'яток в маленькій Алушті. Напишу про те, що нам особливо сподобалося.

Купатися краще всього "на каменях", як кажуть місцеві. Пляж цей знаходиться в самому кінці набережної, приблизно 15-20 хвилин пішки від Професорського уголка.Там є пірс, з якого можна пострибати в своє задоволення. Але не завжди море чисте.

Дуже вразили алуштинські музеї - архітектора Бекетова і письменника Івана Шмелева.Іх варто відвідати, навіть якщо нічого до цього моменту не знав про цих людей.

Ще заслуговує на увагу музей Сергєєва-Ценського, нго ми до нього ще не дісталися - на наступний раз залишили.

У музеї Бекетова екскурсію замовляти просто обов'язково! Немолода жінка з дивно молодими очима розповіла нам всю історію роду Бекетових і цього будинку-музею, що стоїть понад 150 років серед кипарисів. Екскурсія розпочнеться з красивою різьблений веранди. На південній частині веранди жарко, і ви переміститеся в її західну частину - і відразу відчуєте вітерець, який в Алушту приносить гора Чатир-Даг.

"Алустон" в перекладі - "протяг". Тут, в цьому музеї ми дізналися, що Алушта, виявляється, носить ім'я протягу! І такі дрібні і великі, дорогі серцю істинного кримчанина відкриття чекали нас на кожному кроці!

Музей Шмельова не менше цікавий. В першу половину дня там зазвичай приймають індивідуальних відвідувачів, а після обіду настає час прийому груп. Ми прийшли пізно, вдало приєдналися до групи, і екскурсоводом залишилися дуже задоволені. Так, працівники цих двох музеїв - справжні Хранителі з великої літери! Їхні розповіді дійсно захоплюють. А квитки в музеї коштують всього нічого: по 10 гривень з людини за вхід плюс по ті ж 10 за екскурсію.

Обговорення

Мені дуже сподобалося в Євпаторії.
Найкращий природний край по всьому Криму.
Кращі готелі Євпаторії можна підбирати через спец сайти. Так само можна попередньо забронювати номер. 02.02.2018 14:59:54, Ларіса88

Дуже цікава стаття! Про Мисове добре написано, підпишуся під кожним словом! Правда, чим більше про нього пишуть, тим більше і більше людей приїжджає. Хоча, все одно менше, ніж на ПБК)

Ми були в Севастополі селище Любимівка, тихе і дуже красиве місце. Їздили в вересні, море було дуже тепле ... До Криму їздили перший раз, і на слід літо поїдемо. За порадою друга зупинялися в готелі Бельбек, ВК [Посилання-1] , Для спокійного відпочинку і відпочинку з дітьми відмінний варіант, море поруч, ціна прийнятна і екскурсій багато.

У Криму найчистіше повітря .що-то друзі прилітають з відпочинку з Туреччини а особа не молодіє і не кращає. які виїхали такі і приїхали. А ось ми з Криму стільки компліментів отримуємо. після відпочинку. Та ще й витратили в 2 рази менше грошей.

05.03.2016 17:46:53, Олени

А як же Тарханкут?!?

21.07.2014 10:51:26, Xy Крим відмінне місце для отдиха.Каждая його частина-інше життя, їх не можна порівнювати у кожної людини є свої переваги. Цікава інформація про Крим на сайтах [Посилання-1] [Посилання-2]

Найкраще відпочивати на мало розкручених курортах Криму - це автор вірно написав. Буде дешевше, чистіше і штовхатися ніхто не буде.

Я просто не доживу до літа)))) Так мрію швидше у відпустку і на два тижні в саме хороше, тепле і затишне для сімейного відпочинку місце))) мені треба дуже добре відпочити, так як ми плануємо малюка, а потім то і не коли буде. Так що в це літо ми з чоловіком і донькою їмо відпочивати, а якщо все добре буде то через рік вже і з синочком, ну або ще однієї донькою)))

Я думаю, що сьогодні за ті ж гроші краще відпочивати в Болгарії, Туреччині або Греції.

23.05.2013 23:42:34, Valerij

Нам друзі так завжди Крим нахвалюють, але ми все не наважуємося туди поїхати, далеченько. З цієї статті розумію, що крім Генеральських пляжів, їхати практично нікуди.

Спасибі, дуже корисний огляд!

А ми в цьому році поїхали в Алупку, де пляжу немає взагалі. І купатися там не можна. Так ось нам порадили відмінний пляж в Місхорі, у пансіонату Морський прибій. Сто гривень охорони-і ми отримали пропуск на закритий пляж. Дрібна галька, дуже красива, різнобарвна, плавний спуск до води, дельфіни, пропливають повз вранці і дуже мало людей. До 10 осіб.
Наш дитина була в захваті від простору, а головне цей пляж задовольнив нашого мегапрівередлівого тата)))

Про Євпаторію вірно підмічено: пляжі в місті кам'янисті, з каламутною водою. А поруч з аквапарком йде мережу пляжів, де і чистий пісочок, і дрібна галька. Пляжі відмінні, на різний "смак і колір", для різновікових груп відпочиваючих, вода чиста. Рекомендую!

Спасибі за відмінний огляд!

Велике спасибі за огляд! Зберегла собі (-:

.

Коментувати можут "Найчистіші і тихі пляжі Криму (плюс місця для кемпінгу)"

Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму

зміст:

Чомусь в Крим їдуть відпочиваючі здебільшого на Південний або Південно-Східний берег Криму - побувати в Ялті, Алушті, Судаку. Загалом, в розкручених рекламою місцях. Так, може, там раніше і було добре. Але тепер - брудне море, високі ціни, жахливий сервіс і купа народу. І люди їдуть невдоволені. А адже в Криму є ще місця з чистим морем і пляжами, де не лежить тіло на тілі плюс купи порожніх пляшок з-під пива. Хоч куди зливають відходи життєдіяльності з величезної кількості готелів і пансіонатів, побудованих без дотримання санітарних норм. Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло "в десяти хвилинах від моря на маршрутці" і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою.

Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло в десяти хвилинах від моря на маршрутці і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою

Розповім про деякі з них, де ми бували всією сім'єю.

До змісту

штормове

Знаходиться за Євпаторією. За вказівниками легко знайти туди дорогу - весь час прямо від Євпаторії. Море тут дуже чисте, дрібне, пляж приємний, піщаний. Недалеко від берега - смуга маслин, які створюють тінь. Там і розташовуються туристи-наметовиків. Тут добре відпочивати з маленькими дітьми. Ми стояли там наметовим табором разом з друзями. Це одне з тих місць, де узбережжі ще не зовсім забудовано спритними олігархами і просто "новими українцями", не в приклад більшої частини узбережжя ПБК, де безкоштовних пляжів днем ​​з вогнем не знайти. Тут є музей "Морські курйози", дуже рекомендую. Особливо корисно послухати дуже цікаву екскурсію і оглянути експонати дітям.

Прозоре море в Штормовому
Прозоре море в Штормовому

До змісту

Мисове

Село знаходиться в декількох кілометрах від траси Феодосія-Керч (близько 50 км). Після Феодосії треба їхати у напрямку до Керчі, буде покажчик "Щолкіно". Звертаємо ліворуч, проїжджаємо ж / д переїзд. У Щолкіно теж добре, але Мисове нагадує край світу. Там тихо і людей небагато - на відміну від галасливого феодосійського узбережжя, забитого тілами. У Мисовом можна встати з наметом на майже порожньому пляжі з білим пісочком і прокинутися рано вранці під регіт чайок, побачити красивий схід сонця. Викупатися в спокійному по-ранковому і теплом Азовському морі. Пройтися берегом і побачити в воді ледачих бичків, виповзли подрімати на мілководді, яких можна зловити голими руками. З Мисового можна привезти фотографію риби, що лежить на твоїй долоні в воді - у риби коричневе забарвлення і зелені очі ...

, Правда, дрібне, але глибина все-таки починається метрах в 50-ти від берега. І вода тут не прозора, як в Штормовому, а каламутна. Але зате це море красиве! Нам пощастило, і рано вранці ми побачили середніх розмірів рибу, довірливо плещуться у воді, немов влаштовуючи показовий заплив уздовж берега на наших очах - практично поруч з нами! Чесне слово, край неляканих риб якийсь ...

Зате чайки, мабуть, налякані: їх багато, але вони відразу відлітають на інше місце, варто людині наблизитися.

Край неляканих риб
Край неляканих риб. Село Мисове (Керченський півострів)

До змісту

Коктебель

Тут нам сподобалося менше. Так, все той же Коктебель, і Волошинський будиночок тут, і сонце, і море, і безліч кафешок зі смачною їжею в комплекті (чого вартий один янтик - печена чебурек з м'ясом і сиром). І кримські вина, якими славиться це місце: при в'їзді в Коктебель - арка з написом "Країна коньяків". Напевно, той же - та не той ...

На паркані з плит, яким обгороджений пляж - суцільно вірші і стішочкі:

Якщо випив ти вина
І знову в чужому ліжку
Значить, точно - з бодуна
Значить, точно - в Коктебелі!

Загалом, вино, море, сонце, хіпі, яппі і так далі ... Воно й не дивно, адже місце з літературно-поетичної історією, тому ця історія - на кожному кроці. У чотиривірші, які надають особливого колориту цього місця.

Неприємно здивувало море. З пансіонатів прямо в хвилі струмочками збігають стоки - мутними струмочками жовтуватого кольору. Бо налаштували пансіонатів, а зливати відходи нікуди, тільки в море - мовляв, самоочищається система. А система ця просто не встигає очищатися ...

Стоянка в автокемпінгу без зручностей - 30 гривень на добу з машини або 10 грн за денну стоянку.

Тепер про найкращому в Коктебелі. Неделеко від пляжу є гора. Над нею - різнокольорові крила парапланів. Піднятися вгору на параплані з інструктором - 200 гривень. Свою вартість захід повністю виправдовує! Дух захоплює, коли вітер несе тебе над мальовничим гірничо морським ландшафтом, над наметовим містечком; вище і вище набирає висоту параплан. Найбільше сподобалися піруети з боку в бік, спочатку над морем, потім над землею, зигзагом, немов в падінні; насправді потік вітру не дає крила впасти на землю - і ми знову паримо в повітрі. Видно всі околиці Коктебеля - темні, жовтувато-помаранчеві гори і синє море. Ван Гог б помер від щастя, побачивши таке, адже це ж йому належать слова "Ні синього без помаранчевого" ... Загалом, імпресіонізм чистої води.

Політ на параплані - це саме те, що дійсно варто спробувати в Коктебелі! А море ... Море там "на двійку". Хіба що можна взяти екскурсію на катері і скупатися на глибині, біля Золотих Воріт. Ось там - дійсно чисте море!

На параплані в Коктбеле
На параплані в Коктбеле

До змісту

Ласпі-Батіліман

Виїжджаємо з Сімферополя вранці о 9 годині. Дві години - і ми на трасі Севастополь-Ялта, поїхали Байдарский перевал, церква і тунель і бачимо покажчик "Ласпі". Потихеньку спускаємося на машині (прямо). Спочатку йде асфальтована дорога, потім грунтова; спуск досить вузький і доводиться їхати обережно, побоюючись зустрічної машини. Протягом спуску до бази санаторію "Батіліман" є такі ділянки, де двом машинам не роз'їхатися. Охоронець отримує свої 15 гривень, ставимо машину на стоянку. Спускаємося до моря по сходах, проходимо по дерев'яному містку - і нарешті ми на пляжі. Тут досить людно, але варто пройти трохи далі, за пірс, обігнути купу каміння - там пляж не гірше, і людей зовсім небагато. Правда, тут не пісок, а морська галька, і в воду входити треба обережно - дно кам'янисте. Вода прозора, водяться рибки, цікаво плавати з аквалангом, а якщо є підводний фотоапарат, знімки можуть вийти дуже незвичайні. Якщо пощастить, тут можна навіть виявити краба.

Весело стрибати з пірса в освіжаючу синю глибину, допливали до каменя заввишки метра 3 (або, скоріше, до невеликої скелі), на який можна забратися справа, підтягуючись на руках, і стрибати вже з нього, немов з невеликою вишки. А якщо захочеться, можна перебратися з пляжу далі через кам'яний завал на пляж бази відпочинку "Ласпі". Там таке ж чисте море, є кемпінг. Це одне з найчистіших місць на ПБК.

До змісту

Ленінський район. бухта Широка

З Сімферополя по трасі на Феодосію. Після Феодосії - поворот вліво, на Леніно. Проїхати Леніно і не доїжджаючи до Щелкіно- покажчик "Бухта Широка". Прекрасне місце для тихого, неквапливого наметового відпочинку. Тут тепле Азовське море і пісочний пляжик. Народу небагато, так як їхати все-таки далеко. У цій бухточке- дуже красиві скельні освіти, маленькі гроти. Фотографії на їх фоні виходять дуже вдалими.

Взагалі в околицях Леніно і Щолкіно маса ось таких тихих місць для відпочинку дикунами.

До змісту

генеральські пляжі

Побували в цьому чудовому куточку природи тільки один раз, але хочеться повертатися ще і ще. Звичайно, далеко від Сімферополя, де ми живемо. Потрібно спочатку доїхати до Керчі, а потім ще кілометрів сорок. Смуга пляжів, званих генеральськими, тягнеться по азовському узбережжі від села Курортне.

Дорога до цих пляжів, прямо скажемо, погана. Круті спуски, підйоми, грунтовка - на іномарці з низьким кліренсом краще туди не їхати.

Азов зовсім не схожий тут на Азов. Скелі, пісочок, солоне ласкаве прозоре (!) І не дрібне море.

Якби не так далеко і не такі погані дороги - їздили б тільки сюди! Просто рай на кримській землі!

До змісту

Євпаторія

З пляжів Євпаторії можу порекомендувати тільки піщаний Новий пляж, а також пляжик біля озера-лиману Мойнаки. Решта пляжів в самому місті не дуже зручні, кам'янисті і вода не дуже чиста. Ну, це на мій "місцевий" розпещений смак.

Краще купатися на узбережжі перед, неподалік від аквапарку "Бананова республіка". Там пляж хороший, і море в основному чисте, виключаючи періоди штормів. Можна тут і з наметом відпочивати, але спокійного сну може злегка перешкодити галаслива траса Сімферополь-Євпаторія, яка перебуває від пляжу в 100 м. Вона і вночі дуже жвава - перевірено: крізь брезент намету всю ніч блимають вогні проходять авто.

Є в Євпаторії дуже хороший туристичний маршрут для любителів старовини - Малий Єрусалим. Він в себе включає 7 об'єктів огляду в старій частині міста: мечеть Хан-Джамі, храм святого Миколи, Гезлевскіе ворота (їх ще називають "ворота дров'яного базару", так як в давнину за ними розташовувався дров'яної базар), синагога, Текіє дервішів, Караїмська кенаси і Вірменська церква. Квитки на пішохідну екскурсію найкраще придбати в будівлі Гезлевскіх воріт, які розташовані на вулиці Караїмської.

До змісту

Алушта

Багато пам'яток в маленькій Алушті. Напишу про те, що нам особливо сподобалося.

Купатися краще всього "на каменях", як кажуть місцеві. Пляж цей знаходиться в самому кінці набережної, приблизно 15-20 хвилин пішки від Професорського уголка.Там є пірс, з якого можна пострибати в своє задоволення. Але не завжди море чисте.

Дуже вразили алуштинські музеї - архітектора Бекетова і письменника Івана Шмелева.Іх варто відвідати, навіть якщо нічого до цього моменту не знав про цих людей.

Ще заслуговує на увагу музей Сергєєва-Ценського, нго ми до нього ще не дісталися - на наступний раз залишили.

У музеї Бекетова екскурсію замовляти просто обов'язково! Немолода жінка з дивно молодими очима розповіла нам всю історію роду Бекетових і цього будинку-музею, що стоїть понад 150 років серед кипарисів. Екскурсія розпочнеться з красивою різьблений веранди. На південній частині веранди жарко, і ви переміститеся в її західну частину - і відразу відчуєте вітерець, який в Алушту приносить гора Чатир-Даг.

"Алустон" в перекладі - "протяг". Тут, в цьому музеї ми дізналися, що Алушта, виявляється, носить ім'я протягу! І такі дрібні і великі, дорогі серцю істинного кримчанина відкриття чекали нас на кожному кроці!

Музей Шмельова не менше цікавий. В першу половину дня там зазвичай приймають індивідуальних відвідувачів, а після обіду настає час прийому груп. Ми прийшли пізно, вдало приєдналися до групи, і екскурсоводом залишилися дуже задоволені. Так, працівники цих двох музеїв - справжні Хранителі з великої літери! Їхні розповіді дійсно захоплюють. А квитки в музеї коштують всього нічого: по 10 гривень з людини за вхід плюс по ті ж 10 за екскурсію.

Обговорення

Мені дуже сподобалося в Євпаторії.
Найкращий природний край по всьому Криму.
Кращі готелі Євпаторії можна підбирати через спец сайти. Так само можна попередньо забронювати номер. 02.02.2018 14:59:54, Ларіса88

Дуже цікава стаття! Про Мисове добре написано, підпишуся під кожним словом! Правда, чим більше про нього пишуть, тим більше і більше людей приїжджає. Хоча, все одно менше, ніж на ПБК)

Ми були в Севастополі селище Любимівка, тихе і дуже красиве місце. Їздили в вересні, море було дуже тепле ... До Криму їздили перший раз, і на слід літо поїдемо. За порадою друга зупинялися в готелі Бельбек, ВК [Посилання-1] , Для спокійного відпочинку і відпочинку з дітьми відмінний варіант, море поруч, ціна прийнятна і екскурсій багато.

У Криму найчистіше повітря .що-то друзі прилітають з відпочинку з Туреччини а особа не молодіє і не кращає. які виїхали такі і приїхали. А ось ми з Криму стільки компліментів отримуємо. після відпочинку. Та ще й витратили в 2 рази менше грошей.

05.03.2016 17:46:53, Олени

А як же Тарханкут?!?

21.07.2014 10:51:26, Xy Крим відмінне місце для отдиха.Каждая його частина-інше життя, їх не можна порівнювати у кожної людини є свої переваги. Цікава інформація про Крим на сайтах [Посилання-1] [Посилання-2]

Найкраще відпочивати на мало розкручених курортах Криму - це автор вірно написав. Буде дешевше, чистіше і штовхатися ніхто не буде.

Я просто не доживу до літа)))) Так мрію швидше у відпустку і на два тижні в саме хороше, тепле і затишне для сімейного відпочинку місце))) мені треба дуже добре відпочити, так як ми плануємо малюка, а потім то і не коли буде. Так що в це літо ми з чоловіком і донькою їмо відпочивати, а якщо все добре буде то через рік вже і з синочком, ну або ще однієї донькою)))

Я думаю, що сьогодні за ті ж гроші краще відпочивати в Болгарії, Туреччині або Греції.

23.05.2013 23:42:34, Valerij

Нам друзі так завжди Крим нахвалюють, але ми все не наважуємося туди поїхати, далеченько. З цієї статті розумію, що крім Генеральських пляжів, їхати практично нікуди.

Спасибі, дуже корисний огляд!

А ми в цьому році поїхали в Алупку, де пляжу немає взагалі. І купатися там не можна. Так ось нам порадили відмінний пляж в Місхорі, у пансіонату Морський прибій. Сто гривень охорони-і ми отримали пропуск на закритий пляж. Дрібна галька, дуже красива, різнобарвна, плавний спуск до води, дельфіни, пропливають повз вранці і дуже мало людей. До 10 осіб.
Наш дитина була в захваті від простору, а головне цей пляж задовольнив нашого мегапрівередлівого тата)))

Про Євпаторію вірно підмічено: пляжі в місті кам'янисті, з каламутною водою. А поруч з аквапарком йде мережу пляжів, де і чистий пісочок, і дрібна галька. Пляжі відмінні, на різний "смак і колір", для різновікових груп відпочиваючих, вода чиста. Рекомендую!

Спасибі за відмінний огляд!

Велике спасибі за огляд! Зберегла собі (-:

.

Коментувати можут "Найчистіші і тихі пляжі Криму (плюс місця для кемпінгу)"

Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму

зміст:

Чомусь в Крим їдуть відпочиваючі здебільшого на Південний або Південно-Східний берег Криму - побувати в Ялті, Алушті, Судаку. Загалом, в розкручених рекламою місцях. Так, може, там раніше і було добре. Але тепер - брудне море, високі ціни, жахливий сервіс і купа народу. І люди їдуть невдоволені. А адже в Криму є ще місця з чистим морем і пляжами, де не лежить тіло на тілі плюс купи порожніх пляшок з-під пива. Хоч куди зливають відходи життєдіяльності з величезної кількості готелів і пансіонатів, побудованих без дотримання санітарних норм. Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло "в десяти хвилинах від моря на маршрутці" і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою.

Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло в десяти хвилинах від моря на маршрутці і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою

Розповім про деякі з них, де ми бували всією сім'єю.

До змісту

штормове

Знаходиться за Євпаторією. За вказівниками легко знайти туди дорогу - весь час прямо від Євпаторії. Море тут дуже чисте, дрібне, пляж приємний, піщаний. Недалеко від берега - смуга маслин, які створюють тінь. Там і розташовуються туристи-наметовиків. Тут добре відпочивати з маленькими дітьми. Ми стояли там наметовим табором разом з друзями. Це одне з тих місць, де узбережжі ще не зовсім забудовано спритними олігархами і просто "новими українцями", не в приклад більшої частини узбережжя ПБК, де безкоштовних пляжів днем ​​з вогнем не знайти. Тут є музей "Морські курйози", дуже рекомендую. Особливо корисно послухати дуже цікаву екскурсію і оглянути експонати дітям.

Прозоре море в Штормовому
Прозоре море в Штормовому

До змісту

Мисове

Село знаходиться в декількох кілометрах від траси Феодосія-Керч (близько 50 км). Після Феодосії треба їхати у напрямку до Керчі, буде покажчик "Щолкіно". Звертаємо ліворуч, проїжджаємо ж / д переїзд. У Щолкіно теж добре, але Мисове нагадує край світу. Там тихо і людей небагато - на відміну від галасливого феодосійського узбережжя, забитого тілами. У Мисовом можна встати з наметом на майже порожньому пляжі з білим пісочком і прокинутися рано вранці під регіт чайок, побачити красивий схід сонця. Викупатися в спокійному по-ранковому і теплом Азовському морі. Пройтися берегом і побачити в воді ледачих бичків, виповзли подрімати на мілководді, яких можна зловити голими руками. З Мисового можна привезти фотографію риби, що лежить на твоїй долоні в воді - у риби коричневе забарвлення і зелені очі ...

, Правда, дрібне, але глибина все-таки починається метрах в 50-ти від берега. І вода тут не прозора, як в Штормовому, а каламутна. Але зате це море красиве! Нам пощастило, і рано вранці ми побачили середніх розмірів рибу, довірливо плещуться у воді, немов влаштовуючи показовий заплив уздовж берега на наших очах - практично поруч з нами! Чесне слово, край неляканих риб якийсь ...

Зате чайки, мабуть, налякані: їх багато, але вони відразу відлітають на інше місце, варто людині наблизитися.

Край неляканих риб
Край неляканих риб. Село Мисове (Керченський півострів)

До змісту

Коктебель

Тут нам сподобалося менше. Так, все той же Коктебель, і Волошинський будиночок тут, і сонце, і море, і безліч кафешок зі смачною їжею в комплекті (чого вартий один янтик - печена чебурек з м'ясом і сиром). І кримські вина, якими славиться це місце: при в'їзді в Коктебель - арка з написом "Країна коньяків". Напевно, той же - та не той ...

На паркані з плит, яким обгороджений пляж - суцільно вірші і стішочкі:

Якщо випив ти вина
І знову в чужому ліжку
Значить, точно - з бодуна
Значить, точно - в Коктебелі!

Загалом, вино, море, сонце, хіпі, яппі і так далі ... Воно й не дивно, адже місце з літературно-поетичної історією, тому ця історія - на кожному кроці. У чотиривірші, які надають особливого колориту цього місця.

Неприємно здивувало море. З пансіонатів прямо в хвилі струмочками збігають стоки - мутними струмочками жовтуватого кольору. Бо налаштували пансіонатів, а зливати відходи нікуди, тільки в море - мовляв, самоочищається система. А система ця просто не встигає очищатися ...

Стоянка в автокемпінгу без зручностей - 30 гривень на добу з машини або 10 грн за денну стоянку.

Тепер про найкращому в Коктебелі. Неделеко від пляжу є гора. Над нею - різнокольорові крила парапланів. Піднятися вгору на параплані з інструктором - 200 гривень. Свою вартість захід повністю виправдовує! Дух захоплює, коли вітер несе тебе над мальовничим гірничо морським ландшафтом, над наметовим містечком; вище і вище набирає висоту параплан. Найбільше сподобалися піруети з боку в бік, спочатку над морем, потім над землею, зигзагом, немов в падінні; насправді потік вітру не дає крила впасти на землю - і ми знову паримо в повітрі. Видно всі околиці Коктебеля - темні, жовтувато-помаранчеві гори і синє море. Ван Гог б помер від щастя, побачивши таке, адже це ж йому належать слова "Ні синього без помаранчевого" ... Загалом, імпресіонізм чистої води.

Політ на параплані - це саме те, що дійсно варто спробувати в Коктебелі! А море ... Море там "на двійку". Хіба що можна взяти екскурсію на катері і скупатися на глибині, біля Золотих Воріт. Ось там - дійсно чисте море!

На параплані в Коктбеле
На параплані в Коктбеле

До змісту

Ласпі-Батіліман

Виїжджаємо з Сімферополя вранці о 9 годині. Дві години - і ми на трасі Севастополь-Ялта, поїхали Байдарский перевал, церква і тунель і бачимо покажчик "Ласпі". Потихеньку спускаємося на машині (прямо). Спочатку йде асфальтована дорога, потім грунтова; спуск досить вузький і доводиться їхати обережно, побоюючись зустрічної машини. Протягом спуску до бази санаторію "Батіліман" є такі ділянки, де двом машинам не роз'їхатися. Охоронець отримує свої 15 гривень, ставимо машину на стоянку. Спускаємося до моря по сходах, проходимо по дерев'яному містку - і нарешті ми на пляжі. Тут досить людно, але варто пройти трохи далі, за пірс, обігнути купу каміння - там пляж не гірше, і людей зовсім небагато. Правда, тут не пісок, а морська галька, і в воду входити треба обережно - дно кам'янисте. Вода прозора, водяться рибки, цікаво плавати з аквалангом, а якщо є підводний фотоапарат, знімки можуть вийти дуже незвичайні. Якщо пощастить, тут можна навіть виявити краба.

Весело стрибати з пірса в освіжаючу синю глибину, допливали до каменя заввишки метра 3 (або, скоріше, до невеликої скелі), на який можна забратися справа, підтягуючись на руках, і стрибати вже з нього, немов з невеликою вишки. А якщо захочеться, можна перебратися з пляжу далі через кам'яний завал на пляж бази відпочинку "Ласпі". Там таке ж чисте море, є кемпінг. Це одне з найчистіших місць на ПБК.

До змісту

Ленінський район. бухта Широка

З Сімферополя по трасі на Феодосію. Після Феодосії - поворот вліво, на Леніно. Проїхати Леніно і не доїжджаючи до Щелкіно- покажчик "Бухта Широка". Прекрасне місце для тихого, неквапливого наметового відпочинку. Тут тепле Азовське море і пісочний пляжик. Народу небагато, так як їхати все-таки далеко. У цій бухточке- дуже красиві скельні освіти, маленькі гроти. Фотографії на їх фоні виходять дуже вдалими.

Взагалі в околицях Леніно і Щолкіно маса ось таких тихих місць для відпочинку дикунами.

До змісту

генеральські пляжі

Побували в цьому чудовому куточку природи тільки один раз, але хочеться повертатися ще і ще. Звичайно, далеко від Сімферополя, де ми живемо. Потрібно спочатку доїхати до Керчі, а потім ще кілометрів сорок. Смуга пляжів, званих генеральськими, тягнеться по азовському узбережжі від села Курортне.

Дорога до цих пляжів, прямо скажемо, погана. Круті спуски, підйоми, грунтовка - на іномарці з низьким кліренсом краще туди не їхати.

Азов зовсім не схожий тут на Азов. Скелі, пісочок, солоне ласкаве прозоре (!) І не дрібне море.

Якби не так далеко і не такі погані дороги - їздили б тільки сюди! Просто рай на кримській землі!

До змісту

Євпаторія

З пляжів Євпаторії можу порекомендувати тільки піщаний Новий пляж, а також пляжик біля озера-лиману Мойнаки. Решта пляжів в самому місті не дуже зручні, кам'янисті і вода не дуже чиста. Ну, це на мій "місцевий" розпещений смак.

Краще купатися на узбережжі перед, неподалік від аквапарку "Бананова республіка". Там пляж хороший, і море в основному чисте, виключаючи періоди штормів. Можна тут і з наметом відпочивати, але спокійного сну може злегка перешкодити галаслива траса Сімферополь-Євпаторія, яка перебуває від пляжу в 100 м. Вона і вночі дуже жвава - перевірено: крізь брезент намету всю ніч блимають вогні проходять авто.

Є в Євпаторії дуже хороший туристичний маршрут для любителів старовини - Малий Єрусалим. Він в себе включає 7 об'єктів огляду в старій частині міста: мечеть Хан-Джамі, храм святого Миколи, Гезлевскіе ворота (їх ще називають "ворота дров'яного базару", так як в давнину за ними розташовувався дров'яної базар), синагога, Текіє дервішів, Караїмська кенаси і Вірменська церква. Квитки на пішохідну екскурсію найкраще придбати в будівлі Гезлевскіх воріт, які розташовані на вулиці Караїмської.

До змісту

Алушта

Багато пам'яток в маленькій Алушті. Напишу про те, що нам особливо сподобалося.

Купатися краще всього "на каменях", як кажуть місцеві. Пляж цей знаходиться в самому кінці набережної, приблизно 15-20 хвилин пішки від Професорського уголка.Там є пірс, з якого можна пострибати в своє задоволення. Але не завжди море чисте.

Дуже вразили алуштинські музеї - архітектора Бекетова і письменника Івана Шмелева.Іх варто відвідати, навіть якщо нічого до цього моменту не знав про цих людей.

Ще заслуговує на увагу музей Сергєєва-Ценського, нго ми до нього ще не дісталися - на наступний раз залишили.

У музеї Бекетова екскурсію замовляти просто обов'язково! Немолода жінка з дивно молодими очима розповіла нам всю історію роду Бекетових і цього будинку-музею, що стоїть понад 150 років серед кипарисів. Екскурсія розпочнеться з красивою різьблений веранди. На південній частині веранди жарко, і ви переміститеся в її західну частину - і відразу відчуєте вітерець, який в Алушту приносить гора Чатир-Даг.

"Алустон" в перекладі - "протяг". Тут, в цьому музеї ми дізналися, що Алушта, виявляється, носить ім'я протягу! І такі дрібні і великі, дорогі серцю істинного кримчанина відкриття чекали нас на кожному кроці!

Музей Шмельова не менше цікавий. В першу половину дня там зазвичай приймають індивідуальних відвідувачів, а після обіду настає час прийому груп. Ми прийшли пізно, вдало приєдналися до групи, і екскурсоводом залишилися дуже задоволені. Так, працівники цих двох музеїв - справжні Хранителі з великої літери! Їхні розповіді дійсно захоплюють. А квитки в музеї коштують всього нічого: по 10 гривень з людини за вхід плюс по ті ж 10 за екскурсію.

Обговорення

Мені дуже сподобалося в Євпаторії.
Найкращий природний край по всьому Криму.
Кращі готелі Євпаторії можна підбирати через спец сайти. Так само можна попередньо забронювати номер. 02.02.2018 14:59:54, Ларіса88

Дуже цікава стаття! Про Мисове добре написано, підпишуся під кожним словом! Правда, чим більше про нього пишуть, тим більше і більше людей приїжджає. Хоча, все одно менше, ніж на ПБК)

Ми були в Севастополі селище Любимівка, тихе і дуже красиве місце. Їздили в вересні, море було дуже тепле ... До Криму їздили перший раз, і на слід літо поїдемо. За порадою друга зупинялися в готелі Бельбек, ВК [Посилання-1] , Для спокійного відпочинку і відпочинку з дітьми відмінний варіант, море поруч, ціна прийнятна і екскурсій багато.

У Криму найчистіше повітря .що-то друзі прилітають з відпочинку з Туреччини а особа не молодіє і не кращає. які виїхали такі і приїхали. А ось ми з Криму стільки компліментів отримуємо. після відпочинку. Та ще й витратили в 2 рази менше грошей.

05.03.2016 17:46:53, Олени

А як же Тарханкут?!?

21.07.2014 10:51:26, Xy Крим відмінне місце для отдиха.Каждая його частина-інше життя, їх не можна порівнювати у кожної людини є свої переваги. Цікава інформація про Крим на сайтах [Посилання-1] [Посилання-2]

Найкраще відпочивати на мало розкручених курортах Криму - це автор вірно написав. Буде дешевше, чистіше і штовхатися ніхто не буде.

Я просто не доживу до літа)))) Так мрію швидше у відпустку і на два тижні в саме хороше, тепле і затишне для сімейного відпочинку місце))) мені треба дуже добре відпочити, так як ми плануємо малюка, а потім то і не коли буде. Так що в це літо ми з чоловіком і донькою їмо відпочивати, а якщо все добре буде то через рік вже і з синочком, ну або ще однієї донькою)))

Я думаю, що сьогодні за ті ж гроші краще відпочивати в Болгарії, Туреччині або Греції.

23.05.2013 23:42:34, Valerij

Нам друзі так завжди Крим нахвалюють, але ми все не наважуємося туди поїхати, далеченько. З цієї статті розумію, що крім Генеральських пляжів, їхати практично нікуди.

Спасибі, дуже корисний огляд!

А ми в цьому році поїхали в Алупку, де пляжу немає взагалі. І купатися там не можна. Так ось нам порадили відмінний пляж в Місхорі, у пансіонату Морський прибій. Сто гривень охорони-і ми отримали пропуск на закритий пляж. Дрібна галька, дуже красива, різнобарвна, плавний спуск до води, дельфіни, пропливають повз вранці і дуже мало людей. До 10 осіб.
Наш дитина була в захваті від простору, а головне цей пляж задовольнив нашого мегапрівередлівого тата)))

Про Євпаторію вірно підмічено: пляжі в місті кам'янисті, з каламутною водою. А поруч з аквапарком йде мережу пляжів, де і чистий пісочок, і дрібна галька. Пляжі відмінні, на різний "смак і колір", для різновікових груп відпочиваючих, вода чиста. Рекомендую!

Спасибі за відмінний огляд!

Велике спасибі за огляд! Зберегла собі (-:

.

Коментувати можут "Найчистіші і тихі пляжі Криму (плюс місця для кемпінгу)"

Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму

зміст:

Чомусь в Крим їдуть відпочиваючі здебільшого на Південний або Південно-Східний берег Криму - побувати в Ялті, Алушті, Судаку. Загалом, в розкручених рекламою місцях. Так, може, там раніше і було добре. Але тепер - брудне море, високі ціни, жахливий сервіс і купа народу. І люди їдуть невдоволені. А адже в Криму є ще місця з чистим морем і пляжами, де не лежить тіло на тілі плюс купи порожніх пляшок з-під пива. Хоч куди зливають відходи життєдіяльності з величезної кількості готелів і пансіонатів, побудованих без дотримання санітарних норм. Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло "в десяти хвилинах від моря на маршрутці" і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою.

Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло в десяти хвилинах від моря на маршрутці і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою

Розповім про деякі з них, де ми бували всією сім'єю.

До змісту

штормове

Знаходиться за Євпаторією. За вказівниками легко знайти туди дорогу - весь час прямо від Євпаторії. Море тут дуже чисте, дрібне, пляж приємний, піщаний. Недалеко від берега - смуга маслин, які створюють тінь. Там і розташовуються туристи-наметовиків. Тут добре відпочивати з маленькими дітьми. Ми стояли там наметовим табором разом з друзями. Це одне з тих місць, де узбережжі ще не зовсім забудовано спритними олігархами і просто "новими українцями", не в приклад більшої частини узбережжя ПБК, де безкоштовних пляжів днем ​​з вогнем не знайти. Тут є музей "Морські курйози", дуже рекомендую. Особливо корисно послухати дуже цікаву екскурсію і оглянути експонати дітям.

Прозоре море в Штормовому
Прозоре море в Штормовому

До змісту

Мисове

Село знаходиться в декількох кілометрах від траси Феодосія-Керч (близько 50 км). Після Феодосії треба їхати у напрямку до Керчі, буде покажчик "Щолкіно". Звертаємо ліворуч, проїжджаємо ж / д переїзд. У Щолкіно теж добре, але Мисове нагадує край світу. Там тихо і людей небагато - на відміну від галасливого феодосійського узбережжя, забитого тілами. У Мисовом можна встати з наметом на майже порожньому пляжі з білим пісочком і прокинутися рано вранці під регіт чайок, побачити красивий схід сонця. Викупатися в спокійному по-ранковому і теплом Азовському морі. Пройтися берегом і побачити в воді ледачих бичків, виповзли подрімати на мілководді, яких можна зловити голими руками. З Мисового можна привезти фотографію риби, що лежить на твоїй долоні в воді - у риби коричневе забарвлення і зелені очі ...

, Правда, дрібне, але глибина все-таки починається метрах в 50-ти від берега. І вода тут не прозора, як в Штормовому, а каламутна. Але зате це море красиве! Нам пощастило, і рано вранці ми побачили середніх розмірів рибу, довірливо плещуться у воді, немов влаштовуючи показовий заплив уздовж берега на наших очах - практично поруч з нами! Чесне слово, край неляканих риб якийсь ...

Зате чайки, мабуть, налякані: їх багато, але вони відразу відлітають на інше місце, варто людині наблизитися.

Край неляканих риб
Край неляканих риб. Село Мисове (Керченський півострів)

До змісту

Коктебель

Тут нам сподобалося менше. Так, все той же Коктебель, і Волошинський будиночок тут, і сонце, і море, і безліч кафешок зі смачною їжею в комплекті (чого вартий один янтик - печена чебурек з м'ясом і сиром). І кримські вина, якими славиться це місце: при в'їзді в Коктебель - арка з написом "Країна коньяків". Напевно, той же - та не той ...

На паркані з плит, яким обгороджений пляж - суцільно вірші і стішочкі:

Якщо випив ти вина
І знову в чужому ліжку
Значить, точно - з бодуна
Значить, точно - в Коктебелі!

Загалом, вино, море, сонце, хіпі, яппі і так далі ... Воно й не дивно, адже місце з літературно-поетичної історією, тому ця історія - на кожному кроці. У чотиривірші, які надають особливого колориту цього місця.

Неприємно здивувало море. З пансіонатів прямо в хвилі струмочками збігають стоки - мутними струмочками жовтуватого кольору. Бо налаштували пансіонатів, а зливати відходи нікуди, тільки в море - мовляв, самоочищається система. А система ця просто не встигає очищатися ...

Стоянка в автокемпінгу без зручностей - 30 гривень на добу з машини або 10 грн за денну стоянку.

Тепер про найкращому в Коктебелі. Неделеко від пляжу є гора. Над нею - різнокольорові крила парапланів. Піднятися вгору на параплані з інструктором - 200 гривень. Свою вартість захід повністю виправдовує! Дух захоплює, коли вітер несе тебе над мальовничим гірничо морським ландшафтом, над наметовим містечком; вище і вище набирає висоту параплан. Найбільше сподобалися піруети з боку в бік, спочатку над морем, потім над землею, зигзагом, немов в падінні; насправді потік вітру не дає крила впасти на землю - і ми знову паримо в повітрі. Видно всі околиці Коктебеля - темні, жовтувато-помаранчеві гори і синє море. Ван Гог б помер від щастя, побачивши таке, адже це ж йому належать слова "Ні синього без помаранчевого" ... Загалом, імпресіонізм чистої води.

Політ на параплані - це саме те, що дійсно варто спробувати в Коктебелі! А море ... Море там "на двійку". Хіба що можна взяти екскурсію на катері і скупатися на глибині, біля Золотих Воріт. Ось там - дійсно чисте море!

На параплані в Коктбеле
На параплані в Коктбеле

До змісту

Ласпі-Батіліман

Виїжджаємо з Сімферополя вранці о 9 годині. Дві години - і ми на трасі Севастополь-Ялта, поїхали Байдарский перевал, церква і тунель і бачимо покажчик "Ласпі". Потихеньку спускаємося на машині (прямо). Спочатку йде асфальтована дорога, потім грунтова; спуск досить вузький і доводиться їхати обережно, побоюючись зустрічної машини. Протягом спуску до бази санаторію "Батіліман" є такі ділянки, де двом машинам не роз'їхатися. Охоронець отримує свої 15 гривень, ставимо машину на стоянку. Спускаємося до моря по сходах, проходимо по дерев'яному містку - і нарешті ми на пляжі. Тут досить людно, але варто пройти трохи далі, за пірс, обігнути купу каміння - там пляж не гірше, і людей зовсім небагато. Правда, тут не пісок, а морська галька, і в воду входити треба обережно - дно кам'янисте. Вода прозора, водяться рибки, цікаво плавати з аквалангом, а якщо є підводний фотоапарат, знімки можуть вийти дуже незвичайні. Якщо пощастить, тут можна навіть виявити краба.

Весело стрибати з пірса в освіжаючу синю глибину, допливали до каменя заввишки метра 3 (або, скоріше, до невеликої скелі), на який можна забратися справа, підтягуючись на руках, і стрибати вже з нього, немов з невеликою вишки. А якщо захочеться, можна перебратися з пляжу далі через кам'яний завал на пляж бази відпочинку "Ласпі". Там таке ж чисте море, є кемпінг. Це одне з найчистіших місць на ПБК.

До змісту

Ленінський район. бухта Широка

З Сімферополя по трасі на Феодосію. Після Феодосії - поворот вліво, на Леніно. Проїхати Леніно і не доїжджаючи до Щелкіно- покажчик "Бухта Широка". Прекрасне місце для тихого, неквапливого наметового відпочинку. Тут тепле Азовське море і пісочний пляжик. Народу небагато, так як їхати все-таки далеко. У цій бухточке- дуже красиві скельні освіти, маленькі гроти. Фотографії на їх фоні виходять дуже вдалими.

Взагалі в околицях Леніно і Щолкіно маса ось таких тихих місць для відпочинку дикунами.

До змісту

генеральські пляжі

Побували в цьому чудовому куточку природи тільки один раз, але хочеться повертатися ще і ще. Звичайно, далеко від Сімферополя, де ми живемо. Потрібно спочатку доїхати до Керчі, а потім ще кілометрів сорок. Смуга пляжів, званих генеральськими, тягнеться по азовському узбережжі від села Курортне.

Дорога до цих пляжів, прямо скажемо, погана. Круті спуски, підйоми, грунтовка - на іномарці з низьким кліренсом краще туди не їхати.

Азов зовсім не схожий тут на Азов. Скелі, пісочок, солоне ласкаве прозоре (!) І не дрібне море.

Якби не так далеко і не такі погані дороги - їздили б тільки сюди! Просто рай на кримській землі!

До змісту

Євпаторія

З пляжів Євпаторії можу порекомендувати тільки піщаний Новий пляж, а також пляжик біля озера-лиману Мойнаки. Решта пляжів в самому місті не дуже зручні, кам'янисті і вода не дуже чиста. Ну, це на мій "місцевий" розпещений смак.

Краще купатися на узбережжі перед, неподалік від аквапарку "Бананова республіка". Там пляж хороший, і море в основному чисте, виключаючи періоди штормів. Можна тут і з наметом відпочивати, але спокійного сну може злегка перешкодити галаслива траса Сімферополь-Євпаторія, яка перебуває від пляжу в 100 м. Вона і вночі дуже жвава - перевірено: крізь брезент намету всю ніч блимають вогні проходять авто.

Є в Євпаторії дуже хороший туристичний маршрут для любителів старовини - Малий Єрусалим. Він в себе включає 7 об'єктів огляду в старій частині міста: мечеть Хан-Джамі, храм святого Миколи, Гезлевскіе ворота (їх ще називають "ворота дров'яного базару", так як в давнину за ними розташовувався дров'яної базар), синагога, Текіє дервішів, Караїмська кенаси і Вірменська церква. Квитки на пішохідну екскурсію найкраще придбати в будівлі Гезлевскіх воріт, які розташовані на вулиці Караїмської.

До змісту

Алушта

Багато пам'яток в маленькій Алушті. Напишу про те, що нам особливо сподобалося.

Купатися краще всього "на каменях", як кажуть місцеві. Пляж цей знаходиться в самому кінці набережної, приблизно 15-20 хвилин пішки від Професорського уголка.Там є пірс, з якого можна пострибати в своє задоволення. Але не завжди море чисте.

Дуже вразили алуштинські музеї - архітектора Бекетова і письменника Івана Шмелева.Іх варто відвідати, навіть якщо нічого до цього моменту не знав про цих людей.

Ще заслуговує на увагу музей Сергєєва-Ценського, нго ми до нього ще не дісталися - на наступний раз залишили.

У музеї Бекетова екскурсію замовляти просто обов'язково! Немолода жінка з дивно молодими очима розповіла нам всю історію роду Бекетових і цього будинку-музею, що стоїть понад 150 років серед кипарисів. Екскурсія розпочнеться з красивою різьблений веранди. На південній частині веранди жарко, і ви переміститеся в її західну частину - і відразу відчуєте вітерець, який в Алушту приносить гора Чатир-Даг.

"Алустон" в перекладі - "протяг". Тут, в цьому музеї ми дізналися, що Алушта, виявляється, носить ім'я протягу! І такі дрібні і великі, дорогі серцю істинного кримчанина відкриття чекали нас на кожному кроці!

Музей Шмельова не менше цікавий. В першу половину дня там зазвичай приймають індивідуальних відвідувачів, а після обіду настає час прийому груп. Ми прийшли пізно, вдало приєдналися до групи, і екскурсоводом залишилися дуже задоволені. Так, працівники цих двох музеїв - справжні Хранителі з великої літери! Їхні розповіді дійсно захоплюють. А квитки в музеї коштують всього нічого: по 10 гривень з людини за вхід плюс по ті ж 10 за екскурсію.

Обговорення

Мені дуже сподобалося в Євпаторії.
Найкращий природний край по всьому Криму.
Кращі готелі Євпаторії можна підбирати через спец сайти. Так само можна попередньо забронювати номер. 02.02.2018 14:59:54, Ларіса88

Дуже цікава стаття! Про Мисове добре написано, підпишуся під кожним словом! Правда, чим більше про нього пишуть, тим більше і більше людей приїжджає. Хоча, все одно менше, ніж на ПБК)

Ми були в Севастополі селище Любимівка, тихе і дуже красиве місце. Їздили в вересні, море було дуже тепле ... До Криму їздили перший раз, і на слід літо поїдемо. За порадою друга зупинялися в готелі Бельбек, ВК [Посилання-1] , Для спокійного відпочинку і відпочинку з дітьми відмінний варіант, море поруч, ціна прийнятна і екскурсій багато.

У Криму найчистіше повітря .що-то друзі прилітають з відпочинку з Туреччини а особа не молодіє і не кращає. які виїхали такі і приїхали. А ось ми з Криму стільки компліментів отримуємо. після відпочинку. Та ще й витратили в 2 рази менше грошей.

05.03.2016 17:46:53, Олени

А як же Тарханкут?!?

21.07.2014 10:51:26, Xy Крим відмінне місце для отдиха.Каждая його частина-інше життя, їх не можна порівнювати у кожної людини є свої переваги. Цікава інформація про Крим на сайтах [Посилання-1] [Посилання-2]

Найкраще відпочивати на мало розкручених курортах Криму - це автор вірно написав. Буде дешевше, чистіше і штовхатися ніхто не буде.

Я просто не доживу до літа)))) Так мрію швидше у відпустку і на два тижні в саме хороше, тепле і затишне для сімейного відпочинку місце))) мені треба дуже добре відпочити, так як ми плануємо малюка, а потім то і не коли буде. Так що в це літо ми з чоловіком і донькою їмо відпочивати, а якщо все добре буде то через рік вже і з синочком, ну або ще однієї донькою)))

Я думаю, що сьогодні за ті ж гроші краще відпочивати в Болгарії, Туреччині або Греції.

23.05.2013 23:42:34, Valerij

Нам друзі так завжди Крим нахвалюють, але ми все не наважуємося туди поїхати, далеченько. З цієї статті розумію, що крім Генеральських пляжів, їхати практично нікуди.

Спасибі, дуже корисний огляд!

А ми в цьому році поїхали в Алупку, де пляжу немає взагалі. І купатися там не можна. Так ось нам порадили відмінний пляж в Місхорі, у пансіонату Морський прибій. Сто гривень охорони-і ми отримали пропуск на закритий пляж. Дрібна галька, дуже красива, різнобарвна, плавний спуск до води, дельфіни, пропливають повз вранці і дуже мало людей. До 10 осіб.
Наш дитина була в захваті від простору, а головне цей пляж задовольнив нашого мегапрівередлівого тата)))

Про Євпаторію вірно підмічено: пляжі в місті кам'янисті, з каламутною водою. А поруч з аквапарком йде мережу пляжів, де і чистий пісочок, і дрібна галька. Пляжі відмінні, на різний "смак і колір", для різновікових груп відпочиваючих, вода чиста. Рекомендую!

Спасибі за відмінний огляд!

Велике спасибі за огляд! Зберегла собі (-:

.

Коментувати можут "Найчистіші і тихі пляжі Криму (плюс місця для кемпінгу)"

Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму

зміст:

Чомусь в Крим їдуть відпочиваючі здебільшого на Південний або Південно-Східний берег Криму - побувати в Ялті, Алушті, Судаку. Загалом, в розкручених рекламою місцях. Так, може, там раніше і було добре. Але тепер - брудне море, високі ціни, жахливий сервіс і купа народу. І люди їдуть невдоволені. А адже в Криму є ще місця з чистим морем і пляжами, де не лежить тіло на тілі плюс купи порожніх пляшок з-під пива. Хоч куди зливають відходи життєдіяльності з величезної кількості готелів і пансіонатів, побудованих без дотримання санітарних норм. Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло "в десяти хвилинах від моря на маршрутці" і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою.

Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло в десяти хвилинах від моря на маршрутці і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою

Розповім про деякі з них, де ми бували всією сім'єю.

До змісту

штормове

Знаходиться за Євпаторією. За вказівниками легко знайти туди дорогу - весь час прямо від Євпаторії. Море тут дуже чисте, дрібне, пляж приємний, піщаний. Недалеко від берега - смуга маслин, які створюють тінь. Там і розташовуються туристи-наметовиків. Тут добре відпочивати з маленькими дітьми. Ми стояли там наметовим табором разом з друзями. Це одне з тих місць, де узбережжі ще не зовсім забудовано спритними олігархами і просто "новими українцями", не в приклад більшої частини узбережжя ПБК, де безкоштовних пляжів днем ​​з вогнем не знайти. Тут є музей "Морські курйози", дуже рекомендую. Особливо корисно послухати дуже цікаву екскурсію і оглянути експонати дітям.

Прозоре море в Штормовому
Прозоре море в Штормовому

До змісту

Мисове

Село знаходиться в декількох кілометрах від траси Феодосія-Керч (близько 50 км). Після Феодосії треба їхати у напрямку до Керчі, буде покажчик "Щолкіно". Звертаємо ліворуч, проїжджаємо ж / д переїзд. У Щолкіно теж добре, але Мисове нагадує край світу. Там тихо і людей небагато - на відміну від галасливого феодосійського узбережжя, забитого тілами. У Мисовом можна встати з наметом на майже порожньому пляжі з білим пісочком і прокинутися рано вранці під регіт чайок, побачити красивий схід сонця. Викупатися в спокійному по-ранковому і теплом Азовському морі. Пройтися берегом і побачити в воді ледачих бичків, виповзли подрімати на мілководді, яких можна зловити голими руками. З Мисового можна привезти фотографію риби, що лежить на твоїй долоні в воді - у риби коричневе забарвлення і зелені очі ...

, Правда, дрібне, але глибина все-таки починається метрах в 50-ти від берега. І вода тут не прозора, як в Штормовому, а каламутна. Але зате це море красиве! Нам пощастило, і рано вранці ми побачили середніх розмірів рибу, довірливо плещуться у воді, немов влаштовуючи показовий заплив уздовж берега на наших очах - практично поруч з нами! Чесне слово, край неляканих риб якийсь ...

Зате чайки, мабуть, налякані: їх багато, але вони відразу відлітають на інше місце, варто людині наблизитися.

Край неляканих риб
Край неляканих риб. Село Мисове (Керченський півострів)

До змісту

Коктебель

Тут нам сподобалося менше. Так, все той же Коктебель, і Волошинський будиночок тут, і сонце, і море, і безліч кафешок зі смачною їжею в комплекті (чого вартий один янтик - печена чебурек з м'ясом і сиром). І кримські вина, якими славиться це місце: при в'їзді в Коктебель - арка з написом "Країна коньяків". Напевно, той же - та не той ...

На паркані з плит, яким обгороджений пляж - суцільно вірші і стішочкі:

Якщо випив ти вина
І знову в чужому ліжку
Значить, точно - з бодуна
Значить, точно - в Коктебелі!

Загалом, вино, море, сонце, хіпі, яппі і так далі ... Воно й не дивно, адже місце з літературно-поетичної історією, тому ця історія - на кожному кроці. У чотиривірші, які надають особливого колориту цього місця.

Неприємно здивувало море. З пансіонатів прямо в хвилі струмочками збігають стоки - мутними струмочками жовтуватого кольору. Бо налаштували пансіонатів, а зливати відходи нікуди, тільки в море - мовляв, самоочищається система. А система ця просто не встигає очищатися ...

Стоянка в автокемпінгу без зручностей - 30 гривень на добу з машини або 10 грн за денну стоянку.

Тепер про найкращому в Коктебелі. Неделеко від пляжу є гора. Над нею - різнокольорові крила парапланів. Піднятися вгору на параплані з інструктором - 200 гривень. Свою вартість захід повністю виправдовує! Дух захоплює, коли вітер несе тебе над мальовничим гірничо морським ландшафтом, над наметовим містечком; вище і вище набирає висоту параплан. Найбільше сподобалися піруети з боку в бік, спочатку над морем, потім над землею, зигзагом, немов в падінні; насправді потік вітру не дає крила впасти на землю - і ми знову паримо в повітрі. Видно всі околиці Коктебеля - темні, жовтувато-помаранчеві гори і синє море. Ван Гог б помер від щастя, побачивши таке, адже це ж йому належать слова "Ні синього без помаранчевого" ... Загалом, імпресіонізм чистої води.

Політ на параплані - це саме те, що дійсно варто спробувати в Коктебелі! А море ... Море там "на двійку". Хіба що можна взяти екскурсію на катері і скупатися на глибині, біля Золотих Воріт. Ось там - дійсно чисте море!

На параплані в Коктбеле
На параплані в Коктбеле

До змісту

Ласпі-Батіліман

Виїжджаємо з Сімферополя вранці о 9 годині. Дві години - і ми на трасі Севастополь-Ялта, поїхали Байдарский перевал, церква і тунель і бачимо покажчик "Ласпі". Потихеньку спускаємося на машині (прямо). Спочатку йде асфальтована дорога, потім грунтова; спуск досить вузький і доводиться їхати обережно, побоюючись зустрічної машини. Протягом спуску до бази санаторію "Батіліман" є такі ділянки, де двом машинам не роз'їхатися. Охоронець отримує свої 15 гривень, ставимо машину на стоянку. Спускаємося до моря по сходах, проходимо по дерев'яному містку - і нарешті ми на пляжі. Тут досить людно, але варто пройти трохи далі, за пірс, обігнути купу каміння - там пляж не гірше, і людей зовсім небагато. Правда, тут не пісок, а морська галька, і в воду входити треба обережно - дно кам'янисте. Вода прозора, водяться рибки, цікаво плавати з аквалангом, а якщо є підводний фотоапарат, знімки можуть вийти дуже незвичайні. Якщо пощастить, тут можна навіть виявити краба.

Весело стрибати з пірса в освіжаючу синю глибину, допливали до каменя заввишки метра 3 (або, скоріше, до невеликої скелі), на який можна забратися справа, підтягуючись на руках, і стрибати вже з нього, немов з невеликою вишки. А якщо захочеться, можна перебратися з пляжу далі через кам'яний завал на пляж бази відпочинку "Ласпі". Там таке ж чисте море, є кемпінг. Це одне з найчистіших місць на ПБК.

До змісту

Ленінський район. бухта Широка

З Сімферополя по трасі на Феодосію. Після Феодосії - поворот вліво, на Леніно. Проїхати Леніно і не доїжджаючи до Щелкіно- покажчик "Бухта Широка". Прекрасне місце для тихого, неквапливого наметового відпочинку. Тут тепле Азовське море і пісочний пляжик. Народу небагато, так як їхати все-таки далеко. У цій бухточке- дуже красиві скельні освіти, маленькі гроти. Фотографії на їх фоні виходять дуже вдалими.

Взагалі в околицях Леніно і Щолкіно маса ось таких тихих місць для відпочинку дикунами.

До змісту

генеральські пляжі

Побували в цьому чудовому куточку природи тільки один раз, але хочеться повертатися ще і ще. Звичайно, далеко від Сімферополя, де ми живемо. Потрібно спочатку доїхати до Керчі, а потім ще кілометрів сорок. Смуга пляжів, званих генеральськими, тягнеться по азовському узбережжі від села Курортне.

Дорога до цих пляжів, прямо скажемо, погана. Круті спуски, підйоми, грунтовка - на іномарці з низьким кліренсом краще туди не їхати.

Азов зовсім не схожий тут на Азов. Скелі, пісочок, солоне ласкаве прозоре (!) І не дрібне море.

Якби не так далеко і не такі погані дороги - їздили б тільки сюди! Просто рай на кримській землі!

До змісту

Євпаторія

З пляжів Євпаторії можу порекомендувати тільки піщаний Новий пляж, а також пляжик біля озера-лиману Мойнаки. Решта пляжів в самому місті не дуже зручні, кам'янисті і вода не дуже чиста. Ну, це на мій "місцевий" розпещений смак.

Краще купатися на узбережжі перед, неподалік від аквапарку "Бананова республіка". Там пляж хороший, і море в основному чисте, виключаючи періоди штормів. Можна тут і з наметом відпочивати, але спокійного сну може злегка перешкодити галаслива траса Сімферополь-Євпаторія, яка перебуває від пляжу в 100 м. Вона і вночі дуже жвава - перевірено: крізь брезент намету всю ніч блимають вогні проходять авто.

Є в Євпаторії дуже хороший туристичний маршрут для любителів старовини - Малий Єрусалим. Він в себе включає 7 об'єктів огляду в старій частині міста: мечеть Хан-Джамі, храм святого Миколи, Гезлевскіе ворота (їх ще називають "ворота дров'яного базару", так як в давнину за ними розташовувався дров'яної базар), синагога, Текіє дервішів, Караїмська кенаси і Вірменська церква. Квитки на пішохідну екскурсію найкраще придбати в будівлі Гезлевскіх воріт, які розташовані на вулиці Караїмської.

До змісту

Алушта

Багато пам'яток в маленькій Алушті. Напишу про те, що нам особливо сподобалося.

Купатися краще всього "на каменях", як кажуть місцеві. Пляж цей знаходиться в самому кінці набережної, приблизно 15-20 хвилин пішки від Професорського уголка.Там є пірс, з якого можна пострибати в своє задоволення. Але не завжди море чисте.

Дуже вразили алуштинські музеї - архітектора Бекетова і письменника Івана Шмелева.Іх варто відвідати, навіть якщо нічого до цього моменту не знав про цих людей.

Ще заслуговує на увагу музей Сергєєва-Ценського, нго ми до нього ще не дісталися - на наступний раз залишили.

У музеї Бекетова екскурсію замовляти просто обов'язково! Немолода жінка з дивно молодими очима розповіла нам всю історію роду Бекетових і цього будинку-музею, що стоїть понад 150 років серед кипарисів. Екскурсія розпочнеться з красивою різьблений веранди. На південній частині веранди жарко, і ви переміститеся в її західну частину - і відразу відчуєте вітерець, який в Алушту приносить гора Чатир-Даг.

"Алустон" в перекладі - "протяг". Тут, в цьому музеї ми дізналися, що Алушта, виявляється, носить ім'я протягу! І такі дрібні і великі, дорогі серцю істинного кримчанина відкриття чекали нас на кожному кроці!

Музей Шмельова не менше цікавий. В першу половину дня там зазвичай приймають індивідуальних відвідувачів, а після обіду настає час прийому груп. Ми прийшли пізно, вдало приєдналися до групи, і екскурсоводом залишилися дуже задоволені. Так, працівники цих двох музеїв - справжні Хранителі з великої літери! Їхні розповіді дійсно захоплюють. А квитки в музеї коштують всього нічого: по 10 гривень з людини за вхід плюс по ті ж 10 за екскурсію.

Обговорення

Мені дуже сподобалося в Євпаторії.
Найкращий природний край по всьому Криму.
Кращі готелі Євпаторії можна підбирати через спец сайти. Так само можна попередньо забронювати номер. 02.02.2018 14:59:54, Ларіса88

Дуже цікава стаття! Про Мисове добре написано, підпишуся під кожним словом! Правда, чим більше про нього пишуть, тим більше і більше людей приїжджає. Хоча, все одно менше, ніж на ПБК)

Ми були в Севастополі селище Любимівка, тихе і дуже красиве місце. Їздили в вересні, море було дуже тепле ... До Криму їздили перший раз, і на слід літо поїдемо. За порадою друга зупинялися в готелі Бельбек, ВК [Посилання-1] , Для спокійного відпочинку і відпочинку з дітьми відмінний варіант, море поруч, ціна прийнятна і екскурсій багато.

У Криму найчистіше повітря .що-то друзі прилітають з відпочинку з Туреччини а особа не молодіє і не кращає. які виїхали такі і приїхали. А ось ми з Криму стільки компліментів отримуємо. після відпочинку. Та ще й витратили в 2 рази менше грошей.

05.03.2016 17:46:53, Олени

А як же Тарханкут?!?

21.07.2014 10:51:26, Xy Крим відмінне місце для отдиха.Каждая його частина-інше життя, їх не можна порівнювати у кожної людини є свої переваги. Цікава інформація про Крим на сайтах [Посилання-1] [Посилання-2]

Найкраще відпочивати на мало розкручених курортах Криму - це автор вірно написав. Буде дешевше, чистіше і штовхатися ніхто не буде.

Я просто не доживу до літа)))) Так мрію швидше у відпустку і на два тижні в саме хороше, тепле і затишне для сімейного відпочинку місце))) мені треба дуже добре відпочити, так як ми плануємо малюка, а потім то і не коли буде. Так що в це літо ми з чоловіком і донькою їмо відпочивати, а якщо все добре буде то через рік вже і з синочком, ну або ще однієї донькою)))

Я думаю, що сьогодні за ті ж гроші краще відпочивати в Болгарії, Туреччині або Греції.

23.05.2013 23:42:34, Valerij

Нам друзі так завжди Крим нахвалюють, але ми все не наважуємося туди поїхати, далеченько. З цієї статті розумію, що крім Генеральських пляжів, їхати практично нікуди.

Спасибі, дуже корисний огляд!

А ми в цьому році поїхали в Алупку, де пляжу немає взагалі. І купатися там не можна. Так ось нам порадили відмінний пляж в Місхорі, у пансіонату Морський прибій. Сто гривень охорони-і ми отримали пропуск на закритий пляж. Дрібна галька, дуже красива, різнобарвна, плавний спуск до води, дельфіни, пропливають повз вранці і дуже мало людей. До 10 осіб.
Наш дитина була в захваті від простору, а головне цей пляж задовольнив нашого мегапрівередлівого тата)))

Про Євпаторію вірно підмічено: пляжі в місті кам'янисті, з каламутною водою. А поруч з аквапарком йде мережу пляжів, де і чистий пісочок, і дрібна галька. Пляжі відмінні, на різний "смак і колір", для різновікових груп відпочиваючих, вода чиста. Рекомендую!

Спасибі за відмінний огляд!

Велике спасибі за огляд! Зберегла собі (-:

.

Коментувати можут "Найчистіші і тихі пляжі Криму (плюс місця для кемпінгу)"

Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму

зміст:

Чомусь в Крим їдуть відпочиваючі здебільшого на Південний або Південно-Східний берег Криму - побувати в Ялті, Алушті, Судаку. Загалом, в розкручених рекламою місцях. Так, може, там раніше і було добре. Але тепер - брудне море, високі ціни, жахливий сервіс і купа народу. І люди їдуть невдоволені. А адже в Криму є ще місця з чистим морем і пляжами, де не лежить тіло на тілі плюс купи порожніх пляшок з-під пива. Хоч куди зливають відходи життєдіяльності з величезної кількості готелів і пансіонатів, побудованих без дотримання санітарних норм. Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло "в десяти хвилинах від моря на маршрутці" і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою.

Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло в десяти хвилинах від моря на маршрутці і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою

Розповім про деякі з них, де ми бували всією сім'єю.

До змісту

штормове

Знаходиться за Євпаторією. За вказівниками легко знайти туди дорогу - весь час прямо від Євпаторії. Море тут дуже чисте, дрібне, пляж приємний, піщаний. Недалеко від берега - смуга маслин, які створюють тінь. Там і розташовуються туристи-наметовиків. Тут добре відпочивати з маленькими дітьми. Ми стояли там наметовим табором разом з друзями. Це одне з тих місць, де узбережжі ще не зовсім забудовано спритними олігархами і просто "новими українцями", не в приклад більшої частини узбережжя ПБК, де безкоштовних пляжів днем ​​з вогнем не знайти. Тут є музей "Морські курйози", дуже рекомендую. Особливо корисно послухати дуже цікаву екскурсію і оглянути експонати дітям.

Прозоре море в Штормовому
Прозоре море в Штормовому

До змісту

Мисове

Село знаходиться в декількох кілометрах від траси Феодосія-Керч (близько 50 км). Після Феодосії треба їхати у напрямку до Керчі, буде покажчик "Щолкіно". Звертаємо ліворуч, проїжджаємо ж / д переїзд. У Щолкіно теж добре, але Мисове нагадує край світу. Там тихо і людей небагато - на відміну від галасливого феодосійського узбережжя, забитого тілами. У Мисовом можна встати з наметом на майже порожньому пляжі з білим пісочком і прокинутися рано вранці під регіт чайок, побачити красивий схід сонця. Викупатися в спокійному по-ранковому і теплом Азовському морі. Пройтися берегом і побачити в воді ледачих бичків, виповзли подрімати на мілководді, яких можна зловити голими руками. З Мисового можна привезти фотографію риби, що лежить на твоїй долоні в воді - у риби коричневе забарвлення і зелені очі ...

, Правда, дрібне, але глибина все-таки починається метрах в 50-ти від берега. І вода тут не прозора, як в Штормовому, а каламутна. Але зате це море красиве! Нам пощастило, і рано вранці ми побачили середніх розмірів рибу, довірливо плещуться у воді, немов влаштовуючи показовий заплив уздовж берега на наших очах - практично поруч з нами! Чесне слово, край неляканих риб якийсь ...

Зате чайки, мабуть, налякані: їх багато, але вони відразу відлітають на інше місце, варто людині наблизитися.

Край неляканих риб
Край неляканих риб. Село Мисове (Керченський півострів)

До змісту

Коктебель

Тут нам сподобалося менше. Так, все той же Коктебель, і Волошинський будиночок тут, і сонце, і море, і безліч кафешок зі смачною їжею в комплекті (чого вартий один янтик - печена чебурек з м'ясом і сиром). І кримські вина, якими славиться це місце: при в'їзді в Коктебель - арка з написом "Країна коньяків". Напевно, той же - та не той ...

На паркані з плит, яким обгороджений пляж - суцільно вірші і стішочкі:

Якщо випив ти вина
І знову в чужому ліжку
Значить, точно - з бодуна
Значить, точно - в Коктебелі!

Загалом, вино, море, сонце, хіпі, яппі і так далі ... Воно й не дивно, адже місце з літературно-поетичної історією, тому ця історія - на кожному кроці. У чотиривірші, які надають особливого колориту цього місця.

Неприємно здивувало море. З пансіонатів прямо в хвилі струмочками збігають стоки - мутними струмочками жовтуватого кольору. Бо налаштували пансіонатів, а зливати відходи нікуди, тільки в море - мовляв, самоочищається система. А система ця просто не встигає очищатися ...

Стоянка в автокемпінгу без зручностей - 30 гривень на добу з машини або 10 грн за денну стоянку.

Тепер про найкращому в Коктебелі. Неделеко від пляжу є гора. Над нею - різнокольорові крила парапланів. Піднятися вгору на параплані з інструктором - 200 гривень. Свою вартість захід повністю виправдовує! Дух захоплює, коли вітер несе тебе над мальовничим гірничо морським ландшафтом, над наметовим містечком; вище і вище набирає висоту параплан. Найбільше сподобалися піруети з боку в бік, спочатку над морем, потім над землею, зигзагом, немов в падінні; насправді потік вітру не дає крила впасти на землю - і ми знову паримо в повітрі. Видно всі околиці Коктебеля - темні, жовтувато-помаранчеві гори і синє море. Ван Гог б помер від щастя, побачивши таке, адже це ж йому належать слова "Ні синього без помаранчевого" ... Загалом, імпресіонізм чистої води.

Політ на параплані - це саме те, що дійсно варто спробувати в Коктебелі! А море ... Море там "на двійку". Хіба що можна взяти екскурсію на катері і скупатися на глибині, біля Золотих Воріт. Ось там - дійсно чисте море!

На параплані в Коктбеле
На параплані в Коктбеле

До змісту

Ласпі-Батіліман

Виїжджаємо з Сімферополя вранці о 9 годині. Дві години - і ми на трасі Севастополь-Ялта, поїхали Байдарский перевал, церква і тунель і бачимо покажчик "Ласпі". Потихеньку спускаємося на машині (прямо). Спочатку йде асфальтована дорога, потім грунтова; спуск досить вузький і доводиться їхати обережно, побоюючись зустрічної машини. Протягом спуску до бази санаторію "Батіліман" є такі ділянки, де двом машинам не роз'їхатися. Охоронець отримує свої 15 гривень, ставимо машину на стоянку. Спускаємося до моря по сходах, проходимо по дерев'яному містку - і нарешті ми на пляжі. Тут досить людно, але варто пройти трохи далі, за пірс, обігнути купу каміння - там пляж не гірше, і людей зовсім небагато. Правда, тут не пісок, а морська галька, і в воду входити треба обережно - дно кам'янисте. Вода прозора, водяться рибки, цікаво плавати з аквалангом, а якщо є підводний фотоапарат, знімки можуть вийти дуже незвичайні. Якщо пощастить, тут можна навіть виявити краба.

Весело стрибати з пірса в освіжаючу синю глибину, допливали до каменя заввишки метра 3 (або, скоріше, до невеликої скелі), на який можна забратися справа, підтягуючись на руках, і стрибати вже з нього, немов з невеликою вишки. А якщо захочеться, можна перебратися з пляжу далі через кам'яний завал на пляж бази відпочинку "Ласпі". Там таке ж чисте море, є кемпінг. Це одне з найчистіших місць на ПБК.

До змісту

Ленінський район. бухта Широка

З Сімферополя по трасі на Феодосію. Після Феодосії - поворот вліво, на Леніно. Проїхати Леніно і не доїжджаючи до Щелкіно- покажчик "Бухта Широка". Прекрасне місце для тихого, неквапливого наметового відпочинку. Тут тепле Азовське море і пісочний пляжик. Народу небагато, так як їхати все-таки далеко. У цій бухточке- дуже красиві скельні освіти, маленькі гроти. Фотографії на їх фоні виходять дуже вдалими.

Взагалі в околицях Леніно і Щолкіно маса ось таких тихих місць для відпочинку дикунами.

До змісту

генеральські пляжі

Побували в цьому чудовому куточку природи тільки один раз, але хочеться повертатися ще і ще. Звичайно, далеко від Сімферополя, де ми живемо. Потрібно спочатку доїхати до Керчі, а потім ще кілометрів сорок. Смуга пляжів, званих генеральськими, тягнеться по азовському узбережжі від села Курортне.

Дорога до цих пляжів, прямо скажемо, погана. Круті спуски, підйоми, грунтовка - на іномарці з низьким кліренсом краще туди не їхати.

Азов зовсім не схожий тут на Азов. Скелі, пісочок, солоне ласкаве прозоре (!) І не дрібне море.

Якби не так далеко і не такі погані дороги - їздили б тільки сюди! Просто рай на кримській землі!

До змісту

Євпаторія

З пляжів Євпаторії можу порекомендувати тільки піщаний Новий пляж, а також пляжик біля озера-лиману Мойнаки. Решта пляжів в самому місті не дуже зручні, кам'янисті і вода не дуже чиста. Ну, це на мій "місцевий" розпещений смак.

Краще купатися на узбережжі перед, неподалік від аквапарку "Бананова республіка". Там пляж хороший, і море в основному чисте, виключаючи періоди штормів. Можна тут і з наметом відпочивати, але спокійного сну може злегка перешкодити галаслива траса Сімферополь-Євпаторія, яка перебуває від пляжу в 100 м. Вона і вночі дуже жвава - перевірено: крізь брезент намету всю ніч блимають вогні проходять авто.

Є в Євпаторії дуже хороший туристичний маршрут для любителів старовини - Малий Єрусалим. Він в себе включає 7 об'єктів огляду в старій частині міста: мечеть Хан-Джамі, храм святого Миколи, Гезлевскіе ворота (їх ще називають "ворота дров'яного базару", так як в давнину за ними розташовувався дров'яної базар), синагога, Текіє дервішів, Караїмська кенаси і Вірменська церква. Квитки на пішохідну екскурсію найкраще придбати в будівлі Гезлевскіх воріт, які розташовані на вулиці Караїмської.

До змісту

Алушта

Багато пам'яток в маленькій Алушті. Напишу про те, що нам особливо сподобалося.

Купатися краще всього "на каменях", як кажуть місцеві. Пляж цей знаходиться в самому кінці набережної, приблизно 15-20 хвилин пішки від Професорського уголка.Там є пірс, з якого можна пострибати в своє задоволення. Але не завжди море чисте.

Дуже вразили алуштинські музеї - архітектора Бекетова і письменника Івана Шмелева.Іх варто відвідати, навіть якщо нічого до цього моменту не знав про цих людей.

Ще заслуговує на увагу музей Сергєєва-Ценського, нго ми до нього ще не дісталися - на наступний раз залишили.

У музеї Бекетова екскурсію замовляти просто обов'язково! Немолода жінка з дивно молодими очима розповіла нам всю історію роду Бекетових і цього будинку-музею, що стоїть понад 150 років серед кипарисів. Екскурсія розпочнеться з красивою різьблений веранди. На південній частині веранди жарко, і ви переміститеся в її західну частину - і відразу відчуєте вітерець, який в Алушту приносить гора Чатир-Даг.

"Алустон" в перекладі - "протяг". Тут, в цьому музеї ми дізналися, що Алушта, виявляється, носить ім'я протягу! І такі дрібні і великі, дорогі серцю істинного кримчанина відкриття чекали нас на кожному кроці!

Музей Шмельова не менше цікавий. В першу половину дня там зазвичай приймають індивідуальних відвідувачів, а після обіду настає час прийому груп. Ми прийшли пізно, вдало приєдналися до групи, і екскурсоводом залишилися дуже задоволені. Так, працівники цих двох музеїв - справжні Хранителі з великої літери! Їхні розповіді дійсно захоплюють. А квитки в музеї коштують всього нічого: по 10 гривень з людини за вхід плюс по ті ж 10 за екскурсію.

Обговорення

Мені дуже сподобалося в Євпаторії.
Найкращий природний край по всьому Криму.
Кращі готелі Євпаторії можна підбирати через спец сайти. Так само можна попередньо забронювати номер. 02.02.2018 14:59:54, Ларіса88

Дуже цікава стаття! Про Мисове добре написано, підпишуся під кожним словом! Правда, чим більше про нього пишуть, тим більше і більше людей приїжджає. Хоча, все одно менше, ніж на ПБК)

Ми були в Севастополі селище Любимівка, тихе і дуже красиве місце. Їздили в вересні, море було дуже тепле ... До Криму їздили перший раз, і на слід літо поїдемо. За порадою друга зупинялися в готелі Бельбек, ВК [Посилання-1] , Для спокійного відпочинку і відпочинку з дітьми відмінний варіант, море поруч, ціна прийнятна і екскурсій багато.

У Криму найчистіше повітря .що-то друзі прилітають з відпочинку з Туреччини а особа не молодіє і не кращає. які виїхали такі і приїхали. А ось ми з Криму стільки компліментів отримуємо. після відпочинку. Та ще й витратили в 2 рази менше грошей.

05.03.2016 17:46:53, Олени

А як же Тарханкут?!?

21.07.2014 10:51:26, Xy Крим відмінне місце для отдиха.Каждая його частина-інше життя, їх не можна порівнювати у кожної людини є свої переваги. Цікава інформація про Крим на сайтах [Посилання-1] [Посилання-2]

Найкраще відпочивати на мало розкручених курортах Криму - це автор вірно написав. Буде дешевше, чистіше і штовхатися ніхто не буде.

Я просто не доживу до літа)))) Так мрію швидше у відпустку і на два тижні в саме хороше, тепле і затишне для сімейного відпочинку місце))) мені треба дуже добре відпочити, так як ми плануємо малюка, а потім то і не коли буде. Так що в це літо ми з чоловіком і донькою їмо відпочивати, а якщо все добре буде то через рік вже і з синочком, ну або ще однієї донькою)))

Я думаю, що сьогодні за ті ж гроші краще відпочивати в Болгарії, Туреччині або Греції.

23.05.2013 23:42:34, Valerij

Нам друзі так завжди Крим нахвалюють, але ми все не наважуємося туди поїхати, далеченько. З цієї статті розумію, що крім Генеральських пляжів, їхати практично нікуди.

Спасибі, дуже корисний огляд!

А ми в цьому році поїхали в Алупку, де пляжу немає взагалі. І купатися там не можна. Так ось нам порадили відмінний пляж в Місхорі, у пансіонату Морський прибій. Сто гривень охорони-і ми отримали пропуск на закритий пляж. Дрібна галька, дуже красива, різнобарвна, плавний спуск до води, дельфіни, пропливають повз вранці і дуже мало людей. До 10 осіб.
Наш дитина була в захваті від простору, а головне цей пляж задовольнив нашого мегапрівередлівого тата)))

Про Євпаторію вірно підмічено: пляжі в місті кам'янисті, з каламутною водою. А поруч з аквапарком йде мережу пляжів, де і чистий пісочок, і дрібна галька. Пляжі відмінні, на різний "смак і колір", для різновікових груп відпочиваючих, вода чиста. Рекомендую!

Спасибі за відмінний огляд!

Велике спасибі за огляд! Зберегла собі (-:

.

Коментувати можут "Найчистіші і тихі пляжі Криму (плюс місця для кемпінгу)"

Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму

зміст:

Чомусь в Крим їдуть відпочиваючі здебільшого на Південний або Південно-Східний берег Криму - побувати в Ялті, Алушті, Судаку. Загалом, в розкручених рекламою місцях. Так, може, там раніше і було добре. Але тепер - брудне море, високі ціни, жахливий сервіс і купа народу. І люди їдуть невдоволені. А адже в Криму є ще місця з чистим морем і пляжами, де не лежить тіло на тілі плюс купи порожніх пляшок з-під пива. Хоч куди зливають відходи життєдіяльності з величезної кількості готелів і пансіонатів, побудованих без дотримання санітарних норм. Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло "в десяти хвилинах від моря на маршрутці" і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою.

Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло в десяти хвилинах від моря на маршрутці і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою

Розповім про деякі з них, де ми бували всією сім'єю.

До змісту

штормове

Знаходиться за Євпаторією. За вказівниками легко знайти туди дорогу - весь час прямо від Євпаторії. Море тут дуже чисте, дрібне, пляж приємний, піщаний. Недалеко від берега - смуга маслин, які створюють тінь. Там і розташовуються туристи-наметовиків. Тут добре відпочивати з маленькими дітьми. Ми стояли там наметовим табором разом з друзями. Це одне з тих місць, де узбережжі ще не зовсім забудовано спритними олігархами і просто "новими українцями", не в приклад більшої частини узбережжя ПБК, де безкоштовних пляжів днем ​​з вогнем не знайти. Тут є музей "Морські курйози", дуже рекомендую. Особливо корисно послухати дуже цікаву екскурсію і оглянути експонати дітям.

Прозоре море в Штормовому
Прозоре море в Штормовому

До змісту

Мисове

Село знаходиться в декількох кілометрах від траси Феодосія-Керч (близько 50 км). Після Феодосії треба їхати у напрямку до Керчі, буде покажчик "Щолкіно". Звертаємо ліворуч, проїжджаємо ж / д переїзд. У Щолкіно теж добре, але Мисове нагадує край світу. Там тихо і людей небагато - на відміну від галасливого феодосійського узбережжя, забитого тілами. У Мисовом можна встати з наметом на майже порожньому пляжі з білим пісочком і прокинутися рано вранці під регіт чайок, побачити красивий схід сонця. Викупатися в спокійному по-ранковому і теплом Азовському морі. Пройтися берегом і побачити в воді ледачих бичків, виповзли подрімати на мілководді, яких можна зловити голими руками. З Мисового можна привезти фотографію риби, що лежить на твоїй долоні в воді - у риби коричневе забарвлення і зелені очі ...

, Правда, дрібне, але глибина все-таки починається метрах в 50-ти від берега. І вода тут не прозора, як в Штормовому, а каламутна. Але зате це море красиве! Нам пощастило, і рано вранці ми побачили середніх розмірів рибу, довірливо плещуться у воді, немов влаштовуючи показовий заплив уздовж берега на наших очах - практично поруч з нами! Чесне слово, край неляканих риб якийсь ...

Зате чайки, мабуть, налякані: їх багато, але вони відразу відлітають на інше місце, варто людині наблизитися.

Край неляканих риб
Край неляканих риб. Село Мисове (Керченський півострів)

До змісту

Коктебель

Тут нам сподобалося менше. Так, все той же Коктебель, і Волошинський будиночок тут, і сонце, і море, і безліч кафешок зі смачною їжею в комплекті (чого вартий один янтик - печена чебурек з м'ясом і сиром). І кримські вина, якими славиться це місце: при в'їзді в Коктебель - арка з написом "Країна коньяків". Напевно, той же - та не той ...

На паркані з плит, яким обгороджений пляж - суцільно вірші і стішочкі:

Якщо випив ти вина
І знову в чужому ліжку
Значить, точно - з бодуна
Значить, точно - в Коктебелі!

Загалом, вино, море, сонце, хіпі, яппі і так далі ... Воно й не дивно, адже місце з літературно-поетичної історією, тому ця історія - на кожному кроці. У чотиривірші, які надають особливого колориту цього місця.

Неприємно здивувало море. З пансіонатів прямо в хвилі струмочками збігають стоки - мутними струмочками жовтуватого кольору. Бо налаштували пансіонатів, а зливати відходи нікуди, тільки в море - мовляв, самоочищається система. А система ця просто не встигає очищатися ...

Стоянка в автокемпінгу без зручностей - 30 гривень на добу з машини або 10 грн за денну стоянку.

Тепер про найкращому в Коктебелі. Неделеко від пляжу є гора. Над нею - різнокольорові крила парапланів. Піднятися вгору на параплані з інструктором - 200 гривень. Свою вартість захід повністю виправдовує! Дух захоплює, коли вітер несе тебе над мальовничим гірничо морським ландшафтом, над наметовим містечком; вище і вище набирає висоту параплан. Найбільше сподобалися піруети з боку в бік, спочатку над морем, потім над землею, зигзагом, немов в падінні; насправді потік вітру не дає крила впасти на землю - і ми знову паримо в повітрі. Видно всі околиці Коктебеля - темні, жовтувато-помаранчеві гори і синє море. Ван Гог б помер від щастя, побачивши таке, адже це ж йому належать слова "Ні синього без помаранчевого" ... Загалом, імпресіонізм чистої води.

Політ на параплані - це саме те, що дійсно варто спробувати в Коктебелі! А море ... Море там "на двійку". Хіба що можна взяти екскурсію на катері і скупатися на глибині, біля Золотих Воріт. Ось там - дійсно чисте море!

На параплані в Коктбеле
На параплані в Коктбеле

До змісту

Ласпі-Батіліман

Виїжджаємо з Сімферополя вранці о 9 годині. Дві години - і ми на трасі Севастополь-Ялта, поїхали Байдарский перевал, церква і тунель і бачимо покажчик "Ласпі". Потихеньку спускаємося на машині (прямо). Спочатку йде асфальтована дорога, потім грунтова; спуск досить вузький і доводиться їхати обережно, побоюючись зустрічної машини. Протягом спуску до бази санаторію "Батіліман" є такі ділянки, де двом машинам не роз'їхатися. Охоронець отримує свої 15 гривень, ставимо машину на стоянку. Спускаємося до моря по сходах, проходимо по дерев'яному містку - і нарешті ми на пляжі. Тут досить людно, але варто пройти трохи далі, за пірс, обігнути купу каміння - там пляж не гірше, і людей зовсім небагато. Правда, тут не пісок, а морська галька, і в воду входити треба обережно - дно кам'янисте. Вода прозора, водяться рибки, цікаво плавати з аквалангом, а якщо є підводний фотоапарат, знімки можуть вийти дуже незвичайні. Якщо пощастить, тут можна навіть виявити краба.

Весело стрибати з пірса в освіжаючу синю глибину, допливали до каменя заввишки метра 3 (або, скоріше, до невеликої скелі), на який можна забратися справа, підтягуючись на руках, і стрибати вже з нього, немов з невеликою вишки. А якщо захочеться, можна перебратися з пляжу далі через кам'яний завал на пляж бази відпочинку "Ласпі". Там таке ж чисте море, є кемпінг. Це одне з найчистіших місць на ПБК.

До змісту

Ленінський район. бухта Широка

З Сімферополя по трасі на Феодосію. Після Феодосії - поворот вліво, на Леніно. Проїхати Леніно і не доїжджаючи до Щелкіно- покажчик "Бухта Широка". Прекрасне місце для тихого, неквапливого наметового відпочинку. Тут тепле Азовське море і пісочний пляжик. Народу небагато, так як їхати все-таки далеко. У цій бухточке- дуже красиві скельні освіти, маленькі гроти. Фотографії на їх фоні виходять дуже вдалими.

Взагалі в околицях Леніно і Щолкіно маса ось таких тихих місць для відпочинку дикунами.

До змісту

генеральські пляжі

Побували в цьому чудовому куточку природи тільки один раз, але хочеться повертатися ще і ще. Звичайно, далеко від Сімферополя, де ми живемо. Потрібно спочатку доїхати до Керчі, а потім ще кілометрів сорок. Смуга пляжів, званих генеральськими, тягнеться по азовському узбережжі від села Курортне.

Дорога до цих пляжів, прямо скажемо, погана. Круті спуски, підйоми, грунтовка - на іномарці з низьким кліренсом краще туди не їхати.

Азов зовсім не схожий тут на Азов. Скелі, пісочок, солоне ласкаве прозоре (!) І не дрібне море.

Якби не так далеко і не такі погані дороги - їздили б тільки сюди! Просто рай на кримській землі!

До змісту

Євпаторія

З пляжів Євпаторії можу порекомендувати тільки піщаний Новий пляж, а також пляжик біля озера-лиману Мойнаки. Решта пляжів в самому місті не дуже зручні, кам'янисті і вода не дуже чиста. Ну, це на мій "місцевий" розпещений смак.

Краще купатися на узбережжі перед, неподалік від аквапарку "Бананова республіка". Там пляж хороший, і море в основному чисте, виключаючи періоди штормів. Можна тут і з наметом відпочивати, але спокійного сну може злегка перешкодити галаслива траса Сімферополь-Євпаторія, яка перебуває від пляжу в 100 м. Вона і вночі дуже жвава - перевірено: крізь брезент намету всю ніч блимають вогні проходять авто.

Є в Євпаторії дуже хороший туристичний маршрут для любителів старовини - Малий Єрусалим. Він в себе включає 7 об'єктів огляду в старій частині міста: мечеть Хан-Джамі, храм святого Миколи, Гезлевскіе ворота (їх ще називають "ворота дров'яного базару", так як в давнину за ними розташовувався дров'яної базар), синагога, Текіє дервішів, Караїмська кенаси і Вірменська церква. Квитки на пішохідну екскурсію найкраще придбати в будівлі Гезлевскіх воріт, які розташовані на вулиці Караїмської.

До змісту

Алушта

Багато пам'яток в маленькій Алушті. Напишу про те, що нам особливо сподобалося.

Купатися краще всього "на каменях", як кажуть місцеві. Пляж цей знаходиться в самому кінці набережної, приблизно 15-20 хвилин пішки від Професорського уголка.Там є пірс, з якого можна пострибати в своє задоволення. Але не завжди море чисте.

Дуже вразили алуштинські музеї - архітектора Бекетова і письменника Івана Шмелева.Іх варто відвідати, навіть якщо нічого до цього моменту не знав про цих людей.

Ще заслуговує на увагу музей Сергєєва-Ценського, нго ми до нього ще не дісталися - на наступний раз залишили.

У музеї Бекетова екскурсію замовляти просто обов'язково! Немолода жінка з дивно молодими очима розповіла нам всю історію роду Бекетових і цього будинку-музею, що стоїть понад 150 років серед кипарисів. Екскурсія розпочнеться з красивою різьблений веранди. На південній частині веранди жарко, і ви переміститеся в її західну частину - і відразу відчуєте вітерець, який в Алушту приносить гора Чатир-Даг.

"Алустон" в перекладі - "протяг". Тут, в цьому музеї ми дізналися, що Алушта, виявляється, носить ім'я протягу! І такі дрібні і великі, дорогі серцю істинного кримчанина відкриття чекали нас на кожному кроці!

Музей Шмельова не менше цікавий. В першу половину дня там зазвичай приймають індивідуальних відвідувачів, а після обіду настає час прийому груп. Ми прийшли пізно, вдало приєдналися до групи, і екскурсоводом залишилися дуже задоволені. Так, працівники цих двох музеїв - справжні Хранителі з великої літери! Їхні розповіді дійсно захоплюють. А квитки в музеї коштують всього нічого: по 10 гривень з людини за вхід плюс по ті ж 10 за екскурсію.

Обговорення

Мені дуже сподобалося в Євпаторії.
Найкращий природний край по всьому Криму.
Кращі готелі Євпаторії можна підбирати через спец сайти. Так само можна попередньо забронювати номер. 02.02.2018 14:59:54, Ларіса88

Дуже цікава стаття! Про Мисове добре написано, підпишуся під кожним словом! Правда, чим більше про нього пишуть, тим більше і більше людей приїжджає. Хоча, все одно менше, ніж на ПБК)

Ми були в Севастополі селище Любимівка, тихе і дуже красиве місце. Їздили в вересні, море було дуже тепле ... До Криму їздили перший раз, і на слід літо поїдемо. За порадою друга зупинялися в готелі Бельбек, ВК [Посилання-1] , Для спокійного відпочинку і відпочинку з дітьми відмінний варіант, море поруч, ціна прийнятна і екскурсій багато.

У Криму найчистіше повітря .що-то друзі прилітають з відпочинку з Туреччини а особа не молодіє і не кращає. які виїхали такі і приїхали. А ось ми з Криму стільки компліментів отримуємо. після відпочинку. Та ще й витратили в 2 рази менше грошей.

05.03.2016 17:46:53, Олени

А як же Тарханкут?!?

21.07.2014 10:51:26, Xy Крим відмінне місце для отдиха.Каждая його частина-інше життя, їх не можна порівнювати у кожної людини є свої переваги. Цікава інформація про Крим на сайтах [Посилання-1] [Посилання-2]

Найкраще відпочивати на мало розкручених курортах Криму - це автор вірно написав. Буде дешевше, чистіше і штовхатися ніхто не буде.

Я просто не доживу до літа)))) Так мрію швидше у відпустку і на два тижні в саме хороше, тепле і затишне для сімейного відпочинку місце))) мені треба дуже добре відпочити, так як ми плануємо малюка, а потім то і не коли буде. Так що в це літо ми з чоловіком і донькою їмо відпочивати, а якщо все добре буде то через рік вже і з синочком, ну або ще однієї донькою)))

Я думаю, що сьогодні за ті ж гроші краще відпочивати в Болгарії, Туреччині або Греції.

23.05.2013 23:42:34, Valerij

Нам друзі так завжди Крим нахвалюють, але ми все не наважуємося туди поїхати, далеченько. З цієї статті розумію, що крім Генеральських пляжів, їхати практично нікуди.

Спасибі, дуже корисний огляд!

А ми в цьому році поїхали в Алупку, де пляжу немає взагалі. І купатися там не можна. Так ось нам порадили відмінний пляж в Місхорі, у пансіонату Морський прибій. Сто гривень охорони-і ми отримали пропуск на закритий пляж. Дрібна галька, дуже красива, різнобарвна, плавний спуск до води, дельфіни, пропливають повз вранці і дуже мало людей. До 10 осіб.
Наш дитина була в захваті від простору, а головне цей пляж задовольнив нашого мегапрівередлівого тата)))

Про Євпаторію вірно підмічено: пляжі в місті кам'янисті, з каламутною водою. А поруч з аквапарком йде мережу пляжів, де і чистий пісочок, і дрібна галька. Пляжі відмінні, на різний "смак і колір", для різновікових груп відпочиваючих, вода чиста. Рекомендую!

Спасибі за відмінний огляд!

Велике спасибі за огляд! Зберегла собі (-:

.

Коментувати можут "Найчистіші і тихі пляжі Криму (плюс місця для кемпінгу)"

Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму

зміст:

Чомусь в Крим їдуть відпочиваючі здебільшого на Південний або Південно-Східний берег Криму - побувати в Ялті, Алушті, Судаку. Загалом, в розкручених рекламою місцях. Так, може, там раніше і було добре. Але тепер - брудне море, високі ціни, жахливий сервіс і купа народу. І люди їдуть невдоволені. А адже в Криму є ще місця з чистим морем і пляжами, де не лежить тіло на тілі плюс купи порожніх пляшок з-під пива. Хоч куди зливають відходи життєдіяльності з величезної кількості готелів і пансіонатів, побудованих без дотримання санітарних норм. Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло "в десяти хвилинах від моря на маршрутці" і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою.

Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло в десяти хвилинах від моря на маршрутці і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою

Розповім про деякі з них, де ми бували всією сім'єю.

До змісту

штормове

Знаходиться за Євпаторією. За вказівниками легко знайти туди дорогу - весь час прямо від Євпаторії. Море тут дуже чисте, дрібне, пляж приємний, піщаний. Недалеко від берега - смуга маслин, які створюють тінь. Там і розташовуються туристи-наметовиків. Тут добре відпочивати з маленькими дітьми. Ми стояли там наметовим табором разом з друзями. Це одне з тих місць, де узбережжі ще не зовсім забудовано спритними олігархами і просто "новими українцями", не в приклад більшої частини узбережжя ПБК, де безкоштовних пляжів днем ​​з вогнем не знайти. Тут є музей "Морські курйози", дуже рекомендую. Особливо корисно послухати дуже цікаву екскурсію і оглянути експонати дітям.

Прозоре море в Штормовому
Прозоре море в Штормовому

До змісту

Мисове

Село знаходиться в декількох кілометрах від траси Феодосія-Керч (близько 50 км). Після Феодосії треба їхати у напрямку до Керчі, буде покажчик "Щолкіно". Звертаємо ліворуч, проїжджаємо ж / д переїзд. У Щолкіно теж добре, але Мисове нагадує край світу. Там тихо і людей небагато - на відміну від галасливого феодосійського узбережжя, забитого тілами. У Мисовом можна встати з наметом на майже порожньому пляжі з білим пісочком і прокинутися рано вранці під регіт чайок, побачити красивий схід сонця. Викупатися в спокійному по-ранковому і теплом Азовському морі. Пройтися берегом і побачити в воді ледачих бичків, виповзли подрімати на мілководді, яких можна зловити голими руками. З Мисового можна привезти фотографію риби, що лежить на твоїй долоні в воді - у риби коричневе забарвлення і зелені очі ...

, Правда, дрібне, але глибина все-таки починається метрах в 50-ти від берега. І вода тут не прозора, як в Штормовому, а каламутна. Але зате це море красиве! Нам пощастило, і рано вранці ми побачили середніх розмірів рибу, довірливо плещуться у воді, немов влаштовуючи показовий заплив уздовж берега на наших очах - практично поруч з нами! Чесне слово, край неляканих риб якийсь ...

Зате чайки, мабуть, налякані: їх багато, але вони відразу відлітають на інше місце, варто людині наблизитися.

Край неляканих риб
Край неляканих риб. Село Мисове (Керченський півострів)

До змісту

Коктебель

Тут нам сподобалося менше. Так, все той же Коктебель, і Волошинський будиночок тут, і сонце, і море, і безліч кафешок зі смачною їжею в комплекті (чого вартий один янтик - печена чебурек з м'ясом і сиром). І кримські вина, якими славиться це місце: при в'їзді в Коктебель - арка з написом "Країна коньяків". Напевно, той же - та не той ...

На паркані з плит, яким обгороджений пляж - суцільно вірші і стішочкі:

Якщо випив ти вина
І знову в чужому ліжку
Значить, точно - з бодуна
Значить, точно - в Коктебелі!

Загалом, вино, море, сонце, хіпі, яппі і так далі ... Воно й не дивно, адже місце з літературно-поетичної історією, тому ця історія - на кожному кроці. У чотиривірші, які надають особливого колориту цього місця.

Неприємно здивувало море. З пансіонатів прямо в хвилі струмочками збігають стоки - мутними струмочками жовтуватого кольору. Бо налаштували пансіонатів, а зливати відходи нікуди, тільки в море - мовляв, самоочищається система. А система ця просто не встигає очищатися ...

Стоянка в автокемпінгу без зручностей - 30 гривень на добу з машини або 10 грн за денну стоянку.

Тепер про найкращому в Коктебелі. Неделеко від пляжу є гора. Над нею - різнокольорові крила парапланів. Піднятися вгору на параплані з інструктором - 200 гривень. Свою вартість захід повністю виправдовує! Дух захоплює, коли вітер несе тебе над мальовничим гірничо морським ландшафтом, над наметовим містечком; вище і вище набирає висоту параплан. Найбільше сподобалися піруети з боку в бік, спочатку над морем, потім над землею, зигзагом, немов в падінні; насправді потік вітру не дає крила впасти на землю - і ми знову паримо в повітрі. Видно всі околиці Коктебеля - темні, жовтувато-помаранчеві гори і синє море. Ван Гог б помер від щастя, побачивши таке, адже це ж йому належать слова "Ні синього без помаранчевого" ... Загалом, імпресіонізм чистої води.

Політ на параплані - це саме те, що дійсно варто спробувати в Коктебелі! А море ... Море там "на двійку". Хіба що можна взяти екскурсію на катері і скупатися на глибині, біля Золотих Воріт. Ось там - дійсно чисте море!

На параплані в Коктбеле
На параплані в Коктбеле

До змісту

Ласпі-Батіліман

Виїжджаємо з Сімферополя вранці о 9 годині. Дві години - і ми на трасі Севастополь-Ялта, поїхали Байдарский перевал, церква і тунель і бачимо покажчик "Ласпі". Потихеньку спускаємося на машині (прямо). Спочатку йде асфальтована дорога, потім грунтова; спуск досить вузький і доводиться їхати обережно, побоюючись зустрічної машини. Протягом спуску до бази санаторію "Батіліман" є такі ділянки, де двом машинам не роз'їхатися. Охоронець отримує свої 15 гривень, ставимо машину на стоянку. Спускаємося до моря по сходах, проходимо по дерев'яному містку - і нарешті ми на пляжі. Тут досить людно, але варто пройти трохи далі, за пірс, обігнути купу каміння - там пляж не гірше, і людей зовсім небагато. Правда, тут не пісок, а морська галька, і в воду входити треба обережно - дно кам'янисте. Вода прозора, водяться рибки, цікаво плавати з аквалангом, а якщо є підводний фотоапарат, знімки можуть вийти дуже незвичайні. Якщо пощастить, тут можна навіть виявити краба.

Весело стрибати з пірса в освіжаючу синю глибину, допливали до каменя заввишки метра 3 (або, скоріше, до невеликої скелі), на який можна забратися справа, підтягуючись на руках, і стрибати вже з нього, немов з невеликою вишки. А якщо захочеться, можна перебратися з пляжу далі через кам'яний завал на пляж бази відпочинку "Ласпі". Там таке ж чисте море, є кемпінг. Це одне з найчистіших місць на ПБК.

До змісту

Ленінський район. бухта Широка

З Сімферополя по трасі на Феодосію. Після Феодосії - поворот вліво, на Леніно. Проїхати Леніно і не доїжджаючи до Щелкіно- покажчик "Бухта Широка". Прекрасне місце для тихого, неквапливого наметового відпочинку. Тут тепле Азовське море і пісочний пляжик. Народу небагато, так як їхати все-таки далеко. У цій бухточке- дуже красиві скельні освіти, маленькі гроти. Фотографії на їх фоні виходять дуже вдалими.

Взагалі в околицях Леніно і Щолкіно маса ось таких тихих місць для відпочинку дикунами.

До змісту

генеральські пляжі

Побували в цьому чудовому куточку природи тільки один раз, але хочеться повертатися ще і ще. Звичайно, далеко від Сімферополя, де ми живемо. Потрібно спочатку доїхати до Керчі, а потім ще кілометрів сорок. Смуга пляжів, званих генеральськими, тягнеться по азовському узбережжі від села Курортне.

Дорога до цих пляжів, прямо скажемо, погана. Круті спуски, підйоми, грунтовка - на іномарці з низьким кліренсом краще туди не їхати.

Азов зовсім не схожий тут на Азов. Скелі, пісочок, солоне ласкаве прозоре (!) І не дрібне море.

Якби не так далеко і не такі погані дороги - їздили б тільки сюди! Просто рай на кримській землі!

До змісту

Євпаторія

З пляжів Євпаторії можу порекомендувати тільки піщаний Новий пляж, а також пляжик біля озера-лиману Мойнаки. Решта пляжів в самому місті не дуже зручні, кам'янисті і вода не дуже чиста. Ну, це на мій "місцевий" розпещений смак.

Краще купатися на узбережжі перед, неподалік від аквапарку "Бананова республіка". Там пляж хороший, і море в основному чисте, виключаючи періоди штормів. Можна тут і з наметом відпочивати, але спокійного сну може злегка перешкодити галаслива траса Сімферополь-Євпаторія, яка перебуває від пляжу в 100 м. Вона і вночі дуже жвава - перевірено: крізь брезент намету всю ніч блимають вогні проходять авто.

Є в Євпаторії дуже хороший туристичний маршрут для любителів старовини - Малий Єрусалим. Він в себе включає 7 об'єктів огляду в старій частині міста: мечеть Хан-Джамі, храм святого Миколи, Гезлевскіе ворота (їх ще називають "ворота дров'яного базару", так як в давнину за ними розташовувався дров'яної базар), синагога, Текіє дервішів, Караїмська кенаси і Вірменська церква. Квитки на пішохідну екскурсію найкраще придбати в будівлі Гезлевскіх воріт, які розташовані на вулиці Караїмської.

До змісту

Алушта

Багато пам'яток в маленькій Алушті. Напишу про те, що нам особливо сподобалося.

Купатися краще всього "на каменях", як кажуть місцеві. Пляж цей знаходиться в самому кінці набережної, приблизно 15-20 хвилин пішки від Професорського уголка.Там є пірс, з якого можна пострибати в своє задоволення. Але не завжди море чисте.

Дуже вразили алуштинські музеї - архітектора Бекетова і письменника Івана Шмелева.Іх варто відвідати, навіть якщо нічого до цього моменту не знав про цих людей.

Ще заслуговує на увагу музей Сергєєва-Ценського, нго ми до нього ще не дісталися - на наступний раз залишили.

У музеї Бекетова екскурсію замовляти просто обов'язково! Немолода жінка з дивно молодими очима розповіла нам всю історію роду Бекетових і цього будинку-музею, що стоїть понад 150 років серед кипарисів. Екскурсія розпочнеться з красивою різьблений веранди. На південній частині веранди жарко, і ви переміститеся в її західну частину - і відразу відчуєте вітерець, який в Алушту приносить гора Чатир-Даг.

"Алустон" в перекладі - "протяг". Тут, в цьому музеї ми дізналися, що Алушта, виявляється, носить ім'я протягу! І такі дрібні і великі, дорогі серцю істинного кримчанина відкриття чекали нас на кожному кроці!

Музей Шмельова не менше цікавий. В першу половину дня там зазвичай приймають індивідуальних відвідувачів, а після обіду настає час прийому груп. Ми прийшли пізно, вдало приєдналися до групи, і екскурсоводом залишилися дуже задоволені. Так, працівники цих двох музеїв - справжні Хранителі з великої літери! Їхні розповіді дійсно захоплюють. А квитки в музеї коштують всього нічого: по 10 гривень з людини за вхід плюс по ті ж 10 за екскурсію.

Обговорення

Мені дуже сподобалося в Євпаторії.
Найкращий природний край по всьому Криму.
Кращі готелі Євпаторії можна підбирати через спец сайти. Так само можна попередньо забронювати номер. 02.02.2018 14:59:54, Ларіса88

Дуже цікава стаття! Про Мисове добре написано, підпишуся під кожним словом! Правда, чим більше про нього пишуть, тим більше і більше людей приїжджає. Хоча, все одно менше, ніж на ПБК)

Ми були в Севастополі селище Любимівка, тихе і дуже красиве місце. Їздили в вересні, море було дуже тепле ... До Криму їздили перший раз, і на слід літо поїдемо. За порадою друга зупинялися в готелі Бельбек, ВК [Посилання-1] , Для спокійного відпочинку і відпочинку з дітьми відмінний варіант, море поруч, ціна прийнятна і екскурсій багато.

У Криму найчистіше повітря .що-то друзі прилітають з відпочинку з Туреччини а особа не молодіє і не кращає. які виїхали такі і приїхали. А ось ми з Криму стільки компліментів отримуємо. після відпочинку. Та ще й витратили в 2 рази менше грошей.

05.03.2016 17:46:53, Олени

А як же Тарханкут?!?

21.07.2014 10:51:26, Xy Крим відмінне місце для отдиха.Каждая його частина-інше життя, їх не можна порівнювати у кожної людини є свої переваги. Цікава інформація про Крим на сайтах [Посилання-1] [Посилання-2]

Найкраще відпочивати на мало розкручених курортах Криму - це автор вірно написав. Буде дешевше, чистіше і штовхатися ніхто не буде.

Я просто не доживу до літа)))) Так мрію швидше у відпустку і на два тижні в саме хороше, тепле і затишне для сімейного відпочинку місце))) мені треба дуже добре відпочити, так як ми плануємо малюка, а потім то і не коли буде. Так що в це літо ми з чоловіком і донькою їмо відпочивати, а якщо все добре буде то через рік вже і з синочком, ну або ще однієї донькою)))

Я думаю, що сьогодні за ті ж гроші краще відпочивати в Болгарії, Туреччині або Греції.

23.05.2013 23:42:34, Valerij

Нам друзі так завжди Крим нахвалюють, але ми все не наважуємося туди поїхати, далеченько. З цієї статті розумію, що крім Генеральських пляжів, їхати практично нікуди.

Спасибі, дуже корисний огляд!

А ми в цьому році поїхали в Алупку, де пляжу немає взагалі. І купатися там не можна. Так ось нам порадили відмінний пляж в Місхорі, у пансіонату Морський прибій. Сто гривень охорони-і ми отримали пропуск на закритий пляж. Дрібна галька, дуже красива, різнобарвна, плавний спуск до води, дельфіни, пропливають повз вранці і дуже мало людей. До 10 осіб.
Наш дитина була в захваті від простору, а головне цей пляж задовольнив нашого мегапрівередлівого тата)))

Про Євпаторію вірно підмічено: пляжі в місті кам'янисті, з каламутною водою. А поруч з аквапарком йде мережу пляжів, де і чистий пісочок, і дрібна галька. Пляжі відмінні, на різний "смак і колір", для різновікових груп відпочиваючих, вода чиста. Рекомендую!

Спасибі за відмінний огляд!

Велике спасибі за огляд! Зберегла собі (-:

.

Коментувати можут "Найчистіші і тихі пляжі Криму (плюс місця для кемпінгу)"

Найчистіші і тихі пляжі Криму - плюс місця для кемпінгу. Кращі пляжі криму

зміст:

Чомусь в Крим їдуть відпочиваючі здебільшого на Південний або Південно-Східний берег Криму - побувати в Ялті, Алушті, Судаку. Загалом, в розкручених рекламою місцях. Так, може, там раніше і було добре. Але тепер - брудне море, високі ціни, жахливий сервіс і купа народу. І люди їдуть невдоволені. А адже в Криму є ще місця з чистим морем і пляжами, де не лежить тіло на тілі плюс купи порожніх пляшок з-під пива. Хоч куди зливають відходи життєдіяльності з величезної кількості готелів і пансіонатів, побудованих без дотримання санітарних норм. Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло "в десяти хвилинах від моря на маршрутці" і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою.

Є ще місця, де не потрібно викидати дикі гроші за житло в десяти хвилинах від моря на маршрутці і за право перебування на платному (5-30 грн) пляжі з брудним піском і каламутною водою

Розповім про деякі з них, де ми бували всією сім'єю.

До змісту

штормове

Знаходиться за Євпаторією. За вказівниками легко знайти туди дорогу - весь час прямо від Євпаторії. Море тут дуже чисте, дрібне, пляж приємний, піщаний. Недалеко від берега - смуга маслин, які створюють тінь. Там і розташовуються туристи-наметовиків. Тут добре відпочивати з маленькими дітьми. Ми стояли там наметовим табором разом з друзями. Це одне з тих місць, де узбережжі ще не зовсім забудовано спритними олігархами і просто "новими українцями", не в приклад більшої частини узбережжя ПБК, де безкоштовних пляжів днем ​​з вогнем не знайти. Тут є музей "Морські курйози", дуже рекомендую. Особливо корисно послухати дуже цікаву екскурсію і оглянути експонати дітям.

Прозоре море в Штормовому
Прозоре море в Штормовому

До змісту

Мисове

Село знаходиться в декількох кілометрах від траси Феодосія-Керч (близько 50 км). Після Феодосії треба їхати у напрямку до Керчі, буде покажчик "Щолкіно". Звертаємо ліворуч, проїжджаємо ж / д переїзд. У Щолкіно теж добре, але Мисове нагадує край світу. Там тихо і людей небагато - на відміну від галасливого феодосійського узбережжя, забитого тілами. У Мисовом можна встати з наметом на майже порожньому пляжі з білим пісочком і прокинутися рано вранці під регіт чайок, побачити красивий схід сонця. Викупатися в спокійному по-ранковому і теплом Азовському морі. Пройтися берегом і побачити в воді ледачих бичків, виповзли подрімати на мілководді, яких можна зловити голими руками. З Мисового можна привезти фотографію риби, що лежить на твоїй долоні в воді - у риби коричневе забарвлення і зелені очі ...

, Правда, дрібне, але глибина все-таки починається метрах в 50-ти від берега. І вода тут не прозора, як в Штормовому, а каламутна. Але зате це море красиве! Нам пощастило, і рано вранці ми побачили середніх розмірів рибу, довірливо плещуться у воді, немов влаштовуючи показовий заплив уздовж берега на наших очах - практично поруч з нами! Чесне слово, край неляканих риб якийсь ...

Зате чайки, мабуть, налякані: їх багато, але вони відразу відлітають на інше місце, варто людині наблизитися.

Край неляканих риб
Край неляканих риб. Село Мисове (Керченський півострів)

До змісту

Коктебель

Тут нам сподобалося менше. Так, все той же Коктебель, і Волошинський будиночок тут, і сонце, і море, і безліч кафешок зі смачною їжею в комплекті (чого вартий один янтик - печена чебурек з м'ясом і сиром). І кримські вина, якими славиться це місце: при в'їзді в Коктебель - арка з написом "Країна коньяків". Напевно, той же - та не той ...

На паркані з плит, яким обгороджений пляж - суцільно вірші і стішочкі:

Якщо випив ти вина
І знову в чужому ліжку
Значить, точно - з бодуна
Значить, точно - в Коктебелі!

Загалом, вино, море, сонце, хіпі, яппі і так далі ... Воно й не дивно, адже місце з літературно-поетичної історією, тому ця історія - на кожному кроці. У чотиривірші, які надають особливого колориту цього місця.

Неприємно здивувало море. З пансіонатів прямо в хвилі струмочками збігають стоки - мутними струмочками жовтуватого кольору. Бо налаштували пансіонатів, а зливати відходи нікуди, тільки в море - мовляв, самоочищається система. А система ця просто не встигає очищатися ...

Стоянка в автокемпінгу без зручностей - 30 гривень на добу з машини або 10 грн за денну стоянку.

Тепер про найкращому в Коктебелі. Неделеко від пляжу є гора. Над нею - різнокольорові крила парапланів. Піднятися вгору на параплані з інструктором - 200 гривень. Свою вартість захід повністю виправдовує! Дух захоплює, коли вітер несе тебе над мальовничим гірничо морським ландшафтом, над наметовим містечком; вище і вище набирає висоту параплан. Найбільше сподобалися піруети з боку в бік, спочатку над морем, потім над землею, зигзагом, немов в падінні; насправді потік вітру не дає крила впасти на землю - і ми знову паримо в повітрі. Видно всі околиці Коктебеля - темні, жовтувато-помаранчеві гори і синє море. Ван Гог б помер від щастя, побачивши таке, адже це ж йому належать слова "Ні синього без помаранчевого" ... Загалом, імпресіонізм чистої води.

Політ на параплані - це саме те, що дійсно варто спробувати в Коктебелі! А море ... Море там "на двійку". Хіба що можна взяти екскурсію на катері і скупатися на глибині, біля Золотих Воріт. Ось там - дійсно чисте море!

На параплані в Коктбеле
На параплані в Коктбеле

До змісту

Ласпі-Батіліман

Виїжджаємо з Сімферополя вранці о 9 годині. Дві години - і ми на трасі Севастополь-Ялта, поїхали Байдарский перевал, церква і тунель і бачимо покажчик "Ласпі". Потихеньку спускаємося на машині (прямо). Спочатку йде асфальтована дорога, потім грунтова; спуск досить вузький і доводиться їхати обережно, побоюючись зустрічної машини. Протягом спуску до бази санаторію "Батіліман" є такі ділянки, де двом машинам не роз'їхатися. Охоронець отримує свої 15 гривень, ставимо машину на стоянку. Спускаємося до моря по сходах, проходимо по дерев'яному містку - і нарешті ми на пляжі. Тут досить людно, але варто пройти трохи далі, за пірс, обігнути купу каміння - там пляж не гірше, і людей зовсім небагато. Правда, тут не пісок, а морська галька, і в воду входити треба обережно - дно кам'янисте. Вода прозора, водяться рибки, цікаво плавати з аквалангом, а якщо є підводний фотоапарат, знімки можуть вийти дуже незвичайні. Якщо пощастить, тут можна навіть виявити краба.

Весело стрибати з пірса в освіжаючу синю глибину, допливали до каменя заввишки метра 3 (або, скоріше, до невеликої скелі), на який можна забратися справа, підтягуючись на руках, і стрибати вже з нього, немов з невеликою вишки. А якщо захочеться, можна перебратися з пляжу далі через кам'яний завал на пляж бази відпочинку "Ласпі". Там таке ж чисте море, є кемпінг. Це одне з найчистіших місць на ПБК.

До змісту

Ленінський район. бухта Широка

З Сімферополя по трасі на Феодосію. Після Феодосії - поворот вліво, на Леніно. Проїхати Леніно і не доїжджаючи до Щелкіно- покажчик "Бухта Широка". Прекрасне місце для тихого, неквапливого наметового відпочинку. Тут тепле Азовське море і пісочний пляжик. Народу небагато, так як їхати все-таки далеко. У цій бухточке- дуже красиві скельні освіти, маленькі гроти. Фотографії на їх фоні виходять дуже вдалими.

Взагалі в околицях Леніно і Щолкіно маса ось таких тихих місць для відпочинку дикунами.

До змісту

генеральські пляжі

Побували в цьому чудовому куточку природи тільки один раз, але хочеться повертатися ще і ще. Звичайно, далеко від Сімферополя, де ми живемо. Потрібно спочатку доїхати до Керчі, а потім ще кілометрів сорок. Смуга пляжів, званих генеральськими, тягнеться по азовському узбережжі від села Курортне.

Дорога до цих пляжів, прямо скажемо, погана. Круті спуски, підйоми, грунтовка - на іномарці з низьким кліренсом краще туди не їхати.

Азов зовсім не схожий тут на Азов. Скелі, пісочок, солоне ласкаве прозоре (!) І не дрібне море.

Якби не так далеко і не такі погані дороги - їздили б тільки сюди! Просто рай на кримській землі!

До змісту

Євпаторія

З пляжів Євпаторії можу порекомендувати тільки піщаний Новий пляж, а також пляжик біля озера-лиману Мойнаки. Решта пляжів в самому місті не дуже зручні, кам'янисті і вода не дуже чиста. Ну, це на мій "місцевий" розпещений смак.

Краще купатися на узбережжі перед, неподалік від аквапарку "Бананова республіка". Там пляж хороший, і море в основному чисте, виключаючи періоди штормів. Можна тут і з наметом відпочивати, але спокійного сну може злегка перешкодити галаслива траса Сімферополь-Євпаторія, яка перебуває від пляжу в 100 м. Вона і вночі дуже жвава - перевірено: крізь брезент намету всю ніч блимають вогні проходять авто.

Є в Євпаторії дуже хороший туристичний маршрут для любителів старовини - Малий Єрусалим. Він в себе включає 7 об'єктів огляду в старій частині міста: мечеть Хан-Джамі, храм святого Миколи, Гезлевскіе ворота (їх ще називають "ворота дров'яного базару", так як в давнину за ними розташовувався дров'яної базар), синагога, Текіє дервішів, Караїмська кенаси і Вірменська церква. Квитки на пішохідну екскурсію найкраще придбати в будівлі Гезлевскіх воріт, які розташовані на вулиці Караїмської.

До змісту

Алушта

Багато пам'яток в маленькій Алушті. Напишу про те, що нам особливо сподобалося.

Купатися краще всього "на каменях", як кажуть місцеві. Пляж цей знаходиться в самому кінці набережної, приблизно 15-20 хвилин пішки від Професорського уголка.Там є пірс, з якого можна пострибати в своє задоволення. Але не завжди море чисте.

Дуже вразили алуштинські музеї - архітектора Бекетова і письменника Івана Шмелева.Іх варто відвідати, навіть якщо нічого до цього моменту не знав про цих людей.

Ще заслуговує на увагу музей Сергєєва-Ценського, нго ми до нього ще не дісталися - на наступний раз залишили.

У музеї Бекетова екскурсію замовляти просто обов'язково! Немолода жінка з дивно молодими очима розповіла нам всю історію роду Бекетових і цього будинку-музею, що стоїть понад 150 років серед кипарисів. Екскурсія розпочнеться з красивою різьблений веранди. На південній частині веранди жарко, і ви переміститеся в її західну частину - і відразу відчуєте вітерець, який в Алушту приносить гора Чатир-Даг.

"Алустон" в перекладі - "протяг". Тут, в цьому музеї ми дізналися, що Алушта, виявляється, носить ім'я протягу! І такі дрібні і великі, дорогі серцю істинного кримчанина відкриття чекали нас на кожному кроці!

Музей Шмельова не менше цікавий. В першу половину дня там зазвичай приймають індивідуальних відвідувачів, а після обіду настає час прийому груп. Ми прийшли пізно, вдало приєдналися до групи, і екскурсоводом залишилися дуже задоволені. Так, працівники цих двох музеїв - справжні Хранителі з великої літери! Їхні розповіді дійсно захоплюють. А квитки в музеї коштують всього нічого: по 10 гривень з людини за вхід плюс по ті ж 10 за екскурсію.

Обговорення

Мені дуже сподобалося в Євпаторії.
Найкращий природний край по всьому Криму.
Кращі готелі Євпаторії можна підбирати через спец сайти. Так само можна попередньо забронювати номер. 02.02.2018 14:59:54, Ларіса88

Дуже цікава стаття! Про Мисове добре написано, підпишуся під кожним словом! Правда, чим більше про нього пишуть, тим більше і більше людей приїжджає. Хоча, все одно менше, ніж на ПБК)

Ми були в Севастополі селище Любимівка, тихе і дуже красиве місце. Їздили в вересні, море було дуже тепле ... До Криму їздили перший раз, і на слід літо поїдемо. За порадою друга зупинялися в готелі Бельбек, ВК [Посилання-1] , Для спокійного відпочинку і відпочинку з дітьми відмінний варіант, море поруч, ціна прийнятна і екскурсій багато.

У Криму найчистіше повітря .що-то друзі прилітають з відпочинку з Туреччини а особа не молодіє і не кращає. які виїхали такі і приїхали. А ось ми з Криму стільки компліментів отримуємо. після відпочинку. Та ще й витратили в 2 рази менше грошей.

05.03.2016 17:46:53, Олени

А як же Тарханкут?!?

21.07.2014 10:51:26, Xy Крим відмінне місце для отдиха.Каждая його частина-інше життя, їх не можна порівнювати у кожної людини є свої переваги. Цікава інформація про Крим на сайтах [Посилання-1] [Посилання-2]

Найкраще відпочивати на мало розкручених курортах Криму - це автор вірно написав. Буде дешевше, чистіше і штовхатися ніхто не буде.

Я просто не доживу до літа)))) Так мрію швидше у відпустку і на два тижні в саме хороше, тепле і затишне для сімейного відпочинку місце))) мені треба дуже добре відпочити, так як ми плануємо малюка, а потім то і не коли буде. Так що в це літо ми з чоловіком і донькою їмо відпочивати, а якщо все добре буде то через рік вже і з синочком, ну або ще однієї донькою)))

Я думаю, що сьогодні за ті ж гроші краще відпочивати в Болгарії, Туреччині або Греції.

23.05.2013 23:42:34, Valerij

Нам друзі так завжди Крим нахвалюють, але ми все не наважуємося туди поїхати, далеченько. З цієї статті розумію, що крім Генеральських пляжів, їхати практично нікуди.

Спасибі, дуже корисний огляд!

А ми в цьому році поїхали в Алупку, де пляжу немає взагалі. І купатися там не можна. Так ось нам порадили відмінний пляж в Місхорі, у пансіонату Морський прибій. Сто гривень охорони-і ми отримали пропуск на закритий пляж. Дрібна галька, дуже красива, різнобарвна, плавний спуск до води, дельфіни, пропливають повз вранці і дуже мало людей. До 10 осіб.
Наш дитина була в захваті від простору, а головне цей пляж задовольнив нашого мегапрівередлівого тата)))

Про Євпаторію вірно підмічено: пляжі в місті кам'янисті, з каламутною водою. А поруч з аквапарком йде мережу пляжів, де і чистий пісочок, і дрібна галька. Пляжі відмінні, на різний "смак і колір", для різновікових груп відпочиваючих, вода чиста. Рекомендую!

Спасибі за відмінний огляд!

Велике спасибі за огляд! Зберегла собі (-:

.

Коментувати можут "Найчистіші і тихі пляжі Криму (плюс місця для кемпінгу)"

[ U ] [ OT ] [ ST ] [ OST ] [ TG ] [ GTU ] [ U ] [ OT ] [ ST ] [ OST ] [ TG ] [ GTU ]                                       id      інші   російська   український   білоруський   польський   англійська   іспанська   німецький   турецька   болгарська   чеська   угорський   естонський   вірменський   казахський   іврит   грузинський   сербський   хорватський   литовський   словацький   словенський   албанський   македонський   латиська   киргизький   монгольський   португальська   узбецький   корейський   румунський   датський   грецький   нідерландський   норвезький   шведський   італійська   французький   індонезійська id арабська   хінді   бенгальський   китайський   [азербайджанський   ] [Боснійський bs ] [таджицький   ] [Латинський   ] [В'єтнамський   ] [Каннада kn ] [фінський   ] [Філіппінський   ] [Ірландський   ] [Ісландський   ] [Шотландський (гельський) gd ] [японський   ] [Африкаанс   ] [Амхарська am ] [каталанська   ] [Себуанська ceb ] [корсиканська   ] [Валлійський   ] [Есперанто   ] [Баскська eu ] [перський   ] [Фризька   ] [Галісійська   ] [Гуджараті gu ] [хауса   ] [Гавайський   ] [Хмонг hmn ] [креольський (Гаїті) ht ] [ігбо ig ] [яванський   ] [Кхмерский   ] [Курманджі   ] [Люксембурзький lb ] [лаоський   ] [Малагасійська   ] [Маорі   ] [Малаялам ml ] [маратхі mr ] [малайський   ] [Мальтійський   ] [Бірманський my ] [непальська   ] [Чева ny ] [панджабі   ] [Пушту   ] [Синдхи sd ] [сингальский si ] [Самоа   ] [Шона sn ] [сомалійський   ] [Сесото st ] [суданський   ] [Суахілі   ] [Тамільська   ] [Телугу te ] [тайський   ] [Урду   ] [Кхоса xh ] [ідиш yi ] [йоруба yo ] [зулу   ]   [ TF ] Немає тексту   Контейнер пошкоджений id інші російська український білоруський польський англійська іспанська німецький турецька болгарська чеська угорський естонський вірменський казахський іврит грузинський сербський хорватський литовський словацький словенський албанський македонський латиська киргизький монгольський португальська узбецький корейський румунський датський грецький нідерландський норвезький шведський італійська французький індонезійська id арабська хінді бенгальський китайський [азербайджанський ] [Боснійський bs ] [таджицький ] [Латинський ] [В'єтнамський ] [Каннада kn ] [фінський ] [Філіппінський ] [Ірландський ] [Ісландський ] [Шотландський (гельський) gd ] [японський ] [Африкаанс ] [Амхарська am ] [каталанська ] [Себуанська ceb ] [корсиканська ] [Валлійський ] [Есперанто ] [Баскська eu ] [перський ] [Фризька ] [Галісійська ] [Гуджараті gu ] [хауса ] [Гавайський ] [Хмонг hmn ] [креольський (Гаїті) ht ] [ігбо ig ] [яванський ] [Кхмерский ] [Курманджі ] [Люксембурзький lb ] [лаоський ] [Малагасійська ] [Маорі ] [Малаялам ml ] [маратхі mr ] [малайський ] [Мальтійський ] [Бірманський my ] [непальська ] [Чева ny ] [панджабі ] [Пушту ] [Синдхи sd ] [сингальский si ] [Самоа ] [Шона sn ] [сомалійський ] [Сесото st ] [суданський ] [Суахілі ] [Тамільська ] [Телугу te ] [тайський ] [Урду ] [Кхоса xh ] [ідиш yi ] [йоруба yo ] [зулу ] [ TF ] Немає тексту
Контейнер пошкоджений! Спробуйте отримати статтю заново GetTextFromUrl.php , але це призведе до видалення всіх існуючих перекладів !!!

Новости