Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В Ялті на горі Ай-Петрі презентують гігантську інсталяцію з писанок

На плато Ай-Петрі над Ялтою буде виставлена ​​гігантська арт-інсталяція «Вівтар націй» з писанок, створена художницею Оксаною Мась. Кримська прем'єра проекту пройде в рамках національного виставкового туру по семи містах України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на новий регіон .

На плато Ай-Петрі над Ялтою буде виставлена гігантська арт-інсталяція «Вівтар націй» з писанок, створена одеської художницею Оксаною Мась На плато Ай-Петрі над Ялтою буде виставлена гігантська арт-інсталяція «Вівтар націй» з писанок, створена одеської художницею Оксаною Мась. Кримська прем'єра проекту пройде в рамках національного виставкового туру по семи містах України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на новий регіон .

На Ай-Петрі буде виставлено 5 фрагментів інсталяції, заввишки 12 і завширшки 18 метрів. Відкрити презентацію планують в п'ятницю, 6 липня.

Прототипом «Вівтаря націй» став проект «Post-vs-Proto-Renaissance», з яким Мась представляла Україну на 54-й Венеціанській бієнале у 2011 році.

Зараз вся композиція складається з 15 фрагментів, і це тільки частина задуманого художницею твору. Завершена робота буде являти собою масштабний арт-об'єкт з 302 панелей, загальним розміром 92х134 метра.

Твір відтворює Гентський вівтар - шедевр епохи Відродження братів Ван Ейк Твір відтворює Гентський вівтар - шедевр епохи Відродження братів Ван Ейк. На окремих дерев'яних елементах у формі яєць, з яких створено вівтар, зображені людські гріхи і страхи, бажання і комплекси, мрії і світлі почуття. У розписі дерев'яних деталей брали участь жителі більше 42 країн: бізнесмени, політики, дипломати, діячі культури, від ув'язнених до ченців, від дітей до пенсіонерів.

Жителі і гості Криму зможуть відвідати виставковий павільйон «Вівтаря націй» на Ай-Петрі до кінця вересня. В рамках виставкового туру фрагменти арт-інсталяції уже були презентовані в Києві та Одесі. Презентацію так само планується провести в Дніпропетровську, Харкові, Донецьку, Львові, Запоріжжі та ряді міст країн Східної і Західної Європи.

Теги:


Новости