Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Олександр Карлін сьогодні підписав постанову про заборону весняного полювання на водоплавну і борову дичину в Алтайському краї


На зустріч були запрошені, за словами Олександра Карліна «люди, які мають безпосереднє відношення до проблеми збереження тваринного світу», - заступник начальника управління мисливського господарства Алтайського краю Валерій Кандауров, голова правління Алтайській крайової громадської організації мисливців і рибалок Сергій Панов, мисливствознавець ТОВ «Алтай- Форест »Тальменского району Григорій Тітев, голова Громадської організації« Геблеровское екологічне товариство »Олексій Грибков.

Олександр Карлін докладно роз'яснив підстави для прийняття в Адміністрації краю постанови «Про введення обмежень на використання водоплавної і борової дичини в весняний сезон полювання 2012 року». Про можливості відкриття весняного полювання в 2012 році в суспільстві висловлювалися дві діаметрально протилежні позиції. Аргументи «за» і «проти» наводилися в ході проведення громадських консультацій у форматі «круглих столів», і в дискусії, що розгорнулася в ЗМІ. Рішення в Адміністрації краю було прийнято після детального вивчення всіх точок зору: Губернатор пописав постанову про повну заборону весняного полювання на водоплавну і борову дичину. Відповідно до законодавства, це рішення погоджено з органами Росприроднагляду. Позитивні висновки на проект постанови отримані і в органах юстиції і в прокуратурі. Тобто, проведена необхідна перевірка щодо правової чистоти прийнятого рішення.

Як пояснив Олександр Карлін, до уваги прийняті кілька факторів. «Одна група причин носить довгостроковий характер. В останні 10 років фахівці відзначають скорочення водоплавної і борової дичини, погіршення середовища існування », - зазначив Губернатор. Також важливу роль при ухваленні рішення зіграли погодно-кліматичні особливості нинішнього року, в тому числі, виняткова маловодність. «Запаси води нижче багаторічних значень, що викликано низьким рівнем опадів влітку минулого року і в осінньо-зимовий період 2011-2012 рр., І навесні поточного року картина зберігається. Скорочується ареал водоплавної птиці, умови для гніздування значно погіршуються. Весняне полювання ставить під реальну загрозу взагалі збереження окремих видів дичини в нашій території », - підкреслив Губернатор.

За його словами, через зниження запасів води в краї зростає пожежна небезпека. У лісах регіону вже зафіксовано кілька десятків займань. Тобто необхідно зменшити присутність людини в лісових угіддях і на водоймах. Скорочення антропогенного навантаження на природні об'єкти дозволить знизити число загорянь в лісах.

Олександр Карлін звернувся до голови правління Алтайській крайової громадської організації мисливців і рибалок Сергію Панову з проханням роз'яснити членам охотобщества причини цього рішення. «Справжній мисливець - і любитель, і професіонал розуміє, що об'єкти полювання повинні бути збережені і захищені і необхідно зробити все, щоб створити умови для розмноження і відтворення борової і водоплавної птиці. Тільки так ми можемо говорити про полювання і завтра, і післязавтра. Думаю, що моє рішення буде правильно зрозуміло. Тим самим ми робимо дуже виразний, прямий крок до нового суспільного порозуміння в цих питаннях », - підкреслив Губернатор.

«Напевно, найменше потрібно трактувати прийняте рішення чиєїсь перемогою, в даному випадку ми обрали оптимальне рішення з урахуванням конкретної ситуації весни 2012 року», - зазначив Олександр Карлін. Глава регіону запропонував представникам охотобщества і захисникам природи об'єднати зусилля в роботі по поліпшенню ситуації в мисливських угіддях Алтайського краю. Питання про проведення осіннього полювання в регіоні буде розглянуто пізніше.

Довідка:

За останні 10 років чисельність качок та гусей впала майже вдвічі з 3,2 млн. Особин до 1,85 млн. В 2011 році. Це підтверджують і дані з видобутку водоплавних. У період з 2004 по 2011 рік осіння видобуток водоплавних впала на 42%.

Особливо швидкими темпами падає чисельність гусей, в першу чергу сірого, гніздиться на території краю. Обліки 2010 і 2011 показують зниження його чисельності на 14%.

Аналіз чисельності глухаря в краї показує, що з середини 2000-х років спостерігається зниження. За даними зимового маршрутного обліку 2011 року, чисельність виду тільки за останній рік впала на 48%, повідомили в управлінні мисливського господарства Алтайського краю.

Фото прес-служби Адміністрації краю

Джерело: www.altairegion22.ru


Новости