Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лікування в Белокурихе, санаторії, лікувально-оздоровчі комплекси (ЛОК), здравниці на курорті Белокуриха в Росії, Алтай, Royalmedgroup, лікування на курортах Росії

  1. Лікування та відпочинок в санаторіях, пансіонатах, готелях Белокурихи, Гірський Алтай
  2. Санаторії на курортах Гірського Алтаю, Белокурихи:
  3. Показання для лікування на курорті Белокуриха:

Лікування та відпочинок в санаторіях, пансіонатах, готелях Белокурихи, Гірський Алтай

2QuTLenIFqoWnccrP6M4tZIwQoMPH16oQpkkZ% 2FbGSXY% 3D

Залишити заявку





Санаторії на курортах Гірського Алтаю, Белокурихи:



Опис курорту Белокуриха


Курорт Белокуриха, розташований біля підніжжя Алтайських гір, славиться своєю історією. Ще в XIX столітті жителі цього містечка відкрили силу і користь місцевих природних джерел, які вже з тих пір щорічно ваблять сюди сотні відпочиваючих з усіх куточків країни.
Сьогодні Белокуриха по праву визнана курортом федерального значення.
Завдяки м'якому, теплому, без різких стрибків температур, клімату, безвітряної погоди і чистого гірського повітря, відпочинок в цьому курортному містечку прекрасно позначається на самопочутті туристів. За кількістю ясних, сонячних днів Белокуриха обганяє навіть популярні курорти півдня Росії.
Місцеві цілющі термальні джерела здатні допомогти впоратися із захворюваннями серцево-судинної, ендокринної системи, а також допомогти в лікуванні гінекологічних і шкірних хвороб. Радонові води славляться своїми унікальними протизапальними і знеболюючими властивостями.
Санаторії в Белокурихе оснащені сучасною технікою, тут служить тільки висококваліфікований персонал. Крім усього іншого, в місті можна знайти численні кафе, магазини, клуби, кінотеатри - в загальному, кожен знайде відпочинок собі до смаку.
Сюди їдуть не тільки підлікуватися, а й помилуватися мальовничими, гірськими пейзажами, а також з'їздити на оглядові екскурсії по Алтаю.
Навіть взимку в Белокурихе очікується наплив туристів, тому як це місто вважається популярним гірськолижним курортом Росії. Тут є все необхідне для активного зимового відпочинку.
Відпустка, проведена в цьому курортному містечку, здатний залишити лише яскраві, позитивні емоції. Тому ті, хто побував в Белокурихе хоч раз, неодмінно сюди ще повернеться.

У 1803 році в передгір'ях Алтаю, в дев'яти верстах від гарячих ключів з'явилося село Белокуриха, нині Стара Белокуриха, жителі якого вперше доторкнулися до «чудесним» джерелами, випробувавши на собі їх цілющу силу. З цієї дати, з 1803 року, бере свій початок історія найстарішого курорту на сході Росії.

У 1846 році замість хуторів, що ланцюжком розкинулися на лівому березі річки Белокуриха, з'явилося село Ново-Белокуриха, що поклала початок нинішнього місту-курорту. Перше курортне споруда отримала звучне біблійне назву «купіль» і стало початком сучасного курорту, популярність якого росла з кожним роком.

Белокуриха - найбільший курорт в азіатській частині Росії. Крім того, це єдина за Уралом здравниця, яка носить офіційну назву «курорт федерального значення». Белокуриха славиться особливим м'яким мікрокліматом з теплою безвітряної взимку і помірно жарким літом. За кількістю сонячних днів в році (близько 286) Белокуриха конкурує з Кримом і Кавказом.
Місто-курорт, де проживає трохи більше 14 тисяч жителів, розташований біля підніжжя гори Церковка в передгір'ях Алтаю, в долині річки Белокуриха, на висоті 250 метрів над рівнем моря. Санаторії, пансіонати, готелі Белокурихи можуть прийняти близько 5000 гостей одночасно. Курортна зона відокремлена від основної частини міста і йде в глибину долини, багатою цілющими джерелами і життєдайним гірським повітрям.

Цілющі властивості терм курорту - не єдине, чим зцілює долина Белокурихи. На думку алтайського вченого, професора Г. В. Трубнікова, «вже в перші дні перебування на курорті навіть без прийому лікувальних ванн у хворих відзначається поліпшення самопочуття: знижується артеріальний тиск, поліпшується сон, зникають головні болі. Абсолютно унікальним лікованим фактором є чисте гірське повітря з високим вмістом легких аероіонів, що визначають його цілющі властивості ». На думку відомого французького вченого Вуазена, аероіонотерапія знімає наслідки 90% відомих на сьогодні науці стресів!

Розломи земної кори в районі річки Белокурихи, багатющий рослинний світ долини і її околиць є унікальним джерелом позитивної енергії. Вчені стверджують: енергія ця передається кожній клітинці Вашого організму! Курс радонових ванн має стимулюючий вплив на елементи сполучної тканини, нормалізує обмінні процеси ...

В останні роки арсенал природних лікувальних факторів курорту Белокуриха розширився за рахунок питної мінеральної води «Белокуріхінская східна» - маломінералізовані сульфатно-хлоридні магнієво-кальцієво-натрієві лікувально-столові води Березовського родовища.

Для грязелікування в санаторіях Белокурихи використовують бруду донних відкладень солоного озера Гірке (Алтайський край). За своїми характеристиками бруд иловая, високомінералізована, середньо-сульфідна, лужна.


Белокуріхінскіе термальні джерела

Місто Белокуриха розташувався в Алтайському краї в долині річки з однойменною назвою в 65 км від Бійська. Курортом Белокуриха стала в 1920-х роках і з тих пір свого статусу не міняла. Відпочивальники приїжджають подихати гірським повітрям, наповненим вкрай корисними легкими аероіонами і зануритися в термальні азотно-крем'янисті радоносодержащіе води. Вдосталь накупавшись в гарячих джерелах, в Белокурихе можна перейти до активного відпочинку та покататися на гірських лижах.

Термальні води Белокурихи унікальні за своїми лікувальними і хімічними властивостями. Вони віднесені до групи гідрокарбонатно-сульфатно-натрієвих радонових вод зі складним мінеральним складом і підвищеним вмістом кремнію і фтору. У термальною радонової воді міститься велика кількість азоту, тому джерела називають термальними азотно-кременистими радоносодержащімі водами, або азотними термами.

Радон діє на організм через нервові закінчення шкіри (нервово-рефлекторний вплив) або шляхом проникнення радону з потоком крові і лімфи в підшкірно-жирову клітковину та інші органи і тканини (гуморальное дію). Через 2,5 години радон повністю виводиться з організму. Радонові води мають протизапальну, знеболюючу, протиалергічну дію, мають унікальну здатність знижувати вміст холестерину в організмі, навіть попереджають старіння. Їх застосовують для лікування і профілактики великого спектру захворювань.

Ще одна особливість цього місця - унікальний мікроклімат. Відпочивати в Белокурихе приємно в будь-який час року. Зима тут м'яка, заморозки нетривалі; літо не спекотне, а весна і осінь теплі. Радує, що в році тут більше сонячних і ясних днів, і погода переважно безвітряна. А який тут повітря! Зміст легких аероіонів в повітрі становить у верхній частині долини 2100-2200 на 1 кв.см, що вдвічі більше показників кращого швейцарського курорту Давос.
Найважливішим лікувальним фактором курорту вважаються азотно-крем'янисті радоносодержащіе джерела, які виходять на поверхню в долині річки Белокурихи. Про цілющі властивості місцевих мінеральних вод вперше було оголошено в середині XIX століття. Однак, згідно з переказами, ще до заселення Сибіру російськими переселенцями ці гарячі ключі (їх температура коливається від 30 до 42 градусів) регулярно відвідували алтайські жінки, охочі зачати дитину.
У Белокурихе цілющі не тільки води, але і ... сам повітря. Зміст легких аероіонів - основного лікувального компонента гірського повітря - на території курорту в середньому дорівнює 1014 (в куб. См). У глибині долини, на схилах церковці і інших навколишніх гір, у верхній течії річки Белокурихи ця цифра перевищує 2200-2400, що в два рази більше, ніж на знаменитих гірських курортах Швейцарії.
Лікування в Белокурихе допомагає позбутися від багатьох хвороб, відновити працездатність і психологічну рівновагу.

Відновлення найбільшого на сході країни курорту стало можливим завдяки багаторічним дослідженням природного і лікувальної дії термальних вод в Белокурихе.

Зараз настав новий період в історії курорту, його традицій і філософії! Белокуриха стала найбільшим центром наукової курортології в країні і за її межами.



Сучасна Белокуриха зростає і розвивається досить швидко. З'являються нові санаторії, пансіонати і готелі, удосконалюється інфраструктура. Розширюється індустрія відпочинку і розваг: будуються нові басейни, тенісні корти, магазини, кафе, ресторани. Зараз Белокуриха - не тільки бальнеокліматичний курорт, але і прекрасне місце для активного відпочинку.
Взимку в Белокурихе кипить активне життя, адже місто-курорт перетворюється в центр гірськолижного спорту Алтайського краю. Найбільший (але не єдиний на курорті) гірськолижний комплекс «Благодать» пропонує відпочиваючим кілька гірськолижних схилів з трасами різних рівнів складності. У Белокурихе щорічно проводяться змагання з гірськолижного спорту та сноуборду, в тому числі міжнародні змагання на кубок Росії, спартакіада ​​Сибіру, ​​всеросійські дитячі та юнацькі змагання.
В даний час Белокуриха набуває славу не тільки як всесезонний бальнеологічний курорт, але і як центр ділового туризму, місце проведення всеукраїнських і міжнародних конференцій. Цьому сприяє наявність сучасної інфраструктури для проведення ділових заходів: в ряді санаторіїв обладнані конгрес-центри та конференц-зали, які мають всім необхідним обладнанням.

Показання для лікування на курорті Белокуриха:


  • Захворювання серцево-судинної системи
  • Захворювання кістково-м'язової системи
  • Захворювання нервової системи
  • Захворювання ендокринної системи та обміну речовин
  • Захворювання шкіри, а також підшкірної клітковини
  • гінекологічні захворювання
  • чоловічі захворювання
  • урологічні хвороби

Санаторії та лікувально-оздоровчі комплекси в Белокурихе:



  • Алтай-West
  • Алтайський замок
  • Біловоддя
  • Белокуриха
  • Долина Алтаю
  • Джерело Алтаю (Здравниця)
  • Росія
  • Санаторій Центросоюзу РФ
  • Сибір
  • Едем

Методи лікування в Белокурихе

  • бальнеолікування і гідротерапія:
  • мінеральні ванни загальні, сидячі з провисання;
  • порожнинні процедури: пиття мінеральної води;
  • локальні процедури на мінеральній воді: зрошення ясен, очей, голови, гінекологічні;
  • штучні оздоровчі ванни: хвойні, морські, хлоридно-натрієві, ароматичні, перлинні, вихрові;
  • лікувальні душі: циркулярний, висхідний, дощовий, душ Шарко;
  • грязелікування; гідромасаж; басейн; сауна;
  • фізіотерапія: електросон, магнітотерапія, ультразвукова, мікрохвильова, низькочастотна терапія, галокамера, різні інгаляції;
  • кріотерапія; всілякі види масажу; фізична реабілітація після травм і різних захворювань: ЛФК, спорт зал, тренажерний зал, спортивні майданчики, маршрути дозованої ходьби, теренкури;
  • фітотерапія; психотерапія; рефлексотерапія; гірудотерапія (лікування за допомогою п'явок);
  • сучасні методи медичної діагностики;
  • консультації вузьких фахівців (терапевт, кардіолог, отоларинголог, окуліст, стоматолог, гінеколог, андролог, психотерапевт, невропатолог, невролог, профпатолог і ін.) і інші методи лікування.


Протипоказання


Хвороби серцево-судинної системи: захворювання крові, серцева недостатність II ступеня і вище, стенокардія III-IV функціонального класу, різні порушення серцевого ритму, активність ревматичного процесу вище I ступеня активності, аневризма серця або судин головного мозку, тягченная нападами епілепсії.
Хвороби органів дихання: бронхіальна астма, всі хвороби дихальної системи, які супроводжуються серцево-легеневою недостатністю вище другої стадії. Хвороби нервової системи: неврози, епілепсія, різні психічні захворювання, церебральна форма гіпертонічної хвороби 1 першої стадії.
Хвороби органів травлення: виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки в стадії неповної ремісії, цироз печінки, гюліпоз шлунка або кишечника, залишкові явища вірусного гепатиту.
Хвороби ендокринної системи: цукровий діабет (декомпенсований, інсулінозалежний, важкий перебіг), лабільний діабет.
Хвороби кістково-м'язової системи та сполучної тканини: незрощені переломи кісток, ревматичні поліартрити, все артрити і поліартрити в гострій стадії.
Хвороби сечостатевої системи: сечокам'яна хвороба при наявності каменів, хронічні захворювання нирок (пієлонефрит, гломерулонефрит), хронічна ниркова недостатність.
Хвороби жіночої статевої сфери: кровоточать ерозії, фіброміома матки, кісти і кістоми яєчників, післяопераційний період після малих операцій.
А також: вагітність, загострення основного захворювання, доброякісні та злоякісні новоутворення, будь-які венеричні захворювання в гострій і заразною формою, часто повторювані і рясні кровотечі, туберкульозне ураження будь-яких органів, кахексія будь-якого походження, гострі інфекційні захворювання до закінчення терміну ізоляції, все захворювання, що вимагають хірургічного втручання, всі захворювання і стани, які потребують стаціонарного лікування в лікарні, всі хворі, які не здатні до самостійного пересування і са мообслужіванію, які потребують спеціального постійного догляду.
Залишити заявку

Новости