Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Манжерок - гірськолижний комплекс на Алтаї

  1. Загальна інформація
  2. Гірськолижний сезон і погода в Манжерок
  3. Як дістатися?
  4. Огляд основних гірськолижних трас
  5. Підйомники і ціни на них
  6. Оренда спорядження та інструктори
  7. проживання
Колись в 60-і роки була дуже популярною нехитра пісенька у виконанні відомої співачки Едіти П'єхи: «Розкажи-но мені, друже, що таке Манжерок, може, це містечко, може, це острівець ...».

А з'явилася ця пісенька в зв'язку з фестивалем радянсько-монгольської дружби в 1966 р, що проходив в на березі озера Манжерок, і завдяки їй все дізналися про цей чудовий містечку гірського Алтаю.

Пісню цю сьогодні пам'ятають не всі, але зате місце це стає все більш знаменитим і популярним в зв'язку з будівництвом тут нового туристичного гірськолижного курорту Манжерок, який обіцяє стати одним з найбільших курортів не тільки Алтаю, але і всього Сибіру.

Загальна інформація

Особливі умови місцезнаходження села Манжерок в Гірському Алтаї:
  • неподалік від мальовничого озера Манжерок, який отримав за неповторну красу і цілющі мінеральні джерела міжнародний статус «Кращого природного пам'ятника»;
  • зручні для катання на гірських лижах схили гори Мала Синюха.

Перші гірськолижні траси алтайського комплексу відкрилися в листопаді 2010 року. І хоча тільки до 2018 року тут будуть створені за планом 32 траси для катання, а сам курорт отримає налагоджену першокласну інфраструктуру європейського рівня: велика кількість готелів, ресторанів, спа- і фітнес-центрів, але вже сьогодні комплекс, розташований в сосновому бору, став улюбленим місцем відпочинку багатьох шанувальників гірських лиж і екстремальних видів спорту, які приїжджають сюди з усіх кінців Сибіру і Алтаю.

Рік від року його популярність зростає серед російських туристів, які знають, що в гірськолижному туристичному комплексі Манжерок вони завжди знайдуть:
  • Здорові кліматичні і природні умови.
  • Комфортні умови для катання з кінця жовтня до квітня.
  • Відмінний сервіс і привітність господарів комплексу.
  • Дуже хороші ціни.

Гірськолижний сезон і погода в Манжерок

Завдяки унікальним погодних умов звичайний зимовий сезон триває тут з кінця листопада по квітень. У цей час встановлюється маловетреная погода, а сніговий покрив досягає товщини більше 1 м.

Правда, бувають і винятки, наприклад, в цьому році природа не радує снігом як європейські гірськолижні курорти, так і на Алтаї теж сталася затримка відкриття зимового сезону. Взимку 2014 ~ 2015 року він почнеться з 20 грудня, але до цього часу будуть проведені всі необхідні технічні роботи по нарощуванню і ущільнення снігового покриву, а курорт прийме перших спортсменів.

Як дістатися?

Це питання хвилює багатьох туристів, охочих відвідати ГЛК Манжерок:

  • Перш за все бажано дістатися до найближчого міста Горно-Алтайська, що знаходиться в 35 кілометрів від курорту.
  • Це можна зробити літаками авіакомпаній «Сибір» або «красава», рейсами з Новосибірська, Красноярська і Москви.
  • Також можна доїхати поїздом до міста Бійська Алтайського краю, але відстань від міського вокзалу до курорту складе 134 км.
  • З Горно-Алтайська, Барнаула і Новосибірська можна доїхати автобусом.
  • Ще один спосіб - на власному автотранспорті по трасі М-52, орієнтуючись по наступній карті:
Розклад руху можна дізнатись за телефонами довідкових бюро міст Горно-Алтайська і Бійська:
  • авіарейсів - (388-22) 47518 (Горно-Алтайськ);
  • автобусних маршрутів - (388-22) 22457 (Горно-Алтайськ);
  • поїздів - (385-44) 05468 (Бійськ).

Огляд основних гірськолижних трас

Для аматорів не екстремального катання, а також для новачків лижного спорту на курорті організовані чотири основні гірничо-лижні траси, розташовані на схилах гори Мала Синюха на висоті 1012 м (комплекс «Алтайська Легенда»):

  1. Синя траса - довжина 1050 метрів, перепад висот 167 м, обслуговується чотиримісним крісельний підйомником.
  2. Зелена траса - 255 м, перепад висот до 33 м, обслуговується бугелем.
  3. Червона навчальна траса - 90 м, має бебі-ліфт підйомник.
  4. Траса для сноутюбінга - 180 м, обслуговується тюбинг-тросом.

Підготовка всіх гірськолижних трас і догляд за ними проводиться сніговими гарматами і ратраками.
У підніжжя гори Синюха прокладений також спеціальний маршрут для снігоходів.

На озері Манжерок щорічно функціонує траса для бігових лиж, протяжністю більше 2,5 км. Там же організовується катання на собачих упряжках і снігоходах, а також на ковзанах по природному льодовому катку озера.

Про стан трас дізнаватися за телефонами: +7 (913) 693-22-73, +7 (913) 992-88-88

Підйомники і ціни на них

Все канатні дороги ГЛК Манжерок працюють як в будні, так в недільні та святкові дні з 10 до 17 годин і здійснюють підйом на лижні траси і екскурсії за наступною схемою:

Крісельний підйомник синьої траси 927 м, що має пропускну здатність - 1545 осіб на годину, бугельний - 705 чол / год.

Вартість за 1 годину користування:

  • будні дні - 200 р .;
  • вихідні дні - 250 р .;
  • святкові дні - 300 р.

Одноденний абонемент на скі-пас коштує - 250, 300 і 350 р. відповідно.

Оренда спорядження та інструктори

Необхідності везти з собою гірськолижне спорядження та аксесуари немає ніякої, оскільки при гірськолижному курорті діють прокатні пункти, де гості зможуть знайти все необхідне обладнання за дуже демократичними цінами, наприклад:

Прокат комплекту гірських лиж для дорослих обійдеться за 1 годину 150 р, на день: 600 р. в будні дні, 200 ~ 800 р. - у вихідні, а в свята - 250 ~ 1000 р.

Сноуборд: 150 ~ 600 р. в будні, 200 ~ 800 р. - у вихідні та 250 ~ 1000 р. - в святкові дні.

Лижі бігові на годину - 100 р., На 1 день в будні - 300 р., У вихідні - 150 ~ 400 р. і в свята - 200 ~ 500 р. .

Також на курорті можна отримати послуги інструктора по навичкам катання на гірських лижах та сноубордингу в школі при гірськолижному комплексі «Валянки».

проживання

Гірськолижний комплекс Манжерок в своєму розпорядженні три знаходяться в безпосередній близькості від трас і підйомників міні-готелями, в яких можуть одночасно проживати 100 осіб в дво- і одномісних номерах 1 і 2 категорії. З них:
  • стандартних номерів - 9;
  • твін-стандартних - 3;
  • студій - 19;
  • сімейних студій - 3;
  • номерів економ-класу - 10.

У безпосередній близькості від трас окремо розташовані такі готелі.

Парк-Готель «Манжерок» знаходиться біля річки Катунь в красивій парковій зоні. Він розрахований на прийом одночасно до 89 гостей в наявних 32 стандартних і люкс номерах, а також ресторан на 40 місць. Доставка до гірськолижної траси здійснюється безкоштовно. Забронювати номери можна за наступними телефонами: + 7-913-693-86-00, + 7-383-330-55-45, + 7-383-332-19-50.

База відпочинку «Чечек», яка приймає цілий рік всіх бажаючих, розташована в 2-х км від гірськолижної бази Манжерок. Має у своєму розпорядженні 2-х кімнатними номерами і може прийняти до 100 чоловік одночасно. Телефон: + 7-983-385-05-02.

Якщо ви вже встигли відвідати цей прекрасний туркомплекс Манжерок, залиште свій відгук та поради для нових відвідувачів в поле коментарів. Це може істотно поліпшити відпочинок співвітчизників.

Як дістатися?

Новости