Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Алтай-Похід - Науковий туризм і експедиції по Алтаю.

  1. Історичні і археологічні дослідження на Алтаї
  2. Геологія і горотворення
  3. біологічні ресурси
  4. Містика, паранормальні явища, місця сили на Алтаї
  5. Що пропонує "Алтай-Похід"?

Гірський Алтай - це не просто один з туристичних регіонів Росії. Великий інтерес для вчених і молодих дослідників представляють різні галузі науки, які тут проявляються по-особливому і неповторно.

Історичні і археологічні дослідження на Алтаї

Досить згадати про найбільш гучних останніх сенсаційні знахідки, зробленими вченими на території Гірського Алтаю - це Алтайська принцеса, знайдена на   плато Укок   в 1993 році, і відкритий новий вид стародавньої людини, що мешкав 30-40 тисяч років тому, фрагментарні залишки якого були знайдені в Денисовій печері зовсім недавно Досить згадати про найбільш гучних останніх сенсаційні знахідки, зробленими вченими на території Гірського Алтаю - це "Алтайська принцеса", знайдена на плато Укок в 1993 році, і відкритий новий вид стародавньої людини, що мешкав 30-40 тисяч років тому, фрагментарні залишки якого були знайдені в Денисовій печері зовсім недавно.

Давня історія Алтаю дуже цікава, від мілководного теплого Алтайського моря до скіфської епохи. На Алтаї збереглося досить багато наскальних малюнків, що відносяться до різних часів і епох. Також відомі маловивчені мегалітичні комплекси, що служили для різних цілей (святилища, вівтарі, обсерваторії)


Геологія і горотворення

Гори на Алтаї вважаються молодими, вони живуть своїм життям Гори на Алтаї вважаються молодими, вони живуть своїм життям. Сильний землетрус в 2003 році, що відбулося неподалік від селища бельтіров, підтверджує це. Цікавими наслідками цього сейсмічного поштовху стали глибокі тріщини в Чуйської степу, що утворюються фонтани води і бруду, висотою до двох метрів, а також в результаті виділилася теплової енергії були розтоплений лінзи льоду вічної мерзлоти.

Пильна увага і до корисних копалин, що видобуваються в горах Алтаю. Діючих копалень не багато, але рано чи пізно, розвиток людства зажадає розширення видобутку і в Гірському Алтаї.


біологічні ресурси

Гірський Алтай - унікальна гірська країна, так як природа подбала про різноманітні ланшафтов і територій зі своїм особливим мікрокліматом Гірський Алтай - унікальна гірська країна, так як природа подбала про різноманітні ланшафтов і територій зі своїм особливим мікрокліматом. Тут росте густа кедрова тайга, буйство квітів навесні і влітку вражає, тундра, степові і полупустнинние пейзажі вміщаються на відносно невеликій території, і при цьому в один і той же час року! Від весни до зими буває, рукою подати!

Все це створює разноообразіе флори і фауни, за офіційними даними, тут зустрічається близько 200 видів рослин-ендеміків (зустрічаються тільки на обмеженій території) і кілька рідкісних видів тварин, як сніжний барс і алтайський гірський баран аргалі.


Містика, паранормальні явища, місця сили на Алтаї

Багатьох на Алтай притягує саме щось містичне, незвичне, бажання доторкнутися до того, що наука пояснити не може, знайти цікавих людей, лікарів, шаманів Багатьох на Алтай притягує саме щось містичне, незвичне, бажання доторкнутися до того, що наука пояснити не може, знайти цікавих людей, лікарів, шаманів. Тут ми не станемо розповідати про тих дивовижних речей, які траплялися з нами в горах, про те, що траплялося з нашими туристами, це досить особисте питання, але те, що Алтай - місце сили, це однозначно! Кожен зможе тут знайти щось корисне для свого життя, будь то урок або подарунок.


Що пропонує "Алтай-Похід"?

Ми пропонуємо Вам майданчик для проведення ваших досліджень, експедицій і поїздок в Гірському Алтаї. У нашому розпорядженні є все необхідне для організації похідної і експедиційного життя:

- Наші Уазіки побували в багатьох важкодоступних місцях Алтаю, наприклад, двічі на каракольський озерах, неодноразово на плато Укок (працювали на висоті понад 3000 м над рівнем моря), в долині річки Талдура на Карагемском перевалі, на стрілці Аргута і Катуні. Все це - результат підготовки машин. Ми ретельно стежимо за своїми автомобілями, тому що це важливо!

- Спорядження та обладнання для біваку: намети, килимки, спальники, газові плити та пальники, посуд, складні меблі і т.п.

- Засоби зв'язку та навігації: автомобільні та туристичні навігатори, рації, супутниковий телефон.

- Добре знання Гірського Алтаю. В організації походів і поїздок дуже багато нюансів, які необхідно враховувати. Ми тут живемо і намагаємося бути в курсі всього, що відбувається в горах. За роки заняття туризмом ми побували майже у всіх куточках Гірського Алтаю, і пропонуємо те, що бачили самі.

Туроператор ТОВ "Алтай-Похід" внесений до реєстру туроператов Росії під номером МВТ 011727 .

Що пропонує "Алтай-Похід"?

Новости