Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Алмази з текіли

Мігель Апатіга (Miguel Apatiga) і двоє його колег з Національного автономного університету   Мексики   () Розробили метод синтезу алмазної плівки з текіли, повідомляє британська газета Мігель Апатіга (Miguel Apatiga) і двоє його колег з Національного автономного університету Мексики () Розробили метод синтезу алмазної плівки з текіли, повідомляє британська газета. Отримані кристали можуть використовуватися в радіометричних приладах, абразивних і ріжучих інструментах. Крім того, вчені сподіваються, що з часом алмази з текіли зможуть замінити силікон в комп'ютерних чіпах.

Доктор Апатіга і колеги почали експерименти з алмазами 13 років тому. Синтезуючи кристали з різноманітних рідин, вони відзначили, що для цих цілей найкращим чином підходять спиртовмісні розчини, в яких частка етанолу становила близько 40%, а частка води - близько 60%. Саме такий пропорцією спирту відрізняється національний мексиканський напій текіла , Продукт перегонки соку агави. «Одного разу я купив в магазині пляшку найдешевшої текіли бланко (tequila blanco) і використовував її в експериментах замість розведеного спирту. Результат виявився позитивним », - розповідає Мігель Апатіга.

Як і більшість штучних алмазів, кристали, вирощені з текіли, відрізняються мікроскопічними розмірами. Вони не годяться для ювелірних виробів, але, як було сказано вище, можуть знайти застосування в промисловості. Зайве говорити, що отримання алмазів з національного напою додає шарму цьому відкриттю в очах мексиканців.

, Природний або синтезований, - незамінний матеріал в самих різних областях людської діяльності, починаючи від ювелірної промисловості і закінчуючи електронної та космічної. Це особливе місце мінерал займає завдяки своїм унікальним властивостям: твердості, хімічної і радіаційної стійкості, великий теплопровідності і оптичної прозорості.

Перші документально зафіксовані досліди над алмазами відносяться до 1694 році, коли італійська вчений Джузеппе Аверані (Giuseppe Averani) продемонстрував за допомогою запального скла, що алмаз горить, якщо його нагріти до високої температури.

Перші штучні алмази технічної якості були вирощені в 1953-1954 роках, успіху в цій області домоглися дослідницькі групи компаній ASEA, Швеція , І General Electric, США . Отримані зразки були далекі від досконалості і мали розмір менше 1 мм.

А в минулому році британська компанія, що спеціалізується на вирощуванні алмазів з праху людини, синтезувала з локона композитора Людвіга Ван Бетховена (Ludwig van Beethoven) алмаз в 0,56 карат і виставила його на аукціоні за $ 1 млн.

Новости