Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Національний напій Греції. Алкоголь в Греції: ціни, вивезення, норма вивезення алкоголю

  1. алкоголь Греції
  2. Національний напій Греції
  3. Алкогольні напої Греції


Давно сформований стереотип про те, що «в Греції все є», багаторазово підтверджується і в частині напоїв. Країна з найдавнішими традиціями в виноробстві готова запропонувати навіть самому досвідченому гурману чудові зразки творчості своїх майстрів, а тому напої Греції - ще один вагомий привід відвідати батьківщину древніх богів і унікальних історичних пам'яток.

алкоголь Греції

У кожному поважаючому себе грецькому ресторані представлений багатий вибір напоїв, гідних зробити будь-яку трапезу важливим і значущим подією. Купувати і вивозити алкоголь Греції митниця дозволяє без обмежень, а ось ввозити в країну допустимо не більше літра міцних напоїв і не більше двох літрів вин. Втім, везти в Грецію свій алкоголь чи приходить в голову справжньому знавцю, адже саме в цій європейській країні ціни приємно милують око. Купувати алкогольні напої Греції для подарунків найдешевше в звичайному супермаркеті, де пляшку гідного вина можна придбати за 4-5 євро.

Національний напій Греції

Один з основних грецьких алкогольних брендів - смоляне вино Реціна. Його виготовляють з білих або рожевих сортів винограду, і, незважаючи на неоднакову популярність цього продукту в різних регіонах, Реціна цілком може претендувати на звання «Національний напій Греції». Оригінальний смак продукту досягається особливим способом: судини з майбутньою Рецина запечатуються соснової смолою, яка не тільки запобігає скисання, а й має лікувальний ефект. Особливий присмак Рецина і помітний смоляний аромат вимагають спеціально приправлених блюд в якості закуски, а винна карта на такому застілля тільки Рецина зазвичай і обмежується.
Безалкогольний напій, службовець візитною карткою країни на Балканах, це, безсумнівно, кава. Його приготування і вживання - справжній значимий ритуал для кожного жителя, а поняття «кава по-грецьки» включає в себе і свіжий помел зерен робусти, і густу міцну піну, і склянку крижаної води, і чудову компанію за столиком вуличного кафе.

Алкогольні напої Греції

Серед великого переліку алкогольних напоїв Греції, продегустувати які рекомендують досвідчені мандрівники, зустрічаються зразки самих різних категорій:

  • Вина, родовід яких нерідко починається задовго до нової ери.
  • Міцні напої, в числі яких «Узо» з присмаком анісу або солодкої груші і знаменита горілка ракія.
  • Бренді «Метакса», якого всі люди знають і улюблене багатьма поколіннями російських мандрівників в силу своєї приємною ціни і сонячного аромату.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 12.09.2014


фотографії

Популярні статті



Новости