Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

За що штрафують поліцейські на Кіпрі?

  1. Парковка на Кіпрі
  2. Розмова по телефону за кермом і непристебнуті ремені безпеки
  3. Штрафи за перевищення швидкості на Кіпрі
  4. Алкоголь за кермом на Кіпрі
  5. Сплата штрафу
  6. «Безпечні» порушення

Якщо ви плануєте орендувати автомобіль на Кіпрі або тільки що приїхали на острів, буде незайвим дізнатися про деякі особливості застосування штрафів на Кіпрі. Порушення, на які кіпрські поліцейські звертають особливу увагу, дещо відрізняються від аналогічних в Росії. Тому про найбільш частих порушеннях, за які вас можуть оштрафувати на Кіпрі, ми і поговоримо.

Парковка на Кіпрі

Незважаючи на те, що на Кіпрі створюється враження, що багато парковки виникають стихійно і кіпріоти паркуються як попало, за неправильну парковку можна отримати штраф Незважаючи на те, що на Кіпрі створюється враження, що багато парковки виникають стихійно і кіпріоти паркуються як попало, за неправильну парковку можна отримати штраф. Якщо ви припаркувалися в забороненому місці (особливу увагу слід звернути на те, щоб ваш автомобіль не перекривав прохід пішоходам), то штраф становитиме 85 євро. У разі несплати штрафу справа буде передана до суду, і сума штрафу значно зросте.

Якщо ж ви припаркувалися на платній парковці (вартість близько 50 євроцентів за півгодини в залежності від місця паркування) і прострочили оплачений період, штраф становитиме 8,75 євро.

Розмова по телефону за кермом і непристебнуті ремені безпеки

На відміну від російських поліцейських, кіпрські колеги не закривають очі на дані види порушень. Розмовляти по телефону за кермом і не пристібатися на Кіпрі заборонено.

Штраф за непристебнуті ремені становить 85 євро, і аналогічний штраф чекає вас за розмови по телефону за кермом. При цьому поліцейські на мотоциклах, як правило, з'являються з нізвідки, і ви можете не встигнути їх помітити.

Штрафи за перевищення швидкості на Кіпрі

Велика увага на Кіпрі приділяється швидкісного режиму в містах та на трасі Велика увага на Кіпрі приділяється швидкісного режиму в містах та на трасі. Обмеження по швидкості на Кіпрі складають: 50 км / год - у населених пунктах, 80 км / год - поза населеними пунктами і 100 км / год - на трасі.

Камери контролю швидкості на кіпрських трасах поки не встановлені. Контроль швидкості здійснюється тільки поліцейськими, стоять на трасі, з використанням радарів. Та ж ситуація має місце і в містах: автоматичний контроль швидкісного режиму встановлений тільки на деяких вулицях у Нікосії . В інших містах швидкість поліцейські фіксують перевищення швидкості за допомогою радарів.

Штрафи за перевищення швидкості на Кіпрі залежать від величини перевищення. Тобто якщо ви перевищили швидкість на 30% від дозволеної, то штраф встановлюється з розрахунку 1 євро за кожен кілометр перевищення. Якщо перевищення становить 30-50% від ліміту, то штраф встановлюється з розрахунку 2 євро за кожен кілометр перевищення. Наприклад, ви їдете по місту зі швидкістю 65 км / год - в такому випадку розмір штрафу складе 15 євро. Але при швидкості вашого автомобіля 70 км / год штраф збільшується до 40 євро. Якщо ж ви перевищили швидкість на 50-75%, то штраф складе 3 євро за кожен кілометр перевищення. У разі перевищення швидкості більш ніж на 75% сума штрафу буде визначатися вже в суді.

Алкоголь за кермом на Кіпрі

На відміну від російського законодавства, кіпрським дозволяється водіння автомобіля після вживання алкоголю На відміну від російського законодавства, кіпрським дозволяється водіння автомобіля після вживання алкоголю. Дозволена норма алкоголю в крові водія складає 0,22 проміле. Даний рівень приблизно відповідає 75-100 г випитої зіванія (місцева горілка) або парі келихів сухого вина.

Якщо рівень алкоголю в крові становить від 0,5 до 1,19 проміле, штраф складе всього 200 євро, при цьому водій і автомобіль будуть затримані до тих пір, поки за ними не зостається хто-небудь в тверезому стані. При вмісті алкоголю від 1,2 до 1,6 проміле штраф за порушення складе 300 євро. А при перевищенні порога 1,6 проміле покарання буде визначатися в судовому порядку.

Зверніть увагу на те, що відмова від перевірки змісту в крові алкоголю (небажання «дихнути в трубочку», щоб уникнути покарання) є серйозним порушенням. У разі такої поведінки водія, незважаючи на вміст алкоголю в крові, справу буде передано до суду, і розмір штрафу буде визначатися там.

Крім того, якщо вас доставили в поліцейську дільницю в стані сильного алкогольного сп'яніння і вас ніхто не може звідти забрати, ви можете провести там всю ніч. При цьому додаткова оплата за приміщення вашого автомобіля на поліцейську стоянку не стягується.

У денний час поліцейські практично ніколи не ведуть перевірок на стан алкоголю в крові. Як правило, дані перевірки починаються годин з 10-11 вечора, коли люди починають повертатися з ресторанів, або пізно вночі, коли закриваються нічні бари і клуби , І напідпитку люди починають повертатися додому.

Сплата штрафу

Слід зазначити, що пропонувати поліцейському на Кіпрі оплатити штраф «на місці» не варто, оскільки це буде прирівняне до спроби дачі хабара. Тому, якщо вам виписали квитанцію або підклали штраф за парковку на скло, вам необхідно буде звернутися в поліцейський відділок або в муніципалітет і оплатити штраф. Також штрафи можуть бути оплачені і онлайн в Департаменті дорожнього транспорту.

«Безпечні» порушення

Варто також сказати кілька слів про те, які порушення на Кіпрі є досить «безпечними» Варто також сказати кілька слів про те, які порушення на Кіпрі є досить «безпечними». Як правило, поліція не звертає увагу на одне з найбільш караних порушень в Росії - виїзд на зустрічну смугу. Можливо, це обумовлено тим, що на острові досить багато туристів, які звикли до лівостороннього руху. З іншого боку, місцеві жителі на дорогах їздять досить хаотично, і нікого не дивує, коли машина, припаркована по вашій смузі, намагається здійснити маневр і переїхати на інший бік дороги, рухаючись вам назустріч.

Також не дуже пильну увагу поліція зверне на їзду без документів (права, страховка, документи на автомобіль). На острові дуже низький відсоток викрадення автомобілів і налагоджена система інформування поліцейських про реєстрацію автомобіля. Відповідно, поліцейським не треба просити вас показати документи, щоб отримати дані про наявність страховки, техогляду і ваші права. Якщо ж права у вас російські, то краще возити їх з собою, але знову ж таки за кілька років на Кіпрі жоден з правоохоронців не попросив нікого з наших знайомих пред'явити права навіть в разі накладення штрафу.

Отже, якщо ви плануєте переміщатися по Кіпру на автомобілі, зверніть увагу на деякі особливості водіння і порушень, які краще не допускати. Насправді, поліцейські на Кіпрі намагаються без потреби не зупиняти ні місцевих жителів, ні туристів, а штраф за будь-яке порушення стає попередженням з метою не допустити ДТП.


Новости