Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В Іспанії з дітьми: фантастична реальність. Чаcть I. Відпочинок в Іспанії та Португалії

  1. В Іспанії з дітьми: фантастична реальність. чаcть I зміст: Коли Лідочке було 4 місяці, мені, моторошно...
  2. День 2. Прогулянка на катері. Тосса
  3. День 3. Барселона. акваріум
  4. День 4. Марінеленд
  5. В Іспанії з дітьми: фантастична реальність. чаcть I
  6. День 1. Бланес, ботанічний сад Mari Murtra, фортеця Sant Joan
  7. День 2. Прогулянка на катері. Тосса
  8. День 3. Барселона. акваріум
  9. День 4. Марінеленд
  10. В Іспанії з дітьми: фантастична реальність. чаcть I
  11. День 1. Бланес, ботанічний сад Mari Murtra, фортеця Sant Joan
  12. День 2. Прогулянка на катері. Тосса
  13. День 3. Барселона. акваріум
  14. День 4. Марінеленд

В Іспанії з дітьми: фантастична реальність. чаcть I

зміст:

Коли Лідочке було 4 місяці, мені, моторошно втомилася від сидіння вдома, захотілося куди-небудь поїхати, хоча б на вихідні в найближчий заміський будинок відпочинку. І вирішила я запитати у Інтернету, куди ж люди з такими маленькими дітьми їздять. Два дня, поки Сергій (чоловік) зі Степаном (син) копали город, я перекопувала простори світової мережі, і зрозуміла, що хочеться мені зовсім не в сусідній будинок відпочинку, а в казкову, божественну Іспанію! Після повернення мої чоловіки мій плутану розповідь приписали до післяпологовим заскоками, і Сергій потай сподівався, що моя іспанська хвороба пройде, але вона не пройшла - а заразила і його теж.

Чому Іспанія? Саме в можна вдало поєднувати екскурсії з сімейним відпочинком, а ми як раз з тих, хто не може пролежати на пляжі і півдня, так що Туреччину і подібні країни з упакованим відпочинком мілини одразу. Іспанія досить широко об'їжджаючи російськими туристами, багато інформації в Інтернеті, яка дуже допомогла нам при складанні плану поїздки.

Отже, вибрали ми Коста Брава (узбережжі на північ від Барселони), місто Бланес. Готель Есплендід 3 *** не вибирали - це було єдине пропозицію в Бланес в магазині гарячих путівок, в який нам довелося звернутися, тому що чоловікові занадто пізно підписали відпустку. Поїздка відбулася з 11 по 25 вересня 2004 року. Вересня також вибрали усвідомлено, щоб уникнути спеки, але цього не вдалося, так як погода стояла чудова + 26-30 градусів вдень і + 18-20 вночі.

Робота дівчат в "МГП" мені дуже сподобалася, дуже грамотні, оперативні, тлумачні, точні. В результаті путівка нам коштувала: номер дабл 545 + 545, + 195 за сина 7 років (третя дитина), + 50 за дочку (рік і вісім, посадковий талон + мед.страховка) + 36 страховка від невиїзду, + 100 візи (по 50 з паспорта), всього одна тисяча чотиреста сімдесят один євро. Про те, що нам дали візу, ми дізналися напередодні вильоту в Москві, звернувшись до нашого туроператору "Час-тур" (в Москву ми виїхали на день раніше, щоб зустрітися з родичами).

В аеропорт Домодєдово на таксі долетіли кулею, вийшло за 4 години до вильоту. Прийняли рішення йти в кімнату матері і дитини. Ця пісня! Я і не очікувала, що такі класні умови можуть там бути: велика ігрова кімната з вихователями, величезний телевізор з мультиками, кімната відпочинку з диванами (де дрімають матусі, поки з їхніми дітьми займаються вихователі), кухня зі столиками всіх калібрів і окропом, ванна кімната з повивальними столиками, дитячий туалет. Скрізь кришталева чистота. Загалом, поки наш тато отримував документи і стояв в черзі на реєстрацію, ми відпочивали. Потім я дітей витягала звідти з криками.

Летіли АК "Сибір", літак Боїнг, хвилина в хвилину, в салоні монітор, на якому відображається вся інформація про політ і карта з червоною лінією, що зображує пройдений шлях нашого літака. Годували відмінно, червона риба, салат, друге на вибір курка-риба-яловичина, різний вино, напої.

Назад летіли АК "Трансконтинентальні авіалінії" - ТУ-154, затримали на 30 хв., Але і то тому, що на попередній рейс не з'явилися на посадку двоє зареєструвалися пасажирів і той рейс затримали. Цей літак був набагато гірше, стюардеси халявнічалі, але годівля була нормальною. Загалом, з перельотом нам пощастило. Я трохи хвилювалася, як діти перенесуть політ, адже летіли перший раз, але вони, схоже, взагалі ніякого дискомфорту не відчули. Ліда рвалася побігати по салону, але ми брали з собою розмальовки та іграшки, щоб хоч якось її утримати на місці.

Вийшовши з літака - вау, дихати було непросто, +29 і вологість, як в парильні, але звикли швидко. Єдиний неприємний момент після прибуття - довелося довго стояти в черзі на прикордонний контроль і заповнювати якісь дурні листочки - діти носилися як очманілі і просилися в туалет, якого там немає. Зустрічає, террамар, її представник мило нас зустріла і посадила в автобус. По дорозі нічого цікавого про Іспанію, Коста Браві і Бланес вона нам не сказала, мляво вимовила те, що ледь вклалося б в 1% того, що я "нарила" в Інтернеті. Вона повідомила нам, що зустріч з гідом відбудеться в 20-40 в готелі, але як повинні були ми прийти на цю зустріч, якщо приїхали в готель в 20-30, а вечерю тільки до 21-00?

Загалом, ми подумали, що гід навряд чи нам чимось буде корисний (так воно і виявилося), покидали речі в номер (ключі на ресепшені люб'язна російськомовна дівчина вручила нам дуже швидко - номер був уже закріплений за нами) і пішли вечеряти.

Готель Есплендід в Інтернеті лають, але нам він дуже сподобався, за винятком хіба що номери. Дуже примітивна меблі (але ліжка великі і зручні) і ще гірше сантехніка, ніяких шампунів і іншого сервісу, звичного для 3 * в номері немає. Але номер був досить просторий, балкон теж, вид з балкона на дуже тиху вуличку і затишну територію сусіднього майже порожнього готелю. Ми в номері з'являлися тільки після вечері, а йшли відразу після сніданку, і незручності номера нам анітрохи відпочинок не зіпсували.

Сам готель великий, але дуже спокійний, контингент солідний, годують відмінно, територія дуже гарна, три басейни, дитячі развлекаловки - все відмінно Сам готель великий, але дуже спокійний, контингент солідний, годують відмінно, територія дуже гарна, три басейни, дитячі развлекаловки - все відмінно. До моря метрів 200, повз магазинчиків - дуже зручно. Годували завжди дуже смачно і різноманітно, проблем нагодувати Ліду не було, я просто об'їдалися рибою (її кожен день готували до вечері тільки що виловлену), Сергій - оливками, все разом об'їдалися за вечерею дуже смачним морозивом.

До змісту

День 1. Бланес, ботанічний сад Mari Murtra, фортеця Sant Joan

У перший день ми після сніданку рушили на набережну У перший день ми після сніданку рушили на набережну. Набережна в Бланес дуже красива, безліч ресторанчиків, затишних куточків з фонтанами, дитячих майданчиків, шикарні пальми і ... море !!! Відразу викупалися (хоча в 10 ранку ще ніхто не купався). Не вірте, що в Іспанії море брудне - найчистіше, красиве, плаваєш разом з дрібними рибками.

Відразу, забігаючи вперед, скажу, що проїхавши потім все узбережжя Коста Брава і Коста дель Маресме, ми виявили, що Бланес - найкрасивіший, затишний, чистий, сучасний містечко в цій місцевості Відразу, забігаючи вперед, скажу, що проїхавши потім все узбережжя Коста Брава і Коста дель Маресме, ми виявили, що Бланес - найкрасивіший, затишний, чистий, сучасний містечко в цій місцевості. Коли сонце стало дуже припікати, ми одяглися і пішли гуляти по набережній. Дійшли до площі Каталонії, яка вважається центром Бланеса, і далі до порту.

У порту наткнулися на кіоск з буквою "i" - "інформасіо", де дівчина говорила по-англійськи, вона дала нам цілу купу буклетів про ті місця, які відвідують туристи, книжку про Бланес, карту Бланеса і пояснила, як дійти до ботанічного саду пішки (це ми так захотіли, хоча з площі Каталонії туди курсує автобус і паровозик).

Пішки йшли зовсім недовго, хвилин 20, дорога в гору, але з цієї гори відкривається вид на набережну (якраз та гора, що за пляжем на фотографії) - дуже вражає. Вхід в ботанічний сад 3 євро, дітям безкоштовно. У ботанічному саду мене особисто вразили величезні кактуси, пальми, в'юнкі рослини, що утворюють альтанки і живоплоти. А ще в саду дуже багато оглядових майданчиків, звідки відкривається незрівнянний вид на море.

Погулявши в ботанічному саду години чотири, ми вирішили все ж дійти до фортеці Sant Joan (та, що на вершині гори). Скажу я вам, рішення явно було прийнято під враженням, бо піднятися в таку гору пішки, з коляскою в тридцятиградусну спеку могли тільки фанатики. Я думала, ми ніколи не дійдемо. Але коли дійшли, нашому погляду відкрилися чудові картини: море, дуже привабливий вигин набережній Бланеса (не повірю, що вам він нічого не нагадує), весь Бланес і навіть сусідні містечка. Масштаб вражає. Перехоплює подих. Вниз дивитися неможливо, особливо якщо врахувати, що ніяких огорож навколо фортеці немає. Відразу прірву.

На зворотному шляху знову скупалися в морі На зворотному шляху знову скупалися в морі. Ліда навіть близько до моря підійти боялася, її лякали білі баранці, а також шум хвиль, тому ми вирішили перед вечерею викупати її в дитячому басейні в готелі. А поки ми купалися, Степан позанимался в тренажерному залі готелю.

Після вечері, як і в усі наступні дні, ми ходили гуляти на набережну. Краса, море тихо хлюпається, грає музика в прибережних готелях-ресторанах, гуляють туристи, російських чимало, багато німців та інших європейців, все дуже святково, але на відміну від російських курортів дуже чисто, тихо і спокійно. Ліда зі Стьопою грали-каталися на дитячих майданчиках, після чого Ліда завжди міцно засинала в колясці. А ми просто насолоджувалися всім іспанським.

До змісту

День 2. Прогулянка на катері. Тосса

Прогулянкові катери ходять вздовж узбережжя, від Калелла до Тосси де Мар, зупиняючись у всіх містечках Прогулянкові катери ходять вздовж узбережжя, від Калелла до Тосси де Мар, зупиняючись у всіх містечках. Квиток з Бланеса до Тосси і назад 11 євро, дітям безкоштовно. У Тоссе прекрасно збереглася середньовічна фортеця, і навіть такі ж древні гармати, спрямовані в море. Фортеця досить велика і красива. На горі, де розташована фортеця, ростуть сосни, так що повітря там приголомшливий, поєднання морського і соснового аромату неповторно.

Взагалі, Тосса знаходиться в дуже мальовничому місці Взагалі, Тосса знаходиться в дуже мальовничому місці. Сам містечко невелике, дуже затишний, навіть якийсь іграшковий, і дуже стильний: булижние вулички, ресторанчики з дерев'яними різьбленими столиками. Погулявши по фортеці, ми позасмагали на пляжі в невеликій бухті, накупалися і поїхали назад, в Бланес. У Бланес теж викупалися, і в порівнянні, пляж Бланеса нам сподобався більше.

До змісту

День 3. Барселона. акваріум

Вставши вранці, ми виявили, що йде невеликий дощ, і вирішили їхати в Барселону. Вирушили на автостанцію, що знаходиться зовсім поруч з готелем, купили квиток на автобус до ж / д станції (Естасіо) + на електричку до Барселони "туди і назад". Два дорослих і дитячий обійшлися в € 23,60. Поки чекали автобус (вони ходять з інтервалом 10 хв), дощ скінчився. Як тільки приїхали на станцію, знайшли компостер, прокомпостувати квитки (спасибі тим, хто написав в Інтернеті, що потрібно це зробити), електричка вже нас чекала (ходить з інтервалом в 30 хв.).

Ніякої класичної музики не було (знову ж таки, як обіцяли розповіді в Інтернеті), але вид з вікна цікавий: з одного боку море, з іншого - всі курортні містечка. В електричці є електронне табло, де висвічується наступна зупинка, час і температура повітря. Так ось, поки ми їхали (1 година 15 хвилин), температура від +19 піднялася до +25. Так що з погодою нам знову пощастило. Приїжджає електричка до Барселони в метро, ​​вийти на вулицю можна тільки просунувши квиток в турнікет (смерть безбілетника).

Вийшли ми на площі Каталонії Вийшли ми на площі Каталонії. Ось вона, красота !!! Відразу знайшли зупинку Bus Turistiс, поки Сергій стояв в черзі (хвилин 10), Степан погодував голубів на площі і полазив по скульптурам :-). Два дорослих (по € 16) плюс дитячий (€ 10) - і ми їдемо по Барселоні, оглядаючи її фантастичні пам'ятки з другого відкритого поверху автобуса. Вражає, що говорити. Слів немає, тільки вигуки.

Спочатку ми поїхали по синьому кільцю, проїхали по Пасеч де Граса з дивним будинком Каса Батло, незбагненною Ла Педрери, згорнули на Діагональ, побачили будинок Каса де ла Пунчас, потім площа Іспанії, Олімпійський стадіон, пам'ятник Колумбу, вийшли на морський Рамбле, близько Маремагнума . Посиділи трохи на лавочці прямо на краю дерев'яної набережній біля моря (знову без всяких огорож, я все боялася, що або коляска, або діти в море виявляться), помилувалися яхтами, видом фортеці Монтжуик і вирушили в Акваріум.

У Бас Туристік нам дали дисконтні книжки, в них була знижка в Акваріум (дорослий замість € 13,50 - € 12,15, дитячий (4-12 років) замість € 9,25 - € 8,25) У Бас Туристік нам дали дисконтні книжки, в них була знижка в Акваріум (дорослий замість € 13,50 - € 12,15, дитячий (4-12 років) замість € 9,25 - € 8,25). Акваріум сподобався, по-перше, тим, що там досить багато місця - можна спокійно гуляти з коляскою, багато спокійних куточків, де можна посидіти дорослим, поки діти на рибок надивляться. Рибки красиві, акваріуми величезні, акули пропливають в овальному акваріумі прямо над головою.

Степану дуже сподобалися інформаційні комп'ютери, розташовані в кількох місцях Степану дуже сподобалися інформаційні комп'ютери, розташовані в кількох місцях. А Лідочка ходила з витягнутим пальчиком "о-о-о!", Показуючи на рибок. На виході із залів з акваріумами є дитяче містечко, де втомлені трохи від ходьби діти починають гратися по повній програмі: там і будиночки-лазілкі, і печери, і всякі міні-атракціони на морську тему, і навіть підводний човен, всередині якої купа кнопочок і лунають таємничі звуки. Загалом, діти були в повному захваті.

Після Акваріума ми знову сіли на Бас Туристік, доїхали до площі Каталонії і пересіли там на червону лінію Після Акваріума ми знову сіли на Бас Туристік, доїхали до площі Каталонії і пересіли там на червону лінію. Нашою метою була Саграда Фамілія безсмертного Гауді. Звичайно, думки можуть бути різні, але мене особисто вразили тільки розміри. Ні особливої ​​краси, ні будь-якого величі або чарівності Собор Святого Сімейства не видавав, може, підйомні крани заважають? Ми погуляли трохи навколо і вирішили всередину не йти (хоча за дисконтною книжці і туди є знижка - 6 євро замість 8).

Сіли на наш улюблений автобус і поїхали далі по червоному кільцю. Так пройшов наш перший ознайомчий день в Барселоні. Нам так не хотілося їхати, що ми навіть запізнилися на вечерю в готель. Але ми брали з собою мюслі, сухе молоко і кип'ятильник, це нас дуже виручило, тому що на наш подив все магазини Бланеса закривалися до 22-00. Того вечора ми, правда, встигли купити пляшечку іспанської сангрии (1,5 л - 2 євро), яку випили за столиком на балконі в номері, зачаровані іспанської красою.

До змісту

День 4. Марінеленд

В принципі, туди є екскурсія, яку треба купувати у гіда в готелі, але оскільки ми твердо вирішили не зв'язуватися ні з гідами, ні з екскурсіями, ми вирушили туди самостійно В принципі, туди є екскурсія, яку треба купувати у гіда в готелі, але оскільки ми твердо вирішили не зв'язуватися ні з гідами, ні з екскурсіями, ми вирушили туди самостійно. В кіоску "інформасіо" нам дали буклетик, де було написано, що з Бланеса з площі Каталонії в Марінеленд відходить безкоштовний автобус в 10-00, ось на ньому ми й добралися туди. (Такі автобуси привозять людей в Марінеленд з усіх міст Коста-Брави).

Марінеленд знаходиться між містами Мальграт-де-Мар і Бланес (ми їхали хвилин 10), це парк два в одному: міні-зоопарк і аквапарк Марінеленд знаходиться між містами Мальграт-де-Мар і Бланес (ми їхали хвилин 10), це парк "два в одному": міні-зоопарк і аквапарк. Не знаю, скільки коштує квиток, нам в Барселонському Акваріумі дали талончик зі знижкою в Марінеленд, в результаті два дорослих і дитячий обійшлися в 34 євро.

Відразу після відкриття і ввечері до закриття проходять три вистави: шоу папуг, морських котиків і дельфінів Відразу після відкриття і ввечері до закриття проходять три вистави: шоу папуг, морських котиків і дельфінів. Шоу папуг просто чудове: папуги грають в теніс, катаються на самокаті, виконують завдання на додавання і множення.

Дельфінарій ж вражає своєю близькістю до глядачів, від першого ряду до умовного заборчика - півметра, ніякої сітки між глядачами і дельфінами (згадайте російські дельфінарії). Коли дельфіни стрибають у воду - вода вихлюпується рядів на п'ять-сім, що викликає бурхливе захоплення у глядачів, тому що це відмінна можливість охолодитися у спеку.

Фотографувати одне задоволення - дельфіни дуже багато знаходяться над водою і дуже близько Фотографувати одне задоволення - дельфіни дуже багато знаходяться над водою і дуже близько. Після представлення дельфінів переводять в спеціальну загороду, і можна з містка за ними спостерігати. Також в спеціальному загоні плавають дитинчата морських котиків, до яких запросто можна дотягнутися рукою.

Після вистав ми прокотилися навколо озера на звіриному паровозику і погуляли по міні-зоопарку, в якому в основному пташині представники: лелеки, фламінго, качки, папуги та ін. Є також критий акваріум.

Находившись вдосталь по зоопарку, ми вирушили в аквапарк. Аквапарк чудовий. Дуже продуманий, особливо класно облаштовані різні дитячі басейни та гірки, їх дуже багато. Відмінне поєднання гір, соснових ландшафтів з басейнами. Дітям будь-якого віку там дуже сподобається.

Лідочка накаталась вдосталь на двох найменших гірках, після чого міцно заснула в колясці під оливковою деревом. Ми якось не побоялися залишити її серед десятка інших колясок, і сміливо вирушили купатися і кататися самі, періодично по черзі перевіряючи наше чадо. Чадо спало міцно три години, ніж дуже нас порадувало. Для дорослих теж є пара басейнів і три-чотири великих гірки, де ми з задоволенням покувиркаться.

Залишок дня, до закриття парку (18-00), коли Лідочка прокинулася, ми провели на дитячому майданчику, де наші діти вдосталь налазить по всяких будиночків-гірок-лазілкамі-канатів, накаталися на гойдалках. Загалом, парк залишив у всіх нас відмінне враження, на мій погляд, це дуже гарне місце для, відмінний комплекс, де поєднуються різні види відпочинку, і дітям, і дорослим там цікаво. На виході ми купили кілька сувенирчиков і тарілочки з нашими фотографіями по 6 євро, тут ми зрозуміли, навіщо нас сфотографували при вході.

Дашук, [email protected] .

Коментувати можут "В Іспанію з дітьми: фантастична реальність. Чаcть I"

В Іспанії з дітьми: фантастична реальність. чаcть I

зміст:

Коли Лідочке було 4 місяці, мені, моторошно втомилася від сидіння вдома, захотілося куди-небудь поїхати, хоча б на вихідні в найближчий заміський будинок відпочинку. І вирішила я запитати у Інтернету, куди ж люди з такими маленькими дітьми їздять. Два дня, поки Сергій (чоловік) зі Степаном (син) копали город, я перекопувала простори світової мережі, і зрозуміла, що хочеться мені зовсім не в сусідній будинок відпочинку, а в казкову, божественну Іспанію! Після повернення мої чоловіки мій плутану розповідь приписали до післяпологовим заскоками, і Сергій потай сподівався, що моя іспанська хвороба пройде, але вона не пройшла - а заразила і його теж.

Чому Іспанія? Саме в можна вдало поєднувати екскурсії з сімейним відпочинком, а ми як раз з тих, хто не може пролежати на пляжі і півдня, так що Туреччину і подібні країни з упакованим відпочинком мілини одразу. Іспанія досить широко об'їжджаючи російськими туристами, багато інформації в Інтернеті, яка дуже допомогла нам при складанні плану поїздки.

Отже, вибрали ми Коста Брава (узбережжі на північ від Барселони), місто Бланес. Готель Есплендід 3 *** не вибирали - це було єдине пропозицію в Бланес в магазині гарячих путівок, в який нам довелося звернутися, тому що чоловікові занадто пізно підписали відпустку. Поїздка відбулася з 11 по 25 вересня 2004 року. Вересня також вибрали усвідомлено, щоб уникнути спеки, але цього не вдалося, так як погода стояла чудова + 26-30 градусів вдень і + 18-20 вночі.

Робота дівчат в "МГП" мені дуже сподобалася, дуже грамотні, оперативні, тлумачні, точні. В результаті путівка нам коштувала: номер дабл 545 + 545, + 195 за сина 7 років (третя дитина), + 50 за дочку (рік і вісім, посадковий талон + мед.страховка) + 36 страховка від невиїзду, + 100 візи (по 50 з паспорта), всього тисячу чотиреста сімдесят одна євро. Про те, що нам дали візу, ми дізналися напередодні вильоту в Москві, звернувшись до нашого туроператору "Час-тур" (в Москву ми виїхали на день раніше, щоб зустрітися з родичами).

В аеропорт Домодєдово на таксі долетіли кулею, вийшло за 4 години до вильоту. Прийняли рішення йти в кімнату матері і дитини. Ця пісня! Я і не очікувала, що такі класні умови можуть там бути: велика ігрова кімната з вихователями, величезний телевізор з мультиками, кімната відпочинку з диванами (де дрімають матусі, поки з їхніми дітьми займаються вихователі), кухня зі столиками всіх калібрів і окропом, ванна кімната з повивальними столиками, дитячий туалет. Скрізь кришталева чистота. Загалом, поки наш тато отримував документи і стояв в черзі на реєстрацію, ми відпочивали. Потім я дітей витягала звідти з криками.

Летіли АК "Сибір", літак Боїнг, хвилина в хвилину, в салоні монітор, на якому відображається вся інформація про політ і карта з червоною лінією, що зображує пройдений шлях нашого літака. Годували відмінно, червона риба, салат, друге на вибір курка-риба-яловичина, різний вино, напої.

Назад летіли АК "Трансконтинентальні авіалінії" - ТУ-154, затримали на 30 хв., Але і то тому, що на попередній рейс не з'явилися на посадку двоє зареєструвалися пасажирів і той рейс затримали. Цей літак був набагато гірше, стюардеси халявнічалі, але годівля була нормальною. Загалом, з перельотом нам пощастило. Я трохи хвилювалася, як діти перенесуть політ, адже летіли перший раз, але вони, схоже, взагалі ніякого дискомфорту не відчули. Ліда рвалася побігати по салону, але ми брали з собою розмальовки та іграшки, щоб хоч якось її утримати на місці.

Вийшовши з літака - вау, дихати було непросто, +29 і вологість, як в парильні, але звикли швидко. Єдиний неприємний момент після прибуття - довелося довго стояти в черзі на прикордонний контроль і заповнювати якісь дурні листочки - діти носилися як очманілі і просилися в туалет, якого там немає. Зустрічає, террамар, її представник мило нас зустріла і посадила в автобус. По дорозі нічого цікавого про Іспанію, Коста Браві і Бланес вона нам не сказала, мляво вимовила те, що ледь вклалося б в 1% того, що я "нарила" в Інтернеті. Вона повідомила нам, що зустріч з гідом відбудеться в 20-40 в готелі, але як повинні були ми прийти на цю зустріч, якщо приїхали в готель в 20-30, а вечерю тільки до 21-00?

Загалом, ми подумали, що гід навряд чи нам чимось буде корисний (так воно і виявилося), покидали речі в номер (ключі на ресепшені люб'язна російськомовна дівчина вручила нам дуже швидко - номер був уже закріплений за нами) і пішли вечеряти.

Готель Есплендід в Інтернеті лають, але нам він дуже сподобався, за винятком хіба що номери. Дуже примітивна меблі (але ліжка великі і зручні) і ще гірше сантехніка, ніяких шампунів і іншого сервісу, звичного для 3 * в номері немає. Але номер був досить просторий, балкон теж, вид з балкона на дуже тиху вуличку і затишну територію сусіднього майже порожнього готелю. Ми в номері з'являлися тільки після вечері, а йшли відразу після сніданку, і незручності номера нам анітрохи відпочинок не зіпсували.

Сам готель великий, але дуже спокійний, контингент солідний, годують відмінно, територія дуже гарна, три басейни, дитячі развлекаловки - все відмінно Сам готель великий, але дуже спокійний, контингент солідний, годують відмінно, територія дуже гарна, три басейни, дитячі развлекаловки - все відмінно. До моря метрів 200, повз магазинчиків - дуже зручно. Годували завжди дуже смачно і різноманітно, проблем нагодувати Ліду не було, я просто об'їдалися рибою (її кожен день готували до вечері тільки що виловлену), Сергій - оливками, все разом об'їдалися за вечерею дуже смачним морозивом.

До змісту

День 1. Бланес, ботанічний сад Mari Murtra, фортеця Sant Joan

У перший день ми після сніданку рушили на набережну У перший день ми після сніданку рушили на набережну. Набережна в Бланес дуже красива, безліч ресторанчиків, затишних куточків з фонтанами, дитячих майданчиків, шикарні пальми і ... море !!! Відразу викупалися (хоча в 10 ранку ще ніхто не купався). Не вірте, що в Іспанії море брудне - найчистіше, красиве, плаваєш разом з дрібними рибками.

Відразу, забігаючи вперед, скажу, що проїхавши потім все узбережжя Коста Брава і Коста дель Маресме, ми виявили, що Бланес - найкрасивіший, затишний, чистий, сучасний містечко в цій місцевості Відразу, забігаючи вперед, скажу, що проїхавши потім все узбережжя Коста Брава і Коста дель Маресме, ми виявили, що Бланес - найкрасивіший, затишний, чистий, сучасний містечко в цій місцевості. Коли сонце стало дуже припікати, ми одяглися і пішли гуляти по набережній. Дійшли до площі Каталонії, яка вважається центром Бланеса, і далі до порту.

У порту наткнулися на кіоск з буквою "i" - "інформасіо", де дівчина говорила по-англійськи, вона дала нам цілу купу буклетів про ті місця, які відвідують туристи, книжку про Бланес, карту Бланеса і пояснила, як дійти до ботанічного саду пішки (це ми так захотіли, хоча з площі Каталонії туди курсує автобус і паровозик).

Пішки йшли зовсім недовго, хвилин 20, дорога в гору, але з цієї гори відкривається вид на набережну (якраз та гора, що за пляжем на фотографії) - дуже вражає. Вхід в ботанічний сад 3 євро, дітям безкоштовно. У ботанічному саду мене особисто вразили величезні кактуси, пальми, в'юнкі рослини, що утворюють альтанки і живоплоти. А ще в саду дуже багато оглядових майданчиків, звідки відкривається незрівнянний вид на море.

Погулявши в ботанічному саду години чотири, ми вирішили все ж дійти до фортеці Sant Joan (та, що на вершині гори). Скажу я вам, рішення явно було прийнято під враженням, бо піднятися в таку гору пішки, з коляскою в тридцятиградусну спеку могли тільки фанатики. Я думала, ми ніколи не дійдемо. Але коли дійшли, нашому погляду відкрилися чудові картини: море, дуже привабливий вигин набережній Бланеса (не повірю, що вам він нічого не нагадує), весь Бланес і навіть сусідні містечка. Масштаб вражає. Перехоплює подих. Вниз дивитися неможливо, особливо якщо врахувати, що ніяких огорож навколо фортеці немає. Відразу прірву.

На зворотному шляху знову скупалися в морі На зворотному шляху знову скупалися в морі. Ліда навіть близько до моря підійти боялася, її лякали білі баранці, а також шум хвиль, тому ми вирішили перед вечерею викупати її в дитячому басейні в готелі. А поки ми купалися, Степан позанимался в тренажерному залі готелю.

Після вечері, як і в усі наступні дні, ми ходили гуляти на набережну. Краса, море тихо хлюпається, грає музика в прибережних готелях-ресторанах, гуляють туристи, російських чимало, багато німців та інших європейців, все дуже святково, але на відміну від російських курортів дуже чисто, тихо і спокійно. Ліда зі Стьопою грали-каталися на дитячих майданчиках, після чого Ліда завжди міцно засинала в колясці. А ми просто насолоджувалися всім іспанським.

До змісту

День 2. Прогулянка на катері. Тосса

Прогулянкові катери ходять вздовж узбережжя, від Калелла до Тосси де Мар, зупиняючись у всіх містечках Прогулянкові катери ходять вздовж узбережжя, від Калелла до Тосси де Мар, зупиняючись у всіх містечках. Квиток з Бланеса до Тосси і назад 11 євро, дітям безкоштовно. У Тоссе прекрасно збереглася середньовічна фортеця, і навіть такі ж древні гармати, спрямовані в море. Фортеця досить велика і красива. На горі, де розташована фортеця, ростуть сосни, так що повітря там приголомшливий, поєднання морського і соснового аромату неповторно.

Взагалі, Тосса знаходиться в дуже мальовничому місці Взагалі, Тосса знаходиться в дуже мальовничому місці. Сам містечко невелике, дуже затишний, навіть якийсь іграшковий, і дуже стильний: булижние вулички, ресторанчики з дерев'яними різьбленими столиками. Погулявши по фортеці, ми позасмагали на пляжі в невеликій бухті, накупалися і поїхали назад, в Бланес. У Бланес теж викупалися, і в порівнянні, пляж Бланеса нам сподобався більше.

До змісту

День 3. Барселона. акваріум

Вставши вранці, ми виявили, що йде невеликий дощ, і вирішили їхати в Барселону. Вирушили на автостанцію, що знаходиться зовсім поруч з готелем, купили квиток на автобус до ж / д станції (Естасіо) + на електричку до Барселони "туди і назад". Два дорослих і дитячий обійшлися в € 23,60. Поки чекали автобус (вони ходять з інтервалом 10 хв), дощ скінчився. Як тільки приїхали на станцію, знайшли компостер, прокомпостувати квитки (спасибі тим, хто написав в Інтернеті, що потрібно це зробити), електричка вже нас чекала (ходить з інтервалом в 30 хв.).

Ніякої класичної музики не було (знову ж таки, як обіцяли розповіді в Інтернеті), але вид з вікна цікавий: з одного боку море, з іншого - всі курортні містечка. В електричці є електронне табло, де висвічується наступна зупинка, час і температура повітря. Так ось, поки ми їхали (1 година 15 хвилин), температура від +19 піднялася до +25. Так що з погодою нам знову пощастило. Приїжджає електричка до Барселони в метро, ​​вийти на вулицю можна тільки просунувши квиток в турнікет (смерть безбілетника).

Вийшли ми на площі Каталонії Вийшли ми на площі Каталонії. Ось вона, красота !!! Відразу знайшли зупинку Bus Turistiс, поки Сергій стояв в черзі (хвилин 10), Степан погодував голубів на площі і полазив по скульптурам :-). Два дорослих (по € 16) плюс дитячий (€ 10) - і ми їдемо по Барселоні, оглядаючи її фантастичні пам'ятки з другого відкритого поверху автобуса. Вражає, що говорити. Слів немає, тільки вигуки.

Спочатку ми поїхали по синьому кільцю, проїхали по Пасеч де Граса з дивним будинком Каса Батло, незбагненною Ла Педрери, згорнули на Діагональ, побачили будинок Каса де ла Пунчас, потім площа Іспанії, Олімпійський стадіон, пам'ятник Колумбу, вийшли на морський Рамбле, близько Маремагнума . Посиділи трохи на лавочці прямо на краю дерев'яної набережній біля моря (знову без всяких огорож, я все боялася, що або коляска, або діти в море виявляться), помилувалися яхтами, видом фортеці Монтжуик і вирушили в Акваріум.

У Бас Туристік нам дали дисконтні книжки, в них була знижка в Акваріум (дорослий замість € 13,50 - € 12,15, дитячий (4-12 років) замість € 9,25 - € 8,25) У Бас Туристік нам дали дисконтні книжки, в них була знижка в Акваріум (дорослий замість € 13,50 - € 12,15, дитячий (4-12 років) замість € 9,25 - € 8,25). Акваріум сподобався, по-перше, тим, що там досить багато місця - можна спокійно гуляти з коляскою, багато спокійних куточків, де можна посидіти дорослим, поки діти на рибок надивляться. Рибки красиві, акваріуми величезні, акули пропливають в овальному акваріумі прямо над головою.

Степану дуже сподобалися інформаційні комп'ютери, розташовані в кількох місцях Степану дуже сподобалися інформаційні комп'ютери, розташовані в кількох місцях. А Лідочка ходила з витягнутим пальчиком "о-о-о!", Показуючи на рибок. На виході із залів з акваріумами є дитяче містечко, де втомлені трохи від ходьби діти починають гратися по повній програмі: там і будиночки-лазілкі, і печери, і всякі міні-атракціони на морську тему, і навіть підводний човен, всередині якої купа кнопочок і лунають таємничі звуки. Загалом, діти були в повному захваті.

Після Акваріума ми знову сіли на Бас Туристік, доїхали до площі Каталонії і пересіли там на червону лінію Після Акваріума ми знову сіли на Бас Туристік, доїхали до площі Каталонії і пересіли там на червону лінію. Нашою метою була Саграда Фамілія безсмертного Гауді. Звичайно, думки можуть бути різні, але мене особисто вразили тільки розміри. Ні особливої ​​краси, ні будь-якого величі або чарівності Собор Святого Сімейства не видавав, може, підйомні крани заважають? Ми погуляли трохи навколо і вирішили всередину не йти (хоча за дисконтною книжці і туди є знижка - 6 євро замість 8).

Сіли на наш улюблений автобус і поїхали далі по червоному кільцю. Так пройшов наш перший ознайомчий день в Барселоні. Нам так не хотілося їхати, що ми навіть запізнилися на вечерю в готель. Але ми брали з собою мюслі, сухе молоко і кип'ятильник, це нас дуже виручило, тому що на наш подив все магазини Бланеса закривалися до 22-00. Того вечора ми, правда, встигли купити пляшечку іспанської сангрии (1,5 л - 2 євро), яку випили за столиком на балконі в номері, зачаровані іспанської красою.

До змісту

День 4. Марінеленд

В принципі, туди є екскурсія, яку треба купувати у гіда в готелі, але оскільки ми твердо вирішили не зв'язуватися ні з гідами, ні з екскурсіями, ми вирушили туди самостійно В принципі, туди є екскурсія, яку треба купувати у гіда в готелі, але оскільки ми твердо вирішили не зв'язуватися ні з гідами, ні з екскурсіями, ми вирушили туди самостійно. В кіоску "інформасіо" нам дали буклетик, де було написано, що з Бланеса з площі Каталонії в Марінеленд відходить безкоштовний автобус в 10-00, ось на ньому ми й добралися туди. (Такі автобуси привозять людей в Марінеленд з усіх міст Коста-Брави).

Марінеленд знаходиться між містами Мальграт-де-Мар і Бланес (ми їхали хвилин 10), це парк два в одному: міні-зоопарк і аквапарк Марінеленд знаходиться між містами Мальграт-де-Мар і Бланес (ми їхали хвилин 10), це парк "два в одному": міні-зоопарк і аквапарк. Не знаю, скільки коштує квиток, нам в Барселонському Акваріумі дали талончик зі знижкою в Марінеленд, в результаті два дорослих і дитячий обійшлися в 34 євро.

Відразу після відкриття і ввечері до закриття проходять три вистави: шоу папуг, морських котиків і дельфінів Відразу після відкриття і ввечері до закриття проходять три вистави: шоу папуг, морських котиків і дельфінів. Шоу папуг просто чудове: папуги грають в теніс, катаються на самокаті, виконують завдання на додавання і множення.

Дельфінарій ж вражає своєю близькістю до глядачів, від першого ряду до умовного заборчика - півметра, ніякої сітки між глядачами і дельфінами (згадайте російські дельфінарії). Коли дельфіни стрибають у воду - вода вихлюпується рядів на п'ять-сім, що викликає бурхливе захоплення у глядачів, тому що це відмінна можливість охолодитися у спеку.

Фотографувати одне задоволення - дельфіни дуже багато знаходяться над водою і дуже близько Фотографувати одне задоволення - дельфіни дуже багато знаходяться над водою і дуже близько. Після представлення дельфінів переводять в спеціальну загороду, і можна з містка за ними спостерігати. Також в спеціальному загоні плавають дитинчата морських котиків, до яких запросто можна дотягнутися рукою.

Після вистав ми прокотилися навколо озера на звіриному паровозику і погуляли по міні-зоопарку, в якому в основному пташині представники: лелеки, фламінго, качки, папуги та ін. Є також критий акваріум.

Находившись вдосталь по зоопарку, ми вирушили в аквапарк. Аквапарк чудовий. Дуже продуманий, особливо класно облаштовані різні дитячі басейни та гірки, їх дуже багато. Відмінне поєднання гір, соснових ландшафтів з басейнами. Дітям будь-якого віку там дуже сподобається.

Лідочка накаталась вдосталь на двох найменших гірках, після чого міцно заснула в колясці під оливковою деревом. Ми якось не побоялися залишити її серед десятка інших колясок, і сміливо вирушили купатися і кататися самі, періодично по черзі перевіряючи наше чадо. Чадо спало міцно три години, ніж дуже нас порадувало. Для дорослих теж є пара басейнів і три-чотири великих гірки, де ми з задоволенням покувиркаться.

Залишок дня, до закриття парку (18-00), коли Лідочка прокинулася, ми провели на дитячому майданчику, де наші діти вдосталь налазить по всяких будиночків-гірок-лазілкамі-канатів, накаталися на гойдалках. Загалом, парк залишив у всіх нас відмінне враження, на мій погляд, це дуже гарне місце для, відмінний комплекс, де поєднуються різні види відпочинку, і дітям, і дорослим там цікаво. На виході ми купили кілька сувенирчиков і тарілочки з нашими фотографіями по 6 євро, тут ми зрозуміли, навіщо нас сфотографували при вході.

Дашук, [email protected] .

Коментувати можут "В Іспанію з дітьми: фантастична реальність. Чаcть I"

В Іспанії з дітьми: фантастична реальність. чаcть I

зміст:

Коли Лідочке було 4 місяці, мені, моторошно втомилася від сидіння вдома, захотілося куди-небудь поїхати, хоча б на вихідні в найближчий заміський будинок відпочинку. І вирішила я запитати у Інтернету, куди ж люди з такими маленькими дітьми їздять. Два дня, поки Сергій (чоловік) зі Степаном (син) копали город, я перекопувала простори світової мережі, і зрозуміла, що хочеться мені зовсім не в сусідній будинок відпочинку, а в казкову, божественну Іспанію! Після повернення мої чоловіки мій плутану розповідь приписали до післяпологовим заскоками, і Сергій потай сподівався, що моя іспанська хвороба пройде, але вона не пройшла - а заразила і його теж.

Чому Іспанія? Саме в можна вдало поєднувати екскурсії з сімейним відпочинком, а ми як раз з тих, хто не може пролежати на пляжі і півдня, так що Туреччину і подібні країни з упакованим відпочинком мілини одразу. Іспанія досить широко об'їжджаючи російськими туристами, багато інформації в Інтернеті, яка дуже допомогла нам при складанні плану поїздки.

Отже, вибрали ми Коста Брава (узбережжі на північ від Барселони), місто Бланес. Готель Есплендід 3 *** не вибирали - це було єдине пропозицію в Бланес в магазині гарячих путівок, в який нам довелося звернутися, тому що чоловікові занадто пізно підписали відпустку. Поїздка відбулася з 11 по 25 вересня 2004 року. Вересня також вибрали усвідомлено, щоб уникнути спеки, але цього не вдалося, так як погода стояла чудова + 26-30 градусів вдень і + 18-20 вночі.

Робота дівчат в "МГП" мені дуже сподобалася, дуже грамотні, оперативні, тлумачні, точні. В результаті путівка нам коштувала: номер дабл 545 + 545, + 195 за сина 7 років (третя дитина), + 50 за дочку (рік і вісім, посадковий талон + мед.страховка) + 36 страховка від невиїзду, + 100 візи (по 50 з паспорта), всього тисячу чотиреста сімдесят одна євро. Про те, що нам дали візу, ми дізналися напередодні вильоту в Москві, звернувшись до нашого туроператору "Час-тур" (в Москву ми виїхали на день раніше, щоб зустрітися з родичами).

В аеропорт Домодєдово на таксі долетіли кулею, вийшло за 4 години до вильоту. Прийняли рішення йти в кімнату матері і дитини. Ця пісня! Я і не очікувала, що такі класні умови можуть там бути: велика ігрова кімната з вихователями, величезний телевізор з мультиками, кімната відпочинку з диванами (де дрімають матусі, поки з їхніми дітьми займаються вихователі), кухня зі столиками всіх калібрів і окропом, ванна кімната з повивальними столиками, дитячий туалет. Скрізь кришталева чистота. Загалом, поки наш тато отримував документи і стояв в черзі на реєстрацію, ми відпочивали. Потім я дітей витягала звідти з криками.

Летіли АК "Сибір", літак Боїнг, хвилина в хвилину, в салоні монітор, на якому відображається вся інформація про політ і карта з червоною лінією, що зображує пройдений шлях нашого літака. Годували відмінно, червона риба, салат, друге на вибір курка-риба-яловичина, різний вино, напої.

Назад летіли АК "Трансконтинентальні авіалінії" - ТУ-154, затримали на 30 хв., Але і то тому, що на попередній рейс не з'явилися на посадку двоє зареєструвалися пасажирів і той рейс затримали. Цей літак був набагато гірше, стюардеси халявнічалі, але годівля була нормальною. Загалом, з перельотом нам пощастило. Я трохи хвилювалася, як діти перенесуть політ, адже летіли перший раз, але вони, схоже, взагалі ніякого дискомфорту не відчули. Ліда рвалася побігати по салону, але ми брали з собою розмальовки та іграшки, щоб хоч якось її утримати на місці.

Вийшовши з літака - вау, дихати було непросто, +29 і вологість, як в парильні, але звикли швидко. Єдиний неприємний момент після прибуття - довелося довго стояти в черзі на прикордонний контроль і заповнювати якісь дурні листочки - діти носилися як очманілі і просилися в туалет, якого там немає. Зустрічає, террамар, її представник мило нас зустріла і посадила в автобус. По дорозі нічого цікавого про Іспанію, Коста Браві і Бланес вона нам не сказала, мляво вимовила те, що ледь вклалося б в 1% того, що я "нарила" в Інтернеті. Вона повідомила нам, що зустріч з гідом відбудеться в 20-40 в готелі, але як повинні були ми прийти на цю зустріч, якщо приїхали в готель в 20-30, а вечерю тільки до 21-00?

Загалом, ми подумали, що гід навряд чи нам чимось буде корисний (так воно і виявилося), покидали речі в номер (ключі на ресепшені люб'язна російськомовна дівчина вручила нам дуже швидко - номер був уже закріплений за нами) і пішли вечеряти.

Готель Есплендід в Інтернеті лають, але нам він дуже сподобався, за винятком хіба що номери. Дуже примітивна меблі (але ліжка великі і зручні) і ще гірше сантехніка, ніяких шампунів і іншого сервісу, звичного для 3 * в номері немає. Але номер був досить просторий, балкон теж, вид з балкона на дуже тиху вуличку і затишну територію сусіднього майже порожнього готелю. Ми в номері з'являлися тільки після вечері, а йшли відразу після сніданку, і незручності номера нам анітрохи відпочинок не зіпсували.

Сам готель великий, але дуже спокійний, контингент солідний, годують відмінно, територія дуже гарна, три басейни, дитячі развлекаловки - все відмінно Сам готель великий, але дуже спокійний, контингент солідний, годують відмінно, територія дуже гарна, три басейни, дитячі развлекаловки - все відмінно. До моря метрів 200, повз магазинчиків - дуже зручно. Годували завжди дуже смачно і різноманітно, проблем нагодувати Ліду не було, я просто об'їдалися рибою (її кожен день готували до вечері тільки що виловлену), Сергій - оливками, все разом об'їдалися за вечерею дуже смачним морозивом.

До змісту

День 1. Бланес, ботанічний сад Mari Murtra, фортеця Sant Joan

У перший день ми після сніданку рушили на набережну У перший день ми після сніданку рушили на набережну. Набережна в Бланес дуже красива, безліч ресторанчиків, затишних куточків з фонтанами, дитячих майданчиків, шикарні пальми і ... море !!! Відразу викупалися (хоча в 10 ранку ще ніхто не купався). Не вірте, що в Іспанії море брудне - найчистіше, красиве, плаваєш разом з дрібними рибками.

Відразу, забігаючи вперед, скажу, що проїхавши потім все узбережжя Коста Брава і Коста дель Маресме, ми виявили, що Бланес - найкрасивіший, затишний, чистий, сучасний містечко в цій місцевості Відразу, забігаючи вперед, скажу, що проїхавши потім все узбережжя Коста Брава і Коста дель Маресме, ми виявили, що Бланес - найкрасивіший, затишний, чистий, сучасний містечко в цій місцевості. Коли сонце стало дуже припікати, ми одяглися і пішли гуляти по набережній. Дійшли до площі Каталонії, яка вважається центром Бланеса, і далі до порту.

У порту наткнулися на кіоск з буквою "i" - "інформасіо", де дівчина говорила по-англійськи, вона дала нам цілу купу буклетів про ті місця, які відвідують туристи, книжку про Бланес, карту Бланеса і пояснила, як дійти до ботанічного саду пішки (це ми так захотіли, хоча з площі Каталонії туди курсує автобус і паровозик).

Пішки йшли зовсім недовго, хвилин 20, дорога в гору, але з цієї гори відкривається вид на набережну (якраз та гора, що за пляжем на фотографії) - дуже вражає. Вхід в ботанічний сад 3 євро, дітям безкоштовно. У ботанічному саду мене особисто вразили величезні кактуси, пальми, в'юнкі рослини, що утворюють альтанки і живоплоти. А ще в саду дуже багато оглядових майданчиків, звідки відкривається незрівнянний вид на море.

Погулявши в ботанічному саду години чотири, ми вирішили все ж дійти до фортеці Sant Joan (та, що на вершині гори). Скажу я вам, рішення явно було прийнято під враженням, бо піднятися в таку гору пішки, з коляскою в тридцятиградусну спеку могли тільки фанатики. Я думала, ми ніколи не дійдемо. Але коли дійшли, нашому погляду відкрилися чудові картини: море, дуже привабливий вигин набережній Бланеса (не повірю, що вам він нічого не нагадує), весь Бланес і навіть сусідні містечка. Масштаб вражає. Перехоплює подих. Вниз дивитися неможливо, особливо якщо врахувати, що ніяких огорож навколо фортеці немає. Відразу прірву.

На зворотному шляху знову скупалися в морі На зворотному шляху знову скупалися в морі. Ліда навіть близько до моря підійти боялася, її лякали білі баранці, а також шум хвиль, тому ми вирішили перед вечерею викупати її в дитячому басейні в готелі. А поки ми купалися, Степан позанимался в тренажерному залі готелю.

Після вечері, як і в усі наступні дні, ми ходили гуляти на набережну. Краса, море тихо хлюпається, грає музика в прибережних готелях-ресторанах, гуляють туристи, російських чимало, багато німців та інших європейців, все дуже святково, але на відміну від російських курортів дуже чисто, тихо і спокійно. Ліда зі Стьопою грали-каталися на дитячих майданчиках, після чого Ліда завжди міцно засинала в колясці. А ми просто насолоджувалися всім іспанським.

До змісту

День 2. Прогулянка на катері. Тосса

Прогулянкові катери ходять вздовж узбережжя, від Калелла до Тосси де Мар, зупиняючись у всіх містечках Прогулянкові катери ходять вздовж узбережжя, від Калелла до Тосси де Мар, зупиняючись у всіх містечках. Квиток з Бланеса до Тосси і назад 11 євро, дітям безкоштовно. У Тоссе прекрасно збереглася середньовічна фортеця, і навіть такі ж древні гармати, спрямовані в море. Фортеця досить велика і красива. На горі, де розташована фортеця, ростуть сосни, так що повітря там приголомшливий, поєднання морського і соснового аромату неповторно.

Взагалі, Тосса знаходиться в дуже мальовничому місці Взагалі, Тосса знаходиться в дуже мальовничому місці. Сам містечко невелике, дуже затишний, навіть якийсь іграшковий, і дуже стильний: булижние вулички, ресторанчики з дерев'яними різьбленими столиками. Погулявши по фортеці, ми позасмагали на пляжі в невеликій бухті, накупалися і поїхали назад, в Бланес. У Бланес теж викупалися, і в порівнянні, пляж Бланеса нам сподобався більше.

До змісту

День 3. Барселона. акваріум

Вставши вранці, ми виявили, що йде невеликий дощ, і вирішили їхати в Барселону. Вирушили на автостанцію, що знаходиться зовсім поруч з готелем, купили квиток на автобус до ж / д станції (Естасіо) + на електричку до Барселони "туди і назад". Два дорослих і дитячий обійшлися в € 23,60. Поки чекали автобус (вони ходять з інтервалом 10 хв), дощ скінчився. Як тільки приїхали на станцію, знайшли компостер, прокомпостувати квитки (спасибі тим, хто написав в Інтернеті, що потрібно це зробити), електричка вже нас чекала (ходить з інтервалом в 30 хв.).

Ніякої класичної музики не було (знову ж таки, як обіцяли розповіді в Інтернеті), але вид з вікна цікавий: з одного боку море, з іншого - всі курортні містечка. В електричці є електронне табло, де висвічується наступна зупинка, час і температура повітря. Так ось, поки ми їхали (1 година 15 хвилин), температура від +19 піднялася до +25. Так що з погодою нам знову пощастило. Приїжджає електричка до Барселони в метро, ​​вийти на вулицю можна тільки просунувши квиток в турнікет (смерть безбілетника).

Вийшли ми на площі Каталонії Вийшли ми на площі Каталонії. Ось вона, красота !!! Відразу знайшли зупинку Bus Turistiс, поки Сергій стояв в черзі (хвилин 10), Степан погодував голубів на площі і полазив по скульптурам :-). Два дорослих (по € 16) плюс дитячий (€ 10) - і ми їдемо по Барселоні, оглядаючи її фантастичні пам'ятки з другого відкритого поверху автобуса. Вражає, що говорити. Слів немає, тільки вигуки.

Спочатку ми поїхали по синьому кільцю, проїхали по Пасеч де Граса з дивним будинком Каса Батло, незбагненною Ла Педрери, згорнули на Діагональ, побачили будинок Каса де ла Пунчас, потім площа Іспанії, Олімпійський стадіон, пам'ятник Колумбу, вийшли на морський Рамбле, близько Маремагнума . Посиділи трохи на лавочці прямо на краю дерев'яної набережній біля моря (знову без всяких огорож, я все боялася, що або коляска, або діти в море виявляться), помилувалися яхтами, видом фортеці Монтжуик і вирушили в Акваріум.

У Бас Туристік нам дали дисконтні книжки, в них була знижка в Акваріум (дорослий замість € 13,50 - € 12,15, дитячий (4-12 років) замість € 9,25 - € 8,25) У Бас Туристік нам дали дисконтні книжки, в них була знижка в Акваріум (дорослий замість € 13,50 - € 12,15, дитячий (4-12 років) замість € 9,25 - € 8,25). Акваріум сподобався, по-перше, тим, що там досить багато місця - можна спокійно гуляти з коляскою, багато спокійних куточків, де можна посидіти дорослим, поки діти на рибок надивляться. Рибки красиві, акваріуми величезні, акули пропливають в овальному акваріумі прямо над головою.

Степану дуже сподобалися інформаційні комп'ютери, розташовані в кількох місцях Степану дуже сподобалися інформаційні комп'ютери, розташовані в кількох місцях. А Лідочка ходила з витягнутим пальчиком "о-о-о!", Показуючи на рибок. На виході із залів з акваріумами є дитяче містечко, де втомлені трохи від ходьби діти починають гратися по повній програмі: там і будиночки-лазілкі, і печери, і всякі міні-атракціони на морську тему, і навіть підводний човен, всередині якої купа кнопочок і лунають таємничі звуки. Загалом, діти були в повному захваті.

Після Акваріума ми знову сіли на Бас Туристік, доїхали до площі Каталонії і пересіли там на червону лінію Після Акваріума ми знову сіли на Бас Туристік, доїхали до площі Каталонії і пересіли там на червону лінію. Нашою метою була Саграда Фамілія безсмертного Гауді. Звичайно, думки можуть бути різні, але мене особисто вразили тільки розміри. Ні особливої ​​краси, ні будь-якого величі або чарівності Собор Святого Сімейства не видавав, може, підйомні крани заважають? Ми погуляли трохи навколо і вирішили всередину не йти (хоча за дисконтною книжці і туди є знижка - 6 євро замість 8).

Сіли на наш улюблений автобус і поїхали далі по червоному кільцю. Так пройшов наш перший ознайомчий день в Барселоні. Нам так не хотілося їхати, що ми навіть запізнилися на вечерю в готель. Але ми брали з собою мюслі, сухе молоко і кип'ятильник, це нас дуже виручило, тому що на наш подив все магазини Бланеса закривалися до 22-00. Того вечора ми, правда, встигли купити пляшечку іспанської сангрии (1,5 л - 2 євро), яку випили за столиком на балконі в номері, зачаровані іспанської красою.

До змісту

День 4. Марінеленд

В принципі, туди є екскурсія, яку треба купувати у гіда в готелі, але оскільки ми твердо вирішили не зв'язуватися ні з гідами, ні з екскурсіями, ми вирушили туди самостійно В принципі, туди є екскурсія, яку треба купувати у гіда в готелі, але оскільки ми твердо вирішили не зв'язуватися ні з гідами, ні з екскурсіями, ми вирушили туди самостійно. В кіоску "інформасіо" нам дали буклетик, де було написано, що з Бланеса з площі Каталонії в Марінеленд відходить безкоштовний автобус в 10-00, ось на ньому ми й добралися туди. (Такі автобуси привозять людей в Марінеленд з усіх міст Коста-Брави).

Марінеленд знаходиться між містами Мальграт-де-Мар і Бланес (ми їхали хвилин 10), це парк два в одному: міні-зоопарк і аквапарк Марінеленд знаходиться між містами Мальграт-де-Мар і Бланес (ми їхали хвилин 10), це парк "два в одному": міні-зоопарк і аквапарк. Не знаю, скільки коштує квиток, нам в Барселонському Акваріумі дали талончик зі знижкою в Марінеленд, в результаті два дорослих і дитячий обійшлися в 34 євро.

Відразу після відкриття і ввечері до закриття проходять три вистави: шоу папуг, морських котиків і дельфінів Відразу після відкриття і ввечері до закриття проходять три вистави: шоу папуг, морських котиків і дельфінів. Шоу папуг просто чудове: папуги грають в теніс, катаються на самокаті, виконують завдання на додавання і множення.

Дельфінарій ж вражає своєю близькістю до глядачів, від першого ряду до умовного заборчика - півметра, ніякої сітки між глядачами і дельфінами (згадайте російські дельфінарії). Коли дельфіни стрибають у воду - вода вихлюпується рядів на п'ять-сім, що викликає бурхливе захоплення у глядачів, тому що це відмінна можливість охолодитися у спеку.

Фотографувати одне задоволення - дельфіни дуже багато знаходяться над водою і дуже близько Фотографувати одне задоволення - дельфіни дуже багато знаходяться над водою і дуже близько. Після представлення дельфінів переводять в спеціальну загороду, і можна з містка за ними спостерігати. Також в спеціальному загоні плавають дитинчата морських котиків, до яких запросто можна дотягнутися рукою.

Після вистав ми прокотилися навколо озера на звіриному паровозику і погуляли по міні-зоопарку, в якому в основному пташині представники: лелеки, фламінго, качки, папуги та ін. Є також критий акваріум.

Находившись вдосталь по зоопарку, ми вирушили в аквапарк. Аквапарк чудовий. Дуже продуманий, особливо класно облаштовані різні дитячі басейни та гірки, їх дуже багато. Відмінне поєднання гір, соснових ландшафтів з басейнами. Дітям будь-якого віку там дуже сподобається.

Лідочка накаталась вдосталь на двох найменших гірках, після чого міцно заснула в колясці під оливковою деревом. Ми якось не побоялися залишити її серед десятка інших колясок, і сміливо вирушили купатися і кататися самі, періодично по черзі перевіряючи наше чадо. Чадо спало міцно три години, ніж дуже нас порадувало. Для дорослих теж є пара басейнів і три-чотири великих гірки, де ми з задоволенням покувиркаться.

Залишок дня, до закриття парку (18-00), коли Лідочка прокинулася, ми провели на дитячому майданчику, де наші діти вдосталь налазить по всяких будиночків-гірок-лазілкамі-канатів, накаталися на гойдалках. Загалом, парк залишив у всіх нас відмінне враження, на мій погляд, це дуже гарне місце для, відмінний комплекс, де поєднуються різні види відпочинку, і дітям, і дорослим там цікаво. На виході ми купили кілька сувенирчиков і тарілочки з нашими фотографіями по 6 євро, тут ми зрозуміли, навіщо нас сфотографували при вході.

Дашук, [email protected] .

Коментувати можут "В Іспанію з дітьми: фантастична реальність. Чаcть I"

Чому Іспанія?
Вона повідомила нам, що зустріч з гідом відбудеться в 20-40 в готелі, але як повинні були ми прийти на цю зустріч, якщо приїхали в готель в 20-30, а вечерю тільки до 21-00?
Ні особливої ​​краси, ні будь-якого величі або чарівності Собор Святого Сімейства не видавав, може, підйомні крани заважають?
Чому Іспанія?
Вона повідомила нам, що зустріч з гідом відбудеться в 20-40 в готелі, але як повинні були ми прийти на цю зустріч, якщо приїхали в готель в 20-30, а вечерю тільки до 21-00?
Ні особливої ​​краси, ні будь-якого величі або чарівності Собор Святого Сімейства не видавав, може, підйомні крани заважають?
Чому Іспанія?
Вона повідомила нам, що зустріч з гідом відбудеться в 20-40 в готелі, але як повинні були ми прийти на цю зустріч, якщо приїхали в готель в 20-30, а вечерю тільки до 21-00?
Ні особливої ​​краси, ні будь-якого величі або чарівності Собор Святого Сімейства не видавав, може, підйомні крани заважають?

Новости