Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятки Аліканте: що подивитися?

  1. Пам'ятки Аліканте: що подивитися? Яскравий і незабутній іспанський курорт Аліканте закохує в себе...
  2. 2. Базиліка Санта-Марія
  3. 3. Археологічний музей Аліканте
  4. 4. Печера Канелобре і Долина Гуадалест
  5. 5. Замок Сан-Фернандо
  6. 6. Квартал Санта-Крус
  7. 7. Музей сучасного мистецтва Аліканте
  8. 8. Центральний ринок Аліканте
  9. 9. Бульвар Еспланада
  10. 10. Ратуша Аліканте
  11. Пам'ятки Аліканте: що подивитися?
  12. 1. Фортеця Санта-Барбара
  13. 2. Базиліка Санта-Марія
  14. 3. Археологічний музей Аліканте
  15. 4. Печера Канелобре і Долина Гуадалест
  16. 5. Замок Сан-Фернандо
  17. 6. Квартал Санта-Крус
  18. 7. Музей сучасного мистецтва Аліканте
  19. 8. Центральний ринок Аліканте
  20. 9. Бульвар Еспланада
  21. 10. Ратуша Аліканте
  22. Пам'ятки Аліканте: що подивитися?
  23. 1. Фортеця Санта-Барбара
  24. 2. Базиліка Санта-Марія
  25. 3. Археологічний музей Аліканте
  26. 4. Печера Канелобре і Долина Гуадалест
  27. 5. Замок Сан-Фернандо
  28. 6. Квартал Санта-Крус
  29. 7. Музей сучасного мистецтва Аліканте
  30. 8. Центральний ринок Аліканте
  31. 9. Бульвар Еспланада
  32. 10. Ратуша Аліканте

Пам'ятки Аліканте: що подивитися?

Яскравий і незабутній іспанський курорт Аліканте закохує в себе туристів з усіх кінців світу. Його історія сягає корінням ще в часи Карфагенського держави, саме тоді на цьому місці з'явилося укріплене поселення, а сьогодні - це чудовий курортне місто, яке радо прийме до своїх палкі обійми всіх охочих. Крім моря і пляжів туристів очікують цікаві пам'ятки Аліканте, відвідування яких наповнить відпочинок новими фарбами.

1. Фортеця Санта-Барбара

Фортеця Санта-Барбара

Головна історична пам'ятка Аліканте - фортеця Санта-Барбара, що розташовується на вершині гори Бенакантіль. Спорудження видно з будь-якої точки міста і є відмінним орієнтиром. За свою більш ніж тисячолітню історію фортеця була в руках різних націй і держав з відмінними один від одного віросповіданнями. Санта-Барбара пережила кілька удосконалень, які живі й донині. Її стіни пам'ятають не одну облогу - кровопролитні штурми, гарматні обстріли з моря. Коли у військовому її призначення не залишилося потреби, фортеця стала в'язницею для в'язнів. Сьогодні вона є історичною цінністю для міста. З її оглядового майданчика відкривається мальовнича панорама околиць, а то, наскільки від такого виду захоплює дух, можна тільки відчути, але не передати словами.

2. Базиліка Санта-Марія

Базиліка Санта-Марія

У числі головних релігійних пам'яток Аліканте - базиліка Санта-Марія. Вона є найстарішою серед інших церков і соборів міста. Зведена вона була в XIV столітті, але, як і в безлічі випадків з іншими храмами по всьому світу, згоріла (в наступному столітті). Однак, її відновлення відхилилося від канонів жанру - нове зведення було вже в іншому місці, а не на колишньому, як зазвичай, відбувається в подібних випадках. Місцем обрали руїни мечеті, що розташовувалися в центральній частині Аліканте. За кілька століть свого існування церква зазнала кілька реконструкцій - її добудовували і «вдосконалили», згідно з поглядами, вимогам і моді епохи. Відвідувати базиліку краще в той час, коли в ній немає церемоній - ніщо не завадить познайомитися з її надбанням ближче.

3. Археологічний музей Аліканте

Археологічний музей Аліканте

Справжня культурна гордість міста - Археологічний музей Аліканте, який в 2004 році отримав звання першого музею світу, що стало великою несподіванкою для міста. Відкритий він був в 1932 році - тоді вже точно ніхто не міг припустити про майбутній успішному і гучному майбутньому музею. Спочатку його діяльність була досить бідною і була схожа на буденність пересічного невеликого музею, який займав всього один поверх в Палаці депутатів - можна сказати, перебував не в своїй тарілці. Після того, як установа переїхало до нової будівлі, віддане йому повністю, концепція музею була ґрунтовно переглянута. Саме після цієї події Археологічний музей піднявся на абсолютно новий, світовий рівень. Сьогодні він являє собою сильну організацію, що займається просвітницькою і науковою роботою.

4. Печера Канелобре і Долина Гуадалест

Печера Канелобре і Долина Гуадалест

Відразу дві природні пам'ятки Аліканте, що стали його гордістю - печера Канелобре і долина Гуадалест. Перша є видатною серед інших печер, розташованих на іспанській території, вона знаходиться на висоті більше кілометра над рівнем моря. Її вік налічує понад сім мільйонів років. Канелобре - найбільша (за розмірами, але не по довжині) серед інших печер Іспанії висотою під 70 метрів, де відвідувачам надана можливість познайомитися з «архітектурою», створеної самим часом (і водою, звичайно).

Канелобре - найбільша (за розмірами, але не по довжині) серед інших печер Іспанії висотою під 70 метрів, де відвідувачам надана можливість познайомитися з «архітектурою», створеної самим часом (і водою, звичайно)

Мальовниче місце - долина Гуадалест. Тут уздовж дороги і за кожним поворотом туристів чекають не тільки чудові краєвиди, а й замки Середньовіччя, старовинні поселення та історичні пам'ятки.

5. Замок Сан-Фернандо

Замок Сан-Фернандо

Є на світі замки, яким жодного разу не доводилося виконувати свого прямого призначення - захищати від ворогів. До їх числа належить замок Сан-Фернандо. Зводити його почали на початку XIX століття для захисту міста від армії Наполеона. Будівництво було завершено вже через три роки, але цілі великого французького полководця змінилися, і він, розгорнувши свої війська, рушив підкорювати Росію. Тому замок став просто прикрасою і надбанням Аліканте. Структура замку була повністю готова для протистояння запеклим штурмів і тривалим облог, але необхідність у цьому так і канула в Лету. В наші дні відвідати в Аліканте замок Сан-Фернандо може кожен бажаючий.

6. Квартал Санта-Крус

Квартал Санта-Крус

Під відомою і озвученої вище пам'яткою Аліканте - фортецею Санта-Барбара - розташувався найстаріший квартал міста, що носить назву Санта-Крус. Примітний і цікавий він тим, що його колорит явно відрізняється від звичного європейцям, а вулиці досить вузькі і звивисті, що надає цьому місцю якоїсь загадковості і романтичності. Тут ще можна зустріти вдома, які всім своїм виглядом дають зрозуміти, що перед вами - будівля з цілою історією «за плечима». У кварталі Санта-Круз, назва якого перекладається як «Святий Хрест» (воно було отримано після того, як місто було відвойовано християнами у маврів), ще можна зустріти вдома з віковою історією і навіть залишилися кахлями і візерунками того часу на стінах.

7. Музей сучасного мистецтва Аліканте

Музей сучасного мистецтва Аліканте

Справжньою джерелу надбань і популярним туристичним напрямком в Аліканте став Музей сучасного мистецтва. Ця установа, за іронією чи або ж навмисне, що представляє експонати сучасного мистецтва, розташоване в історичній будівлі найстарішого кварталу міста - Санта-Круз. Основу надбання музею представляє колекція картин відомого іспанського художника, який народився в Аліканте, Еусебіо Семпер. Завданням установи є прищеплення відвідувачам любові і розуміння до модернізму і абстракціонізму. Експозиція музею знайомить гостей з картинами видатних художників 20-80-х років двадцятого століття. Але тут можна побачити і роботи майстрів зі світовим ім'ям, таких як Пікассо і Далі.

8. Центральний ринок Аліканте

Центральний ринок Аліканте

Але ніяке знайомство з визначними пам'ятками Аліканте НЕ буде повноцінним, якщо не пізнати все нутро і буденність життя цього іспанського міста. Доповнити картину допоможе Центральний ринок «Меркадо-Сентраль». Тут, крім його прямого призначення - продаж і купівля свіжих овочів і фруктів, можна познайомитися з красою місцевої архітектури, для чого рекомендується добиратися до ринку пішки. Подорожуючи по вузьких вуличках, можна зануритися в чарівну атмосферу пригод. Що вже говорити про гастрономічні переваги цього місця? Тут знайдеться делікатес на будь-який смак і для кожного прівереди.

9. Бульвар Еспланада

Бульвар Еспланада

Головним символом і надбанням Аліканте став бульвар Еспланада, який рискою розташувався між пляжної лінією, портом і міський частиною. Його особливістю і родзинкою став величезний малюнок морської хвилі, що утворений декількома мільйонами брущатих каменів, і простягнувся по всій тротуарній частині бульвару. Протяжність Еспланади становить півкілометра, а вздовж усієї його довжини розташувалися кафе з ресторанами і пальми. Це створює неймовірної краси мальовничу картину і стане яскравим і романтичним спогадом в пам'яті будь-якого туриста. Вік алеї налічує вже дві сотні років, але сучасний вигляд вона прийняла лише в 90-х роках минулого століття.

10. Ратуша Аліканте

Ратуша Аліканте

Одне з головних місць серед визначних пам'яток Аліканте займає Ратуша. Вона розташована в історичній частині міста - кварталі Санта-Крус, по сусідству з набережної і міським портом. Будівля, крім своєї історичної цінності, є архітектурним надбанням Аліканте, а в даний час також виконує функцію резиденції Міської ради. Фасад будівлі виконано в стилі бароко і багатий на елементи декоративної ліпнини. Всередині теж не обійшлося без прикрас - тут розташований оригінал скульптури Святого Іоанна Сальвадора Далі, яку вирішили залишити в Аліканте після закінчення експозиції, присвяченій його творчості. Всередині будівлі Ратуші відвідувачів чекає кілька залів з різними картинами, портретами всіх мерів міста, а також зал, призначений для прийому високопоставлених осіб (як правило, монарших). Тим самим навіть у звичайного людини - не блакитних кровей - є можливість відвідати Ратушу Аліканте і познайомитися з цією пам'яткою настільки близько, наскільки це можливо.

Пам'ятки Аліканте: що подивитися?

Яскравий і незабутній іспанський курорт Аліканте закохує в себе туристів з усіх кінців світу. Його історія сягає корінням ще в часи Карфагенського держави, саме тоді на цьому місці з'явилося укріплене поселення, а сьогодні - це чудовий курортне місто, яке радо прийме до своїх палкі обійми всіх охочих. Крім моря і пляжів туристів очікують цікаві пам'ятки Аліканте, відвідування яких наповнить відпочинок новими фарбами.

1. Фортеця Санта-Барбара

Фортеця Санта-Барбара

Головна історична пам'ятка Аліканте - фортеця Санта-Барбара, що розташовується на вершині гори Бенакантіль. Спорудження видно з будь-якої точки міста і є відмінним орієнтиром. За свою більш ніж тисячолітню історію фортеця була в руках різних націй і держав з відмінними один від одного віросповіданнями. Санта-Барбара пережила кілька удосконалень, які живі й донині. Її стіни пам'ятають не одну облогу - кровопролитні штурми, гарматні обстріли з моря. Коли у військовому її призначення не залишилося потреби, фортеця стала в'язницею для в'язнів. Сьогодні вона є історичною цінністю для міста. З її оглядового майданчика відкривається мальовнича панорама околиць, а то, наскільки від такого виду захоплює дух, можна тільки відчути, але не передати словами.

2. Базиліка Санта-Марія

Базиліка Санта-Марія

У числі головних релігійних пам'яток Аліканте - базиліка Санта-Марія. Вона є найстарішою серед інших церков і соборів міста. Зведена вона була в XIV столітті, але, як і в безлічі випадків з іншими храмами по всьому світу, згоріла (в наступному столітті). Однак, її відновлення відхилилося від канонів жанру - нове зведення було вже в іншому місці, а не на колишньому, як зазвичай, відбувається в подібних випадках. Місцем обрали руїни мечеті, що розташовувалися в центральній частині Аліканте. За кілька століть свого існування церква зазнала кілька реконструкцій - її добудовували і «вдосконалили», згідно з поглядами, вимогам і моді епохи. Відвідувати базиліку краще в той час, коли в ній немає церемоній - ніщо не завадить познайомитися з її надбанням ближче.

3. Археологічний музей Аліканте

Археологічний музей Аліканте

Справжня культурна гордість міста - Археологічний музей Аліканте, який в 2004 році отримав звання першого музею світу, що стало великою несподіванкою для міста. Відкритий він був в 1932 році - тоді вже точно ніхто не міг припустити про майбутній успішному і гучному майбутньому музею. Спочатку його діяльність була досить бідною і була схожа на буденність пересічного невеликого музею, який займав всього один поверх в Палаці депутатів - можна сказати, перебував не в своїй тарілці. Після того, як установа переїхало до нової будівлі, віддане йому повністю, концепція музею була ґрунтовно переглянута. Саме після цієї події Археологічний музей піднявся на абсолютно новий, світовий рівень. Сьогодні він являє собою сильну організацію, що займається просвітницькою і науковою роботою.

4. Печера Канелобре і Долина Гуадалест

Печера Канелобре і Долина Гуадалест

Відразу дві природні пам'ятки Аліканте, що стали його гордістю - печера Канелобре і долина Гуадалест. Перша є видатною серед інших печер, розташованих на іспанській території, вона знаходиться на висоті більше кілометра над рівнем моря. Її вік налічує понад сім мільйонів років. Канелобре - найбільша (за розмірами, але не по довжині) серед інших печер Іспанії висотою під 70 метрів, де відвідувачам надана можливість познайомитися з «архітектурою», створеної самим часом (і водою, звичайно).

Канелобре - найбільша (за розмірами, але не по довжині) серед інших печер Іспанії висотою під 70 метрів, де відвідувачам надана можливість познайомитися з «архітектурою», створеної самим часом (і водою, звичайно)

Мальовниче місце - долина Гуадалест. Тут уздовж дороги і за кожним поворотом туристів чекають не тільки чудові краєвиди, а й замки Середньовіччя, старовинні поселення та історичні пам'ятки.

5. Замок Сан-Фернандо

Замок Сан-Фернандо

Є на світі замки, яким жодного разу не доводилося виконувати свого прямого призначення - захищати від ворогів. До їх числа належить замок Сан-Фернандо. Зводити його почали на початку XIX століття для захисту міста від армії Наполеона. Будівництво було завершено вже через три роки, але цілі великого французького полководця змінилися, і він, розгорнувши свої війська, рушив підкорювати Росію. Тому замок став просто прикрасою і надбанням Аліканте. Структура замку була повністю готова для протистояння запеклим штурмів і тривалим облог, але необхідність у цьому так і канула в Лету. В наші дні відвідати в Аліканте замок Сан-Фернандо може кожен бажаючий.

6. Квартал Санта-Крус

Квартал Санта-Крус

Під відомою і озвученої вище пам'яткою Аліканте - фортецею Санта-Барбара - розташувався найстаріший квартал міста, що носить назву Санта-Крус. Примітний і цікавий він тим, що його колорит явно відрізняється від звичного європейцям, а вулиці досить вузькі і звивисті, що надає цьому місцю якоїсь загадковості і романтичності. Тут ще можна зустріти вдома, які всім своїм виглядом дають зрозуміти, що перед вами - будівля з цілою історією «за плечима». У кварталі Санта-Круз, назва якого перекладається як «Святий Хрест» (воно було отримано після того, як місто було відвойовано християнами у маврів), ще можна зустріти вдома з віковою історією і навіть залишилися кахлями і візерунками того часу на стінах.

7. Музей сучасного мистецтва Аліканте

Музей сучасного мистецтва Аліканте

Справжньою джерелу надбань і популярним туристичним напрямком в Аліканте став Музей сучасного мистецтва. Ця установа, за іронією чи або ж навмисне, що представляє експонати сучасного мистецтва, розташоване в історичній будівлі найстарішого кварталу міста - Санта-Круз. Основу надбання музею представляє колекція картин відомого іспанського художника, який народився в Аліканте, Еусебіо Семпер. Завданням установи є прищеплення відвідувачам любові і розуміння до модернізму і абстракціонізму. Експозиція музею знайомить гостей з картинами видатних художників 20-80-х років двадцятого століття. Але тут можна побачити і роботи майстрів зі світовим ім'ям, таких як Пікассо і Далі.

8. Центральний ринок Аліканте

Центральний ринок Аліканте

Але ніяке знайомство з визначними пам'ятками Аліканте НЕ буде повноцінним, якщо не пізнати все нутро і буденність життя цього іспанського міста. Доповнити картину допоможе Центральний ринок «Меркадо-Сентраль». Тут, крім його прямого призначення - продаж і купівля свіжих овочів і фруктів, можна познайомитися з красою місцевої архітектури, для чого рекомендується добиратися до ринку пішки. Подорожуючи по вузьких вуличках, можна зануритися в чарівну атмосферу пригод. Що вже говорити про гастрономічні переваги цього місця? Тут знайдеться делікатес на будь-який смак і для кожного прівереди.

9. Бульвар Еспланада

Бульвар Еспланада

Головним символом і надбанням Аліканте став бульвар Еспланада, який рискою розташувався між пляжної лінією, портом і міський частиною. Його особливістю і родзинкою став величезний малюнок морської хвилі, що утворений декількома мільйонами брущатих каменів, і простягнувся по всій тротуарній частині бульвару. Протяжність Еспланади становить півкілометра, а вздовж усієї його довжини розташувалися кафе з ресторанами і пальми. Це створює неймовірної краси мальовничу картину і стане яскравим і романтичним спогадом в пам'яті будь-якого туриста. Вік алеї налічує вже дві сотні років, але сучасний вигляд вона прийняла лише в 90-х роках минулого століття.

10. Ратуша Аліканте

Ратуша Аліканте

Одне з головних місць серед визначних пам'яток Аліканте займає Ратуша. Вона розташована в історичній частині міста - кварталі Санта-Крус, по сусідству з набережної і міським портом. Будівля, крім своєї історичної цінності, є архітектурним надбанням Аліканте, а в даний час також виконує функцію резиденції Міської ради. Фасад будівлі виконано в стилі бароко і багатий на елементи декоративної ліпнини. Всередині теж не обійшлося без прикрас - тут розташований оригінал скульптури Святого Іоанна Сальвадора Далі, яку вирішили залишити в Аліканте після закінчення експозиції, присвяченій його творчості. Всередині будівлі Ратуші відвідувачів чекає кілька залів з різними картинами, портретами всіх мерів міста, а також зал, призначений для прийому високопоставлених осіб (як правило, монарших). Тим самим навіть у звичайного людини - не блакитних кровей - є можливість відвідати Ратушу Аліканте і познайомитися з цією пам'яткою настільки близько, наскільки це можливо.

Пам'ятки Аліканте: що подивитися?

Яскравий і незабутній іспанський курорт Аліканте закохує в себе туристів з усіх кінців світу. Його історія сягає корінням ще в часи Карфагенського держави, саме тоді на цьому місці з'явилося укріплене поселення, а сьогодні - це чудовий курортне місто, яке радо прийме до своїх палкі обійми всіх охочих. Крім моря і пляжів туристів очікують цікаві пам'ятки Аліканте, відвідування яких наповнить відпочинок новими фарбами.

1. Фортеця Санта-Барбара

Фортеця Санта-Барбара

Головна історична пам'ятка Аліканте - фортеця Санта-Барбара, що розташовується на вершині гори Бенакантіль. Спорудження видно з будь-якої точки міста і є відмінним орієнтиром. За свою більш ніж тисячолітню історію фортеця була в руках різних націй і держав з відмінними один від одного віросповіданнями. Санта-Барбара пережила кілька удосконалень, які живі й донині. Її стіни пам'ятають не одну облогу - кровопролитні штурми, гарматні обстріли з моря. Коли у військовому її призначення не залишилося потреби, фортеця стала в'язницею для в'язнів. Сьогодні вона є історичною цінністю для міста. З її оглядового майданчика відкривається мальовнича панорама околиць, а то, наскільки від такого виду захоплює дух, можна тільки відчути, але не передати словами.

2. Базиліка Санта-Марія

Базиліка Санта-Марія

У числі головних релігійних пам'яток Аліканте - базиліка Санта-Марія. Вона є найстарішою серед інших церков і соборів міста. Зведена вона була в XIV столітті, але, як і в безлічі випадків з іншими храмами по всьому світу, згоріла (в наступному столітті). Однак, її відновлення відхилилося від канонів жанру - нове зведення було вже в іншому місці, а не на колишньому, як зазвичай, відбувається в подібних випадках. Місцем обрали руїни мечеті, що розташовувалися в центральній частині Аліканте. За кілька століть свого існування церква зазнала кілька реконструкцій - її добудовували і «вдосконалили», згідно з поглядами, вимогам і моді епохи. Відвідувати базиліку краще в той час, коли в ній немає церемоній - ніщо не завадить познайомитися з її надбанням ближче.

3. Археологічний музей Аліканте

Археологічний музей Аліканте

Справжня культурна гордість міста - Археологічний музей Аліканте, який в 2004 році отримав звання першого музею світу, що стало великою несподіванкою для міста. Відкритий він був в 1932 році - тоді вже точно ніхто не міг припустити про майбутній успішному і гучному майбутньому музею. Спочатку його діяльність була досить бідною і була схожа на буденність пересічного невеликого музею, який займав всього один поверх в Палаці депутатів - можна сказати, перебував не в своїй тарілці. Після того, як установа переїхало до нової будівлі, віддане йому повністю, концепція музею була ґрунтовно переглянута. Саме після цієї події Археологічний музей піднявся на абсолютно новий, світовий рівень. Сьогодні він являє собою сильну організацію, що займається просвітницькою і науковою роботою.

4. Печера Канелобре і Долина Гуадалест

Печера Канелобре і Долина Гуадалест

Відразу дві природні пам'ятки Аліканте, що стали його гордістю - печера Канелобре і долина Гуадалест. Перша є видатною серед інших печер, розташованих на іспанській території, вона знаходиться на висоті більше кілометра над рівнем моря. Її вік налічує понад сім мільйонів років. Канелобре - найбільша (за розмірами, але не по довжині) серед інших печер Іспанії висотою під 70 метрів, де відвідувачам надана можливість познайомитися з «архітектурою», створеної самим часом (і водою, звичайно).

Канелобре - найбільша (за розмірами, але не по довжині) серед інших печер Іспанії висотою під 70 метрів, де відвідувачам надана можливість познайомитися з «архітектурою», створеної самим часом (і водою, звичайно)

Мальовниче місце - долина Гуадалест. Тут уздовж дороги і за кожним поворотом туристів чекають не тільки чудові краєвиди, а й замки Середньовіччя, старовинні поселення та історичні пам'ятки.

5. Замок Сан-Фернандо

Замок Сан-Фернандо

Є на світі замки, яким жодного разу не доводилося виконувати свого прямого призначення - захищати від ворогів. До їх числа належить замок Сан-Фернандо. Зводити його почали на початку XIX століття для захисту міста від армії Наполеона. Будівництво було завершено вже через три роки, але цілі великого французького полководця змінилися, і він, розгорнувши свої війська, рушив підкорювати Росію. Тому замок став просто прикрасою і надбанням Аліканте. Структура замку була повністю готова для протистояння запеклим штурмів і тривалим облог, але необхідність у цьому так і канула в Лету. В наші дні відвідати в Аліканте замок Сан-Фернандо може кожен бажаючий.

6. Квартал Санта-Крус

Квартал Санта-Крус

Під відомою і озвученої вище пам'яткою Аліканте - фортецею Санта-Барбара - розташувався найстаріший квартал міста, що носить назву Санта-Крус. Примітний і цікавий він тим, що його колорит явно відрізняється від звичного європейцям, а вулиці досить вузькі і звивисті, що надає цьому місцю якоїсь загадковості і романтичності. Тут ще можна зустріти вдома, які всім своїм виглядом дають зрозуміти, що перед вами - будівля з цілою історією «за плечима». У кварталі Санта-Круз, назва якого перекладається як «Святий Хрест» (воно було отримано після того, як місто було відвойовано християнами у маврів), ще можна зустріти вдома з віковою історією і навіть залишилися кахлями і візерунками того часу на стінах.

7. Музей сучасного мистецтва Аліканте

Музей сучасного мистецтва Аліканте

Справжньою джерелу надбань і популярним туристичним напрямком в Аліканте став Музей сучасного мистецтва. Ця установа, за іронією чи або ж навмисне, що представляє експонати сучасного мистецтва, розташоване в історичній будівлі найстарішого кварталу міста - Санта-Круз. Основу надбання музею представляє колекція картин відомого іспанського художника, який народився в Аліканте, Еусебіо Семпер. Завданням установи є прищеплення відвідувачам любові і розуміння до модернізму і абстракціонізму. Експозиція музею знайомить гостей з картинами видатних художників 20-80-х років двадцятого століття. Але тут можна побачити і роботи майстрів зі світовим ім'ям, таких як Пікассо і Далі.

8. Центральний ринок Аліканте

Центральний ринок Аліканте

Але ніяке знайомство з визначними пам'ятками Аліканте НЕ буде повноцінним, якщо не пізнати все нутро і буденність життя цього іспанського міста. Доповнити картину допоможе Центральний ринок «Меркадо-Сентраль». Тут, крім його прямого призначення - продаж і купівля свіжих овочів і фруктів, можна познайомитися з красою місцевої архітектури, для чого рекомендується добиратися до ринку пішки. Подорожуючи по вузьких вуличках, можна зануритися в чарівну атмосферу пригод. Що вже говорити про гастрономічні переваги цього місця? Тут знайдеться делікатес на будь-який смак і для кожного прівереди.

9. Бульвар Еспланада

Бульвар Еспланада

Головним символом і надбанням Аліканте став бульвар Еспланада, який рискою розташувався між пляжної лінією, портом і міський частиною. Його особливістю і родзинкою став величезний малюнок морської хвилі, що утворений декількома мільйонами брущатих каменів, і простягнувся по всій тротуарній частині бульвару. Протяжність Еспланади становить півкілометра, а вздовж усієї його довжини розташувалися кафе з ресторанами і пальми. Це створює неймовірної краси мальовничу картину і стане яскравим і романтичним спогадом в пам'яті будь-якого туриста. Вік алеї налічує вже дві сотні років, але сучасний вигляд вона прийняла лише в 90-х роках минулого століття.

10. Ратуша Аліканте

Ратуша Аліканте

Одне з головних місць серед визначних пам'яток Аліканте займає Ратуша. Вона розташована в історичній частині міста - кварталі Санта-Крус, по сусідству з набережної і міським портом. Будівля, крім своєї історичної цінності, є архітектурним надбанням Аліканте, а в даний час також виконує функцію резиденції Міської ради. Фасад будівлі виконано в стилі бароко і багатий на елементи декоративної ліпнини. Всередині теж не обійшлося без прикрас - тут розташований оригінал скульптури Святого Іоанна Сальвадора Далі, яку вирішили залишити в Аліканте після закінчення експозиції, присвяченій його творчості. Всередині будівлі Ратуші відвідувачів чекає кілька залів з різними картинами, портретами всіх мерів міста, а також зал, призначений для прийому високопоставлених осіб (як правило, монарших). Тим самим навіть у звичайного людини - не блакитних кровей - є можливість відвідати Ратушу Аліканте і познайомитися з цією пам'яткою настільки близько, наскільки це можливо.

Пам'ятки Аліканте: що подивитися?
Що вже говорити про гастрономічні переваги цього місця?
Пам'ятки Аліканте: що подивитися?
Що вже говорити про гастрономічні переваги цього місця?
Пам'ятки Аліканте: що подивитися?
Що вже говорити про гастрономічні переваги цього місця?

Новости