Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Місто Аліканте і його головні визначні пам'ятки з описом і фото

  1. Місто Аліканте і його головні визначні пам'ятки з описом і фото Аліканте (Алакан) - один з кращих...
  2. міська архітектура
  3. культова архітектура
  4. Музеї Аліканте
  5. Парки та природні пам'ятки
  6. Що подивитися в Аліканте і околицях за 1 день
  7. Що подивитися з дітьми в Аліканте (Іспанія)
  8. Відео огляд визначних пам'яток Аліканте
  9. Місто Аліканте і його головні визначні пам'ятки з описом і фото
  10. Пам'ятки Аліканте (Іспанія) з фото і описом
  11. міська архітектура
  12. культова архітектура
  13. Музеї Аліканте
  14. Парки та природні пам'ятки
  15. Що подивитися в Аліканте і околицях за 1 день
  16. Що подивитися з дітьми в Аліканте (Іспанія)
  17. Відео огляд визначних пам'яток Аліканте
  18. Місто Аліканте і його головні визначні пам'ятки з описом і фото
  19. Пам'ятки Аліканте (Іспанія) з фото і описом
  20. міська архітектура
  21. культова архітектура
  22. Музеї Аліканте
  23. Парки та природні пам'ятки
  24. Що подивитися в Аліканте і околицях за 1 день
  25. Що подивитися з дітьми в Аліканте (Іспанія)
  26. Відео огляд визначних пам'яток Аліканте

Місто Аліканте і його головні визначні пам'ятки з описом і фото

Аліканте (Алакан) - один з кращих і багатих на пам'ятки курортів середземноморського узбережжя Коста-Бланка. За свою історію місто пережило римське, а пізніше арабське панування, реконкісту, громадянську війну 1936 - 1939 років. Курортне значення він почав набувати з кінця 1960-х років, що позначилося на його розвитку.

Чи знаєте ви? Аліканте, що є сьогодні центром однойменної провінції, був заснований як укріплений порт в 230 році до н. е. батьком відомого карфагенського полководця Ганнібала.

Пам'ятки Аліканте (Іспанія) з фото і описом

Туристи, які планують самостійно подивитися в Аліканте пам'ятки, повинні врахувати, що місто ділиться на кілька частин. Головний інтерес для відпочиваючих представляє його історичний центр, що знаходиться на захід від гори Бенатанкіль, з архітектурними будівлями різних епох і культур, а також пляжна зона і її атракціони. Крім традиційних пам'яток, туристи також зможуть подивитися кориду і взяти участь в одному з міських карнавалів.

Чи знаєте ви? Найкраще з карнавальних уявлень міста - «Багаття св. Іоанна »- проходить в день літнього сонцестояння з 20 по 24 червня і привертає багато туристів.

міська архітектура

У будівлях Аліканте відображена вся його багатовікова історія. Архітектура міста представлена ​​грецьким, мавританським, романським і готичним стилями, а також більш новими будівлями в стилі бароко і модерн. Кращі з споруд:

  • Санта-Барбара - фортеця на вершині гори Бенакантіль в самому центрі міста. Перші оборонні споруди на цій горі були побудовані маврами ще в IX столітті. Але нинішній замок був зведений, починаючи з XIV століття, вже після реконкісти.

Чи знаєте ви? Найкраще з карнавальних уявлень міста - «Багаття св. Іоанна »- проходить в день літнього сонцестояння з 20 по 24 червня і привертає багато туристів.

  • Міська ратуша - це будова в стилі іспанського ренесансу розташоване в центрі Аліканте поруч з набережної. Будівля муніципалітету було побудовано в 1780 році, хоча будівництво почалося ще в кінці XVII століття. Перед ратушею знаходиться площа з фонтанами, на якій проводять головні свята міста.
  • Будинок Альберола - один з найбільш помпезних пам'ятників архітектури Аліканте. Будівля в неокласичному стилі побудував іспанський архітектор Хосе Гвардіола Піко в 1894 році. Знаходиться ця будова на проспекті Рамон Кахаль.

Санта-Барбара - фортеця на вершині гори Бенакантіль

В околицях Аліканте також багато старовинних замків і оборонних споруд:

  • замок Біар;
  • фортеця Сан-Фернандо;
  • замок Монфорте-дель-Сід;
  • фортеця де-ла-Мола;
  • замок Вільяхойоса;
  • сторожова вежа Пілар-де-ла-Орадада;
  • замок Санта-Пола.

культова архітектура

В Аліканте багато старовинних пам'яток храмової архітектури. Більшість з церков - католицькі, деякі з них побудовані на залишках древніх мусульманських мечетей, колишніх тут до реконкісти. Найвеличніші з культових споруд:

  • Собор Сан-Ніколас-де-Барі - незвичайний пам'ятник архітектури XVIII століття. Він був зведений на руїнах церкви святого Антонія, побудованої ще в XVI столітті. Будова виконано в стилі бароко з елементами класицизму, в його центрі встановлена ​​статуя покровителя храму.
  • Базиліка Санта-Марія - ця пам'ятка побудована неподалік від замку Санта-Барбара в XIV столітті. Будівля в готичному стилі засноване на місці мусульманської мечеті і тому виглядає нетипово для іспанської культової архітектури. Складається будова з декількох залів, зведених в більш пізній час. Усередині церкви можна побачити вітіювату ліпнину, орган, а також вівтар, виконаний в стилі рококо.
  • Монастир Санта фаз, розташований в 5 кілометрах від міста. Він був заснований в 1766 році в стилі ренесансу. Це місце щороку приваблює тисячі прочан, які прагнуть побачити полотно, яким Свята Вероніка витерла кривавий піт з лиця Христа, після чого на тканині залишився його лик. Реліквія була привезена з Риму і її вважають чудотворною.

Собор Сан-Ніколас-де-Барі

Музеї Аліканте

Туристам, які схочуть ближче познайомитися з Аліканте, варто відвідати міські музеї та художні виставки. Найкраще історія міста представлена ​​в наступних місцях:

  • Археологічний музей - заснований в 1932 році, він заслужив звання «Кращого Європейського Музею 2004 року». Вивчення експозицій відбувається із застосуванням сучасних засобів аудіовізуалізаціі. Колекції представлені експонатами починаючи від кам'яного віку і до наших днів, найбільш вражаючі з яких - іберійські і римські скульптури.
  • Музей кориди і биків розташований поруч зі знаменитою ареною Plaza de Toros, яка теж є однією з визначних пам'яток в Аліканте. Тут ви дізнаєтеся все про кориду і її історії за допомогою колекції художніх творів і великої бібліотеки, присвяченій цій розвазі.
  • Музей Костров присвячений головній події Аліканте - фестивалю Las Hogueras de San Juan. Він розділений на 5 залів, у яких розповідається про зародження і еволюції свята Костров святого Іоанна. Ця виставка буде цікава економним туристам, так як вхід тут абсолютно безкоштовний.

Інші музеї Аліканте:

  • музей образотворчих мистецтв;
  • музей води;
  • музей сучасного мистецтва;
  • музей Белен.

У ці музеї вхід також безкоштовний.

Парки та природні пам'ятки

Парк Ель Пальмераль

Крім чудових піщаних пляжів і пам'ятників архітектури, Аліканте також пропонує туристам парки і прекрасні природні пам'ятки:

  • Острів Табарка - найкраща природна пам'ятка Аліканте знаходиться в 20 кілометрах від міста. Дістатися до нього можна на катері, який ходить тут кожні 30 хвилин. У Середньовіччі острівець служив піратської базою, і за легендами навіть сьогодні на ньому зберігаються зариті скарби. Туристи тут зустрінуть фортечні руїни, старовинну церкву святого Петра і скуштують морських делікатесів в ресторанчиках.
  • Каналехас - парк, під величезними древніми фікусами якого доречно перечекати обідню спеку. З його території відкривається чудовий вид на море і пристань. Особливо це місце буде цікаво туристам, що захоплюються спортом, так як на його території встановлено тренажери.
  • Парк Ель Пальмераль - улюблене місце у жителів Аліканте. По суті, це - одна велика пальмова плантація на виїзді з міста, де встановлені зони відпочинку і дитячий майданчик. Крім того, тут є озеро, де можна покататися на човні.

Також в провінції Аліканте є й інші природні пам'ятки:

  • гірський масив Сьєрра-де-Аїта;
  • долина Ла-Ойя-де-Касталья;
  • водоспади Альгар;
  • долина Гуадалест.

Що подивитися в Аліканте і околицях за 1 день

Звичайно ж, Аліканте приваблює туристів в першу чергу як середземноморський курорт Європи , Тому відпочиваючим варто виділити один конкретний день на вивчення пам'яток міста і його околиць, в решту часу продовжуючи насолоджуватися пляжами.

  • Почати екскурсію найкраще з площі Puerta del Mar.
  • Рухаючись по бульвару пляжу Postiguet, ви досягнете замку Санта Барбара (Santa Barbara).
  • Після відвідин замку вирушайте в район Santa Cruz, де ви зможете прогулятися парком Ereta.
  • Наступна в вашому списку площа Miguel Lopez і знаходяться за неї вулиці Maldonado і Villavieja. На них ви побачите базиліку Санта Марія і Музей образотворчих мистецтв.
  • Далі відвідайте знаходиться неподалік будівля Ратуші, в якій знаходиться виставка, присвячена історії міста.
  • Після знайомства з виставкою знайдіть площа Abad Penalva, на якій ви побачите величний собор San Nicolas de Bari.

Базиліка Санта Марія

Після прогулянки по місту ви зможете відвідати одну з визначних пам'яток в його околицях, наприклад острів Табарка або один з центрів шопінгу в регіоні - містечко Ельче.

Що подивитися з дітьми в Аліканте (Іспанія)

Аквапарк Aquopolis в Торревьехе

Курорти Аліканте як не можна краще підходять для сімейного відпочинку. У самому місті не так багато місць для відвідувачів з дітьми. Але в його околицях туристам будуть цікаві такі місця:

  • тематичний парк Terra Mitica в районі Бенідорм;
  • аквапарк Aquopolis в Торревьехе;
  • зоосад Terra Natura і парк Mundomar в Бенідормі;
  • аквапарк Rojales в місті Рохалес.

Також дітям будуть цікаві такі установи, як музей іграшок в місті Ібі або шоколадна фабрика в Вільяхойоса.

Відео огляд визначних пам'яток Аліканте

Безумовно це місто, один з кращих для відпочинку в Іспанії , І ми підібрали для вас відмінне відео про кращі пам'ятки Аліканте.

Найбільше в Аліканте мене вразила знаменита іспанська корида на арені Плаза-де-Торос. А що в цьому місті найбільш запам'яталося вам? Діліться своїми враженнями в коментарях!

Місто Аліканте і його головні визначні пам'ятки з описом і фото

Аліканте (Алакан) - один з кращих і багатих на пам'ятки курортів середземноморського узбережжя Коста-Бланка. За свою історію місто пережило римське, а пізніше арабське панування, реконкісту, громадянську війну 1936 - 1939 років. Курортне значення він почав набувати з кінця 1960-х років, що позначилося на його розвитку.

Чи знаєте ви? Аліканте, що є сьогодні центром однойменної провінції, був заснований як укріплений порт в 230 році до н. е. батьком відомого карфагенського полководця Ганнібала.

Пам'ятки Аліканте (Іспанія) з фото і описом

Туристи, які планують самостійно подивитися в Аліканте пам'ятки, повинні врахувати, що місто ділиться на кілька частин. Головний інтерес для відпочиваючих представляє його історичний центр, що знаходиться на захід від гори Бенатанкіль, з архітектурними будівлями різних епох і культур, а також пляжна зона і її атракціони. Крім традиційних пам'яток, туристи також зможуть подивитися кориду і взяти участь в одному з міських карнавалів.

Чи знаєте ви? Найкраще з карнавальних уявлень міста - «Багаття св. Іоанна »- проходить в день літнього сонцестояння з 20 по 24 червня і привертає багато туристів.

міська архітектура

У будівлях Аліканте відображена вся його багатовікова історія. Архітектура міста представлена ​​грецьким, мавританським, романським і готичним стилями, а також більш новими будівлями в стилі бароко і модерн. Кращі з споруд:

  • Санта-Барбара - фортеця на вершині гори Бенакантіль в самому центрі міста. Перші оборонні споруди на цій горі були побудовані маврами ще в IX столітті. Але нинішній замок був зведений, починаючи з XIV століття, вже після реконкісти.

Чи знаєте ви? Найкраще з карнавальних уявлень міста - «Багаття св. Іоанна »- проходить в день літнього сонцестояння з 20 по 24 червня і привертає багато туристів.

  • Міська ратуша - це будова в стилі іспанського ренесансу розташоване в центрі Аліканте поруч з набережної. Будівля муніципалітету було побудовано в 1780 році, хоча будівництво почалося ще в кінці XVII століття. Перед ратушею знаходиться площа з фонтанами, на якій проводять головні свята міста.
  • Будинок Альберола - один з найбільш помпезних пам'ятників архітектури Аліканте. Будівля в неокласичному стилі побудував іспанський архітектор Хосе Гвардіола Піко в 1894 році. Знаходиться ця будова на проспекті Рамон Кахаль.

Санта-Барбара - фортеця на вершині гори Бенакантіль

В околицях Аліканте також багато старовинних замків і оборонних споруд:

  • замок Біар;
  • фортеця Сан-Фернандо;
  • замок Монфорте-дель-Сід;
  • фортеця де-ла-Мола;
  • замок Вільяхойоса;
  • сторожова вежа Пілар-де-ла-Орадада;
  • замок Санта-Пола.

культова архітектура

В Аліканте багато старовинних пам'яток храмової архітектури. Більшість з церков - католицькі, деякі з них побудовані на залишках древніх мусульманських мечетей, колишніх тут до реконкісти. Найвеличніші з культових споруд:

  • Собор Сан-Ніколас-де-Барі - незвичайний пам'ятник архітектури XVIII століття. Він був зведений на руїнах церкви святого Антонія, побудованої ще в XVI столітті. Будова виконано в стилі бароко з елементами класицизму, в його центрі встановлена ​​статуя покровителя храму.
  • Базиліка Санта-Марія - ця пам'ятка побудована неподалік від замку Санта-Барбара в XIV столітті. Будівля в готичному стилі засноване на місці мусульманської мечеті і тому виглядає нетипово для іспанської культової архітектури. Складається будова з декількох залів, зведених в більш пізній час. Усередині церкви можна побачити вітіювату ліпнину, орган, а також вівтар, виконаний в стилі рококо.
  • Монастир Санта фаз, розташований в 5 кілометрах від міста. Він був заснований в 1766 році в стилі ренесансу. Це місце щороку приваблює тисячі прочан, які прагнуть побачити полотно, яким Свята Вероніка витерла кривавий піт з лиця Христа, після чого на тканині залишився його лик. Реліквія була привезена з Риму і її вважають чудотворною.

Собор Сан-Ніколас-де-Барі

Музеї Аліканте

Туристам, які схочуть ближче познайомитися з Аліканте, варто відвідати міські музеї та художні виставки. Найкраще історія міста представлена ​​в наступних місцях:

  • Археологічний музей - заснований в 1932 році, він заслужив звання «Кращого Європейського Музею 2004 року». Вивчення експозицій відбувається із застосуванням сучасних засобів аудіовізуалізаціі. Колекції представлені експонатами починаючи від кам'яного віку і до наших днів, найбільш вражаючі з яких - іберійські і римські скульптури.
  • Музей кориди і биків розташований поруч зі знаменитою ареною Plaza de Toros, яка теж є однією з визначних пам'яток в Аліканте. Тут ви дізнаєтеся все про кориду і її історії за допомогою колекції художніх творів і великої бібліотеки, присвяченій цій розвазі.
  • Музей Костров присвячений головній події Аліканте - фестивалю Las Hogueras de San Juan. Він розділений на 5 залів, у яких розповідається про зародження і еволюції свята Костров святого Іоанна. Ця виставка буде цікава економним туристам, так як вхід тут абсолютно безкоштовний.

Інші музеї Аліканте:

  • музей образотворчих мистецтв;
  • музей води;
  • музей сучасного мистецтва;
  • музей Белен.

У ці музеї вхід також безкоштовний.

Парки та природні пам'ятки

Парк Ель Пальмераль

Крім чудових піщаних пляжів і пам'ятників архітектури, Аліканте також пропонує туристам парки і прекрасні природні пам'ятки:

  • Острів Табарка - найкраща природна пам'ятка Аліканте знаходиться в 20 кілометрах від міста. Дістатися до нього можна на катері, який ходить тут кожні 30 хвилин. У Середньовіччі острівець служив піратської базою, і за легендами навіть сьогодні на ньому зберігаються зариті скарби. Туристи тут зустрінуть фортечні руїни, старовинну церкву святого Петра і скуштують морських делікатесів в ресторанчиках.
  • Каналехас - парк, під величезними древніми фікусами якого доречно перечекати обідню спеку. З його території відкривається чудовий вид на море і пристань. Особливо це місце буде цікаво туристам, що захоплюються спортом, так як на його території встановлено тренажери.
  • Парк Ель Пальмераль - улюблене місце у жителів Аліканте. По суті, це - одна велика пальмова плантація на виїзді з міста, де встановлені зони відпочинку і дитячий майданчик. Крім того, тут є озеро, де можна покататися на човні.

Також в провінції Аліканте є й інші природні пам'ятки:

  • гірський масив Сьєрра-де-Аїта;
  • долина Ла-Ойя-де-Касталья;
  • водоспади Альгар;
  • долина Гуадалест.

Що подивитися в Аліканте і околицях за 1 день

Звичайно ж, Аліканте приваблює туристів в першу чергу як середземноморський курорт Європи , Тому відпочиваючим варто виділити один конкретний день на вивчення пам'яток міста і його околиць, в решту часу продовжуючи насолоджуватися пляжами.

  • Почати екскурсію найкраще з площі Puerta del Mar.
  • Рухаючись по бульвару пляжу Postiguet, ви досягнете замку Санта Барбара (Santa Barbara).
  • Після відвідин замку вирушайте в район Santa Cruz, де ви зможете прогулятися парком Ereta.
  • Наступна в вашому списку площа Miguel Lopez і знаходяться за неї вулиці Maldonado і Villavieja. На них ви побачите базиліку Санта Марія і Музей образотворчих мистецтв.
  • Далі відвідайте знаходиться неподалік будівля Ратуші, в якій знаходиться виставка, присвячена історії міста.
  • Після знайомства з виставкою знайдіть площа Abad Penalva, на якій ви побачите величний собор San Nicolas de Bari.

Базиліка Санта Марія

Після прогулянки по місту ви зможете відвідати одну з визначних пам'яток в його околицях, наприклад острів Табарка або один з центрів шопінгу в регіоні - містечко Ельче.

Що подивитися з дітьми в Аліканте (Іспанія)

Аквапарк Aquopolis в Торревьехе

Курорти Аліканте як не можна краще підходять для сімейного відпочинку. У самому місті не так багато місць для відвідувачів з дітьми. Але в його околицях туристам будуть цікаві такі місця:

  • тематичний парк Terra Mitica в районі Бенідорм;
  • аквапарк Aquopolis в Торревьехе;
  • зоосад Terra Natura і парк Mundomar в Бенідормі;
  • аквапарк Rojales в місті Рохалес.

Також дітям будуть цікаві такі установи, як музей іграшок в місті Ібі або шоколадна фабрика в Вільяхойоса.

Відео огляд визначних пам'яток Аліканте

Безумовно це місто, один з кращих для відпочинку в Іспанії , І ми підібрали для вас відмінне відео про кращі пам'ятки Аліканте.

Найбільше в Аліканте мене вразила знаменита іспанська корида на арені Плаза-де-Торос. А що в цьому місті найбільш запам'яталося вам? Діліться своїми враженнями в коментарях!

Місто Аліканте і його головні визначні пам'ятки з описом і фото

Аліканте (Алакан) - один з кращих і багатих на пам'ятки курортів середземноморського узбережжя Коста-Бланка. За свою історію місто пережило римське, а пізніше арабське панування, реконкісту, громадянську війну 1936 - 1939 років. Курортне значення він почав набувати з кінця 1960-х років, що позначилося на його розвитку.

Чи знаєте ви? Аліканте, що є сьогодні центром однойменної провінції, був заснований як укріплений порт в 230 році до н. е. батьком відомого карфагенського полководця Ганнібала.

Пам'ятки Аліканте (Іспанія) з фото і описом

Туристи, які планують самостійно подивитися в Аліканте пам'ятки, повинні врахувати, що місто ділиться на кілька частин. Головний інтерес для відпочиваючих представляє його історичний центр, що знаходиться на захід від гори Бенатанкіль, з архітектурними будівлями різних епох і культур, а також пляжна зона і її атракціони. Крім традиційних пам'яток, туристи також зможуть подивитися кориду і взяти участь в одному з міських карнавалів.

Чи знаєте ви? Найкраще з карнавальних уявлень міста - «Багаття св. Іоанна »- проходить в день літнього сонцестояння з 20 по 24 червня і привертає багато туристів.

міська архітектура

У будівлях Аліканте відображена вся його багатовікова історія. Архітектура міста представлена ​​грецьким, мавританським, романським і готичним стилями, а також більш новими будівлями в стилі бароко і модерн. Кращі з споруд:

  • Санта-Барбара - фортеця на вершині гори Бенакантіль в самому центрі міста. Перші оборонні споруди на цій горі були побудовані маврами ще в IX столітті. Але нинішній замок був зведений, починаючи з XIV століття, вже після реконкісти.

Чи знаєте ви? Найкраще з карнавальних уявлень міста - «Багаття св. Іоанна »- проходить в день літнього сонцестояння з 20 по 24 червня і привертає багато туристів.

  • Міська ратуша - це будова в стилі іспанського ренесансу розташоване в центрі Аліканте поруч з набережної. Будівля муніципалітету було побудовано в 1780 році, хоча будівництво почалося ще в кінці XVII століття. Перед ратушею знаходиться площа з фонтанами, на якій проводять головні свята міста.
  • Будинок Альберола - один з найбільш помпезних пам'ятників архітектури Аліканте. Будівля в неокласичному стилі побудував іспанський архітектор Хосе Гвардіола Піко в 1894 році. Знаходиться ця будова на проспекті Рамон Кахаль.

Санта-Барбара - фортеця на вершині гори Бенакантіль

В околицях Аліканте також багато старовинних замків і оборонних споруд:

  • замок Біар;
  • фортеця Сан-Фернандо;
  • замок Монфорте-дель-Сід;
  • фортеця де-ла-Мола;
  • замок Вільяхойоса;
  • сторожова вежа Пілар-де-ла-Орадада;
  • замок Санта-Пола.

культова архітектура

В Аліканте багато старовинних пам'яток храмової архітектури. Більшість з церков - католицькі, деякі з них побудовані на залишках древніх мусульманських мечетей, колишніх тут до реконкісти. Найвеличніші з культових споруд:

  • Собор Сан-Ніколас-де-Барі - незвичайний пам'ятник архітектури XVIII століття. Він був зведений на руїнах церкви святого Антонія, побудованої ще в XVI столітті. Будова виконано в стилі бароко з елементами класицизму, в його центрі встановлена ​​статуя покровителя храму.
  • Базиліка Санта-Марія - ця пам'ятка побудована неподалік від замку Санта-Барбара в XIV столітті. Будівля в готичному стилі засноване на місці мусульманської мечеті і тому виглядає нетипово для іспанської культової архітектури. Складається будова з декількох залів, зведених в більш пізній час. Усередині церкви можна побачити вітіювату ліпнину, орган, а також вівтар, виконаний в стилі рококо.
  • Монастир Санта фаз, розташований в 5 кілометрах від міста. Він був заснований в 1766 році в стилі ренесансу. Це місце щороку приваблює тисячі прочан, які прагнуть побачити полотно, яким Свята Вероніка витерла кривавий піт з лиця Христа, після чого на тканині залишився його лик. Реліквія була привезена з Риму і її вважають чудотворною.

Собор Сан-Ніколас-де-Барі

Музеї Аліканте

Туристам, які схочуть ближче познайомитися з Аліканте, варто відвідати міські музеї та художні виставки. Найкраще історія міста представлена ​​в наступних місцях:

  • Археологічний музей - заснований в 1932 році, він заслужив звання «Кращого Європейського Музею 2004 року». Вивчення експозицій відбувається із застосуванням сучасних засобів аудіовізуалізаціі. Колекції представлені експонатами починаючи від кам'яного віку і до наших днів, найбільш вражаючі з яких - іберійські і римські скульптури.
  • Музей кориди і биків розташований поруч зі знаменитою ареною Plaza de Toros, яка теж є однією з визначних пам'яток в Аліканте. Тут ви дізнаєтеся все про кориду і її історії за допомогою колекції художніх творів і великої бібліотеки, присвяченій цій розвазі.
  • Музей Костров присвячений головній події Аліканте - фестивалю Las Hogueras de San Juan. Він розділений на 5 залів, у яких розповідається про зародження і еволюції свята Костров святого Іоанна. Ця виставка буде цікава економним туристам, так як вхід тут абсолютно безкоштовний.

Інші музеї Аліканте:

  • музей образотворчих мистецтв;
  • музей води;
  • музей сучасного мистецтва;
  • музей Белен.

У ці музеї вхід також безкоштовний.

Парки та природні пам'ятки

Парк Ель Пальмераль

Крім чудових піщаних пляжів і пам'ятників архітектури, Аліканте також пропонує туристам парки і прекрасні природні пам'ятки:

  • Острів Табарка - найкраща природна пам'ятка Аліканте знаходиться в 20 кілометрах від міста. Дістатися до нього можна на катері, який ходить тут кожні 30 хвилин. У Середньовіччі острівець служив піратської базою, і за легендами навіть сьогодні на ньому зберігаються зариті скарби. Туристи тут зустрінуть фортечні руїни, старовинну церкву святого Петра і скуштують морських делікатесів в ресторанчиках.
  • Каналехас - парк, під величезними древніми фікусами якого доречно перечекати обідню спеку. З його території відкривається чудовий вид на море і пристань. Особливо це місце буде цікаво туристам, що захоплюються спортом, так як на його території встановлено тренажери.
  • Парк Ель Пальмераль - улюблене місце у жителів Аліканте. По суті, це - одна велика пальмова плантація на виїзді з міста, де встановлені зони відпочинку і дитячий майданчик. Крім того, тут є озеро, де можна покататися на човні.

Також в провінції Аліканте є й інші природні пам'ятки:

  • гірський масив Сьєрра-де-Аїта;
  • долина Ла-Ойя-де-Касталья;
  • водоспади Альгар;
  • долина Гуадалест.

Що подивитися в Аліканте і околицях за 1 день

Звичайно ж, Аліканте приваблює туристів в першу чергу як середземноморський курорт Європи , Тому відпочиваючим варто виділити один конкретний день на вивчення пам'яток міста і його околиць, в решту часу продовжуючи насолоджуватися пляжами.

  • Почати екскурсію найкраще з площі Puerta del Mar.
  • Рухаючись по бульвару пляжу Postiguet, ви досягнете замку Санта Барбара (Santa Barbara).
  • Після відвідин замку вирушайте в район Santa Cruz, де ви зможете прогулятися парком Ereta.
  • Наступна в вашому списку площа Miguel Lopez і знаходяться за неї вулиці Maldonado і Villavieja. На них ви побачите базиліку Санта Марія і Музей образотворчих мистецтв.
  • Далі відвідайте знаходиться неподалік будівля Ратуші, в якій знаходиться виставка, присвячена історії міста.
  • Після знайомства з виставкою знайдіть площа Abad Penalva, на якій ви побачите величний собор San Nicolas de Bari.

Базиліка Санта Марія

Після прогулянки по місту ви зможете відвідати одну з визначних пам'яток в його околицях, наприклад острів Табарка або один з центрів шопінгу в регіоні - містечко Ельче.

Що подивитися з дітьми в Аліканте (Іспанія)

Аквапарк Aquopolis в Торревьехе

Курорти Аліканте як не можна краще підходять для сімейного відпочинку. У самому місті не так багато місць для відвідувачів з дітьми. Але в його околицях туристам будуть цікаві такі місця:

  • тематичний парк Terra Mitica в районі Бенідорм;
  • аквапарк Aquopolis в Торревьехе;
  • зоосад Terra Natura і парк Mundomar в Бенідормі;
  • аквапарк Rojales в місті Рохалес.

Також дітям будуть цікаві такі установи, як музей іграшок в місті Ібі або шоколадна фабрика в Вільяхойоса.

Відео огляд визначних пам'яток Аліканте

Безумовно це місто, один з кращих для відпочинку в Іспанії , І ми підібрали для вас відмінне відео про кращі пам'ятки Аліканте.

Найбільше в Аліканте мене вразила знаменита іспанська корида на арені Плаза-де-Торос. А що в цьому місті найбільш запам'яталося вам? Діліться своїми враженнями в коментарях!

Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
А що в цьому місті найбільш запам'яталося вам?
Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
А що в цьому місті найбільш запам'яталося вам?
Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?

Новости