Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Коста Бланка (Costa Blanca) - узбережжя Іспанії в провінції Аліканте

  1. Коста Бланка Офіційно узбережжі Коста Бланка (Білий берег) закріпило за собою цю назву в п'ятдесятих...
  2. Віллахойоса
  3. алтея
  4. Кальпе
  5. Дення і Хавеа
  6. Санта-Пола
  7. Карта узбережжя Коста Бланка
  8. Бенідорм
  9. Віллахойоса
  10. алтея
  11. Кальпе
  12. Дення і Хавеа
  13. Санта-Пола
  14. Карта узбережжя Коста Бланка
  15. Бенідорм
  16. Віллахойоса
  17. алтея
  18. Кальпе
  19. Дення і Хавеа
  20. Санта-Пола

Коста Бланка

Офіційно узбережжі Коста Бланка (Білий берег) закріпило за собою цю назву в п'ятдесятих роках XX століття, на хвилі загального світового інтересу до пляжного відпочинку і культу засмаглого тіла. Сьогодні під поняттям «Costa Blanca» мається на увазі зона середземноморського узбережжя іспанської провінції Аліканте, що тягнеться від Дении, що знаходиться неподалік від кордону з провінцією Валенсія, до містечка Пілар де ла Орадада, що на кордоні з провінцією Мурсія , У самого березня Менор.

Виключно сприятливий клімат на Коста Бланка пояснюється тим, що з півночі до прибережних рівнинах впритул підступають гірські ланцюги, що захищають прибережну зону від холодних зимових вітрів Виключно сприятливий клімат на Коста Бланка пояснюється тим, що з півночі до прибережних рівнинах впритул підступають гірські ланцюги, що захищають прибережну зону від холодних зимових вітрів. Завдяки розвитку курортної інфраструктури Коста Бланка пляжі провінції Аліканте отримали широку популярність як серед самих іспанців, які проводять тут сезон літніх відпусток, так і серед інших європейців.

Німці, голландці, британці та скандинави в повній мірі оцінили і чистоту піщаних пляжів, і відокремленість кам'янистих бухт, і мальовничі околиці, багаті апельсиновими плантаціями і чудовими гірськими пейзажами. Вистачає тут і місць, цікавих своїми архітектурними та історичними пам'ятками. На Коста Бланка нерухомість стала престижною - порослі соснами пагорби Морайри зарясніли шикарними особняками, а Бенідорм, мер якого півстоліття назад по статусу обходився велосипедом, став стильним і досить дорогим курортом, хмарочосами нагадує Гонконг.

Оцінили місцеві особливості і росіяни - в районі Торревєхи і Гвардамар дель Сегура постійно проживають або мають нерухомість кілька тисяч наших співвітчизників, яких підкупили чистота моря, демократичні ціни і дивовижна доброзичливість іспанців. Невеликі міста Коста Бланки запам'ятаються тим, що тут до сих пір привітно вітаються навіть з незнайомцями, а деяка недбалість і необов'язковість південців в чомусь співзвучна і близька слов'янському серцю. Втім, на рівні сервісу і якості обслуговування це не відбивається.

Справедливості заради треба сказати, що деяких «колоністів» надмірна жвавість місць на зразок гламурного Бенідорм, що спостерігається на піку курортного сезону, стала навіть втомлювати. Стало поширеним явищем купувати так звані «casa de campo» (дослівно - будинок в поле), на деякому віддаленні від узбережжя. Втім, на Коста Бланке таким «полем» можуть виявитися не тільки субтропічні околиці старовинної Оріуела, але і ділянку в горах в районі Беніфато, з видом на розкинулося внизу море і покриті протівомоськитнимі сітками плантації мушмули і ківі. Тут, серед первозданної природи і гірських джерел, панує патріархальне спокій, а наявність автомобіля і прекрасні дороги дозволяють через якихось двадцять хвилин опинитися на теплому піску пляжу.

Той, хто дивився на Аліканте з висоти перевалу Карраскета або тішив себе мушмулою, гуляючи між водоспадів Фуентес дель Альгар, спускався фантастичними гірськими серпантинами від печер Рябо, розуміє, що від цього привабливість Коста Бланка тільки зросла. Курорт вабить не тільки блакитними прапорами своїх пляжів, солодкістю апельсинів регіону Вега Баха і атракціонами «Акваландия», «Mundomar» і «Terra Mitica». Коста Бланка повністю розкриває свої секрети не всім і не відразу, але забути їх вже неможливо.

Втім, тим і хороша Costa Blanca, що тут кожен може вибрати місце за смаком, відштовхуючись від своїх пріоритетів. Хтось обмежиться Аліканте і його курортними містами супутниками, Ель Алтет, Сан-Хуан і Кампельо - близькість аеропорту, регулярні чартерні рейси і легкість, з якою можна орендувати апартаменти на березі моря, зробили це місто мало не ще одним московським пляжем. У безпосередній близькості від Аліканте знаходиться кампус великого університету Сан Вісенте дель Распейг, студентськими містами вважаються Оріуела , Ельче і Алтея, і це ще одна причина, по якій узбережжі Коста Бланка так популярно серед російської молоді.

Бенідорм

завдяки місту Бенідорм Коста Бланка обзавелася гламурним туристичним центром з напруженням нічного життя, нітрохи не поступається Ібіці. Слава про його дискотеках і нічних клубах гримить по всьому узбережжю, влітку місто запам'ятовується натовпами дозвільних відпускників, рідко надягають на себе одяг важче строкатою футболки і трусів бермудів. Відпочиваючі розслаблено курсують між пляжами і переповненим фруктами ринком, шляхом заглядаючи в незліченні сувенірні та інші магазини, які займають нижні поверхи будівель. Серед інших міст узбережжя Бенідорм відрізняється правильним плануванням і шириною вулиць, а ту частину пляжу «Poniente», над якою виросла 186-метрова громада хмарочоса «Балі» в оточенні інших висотних готелів, мало не на офіційному рівні називають Бенійорком.

Пляжі цього курортного центру дійсно гарні - важко вибрати між «playa Poniente», «playa Levante», що входить в десятку кращих пляжів світу, або крихітним, більше схожим на бухту пляжем «playa de Mal Pas» Пляжі цього курортного центру дійсно гарні - важко вибрати між «playa Poniente», «playa Levante», що входить в десятку кращих пляжів світу, або крихітним, більше схожим на бухту пляжем «playa de Mal Pas». І з кожного з пляжів видно величезна скеля гранітного острова, полу затоплених праскою піднімається над морем в декількох кілометрах від берега - тут є ресторан і свій пляж, обожнюваний дайверами, а взагалі острів, увінчаний маяком, оголошений заповідником гніздяться на ньому морських птахів. Острів служить прекрасним орієнтиром для яхтсменів - човнові причали розгойдане лісом щогл видають своє розташування поруч з круглою площею Кастель, неподалік від оглядового майданчика «Середземноморського балкона».

Мікроклімат Бенідорм унікальний - влітку тут немає задушливої ​​спеки, а взимку в цій частині Коста Бланка температура не падає нижче 10-15 ° C. Варто звернути увагу на нерухомість в містах, що йдуть від Бенідорм в гори, - це Ла Нусія, відома великою недільним «блошиних ринком», Полоп і Кайос дель Сарріа, в околицях якої розташовані каскади водоспадів і величезний музей кактусів під відкритим небом. Гігантські і зовсім крихітні кактуси, живописно розташувалися на терасах, прекрасно себе почувають - на Коста Бланка клімат навіть у гірській місцевості дозволяє рости мушмулою і бананів, цитрусових і ківі.


В горах неподалік від Бенідорм розташована унікальна фортеця Гвадалест, єдиний вхід в яку веде через восьмиметровий тунель, прорубані в скелі. Колишню мавританську цитадель щорічно відвідують понад два мільйони туристів. А ще більшу кількість відвідувачів збирають розташовані навколо міста Бенідорм тематичні парки атракціонів, які не поступаються ні Каталонська «Порт Авентура» і «Marineland», ні паркам «Aqualand» і «Tivoli World» поблизу Малаги. Це аквапарк «Акваландия» і «Мундомар», присвячений морським тваринам, тематичні парки «Терра Мітіко» і «Terra Natura».

Поставивши собі за мету придбати нерухомість на Коста Бланка, можна без особливих зусиль зняти апартаменти в Аліканте і присвятити відпустку знайомству з узбережжям, перетворивши вибір житла в захоплюючу подорож. Найкраще це робити на автомобілі, взявши його напрокат за туристичною візою, але можна скористатися і автобусними маршрутами, здійснюючи вилазки в особливо мальовничі місця. А з міського пляжу Аліканте, Постігет, в напрямку Дении щогодини курсує зворушливий паровозик з декількома ретровагонамі. Вузькоколійна залізниця тягнеться по зелених пагорбах, часто проходячи вздовж самого узбережжя, відкриваючи погляду мальовничі бухти і біліють в червоних плямах бугенвиллии особняки.

Бенідорм, відео


Віллахойоса

Поїзд мине Кампейо і за десять кілометрів до Бенідорм робить зупинку в   Віллахойоса   - затишному і трохи провінційному містечку, знаменитому своєю шоколадною фабрикою «Valor» і прекрасними пляжами, обладнаними всім необхідним для людей з обмеженими фізичними можливостями Поїзд мине Кампейо і за десять кілометрів до Бенідорм робить зупинку в Віллахойоса - затишному і трохи провінційному містечку, знаменитому своєю шоколадною фабрикою «Valor» і прекрасними пляжами, обладнаними всім необхідним для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Якщо говорити про знімні апартаменти, Коста Бланка представлена ​​в Віллахойосе кількістю квартир, куплених простими іспанцями за часів, коли житло було досить доступним.

Хтось приїжджає сюди на літо сам, але багато квартир здаються в оренду за досить розумними цінами.

алтея

А через десяток кілометрів після Бенідорм поїзд робить зупинку в алтеї - курорті швидше богемному, ніж гламурному А через десяток кілометрів після Бенідорм поїзд робить зупинку в алтеї - курорті швидше богемному, ніж гламурному.

Ще з п'ятдесятих років минулого століття в цьому мальовничому містечку розташувалася «колонія» художників, артистична атмосфера відчувається навіть у розписаних фресками стінах будинків на вузьких мощених бруківкою вулицях, що спускаються від католицького собору до моря. Чомусь галькові пляжі алтеї сподобалися і музикантам, виконуючим класичну музику.

Ті, хто на відпочинок в Коста Бланка приїхав до цього міста, будуть зачаровані пляжами «Cap Blanch» і «Cap Negret» з дрібної чорної галькою, піщано-гальковими пляжами «La Roda» і «Playa de Olla». Тут є яхт-клуб і невеликий рибальський порт. Кам'янистою стежкою бажаючі можуть дістатися до маленького пляжу «La Solcida», який облюбували нудисти.

У алтеї розташований факультет образотворчих мистецтв університету Мігеля Ернандес, розташованого в Ельче.

Навіть в сучасній частині міста будинки не будують вище чотирьох поверхів. Тут є свій Палац музики, ремісничий ринок, музеї та художні галереї. При цьому містечко, невловимо нагадує Коктебель, небагатолюдний, і якщо ви небайдужі до прекрасного, то можете відчути себе тут щасливим людиною. До речі, кілька років тому в алтеї відкрилася єдина в Іспанії православна церква.

Кальпе

Відроги гірського хребта Sierra Bernia відокремлює Алтею від досить престижного і дорогого в плані нерухомості курорту - Кальпе Відроги гірського хребта Sierra Bernia відокремлює Алтею від досить престижного і дорогого в плані нерухомості курорту - Кальпе.

Головна його прикмета, в різних ракурсах повторюється на туристичних листівках, - скеля Peñon de Ifach, гігантської цукрової головою здіймається над морем і надає місту фантастичний антураж.

Відпочиваючи в провінції Аліканте, фото Пеньйон де Іфач ви зустрінете обов'язково.

В Кальпе зберігся старий рибний порт і Лонха - рибна біржа, на якій рибалки реалізують свій улов. Наявність Лонха сприяло своєрідному гастрономічному акценту цього курорту, що славиться стравами з найсвіжіших морепродуктів.

Життя в Кальпе спокійна і стабільна.

Серед курортів Costa Blanca клімат в Кальпе один з самих рівних, з великою кількістю сонячних днів. Чотирнадцять прекрасних пляжів, включаючи розташовані в закритих від сторонніх очей скелястих бухтах, дайвінг-центр і поля для гольфу обіцяють незабутній і досить елітний відпочинок.

Дення і Хавеа

Останнім пунктом подорожі на північ Коста Бланка буде   дення   , Що лежить біля підніжжя самотньої гори Монтго Останнім пунктом подорожі на північ Коста Бланка буде дення , Що лежить біля підніжжя самотньої гори Монтго. Фешенебельний містечко запам'ятається руїнами мавританського замку, в якому розташувався археологічний музей, і портом, звідки ходить паром на Балеарські острови. Цікаво, що місцева мерія, фасадом виходить на Майдан Конституції, споруджена на фундаменті древнього храму, присвяченого богині Діані, і дав назву місту.

Надбання Дении - її нескінченні пляжі, традиційно удостоюються «блакитного прапора» чистоти. З усіх курортів на Коста Бланке погода в Дении найсприятливіша для відпочинку. Місцевий клімат визнаний Всесвітньою організацією охорони здоров'я цілющим і благотворно впливає на організм при лікуванні хвороб суглобів, дихальної та серцево-судинної систем. Місто оточене полями для гольфу, а до причалів клубу Наутіко пришвартовано безліч спортивних і прогулянкових яхт, різнокаліберних катерів і човнів.

Між мисом Сан Антоніо, що є частиною заповідника Montgo, і Cabo de la Nao розташувалася Хавеа , Історичний центр якої знаходиться на деякому віддаленні від узбережжя. Архітектурні пам'ятки Коста Бланка тут представлені готичної церквою San Bartolome, Ратушею і капелою Santa Anna, а багата подіями історія добре відображена в експозиціях археологічного і етнографічного музеїв. Так само як і в Дении, тут є свій порт і яхт-клуб, до лінії пляжів підступають 4- і 5-поверхові будинки, а на схилах навколишніх Хавею пагорбів біліють численні вілли. Практично кожна вілла на коста бланка прикрашена кущами бугенвиллии і рододендронами, юкою і плетистими трояндами. Потопає в квітах і пальмах Хавія не виняток.

Санта-Пола

На Коста Бланка південь провінції Аліканте представлений рядом невеликих міст, що лежать уздовж шосе N-332 від однойменного з аеропортом Аліканте населеного пункту Ель Альтет до Торревєхи і далі, аж до кордону з провінцією Мурсія. Першою на шляху вам зустрінеться тиха провінційна Санта-Пола, в якій, так само як і в Кальпе, є рибальський порт і рибна Лонха. Подібність посилюється наявністю старовинної фортеці, розташованої в центрі міста, на Plaza del Castillo. Як і в Кальпе, вона була побудована для захисту населення від середземноморських піратів.

Санта-Пола прикрита від вітрів однойменною мисом, тому десять кілометрів її спокійних піщаних пляжів і невеликих бухт прекрасно підходять для відпочинку з дітьми, а рівний легкий бриз використовують ті, хто хоче оволодіти мистецтвом віндсерфінгу Санта-Пола прикрита від вітрів однойменною мисом, тому десять кілометрів її спокійних піщаних пляжів і невеликих бухт прекрасно підходять для відпочинку з дітьми, а рівний легкий бриз використовують ті, хто хоче оволодіти мистецтвом віндсерфінгу. Завдяки мису море добре прогрівається, мабуть, тут найвища на Коста Бланка температура води - її середньорічні значення не опускаються нижче 18 ° C. Тому рибальське Санта-Пола все більше орієнтується на туризм. Відлунням минулих традицій і валенсийского колориту можна вважати влаштовуються тут забіги биків. На відміну від Памплони, в кінці шляху і учасники, і розпалені бики стрибають з причалу в море на радість туристів. Санта-Пола видали помітна по марево соляних озер, на яких мешкають гігантські колонії рожевих фламінго.

Соляні озера є і в майже вже російськомовної Торревьехе , За якою знаходиться цілий ряд комфортабельних урбанизаций, адміністративно підлеглих Оріуела. Нерухомість в них давно розкуплена європейцями. Сама Оріуела, на тридцять кілометрів віддалена від моря, заслуговує окремого опису зважаючи старовинного колориту і наявності великої кількості пам'яток, а також з-за барвистості проведених там свят і ярмарків. На відпочинок в Коста Бланка в Іспанії сім'ями приїжджають німці і англійці, зачарований місцевими умовами, вони влаштовують на пляжах Оріуела місця компактного проживання - суцільно біляві діти на Плайя Фламенка мимоволі налаштовують на жартівливі роздуми про чистоту арійської раси. А якщо говорити серйозно, то, якщо для покупки нерухомості вами обрана Іспанія, узбережжі Коста Бланка для цього підходить ідеально.

Карта узбережжя Коста Бланка

Коста Бланка

Офіційно узбережжі Коста Бланка (Білий берег) закріпило за собою цю назву в п'ятдесятих роках XX століття, на хвилі загального світового інтересу до пляжного відпочинку і культу засмаглого тіла. Сьогодні під поняттям «Costa Blanca» мається на увазі зона середземноморського узбережжя іспанської провінції Аліканте, що тягнеться від Дении, що знаходиться неподалік від кордону з провінцією Валенсія, до містечка Пілар де ла Орадада, що на кордоні з провінцією Мурсія , У самого березня Менор.

Виключно сприятливий клімат на Коста Бланка пояснюється тим, що з півночі до прибережних рівнинах впритул підступають гірські ланцюги, що захищають прибережну зону від холодних зимових вітрів Виключно сприятливий клімат на Коста Бланка пояснюється тим, що з півночі до прибережних рівнинах впритул підступають гірські ланцюги, що захищають прибережну зону від холодних зимових вітрів. Завдяки розвитку курортної інфраструктури Коста Бланка пляжі провінції Аліканте отримали широку популярність як серед самих іспанців, які проводять тут сезон літніх відпусток, так і серед інших європейців.

Німці, голландці, британці та скандинави в повній мірі оцінили і чистоту піщаних пляжів, і відокремленість кам'янистих бухт, і мальовничі околиці, багаті апельсиновими плантаціями і чудовими гірськими пейзажами. Вистачає тут і місць, цікавих своїми архітектурними та історичними пам'ятками. На Коста Бланка нерухомість стала престижною - порослі соснами пагорби Морайри зарясніли шикарними особняками, а Бенідорм, мер якого півстоліття назад по статусу обходився велосипедом, став стильним і досить дорогим курортом, хмарочосами нагадує Гонконг.

Оцінили місцеві особливості і росіяни - в районі Торревєхи і Гвардамар дель Сегура постійно проживають або мають нерухомість кілька тисяч наших співвітчизників, яких підкупили чистота моря, демократичні ціни і дивовижна доброзичливість іспанців. Невеликі міста Коста Бланки запам'ятаються тим, що тут до сих пір привітно вітаються навіть з незнайомцями, а деяка недбалість і необов'язковість південців в чомусь співзвучна і близька слов'янському серцю. Втім, на рівні сервісу і якості обслуговування це не відбивається.

Справедливості заради треба сказати, що деяких «колоністів» надмірна жвавість місць на зразок гламурного Бенідорм, що спостерігається на піку курортного сезону, стала навіть втомлювати. Стало поширеним явищем купувати так звані «casa de campo» (дослівно - будинок в поле), на деякому віддаленні від узбережжя. Втім, на Коста Бланке таким «полем» можуть виявитися не тільки субтропічні околиці старовинної Оріуела, але і ділянку в горах в районі Беніфато, з видом на розкинулося внизу море і покриті протівомоськитнимі сітками плантації мушмули і ківі. Тут, серед первозданної природи і гірських джерел, панує патріархальне спокій, а наявність автомобіля і прекрасні дороги дозволяють через якихось двадцять хвилин опинитися на теплому піску пляжу.

Той, хто дивився на Аліканте з висоти перевалу Карраскета або тішив себе мушмулою, гуляючи між водоспадів Фуентес дель Альгар, спускався фантастичними гірськими серпантинами від печер Рябо, розуміє, що від цього привабливість Коста Бланка тільки зросла. Курорт вабить не тільки блакитними прапорами своїх пляжів, солодкістю апельсинів регіону Вега Баха і атракціонами «Акваландия», «Mundomar» і «Terra Mitica». Коста Бланка повністю розкриває свої секрети не всім і не відразу, але забути їх вже неможливо.

Втім, тим і хороша Costa Blanca, що тут кожен може вибрати місце за смаком, відштовхуючись від своїх пріоритетів. Хтось обмежиться Аліканте і його курортними містами супутниками, Ель Алтет, Сан-Хуан і Кампельо - близькість аеропорту, регулярні чартерні рейси і легкість, з якою можна орендувати апартаменти на березі моря, зробили це місто мало не ще одним московським пляжем. У безпосередній близькості від Аліканте знаходиться кампус великого університету Сан Вісенте дель Распейг, студентськими містами вважаються Оріуела , Ельче і Алтея, і це ще одна причина, по якій узбережжі Коста Бланка так популярно серед російської молоді.

Бенідорм

завдяки місту Бенідорм Коста Бланка обзавелася гламурним туристичним центром з напруженням нічного життя, нітрохи не поступається Ібіці. Слава про його дискотеках і нічних клубах гримить по всьому узбережжю, влітку місто запам'ятовується натовпами дозвільних відпускників, рідко надягають на себе одяг важче строкатою футболки і трусів бермудів. Відпочиваючі розслаблено курсують між пляжами і переповненим фруктами ринком, шляхом заглядаючи в незліченні сувенірні та інші магазини, які займають нижні поверхи будівель. Серед інших міст узбережжя Бенідорм відрізняється правильним плануванням і шириною вулиць, а ту частину пляжу «Poniente», над якою виросла 186-метрова громада хмарочоса «Балі» в оточенні інших висотних готелів, мало не на офіційному рівні називають Бенійорком.

Пляжі цього курортного центру дійсно гарні - важко вибрати між «playa Poniente», «playa Levante», що входить в десятку кращих пляжів світу, або крихітним, більше схожим на бухту пляжем «playa de Mal Pas» Пляжі цього курортного центру дійсно гарні - важко вибрати між «playa Poniente», «playa Levante», що входить в десятку кращих пляжів світу, або крихітним, більше схожим на бухту пляжем «playa de Mal Pas». І з кожного з пляжів видно величезна скеля гранітного острова, полу затоплених праскою піднімається над морем в декількох кілометрах від берега - тут є ресторан і свій пляж, обожнюваний дайверами, а взагалі острів, увінчаний маяком, оголошений заповідником гніздяться на ньому морських птахів. Острів служить прекрасним орієнтиром для яхтсменів - човнові причали розгойдане лісом щогл видають своє розташування поруч з круглою площею Кастель, неподалік від оглядового майданчика «Середземноморського балкона».

Мікроклімат Бенідорм унікальний - влітку тут немає задушливої ​​спеки, а взимку в цій частині Коста Бланка температура не падає нижче 10-15 ° C. Варто звернути увагу на нерухомість в містах, що йдуть від Бенідорм в гори, - це Ла Нусія, відома великою недільним «блошиних ринком», Полоп і Кайос дель Сарріа, в околицях якої розташовані каскади водоспадів і величезний музей кактусів під відкритим небом. Гігантські і зовсім крихітні кактуси, живописно розташувалися на терасах, прекрасно себе почувають - на Коста Бланка клімат навіть у гірській місцевості дозволяє рости мушмулою і бананів, цитрусових і ківі.


В горах неподалік від Бенідорм розташована унікальна фортеця Гвадалест, єдиний вхід в яку веде через восьмиметровий тунель, прорубані в скелі. Колишню мавританську цитадель щорічно відвідують понад два мільйони туристів. А ще більшу кількість відвідувачів збирають розташовані навколо міста Бенідорм тематичні парки атракціонів, які не поступаються ні Каталонська «Порт Авентура» і «Marineland», ні паркам «Aqualand» і «Tivoli World» поблизу Малаги. Це аквапарк «Акваландия» і «Мундомар», присвячений морським тваринам, тематичні парки «Терра Мітіко» і «Terra Natura».

Поставивши собі за мету придбати нерухомість на Коста Бланка, можна без особливих зусиль зняти апартаменти в Аліканте і присвятити відпустку знайомству з узбережжям, перетворивши вибір житла в захоплюючу подорож. Найкраще це робити на автомобілі, взявши його напрокат за туристичною візою, але можна скористатися і автобусними маршрутами, здійснюючи вилазки в особливо мальовничі місця. А з міського пляжу Аліканте, Постігет, в напрямку Дении щогодини курсує зворушливий паровозик з декількома ретровагонамі. Вузькоколійна залізниця тягнеться по зелених пагорбах, часто проходячи вздовж самого узбережжя, відкриваючи погляду мальовничі бухти і біліють в червоних плямах бугенвиллии особняки.

Бенідорм, відео


Віллахойоса

Поїзд мине Кампейо і за десять кілометрів до Бенідорм робить зупинку в   Віллахойоса   - затишному і трохи провінційному містечку, знаменитому своєю шоколадною фабрикою «Valor» і прекрасними пляжами, обладнаними всім необхідним для людей з обмеженими фізичними можливостями Поїзд мине Кампейо і за десять кілометрів до Бенідорм робить зупинку в Віллахойоса - затишному і трохи провінційному містечку, знаменитому своєю шоколадною фабрикою «Valor» і прекрасними пляжами, обладнаними всім необхідним для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Якщо говорити про знімні апартаменти, Коста Бланка представлена ​​в Віллахойосе кількістю квартир, куплених простими іспанцями за часів, коли житло було досить доступним.

Хтось приїжджає сюди на літо сам, але багато квартир здаються в оренду за досить розумними цінами.

алтея

А через десяток кілометрів після Бенідорм поїзд робить зупинку в алтеї - курорті швидше богемному, ніж гламурному А через десяток кілометрів після Бенідорм поїзд робить зупинку в алтеї - курорті швидше богемному, ніж гламурному.

Ще з п'ятдесятих років минулого століття в цьому мальовничому містечку розташувалася «колонія» художників, артистична атмосфера відчувається навіть у розписаних фресками стінах будинків на вузьких мощених бруківкою вулицях, що спускаються від католицького собору до моря. Чомусь галькові пляжі алтеї сподобалися і музикантам, виконуючим класичну музику.

Ті, хто на відпочинок в Коста Бланка приїхав до цього міста, будуть зачаровані пляжами «Cap Blanch» і «Cap Negret» з дрібної чорної галькою, піщано-гальковими пляжами «La Roda» і «Playa de Olla». Тут є яхт-клуб і невеликий рибальський порт. Кам'янистою стежкою бажаючі можуть дістатися до маленького пляжу «La Solcida», який облюбували нудисти.

У алтеї розташований факультет образотворчих мистецтв університету Мігеля Ернандес, розташованого в Ельче.

Навіть в сучасній частині міста будинки не будують вище чотирьох поверхів. Тут є свій Палац музики, ремісничий ринок, музеї та художні галереї. При цьому містечко, невловимо нагадує Коктебель, небагатолюдний, і якщо ви небайдужі до прекрасного, то можете відчути себе тут щасливим людиною. До речі, кілька років тому в алтеї відкрилася єдина в Іспанії православна церква.

Кальпе

Відроги гірського хребта Sierra Bernia відокремлює Алтею від досить престижного і дорогого в плані нерухомості курорту - Кальпе Відроги гірського хребта Sierra Bernia відокремлює Алтею від досить престижного і дорогого в плані нерухомості курорту - Кальпе.

Головна його прикмета, в різних ракурсах повторюється на туристичних листівках, - скеля Peñon de Ifach, гігантської цукрової головою здіймається над морем і надає місту фантастичний антураж.

Відпочиваючи в провінції Аліканте, фото Пеньйон де Іфач ви зустрінете обов'язково.

В Кальпе зберігся старий рибний порт і Лонха - рибна біржа, на якій рибалки реалізують свій улов. Наявність Лонха сприяло своєрідному гастрономічному акценту цього курорту, що славиться стравами з найсвіжіших морепродуктів.

Життя в Кальпе спокійна і стабільна.

Серед курортів Costa Blanca клімат в Кальпе один з самих рівних, з великою кількістю сонячних днів. Чотирнадцять прекрасних пляжів, включаючи розташовані в закритих від сторонніх очей скелястих бухтах, дайвінг-центр і поля для гольфу обіцяють незабутній і досить елітний відпочинок.

Дення і Хавеа

Останнім пунктом подорожі на північ Коста Бланка буде   дення   , Що лежить біля підніжжя самотньої гори Монтго Останнім пунктом подорожі на північ Коста Бланка буде дення , Що лежить біля підніжжя самотньої гори Монтго. Фешенебельний містечко запам'ятається руїнами мавританського замку, в якому розташувався археологічний музей, і портом, звідки ходить паром на Балеарські острови. Цікаво, що місцева мерія, фасадом виходить на Майдан Конституції, споруджена на фундаменті древнього храму, присвяченого богині Діані, і дав назву місту.

Надбання Дении - її нескінченні пляжі, традиційно удостоюються «блакитного прапора» чистоти. З усіх курортів на Коста Бланке погода в Дении найсприятливіша для відпочинку. Місцевий клімат визнаний Всесвітньою організацією охорони здоров'я цілющим і благотворно впливає на організм при лікуванні хвороб суглобів, дихальної та серцево-судинної систем. Місто оточене полями для гольфу, а до причалів клубу Наутіко пришвартовано безліч спортивних і прогулянкових яхт, різнокаліберних катерів і човнів.

Між мисом Сан Антоніо, що є частиною заповідника Montgo, і Cabo de la Nao розташувалася Хавеа , Історичний центр якої знаходиться на деякому віддаленні від узбережжя. Архітектурні пам'ятки Коста Бланка тут представлені готичної церквою San Bartolome, Ратушею і капелою Santa Anna, а багата подіями історія добре відображена в експозиціях археологічного і етнографічного музеїв. Так само як і в Дении, тут є свій порт і яхт-клуб, до лінії пляжів підступають 4- і 5-поверхові будинки, а на схилах навколишніх Хавею пагорбів біліють численні вілли. Практично кожна вілла на коста бланка прикрашена кущами бугенвиллии і рододендронами, юкою і плетистими трояндами. Потопає в квітах і пальмах Хавія не виняток.

Санта-Пола

На Коста Бланка південь провінції Аліканте представлений рядом невеликих міст, що лежать уздовж шосе N-332 від однойменного з аеропортом Аліканте населеного пункту Ель Альтет до Торревєхи і далі, аж до кордону з провінцією Мурсія. Першою на шляху вам зустрінеться тиха провінційна Санта-Пола, в якій, так само як і в Кальпе, є рибальський порт і рибна Лонха. Подібність посилюється наявністю старовинної фортеці, розташованої в центрі міста, на Plaza del Castillo. Як і в Кальпе, вона була побудована для захисту населення від середземноморських піратів.

Санта-Пола прикрита від вітрів однойменною мисом, тому десять кілометрів її спокійних піщаних пляжів і невеликих бухт прекрасно підходять для відпочинку з дітьми, а рівний легкий бриз використовують ті, хто хоче оволодіти мистецтвом віндсерфінгу Санта-Пола прикрита від вітрів однойменною мисом, тому десять кілометрів її спокійних піщаних пляжів і невеликих бухт прекрасно підходять для відпочинку з дітьми, а рівний легкий бриз використовують ті, хто хоче оволодіти мистецтвом віндсерфінгу. Завдяки мису море добре прогрівається, мабуть, тут найвища на Коста Бланка температура води - її середньорічні значення не опускаються нижче 18 ° C. Тому рибальське Санта-Пола все більше орієнтується на туризм. Відлунням минулих традицій і валенсийского колориту можна вважати влаштовуються тут забіги биків. На відміну від Памплони, в кінці шляху і учасники, і розпалені бики стрибають з причалу в море на радість туристів. Санта-Пола видали помітна по марево соляних озер, на яких мешкають гігантські колонії рожевих фламінго.

Соляні озера є і в майже вже російськомовної Торревьехе , За якою знаходиться цілий ряд комфортабельних урбанизаций, адміністративно підлеглих Оріуела. Нерухомість в них давно розкуплена європейцями. Сама Оріуела, на тридцять кілометрів віддалена від моря, заслуговує окремого опису зважаючи старовинного колориту і наявності великої кількості пам'яток, а також з-за барвистості проведених там свят і ярмарків. На відпочинок в Коста Бланка в Іспанії сім'ями приїжджають німці і англійці, зачарований місцевими умовами, вони влаштовують на пляжах Оріуела місця компактного проживання - суцільно біляві діти на Плайя Фламенка мимоволі налаштовують на жартівливі роздуми про чистоту арійської раси. А якщо говорити серйозно, то, якщо для покупки нерухомості вами обрана Іспанія, узбережжі Коста Бланка для цього підходить ідеально.

Карта узбережжя Коста Бланка

Коста Бланка

Офіційно узбережжі Коста Бланка (Білий берег) закріпило за собою цю назву в п'ятдесятих роках XX століття, на хвилі загального світового інтересу до пляжного відпочинку і культу засмаглого тіла. Сьогодні під поняттям «Costa Blanca» мається на увазі зона середземноморського узбережжя іспанської провінції Аліканте, що тягнеться від Дении, що знаходиться неподалік від кордону з провінцією Валенсія, до містечка Пілар де ла Орадада, що на кордоні з провінцією Мурсія , У самого березня Менор.

Виключно сприятливий клімат на Коста Бланка пояснюється тим, що з півночі до прибережних рівнинах впритул підступають гірські ланцюги, що захищають прибережну зону від холодних зимових вітрів Виключно сприятливий клімат на Коста Бланка пояснюється тим, що з півночі до прибережних рівнинах впритул підступають гірські ланцюги, що захищають прибережну зону від холодних зимових вітрів. Завдяки розвитку курортної інфраструктури Коста Бланка пляжі провінції Аліканте отримали широку популярність як серед самих іспанців, які проводять тут сезон літніх відпусток, так і серед інших європейців.

Німці, голландці, британці та скандинави в повній мірі оцінили і чистоту піщаних пляжів, і відокремленість кам'янистих бухт, і мальовничі околиці, багаті апельсиновими плантаціями і чудовими гірськими пейзажами. Вистачає тут і місць, цікавих своїми архітектурними та історичними пам'ятками. На Коста Бланка нерухомість стала престижною - порослі соснами пагорби Морайри зарясніли шикарними особняками, а Бенідорм, мер якого півстоліття назад по статусу обходився велосипедом, став стильним і досить дорогим курортом, хмарочосами нагадує Гонконг.

Оцінили місцеві особливості і росіяни - в районі Торревєхи і Гвардамар дель Сегура постійно проживають або мають нерухомість кілька тисяч наших співвітчизників, яких підкупили чистота моря, демократичні ціни і дивовижна доброзичливість іспанців. Невеликі міста Коста Бланки запам'ятаються тим, що тут до сих пір привітно вітаються навіть з незнайомцями, а деяка недбалість і необов'язковість південців в чомусь співзвучна і близька слов'янському серцю. Втім, на рівні сервісу і якості обслуговування це не відбивається.

Справедливості заради треба сказати, що деяких «колоністів» надмірна жвавість місць на зразок гламурного Бенідорм, що спостерігається на піку курортного сезону, стала навіть втомлювати. Стало поширеним явищем купувати так звані «casa de campo» (дослівно - будинок в поле), на деякому віддаленні від узбережжя. Втім, на Коста Бланке таким «полем» можуть виявитися не тільки субтропічні околиці старовинної Оріуела, але і ділянку в горах в районі Беніфато, з видом на розкинулося внизу море і покриті протівомоськитнимі сітками плантації мушмули і ківі. Тут, серед первозданної природи і гірських джерел, панує патріархальне спокій, а наявність автомобіля і прекрасні дороги дозволяють через якихось двадцять хвилин опинитися на теплому піску пляжу.

Той, хто дивився на Аліканте з висоти перевалу Карраскета або тішив себе мушмулою, гуляючи між водоспадів Фуентес дель Альгар, спускався фантастичними гірськими серпантинами від печер Рябо, розуміє, що від цього привабливість Коста Бланка тільки зросла. Курорт вабить не тільки блакитними прапорами своїх пляжів, солодкістю апельсинів регіону Вега Баха і атракціонами «Акваландия», «Mundomar» і «Terra Mitica». Коста Бланка повністю розкриває свої секрети не всім і не відразу, але забути їх вже неможливо.

Втім, тим і хороша Costa Blanca, що тут кожен може вибрати місце за смаком, відштовхуючись від своїх пріоритетів. Хтось обмежиться Аліканте і його курортними містами супутниками, Ель Алтет, Сан-Хуан і Кампельо - близькість аеропорту, регулярні чартерні рейси і легкість, з якою можна орендувати апартаменти на березі моря, зробили це місто мало не ще одним московським пляжем. У безпосередній близькості від Аліканте знаходиться кампус великого університету Сан Вісенте дель Распейг, студентськими містами вважаються Оріуела , Ельче і Алтея, і це ще одна причина, по якій узбережжі Коста Бланка так популярно серед російської молоді.

Бенідорм

завдяки місту Бенідорм Коста Бланка обзавелася гламурним туристичним центром з напруженням нічного життя, нітрохи не поступається Ібіці. Слава про його дискотеках і нічних клубах гримить по всьому узбережжю, влітку місто запам'ятовується натовпами дозвільних відпускників, рідко надягають на себе одяг важче строкатою футболки і трусів бермудів. Відпочиваючі розслаблено курсують між пляжами і переповненим фруктами ринком, шляхом заглядаючи в незліченні сувенірні та інші магазини, які займають нижні поверхи будівель. Серед інших міст узбережжя Бенідорм відрізняється правильним плануванням і шириною вулиць, а ту частину пляжу «Poniente», над якою виросла 186-метрова громада хмарочоса «Балі» в оточенні інших висотних готелів, мало не на офіційному рівні називають Бенійорком.

Пляжі цього курортного центру дійсно гарні - важко вибрати між «playa Poniente», «playa Levante», що входить в десятку кращих пляжів світу, або крихітним, більше схожим на бухту пляжем «playa de Mal Pas» Пляжі цього курортного центру дійсно гарні - важко вибрати між «playa Poniente», «playa Levante», що входить в десятку кращих пляжів світу, або крихітним, більше схожим на бухту пляжем «playa de Mal Pas». І з кожного з пляжів видно величезна скеля гранітного острова, полу затоплених праскою піднімається над морем в декількох кілометрах від берега - тут є ресторан і свій пляж, обожнюваний дайверами, а взагалі острів, увінчаний маяком, оголошений заповідником гніздяться на ньому морських птахів. Острів служить прекрасним орієнтиром для яхтсменів - човнові причали розгойдане лісом щогл видають своє розташування поруч з круглою площею Кастель, неподалік від оглядового майданчика «Середземноморського балкона».

Мікроклімат Бенідорм унікальний - влітку тут немає задушливої ​​спеки, а взимку в цій частині Коста Бланка температура не падає нижче 10-15 ° C. Варто звернути увагу на нерухомість в містах, що йдуть від Бенідорм в гори, - це Ла Нусія, відома великою недільним «блошиних ринком», Полоп і Кайос дель Сарріа, в околицях якої розташовані каскади водоспадів і величезний музей кактусів під відкритим небом. Гігантські і зовсім крихітні кактуси, живописно розташувалися на терасах, прекрасно себе почувають - на Коста Бланка клімат навіть у гірській місцевості дозволяє рости мушмулою і бананів, цитрусових і ківі.


В горах неподалік від Бенідорм розташована унікальна фортеця Гвадалест, єдиний вхід в яку веде через восьмиметровий тунель, прорубані в скелі. Колишню мавританську цитадель щорічно відвідують понад два мільйони туристів. А ще більшу кількість відвідувачів збирають розташовані навколо міста Бенідорм тематичні парки атракціонів, які не поступаються ні Каталонська «Порт Авентура» і «Marineland», ні паркам «Aqualand» і «Tivoli World» поблизу Малаги. Це аквапарк «Акваландия» і «Мундомар», присвячений морським тваринам, тематичні парки «Терра Мітіко» і «Terra Natura».

Поставивши собі за мету придбати нерухомість на Коста Бланка, можна без особливих зусиль зняти апартаменти в Аліканте і присвятити відпустку знайомству з узбережжям, перетворивши вибір житла в захоплюючу подорож. Найкраще це робити на автомобілі, взявши його напрокат за туристичною візою, але можна скористатися і автобусними маршрутами, здійснюючи вилазки в особливо мальовничі місця. А з міського пляжу Аліканте, Постігет, в напрямку Дении щогодини курсує зворушливий паровозик з декількома ретровагонамі. Вузькоколійна залізниця тягнеться по зелених пагорбах, часто проходячи вздовж самого узбережжя, відкриваючи погляду мальовничі бухти і біліють в червоних плямах бугенвиллии особняки.

Бенідорм, відео


Віллахойоса

Поїзд мине Кампейо і за десять кілометрів до Бенідорм робить зупинку в   Віллахойоса   - затишному і трохи провінційному містечку, знаменитому своєю шоколадною фабрикою «Valor» і прекрасними пляжами, обладнаними всім необхідним для людей з обмеженими фізичними можливостями Поїзд мине Кампейо і за десять кілометрів до Бенідорм робить зупинку в Віллахойоса - затишному і трохи провінційному містечку, знаменитому своєю шоколадною фабрикою «Valor» і прекрасними пляжами, обладнаними всім необхідним для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Якщо говорити про знімні апартаменти, Коста Бланка представлена ​​в Віллахойосе кількістю квартир, куплених простими іспанцями за часів, коли житло було досить доступним.

Хтось приїжджає сюди на літо сам, але багато квартир здаються в оренду за досить розумними цінами.

алтея

А через десяток кілометрів після Бенідорм поїзд робить зупинку в алтеї - курорті швидше богемному, ніж гламурному А через десяток кілометрів після Бенідорм поїзд робить зупинку в алтеї - курорті швидше богемному, ніж гламурному.

Ще з п'ятдесятих років минулого століття в цьому мальовничому містечку розташувалася «колонія» художників, артистична атмосфера відчувається навіть у розписаних фресками стінах будинків на вузьких мощених бруківкою вулицях, що спускаються від католицького собору до моря. Чомусь галькові пляжі алтеї сподобалися і музикантам, виконуючим класичну музику.

Ті, хто на відпочинок в Коста Бланка приїхав до цього міста, будуть зачаровані пляжами «Cap Blanch» і «Cap Negret» з дрібної чорної галькою, піщано-гальковими пляжами «La Roda» і «Playa de Olla». Тут є яхт-клуб і невеликий рибальський порт. Кам'янистою стежкою бажаючі можуть дістатися до маленького пляжу «La Solcida», який облюбували нудисти.

У алтеї розташований факультет образотворчих мистецтв університету Мігеля Ернандес, розташованого в Ельче.

Навіть в сучасній частині міста будинки не будують вище чотирьох поверхів. Тут є свій Палац музики, ремісничий ринок, музеї та художні галереї. При цьому містечко, невловимо нагадує Коктебель, небагатолюдний, і якщо ви небайдужі до прекрасного, то можете відчути себе тут щасливим людиною. До речі, кілька років тому в алтеї відкрилася єдина в Іспанії православна церква.

Кальпе

Відроги гірського хребта Sierra Bernia відокремлює Алтею від досить престижного і дорогого в плані нерухомості курорту - Кальпе Відроги гірського хребта Sierra Bernia відокремлює Алтею від досить престижного і дорогого в плані нерухомості курорту - Кальпе.

Головна його прикмета, в різних ракурсах повторюється на туристичних листівках, - скеля Peñon de Ifach, гігантської цукрової головою здіймається над морем і надає місту фантастичний антураж.

Відпочиваючи в провінції Аліканте, фото Пеньйон де Іфач ви зустрінете обов'язково.

В Кальпе зберігся старий рибний порт і Лонха - рибна біржа, на якій рибалки реалізують свій улов. Наявність Лонха сприяло своєрідному гастрономічному акценту цього курорту, що славиться стравами з найсвіжіших морепродуктів.

Життя в Кальпе спокійна і стабільна.

Серед курортів Costa Blanca клімат в Кальпе один з самих рівних, з великою кількістю сонячних днів. Чотирнадцять прекрасних пляжів, включаючи розташовані в закритих від сторонніх очей скелястих бухтах, дайвінг-центр і поля для гольфу обіцяють незабутній і досить елітний відпочинок.

Дення і Хавеа

Останнім пунктом подорожі на північ Коста Бланка буде   дення   , Що лежить біля підніжжя самотньої гори Монтго Останнім пунктом подорожі на північ Коста Бланка буде дення , Що лежить біля підніжжя самотньої гори Монтго. Фешенебельний містечко запам'ятається руїнами мавританського замку, в якому розташувався археологічний музей, і портом, звідки ходить паром на Балеарські острови. Цікаво, що місцева мерія, фасадом виходить на Майдан Конституції, споруджена на фундаменті древнього храму, присвяченого богині Діані, і дав назву місту.

Надбання Дении - її нескінченні пляжі, традиційно удостоюються «блакитного прапора» чистоти. З усіх курортів на Коста Бланке погода в Дении найсприятливіша для відпочинку. Місцевий клімат визнаний Всесвітньою організацією охорони здоров'я цілющим і благотворно впливає на організм при лікуванні хвороб суглобів, дихальної та серцево-судинної систем. Місто оточене полями для гольфу, а до причалів клубу Наутіко пришвартовано безліч спортивних і прогулянкових яхт, різнокаліберних катерів і човнів.

Між мисом Сан Антоніо, що є частиною заповідника Montgo, і Cabo de la Nao розташувалася Хавеа , Історичний центр якої знаходиться на деякому віддаленні від узбережжя. Архітектурні пам'ятки Коста Бланка тут представлені готичної церквою San Bartolome, Ратушею і капелою Santa Anna, а багата подіями історія добре відображена в експозиціях археологічного і етнографічного музеїв. Так само як і в Дении, тут є свій порт і яхт-клуб, до лінії пляжів підступають 4- і 5-поверхові будинки, а на схилах навколишніх Хавею пагорбів біліють численні вілли. Практично кожна вілла на коста бланка прикрашена кущами бугенвиллии і рододендронами, юкою і плетистими трояндами. Потопає в квітах і пальмах Хавія не виняток.

Санта-Пола

На Коста Бланка південь провінції Аліканте представлений рядом невеликих міст, що лежать уздовж шосе N-332 від однойменного з аеропортом Аліканте населеного пункту Ель Альтет до Торревєхи і далі, аж до кордону з провінцією Мурсія. Першою на шляху вам зустрінеться тиха провінційна Санта-Пола, в якій, так само як і в Кальпе, є рибальський порт і рибна Лонха. Подібність посилюється наявністю старовинної фортеці, розташованої в центрі міста, на Plaza del Castillo. Як і в Кальпе, вона була побудована для захисту населення від середземноморських піратів.

Санта-Пола прикрита від вітрів однойменною мисом, тому десять кілометрів її спокійних піщаних пляжів і невеликих бухт прекрасно підходять для відпочинку з дітьми, а рівний легкий бриз використовують ті, хто хоче оволодіти мистецтвом віндсерфінгу Санта-Пола прикрита від вітрів однойменною мисом, тому десять кілометрів її спокійних піщаних пляжів і невеликих бухт прекрасно підходять для відпочинку з дітьми, а рівний легкий бриз використовують ті, хто хоче оволодіти мистецтвом віндсерфінгу. Завдяки мису море добре прогрівається, мабуть, тут найвища на Коста Бланка температура води - її середньорічні значення не опускаються нижче 18 ° C. Тому рибальське Санта-Пола все більше орієнтується на туризм. Відлунням минулих традицій і валенсийского колориту можна вважати влаштовуються тут забіги биків. На відміну від Памплони, в кінці шляху і учасники, і розпалені бики стрибають з причалу в море на радість туристів. Санта-Пола видали помітна по марево соляних озер, на яких мешкають гігантські колонії рожевих фламінго.

Соляні озера є і в майже вже російськомовної Торревьехе , За якою знаходиться цілий ряд комфортабельних урбанизаций, адміністративно підлеглих Оріуела. Нерухомість в них давно розкуплена європейцями. Сама Оріуела, на тридцять кілометрів віддалена від моря, заслуговує окремого опису зважаючи старовинного колориту і наявності великої кількості пам'яток, а також з-за барвистості проведених там свят і ярмарків. На відпочинок в Коста Бланка в Іспанії сім'ями приїжджають німці і англійці, зачарований місцевими умовами, вони влаштовують на пляжах Оріуела місця компактного проживання - суцільно біляві діти на Плайя Фламенка мимоволі налаштовують на жартівливі роздуми про чистоту арійської раси. А якщо говорити серйозно, то, якщо для покупки нерухомості вами обрана Іспанія, узбережжі Коста Бланка для цього підходить ідеально.

Карта узбережжя Коста Бланка

Новости