Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

15 яскравих місць в околицях Валенсії, які прикро пропустити | Skyscanner

  1. 15 яскравих місць в околицях Валенсії, які прикро пропустити Скуштуйте паелью на її батьківщині в...
  2. Підкорите вершину Гарбі
  3. Прогуляйтеся під землею в Сан-Хосе
  4. Викупайтеся в ущелині Поу-Клар
  5. Помедитуйте в парку Десьерто-де-лас-Пальмас
  6. Покормите жирафа в сафарі-парку Айтана
  7. Піймати бризки водоспадів Альгар
  8. Подивіться на світ звисока в Гуадалест
  9. Навчіть папуг в Беникарло говорити по-російськи
  10. Накупіть смачненького в середньовічній Морель
  11. Візьміть фортеця Санта-Барбара
  12. Помилуйтеся рожевим озером в Торревьехе
  13. Потренуйте уяву в парку Ла-Сьюдад-Енкантада
  14. Відпочиньте в природному спа в лагуні Мар-Менор
  15. Помилуйтеся руїнами в Картахені
  16. 15 яскравих місць в околицях Валенсії, які прикро пропустити
  17. Підкорите вершину Гарбі
  18. Прогуляйтеся під землею в Сан-Хосе
  19. Викупайтеся в ущелині Поу-Клар
  20. Помедитуйте в парку Десьерто-де-лас-Пальмас
  21. Покормите жирафа в сафарі-парку Айтана
  22. Піймати бризки водоспадів Альгар
  23. Подивіться на світ звисока в Гуадалест
  24. Навчіть папуг в Беникарло говорити по-російськи
  25. Накупіть смачненького в середньовічній Морель
  26. Візьміть фортеця Санта-Барбара
  27. Помилуйтеся рожевим озером в Торревьехе
  28. Потренуйте уяву в парку Ла-Сьюдад-Енкантада
  29. Відпочиньте в природному спа в лагуні Мар-Менор
  30. Помилуйтеся руїнами в Картахені
  31. 15 яскравих місць в околицях Валенсії, які прикро пропустити
  32. Підкорите вершину Гарбі
  33. Прогуляйтеся під землею в Сан-Хосе
  34. Викупайтеся в ущелині Поу-Клар
  35. Помедитуйте в парку Десьерто-де-лас-Пальмас
  36. Покормите жирафа в сафарі-парку Айтана
  37. Піймати бризки водоспадів Альгар
  38. Подивіться на світ звисока в Гуадалест
  39. Навчіть папуг в Беникарло говорити по-російськи
  40. Накупіть смачненького в середньовічній Морель
  41. Візьміть фортеця Санта-Барбара
  42. Помилуйтеся рожевим озером в Торревьехе
  43. Потренуйте уяву в парку Ла-Сьюдад-Енкантада
  44. Відпочиньте в природному спа в лагуні Мар-Менор
  45. Помилуйтеся руїнами в Картахені

15 яскравих місць в околицях Валенсії, які прикро пропустити

Скуштуйте паелью на її батьківщині в Альбуфера

Відстань від Валенсії: 25 км

Час в дорозі: 40 хвилин

Заповідник Альбуфера знаменитий найбільшої в Іспанії прісноводної лагуною і строкатими зграями птахів - приїжджайте подивитися на чорного лелеки та малу поганку. Ще з часів Стародавнього Риму тут ловлять рибу і збирають рис для апетитною паельї - смак у прямому сенсі слова перевірений століттями. Щоб покуштувати тутешню кухню, вирушайте на батьківщину паельї - в Ель-Пальмар. Крім самого популярного іспанського страви, спробуйте али і ПЄБРЄ з свіжовиловлену вугра в соусі з олії, мигдалю, часнику і перцю. Ще варто покуштувати арроз а банда ( «рис в сторонці») - страва з риби і морепродуктів з тушкованими овочами, яке подається з гарніром з рису, звареного на рибному бульйоні. А після щедрого вечері візьміть напрокат човен, щоб помилуватися тим, як рівна гладь озера зніяковіло червоніє від бурштинових променів сонця.

НЕ пропустіть: 10 страв іспанської кухні, які потрібно спробувати хоча б раз в житті

Підкорите вершину Гарбі

Відстань від Валенсії: 40 км

Час в дорозі: 40 хвилин

Сама Валенсія вальяжно лежить на рівнині, але з усіх боків її оточують гори. Найближчі - Сьєрра-Кальдерона, їх найвідоміша вершина - Гарбі - височить над Середземним морем на 600 метрів. З оглядового майданчика цієї гори відкривається захоплюючий вид на море і порт Сагунто. У національному парку Сьєрра-Кальдерона петляють між деревами десятки промаркованих стежок, які приваблюють сюди велосипедистів, бігунів і хайкерів. А підкріпитися після прогулянки можна в ресторані La Garrofera , Де готують чудову паелью на відкритому вогні.

Прогуляйтеся під землею в Сан-Хосе

Відстань від Валенсії: 50 км

Час в дорозі: 40 хвилин

Склепіння печер Сан-Хосе змикаються над найдовшою судноплавної підземною річкою в Європі. До сих пір невідомо, де ця річка бере свій початок і де закінчуються підземелля. Містичний тур на човнах триває всього 45 хвилин, але цього цілком достатньо, щоб вразити. Особливо захоплює кінцівка, коли перед очима постає грот La Catedral висотою 10 метрів. Частина маршруту ви пройдете пішки по печерним ходам, увінчаним сталактитів і сталагмітів химерних форм.

У самому ж заповіднику Сьєрра-де-Еспадан, де розташовані печери Сан-Хосе, можна відмінно провести цілий день. Прогуляйтеся по лабіринтах гірських стежок, посмажте барбекю в спеціальній печі або поплавайте у відкритому басейні.

Дивіться також: 20 найдивовижніших підземель планети

Викупайтеся в ущелині Поу-Клар

Відстань від Валенсії: 90 км

Час в дорозі: 1 година

Якщо захочеться викупатися в освіжаючою прісній воді, вирушайте в ущелині Поу-Клар - дослівно «чистий басейн». У загублених серед смарагдових гір водойм є імена: перевірте температуру Замороженого басейну і потрудіться переплисти Кінський. Візьміть з собою кошик з продуктами і покривало: кращого місця для романтичного пікніка в околицях Валенсії не знайти.

В Іспанії є платні дороги. Вартість залежить від кілометражу, машини і часу проїзду. В середньому виходить близько 7-10 євро за 100 кілометрів шляху.

Ви можете вибирати - їхати за гроші по швидкісній автомагістралі або в об'їзд, петляючи через городки, зате безкоштовно і вздовж моря. Дорожні знаки заздалегідь попереджають про те, що попереду платний ділянку дороги і пропонують варіанти об'їзду. Ця ж інформація є в Google Maps і на картах GPS-навігаторів.

Система стандартна: при в'їзді вам видають талончик, при виїзді ви оплачуєте проїзд готівкою або банківською картою, в автоматі або у оператора.

Читайте також: 11 кращих іспанських островів для ідеального пляжного відпочинку

Помедитуйте в парку Десьерто-де-лас-Пальмас

Відстань від Валенсії: 95 км

Час в дорозі: 1,5 години

Природний парк Десьерто-де-лас-Пальмас зайняв на рідкість вдале місце - посеред гір з прекрасним видом на узбережжі. Якщо хочете побути наодинці з собою, вирушайте з галасливою Валенсії саме сюди. Чарівна природа, віддаленість від усього світу - все тут налаштовує на думкам про вічне. Напевно, саме тому орден босих кармелітів побудував тут свій монастир. Слово desierto, до речі, не означає пустелю в прямому сенсі. Кармеліти під ним мали на увазі, що поблизу - нікого.

Плануючи вилазку в цей дивовижний заповідник, забронюйте столик в ресторані Desierto de las Palmas , Який славиться стравами з морепродуктів. На місці замовте келих вина, а до нього - устриць або каракатиць і помилуйтеся на руїни монастиря в променях західного сонця.

Дивіться також: 11 найбільших міст минулого, де цікаво досі

Покормите жирафа в сафарі-парку Айтана

Відстань від Валенсії: 120 км

Час в дорозі: 1,5 години

В cафари-парку Айтана дикі тварини вільно розгулюють по всій території, а бажаючі на них подивитися їздять на власних машинах. Кращий час для відвідування парку, особливо якщо ви подорожуєте з дітьми, 11 або 15 годин - в цей час тут годують тварин. Представники місцевої фауни давно вже звикли до глядачів і до трапези приступають без зайвих розшаркувань. Дитячому захвату немає меж: хтось із задоволенням годує морквою віслюків, а хтось, задерши голову, міряється зростанням з жують жирафами. Але найсмішніше - спостерігати, як соковиті кавунові бризки розлітаються в різні боки з величезною пасти бегемота.

До слонам в Айтане приставлений охоронець, який стежить за тим, щоб знайомство з ними вийшло приємним. Слухайте його вказівки і не відмовте собі в задоволенні погладити велетня по теплому хоботу. Небезпечні хижаки на зразок левів і тигрів замкнені в великих клітинах, і під'їжджати до них можна тільки під наглядом працівників парку. Є й інші правила: їхати на машині по сафарі-парку потрібно тільки з закритими вікнами, а зупинятися заборонено.

Ще по темі: Самі незвичайні зоопарки в світі

Піймати бризки водоспадів Альгар

Відстань від Валенсії: 140 км

Час в дорозі: 1,5 години

Піша прогулянка у водоспадів Альгар - це півтора кілометра чистого насолоди. Залиште машину біля входу і загляньте в туристичний офіс, де підкажуть, куди йти за кращими фонами для фотосесії. Сюди добре приїхати в жаркий день, щоб відчути освіжаючі бризки водоспадів, помилуватися сочались зі скель струмочками, подивитися на столітній канал і на те, як працює старовинна гребля. Не забудьте купальники - перед тутешніми басейнами мало хто встоїть. Як зголодніли, перекусіть в одному з ресторанчиків парку. Спробуйте домашню паелью у дона Хоана або тушковану рибу в Les Fonts .

НЕ пропустіть: 24 найкрасивіших водоспаду в світі

Подивіться на світ звисока в Гуадалест

Відстань від Валенсії: 150 км

Час в дорозі 2 години

У крихітну село Гуадалест з двома сотнями жителів мандрівники заїжджають майже так само часто, як в Мадрид з Барселоною. Гуадалест, вросла в гранітні скелі, дивиться з висоти на рівнину, порізану рікою. Петляючи по звивистій дорозі у напрямку до села, тільки устигайте робити знімки один іншого чудеснее.

Приїхавши на місце, першим ділом пройдіть крізь скельний тунель в старе місто і проберіться в заковану в камінь фортеця Сан-Хосе. Вона складається з двох частин: колишній скарбниці Кастільо-дель-Рей, де іспанські правителі зберігали зібрані податки, і спостережного пункту - білої вежі-дзвіниці Пеньон-де-ла-Алькала на самій вершині гори. Звідси відкривається приголомшливий вид на мигдальні гаї і блакитне озеро.

Дивіться також: Печерна життя: найдивовижніші скельні міста світу

Навчіть папуг в Беникарло говорити по-російськи

Відстань від Валенсії: 145 км

Час в дорозі: 1,5 години

Якщо відпочиваєте в Валенсії з дітьми, вирушайте в Сад папуг в Беникарло . Тут живуть кеши всіх кольорів веселки, а ще тукани, екзотичні метелики і навіть - раптово! - кенгуру. Вихованців саду можна брати в руки, годувати і, звичайно, з ними можна фотографуватися. На цирковому шоу птиці розважають глядачів несподіваними трюками. А в сімейному зоні пригод Rainforest ви весело проведете час і без папуг, піднімаючись по мотузковим сходам і перебираючись по хитким мостам.

Слухайте також: У ритмі Каталонії: кращі пісні про Барселоні

Накупіть смачненького в середньовічній Морель

Відстань від Валенсії: 160 км

Час в дорозі 2 години

Вже на під'їзді до Морелія, оточеній муром, відчувається середньовічна міць. Усередині в'ється лабіринт вулиць, забудованих чарівними будиночками з висячими балконами, а з місцевих крамниць доносяться аромати запашного хамона і прянощів. Звідси ви точно не підете без пляшечки оливкового масла і кошики чорних трюфелів.

У фортецю Морелья їдуть не тільки помацати кам'яні стіни віком півтисячі років, а й покуштувати каре ягняти по-морельскі, курку в трюфелі і мариновану куріпку. Після ситного обіду підніміться на самий верх фортеці і погляньте на величну панораму гір, ущелин і самого міста.

Ще по темі: 20 найкрасивіших замків Європи

Візьміть фортеця Санта-Барбара

Відстань від Валенсії - 180 км

Час в дорозі - 2 години

На вершині гори Бенкантіль, в 166 метрах над рівнем моря, варто середньовічна фортеця Санта-Барбара. У неї є все, що потрібно було пристойної фортеці: гармати, палац, башти, рів, руїни маленької церкви і оглядова вежа. З будь-якої стіни відкриваються фантастичні види - буде злочином не відобразити себе на тлі затоки Аліканте або стародавнього міста. А коли втомитеся снувати туди-сюди по сходах, відпочиньте в одному з кафе в тіні сосен.

Потрапити в Санта-Барбару по дорозі можна безкоштовно, а ось за підйом на ліфті доведеться заплатити 2,5 євро. Коли зійдіть на пляж Ель-Постігет, в обрисах скелястого виступу прямо під оглядовою вежею зможете розгледіти обличчя мавра.

Читайте також: Кращі пляжі Іспанії

Помилуйтеся рожевим озером в Торревьехе

Відстань від Валенсії: 220 км

Час в дорозі: 2 години 20 хвилин

Торревьеха розташована на знаменитому узбережжі Коста-Бланка і, хоча сюди рідко продають пакетні тури, містечко облюбували наші співвітчизники. У магазинах і транспорті з вами можуть заговорити по-російськи, в ресторані видадуть «рідне» меню, а в газетному кіоску запропонують почитати «Русский журнал». За це місто прозвали некоронованої російськомовної столицею Іспанії.

Корінні іспанці приїжджають сюди сім'ями на вихідні - вони обожнюють пляжі із золотим піском і чистою водою, відмічені Блакитним прапором. Головна відмінність Торревєхи від інших іспанських курортів - два величезних соляних озера: рожеве Салінас-де-Торрев'єха і смарагдове Салада-де-ла-Мата. Щільність води в них настільки висока, що пірнути не вдасться, та й формально купатися тут заборонено. В реальності ж тут і там стирчать з води любителі соляних ванн . Якщо ризикнете зануритися або вивалятися в грязі - шкіра скаже спасибі, адже плавання в рожевому озері місцеві порівнюють з відпочинком на Мертвому морі. А якщо під табличкою з перекресленими купальщиками відчуваєте себе незатишно, просто прогуляйтеся у кромки і дихайте глибше: повітря в Торревьехе теж цілющий. Вже через півгодини на озерах ви відчуєте прилив сил і енергії для нових іспанських пригод.

НЕ пропустіть: 13 парадоксів природи

Потренуйте уяву в парку Ла-Сьюдад-Енкантада

Відстань від Валенсії: 230 км

Час в дорозі: 2 години 40 хвилин

La Ciudad Encantada перекладається з іспанського як «зачарований місто». Місце і правда казкове: в оточенні гір і величезних сосен стоять десятки химерних кам'яних статуй. Деякі скелі нагадують людей, тварин або зовсім вже несподівані предмети. З кущів ялівцю зростає «гігантський гриб», а поруч із зелені визирає «обличчя». Неподалік від «закоханої парочки» пасеться «гіпопотам», а трохи віддалік ніжаться на сонці «морський котик», «черепаха» та «ведмеді». Зустрітися з усіма мешканцями дивовижний парк каменів!

Дивіться також: 9 чарівних місць на землі

Відпочиньте в природному спа в лагуні Мар-Менор

Відстань від Валенсії: 250 км

Час в дорозі: 2 години 45 хвилин

Мар-Менор - це лагуна розміром з Петрозаводськ, яку від Середземного моря відокремлює піщана коса Ла-Манга. Тут здорово відпочивати з дітьми: вхід в воду пологий, а вода спокійна, ласкава і солона. Ще тут добре вчитися ходити на яхті або гребти на човні, а професіоналам вінд- та кайтсерфінгу буде чим зайнятися по іншу сторону коси.

У воді і грязі лагуни міститься з десяток цілющих солей і мінералів. Тому на узбережжі влаштувалися спа-центри та грязелікарні, куди клієнтів звуть лікуватися майже від усього на світі. Якщо у вас нервова робота, ви часто застуджуєтеся або просто хочете мати струнке тіло і оксамитову шкіру, вам сюди.

Ще по темі: Відпочити і підлікуватися: кращі санаторії Росії і СНД

Помилуйтеся руїнами в Картахені

Відстань від Валенсії: 280 км

Час в дорозі 3 години

Картахена - це древній приморське містечко, звідки Ганнібал відправлявся в похід на Рим. Вона припаде до смаку цінителям історії і старожитностей: руїни пунічних бастіону, Римський античний амфітеатр, римська колонада, Нікрополіс, 12 музеїв, церкви - щоб оглянути всі визначні місця, потрібно не менше двох днів.

Забронюйте готель і насолодитеся неспішним відпочинком в місті, якому півтисячі років. Катайтеся на катамарані в порту і помилуйтеся розкішними кораблями. Сюди часто причалюють круїзні судна, тому прямо перед портом знаходиться відправна точка сітібаса Bus Turistico , Який 45 хвилин буде катати вас уздовж головних міських визначних пам'яток. А ще ви можете звідси ж відправитися на прогулянку на катері Barco Turistico і оглянути фортецю з моря.

Знайти дешеві квитки в Валенсію

Читайте також:

Найкраще в Барселоні: що подивитися і чим зайнятися в столиці Каталонії

11 найцікавіших занять в Мадриді

На машині по Італійської Рив'єрі: подорож з Генуї в Чінкве-Терре

9 доріг в Росії, від яких захоплює дух

12 чудових маршрутів з усього світу для подорожі на машині

15 яскравих місць в околицях Валенсії, які прикро пропустити

Скуштуйте паелью на її батьківщині в Альбуфера

Відстань від Валенсії: 25 км

Час в дорозі: 40 хвилин

Заповідник Альбуфера знаменитий найбільшої в Іспанії прісноводної лагуною і строкатими зграями птахів - приїжджайте подивитися на чорного лелеки та малу поганку. Ще з часів Стародавнього Риму тут ловлять рибу і збирають рис для апетитною паельї - смак у прямому сенсі слова перевірений століттями. Щоб покуштувати тутешню кухню, вирушайте на батьківщину паельї - в Ель-Пальмар. Крім самого популярного іспанського страви, спробуйте али і ПЄБРЄ з свіжовиловлену вугра в соусі з олії, мигдалю, часнику і перцю. Ще варто покуштувати арроз а банда ( «рис в сторонці») - страва з риби і морепродуктів з тушкованими овочами, яке подається з гарніром з рису, звареного на рибному бульйоні. А після щедрого вечері візьміть напрокат човен, щоб помилуватися тим, як рівна гладь озера зніяковіло червоніє від бурштинових променів сонця.

НЕ пропустіть: 10 страв іспанської кухні, які потрібно спробувати хоча б раз в житті

Підкорите вершину Гарбі

Відстань від Валенсії: 40 км

Час в дорозі: 40 хвилин

Сама Валенсія вальяжно лежить на рівнині, але з усіх боків її оточують гори. Найближчі - Сьєрра-Кальдерона, їх найвідоміша вершина - Гарбі - височить над Середземним морем на 600 метрів. З оглядового майданчика цієї гори відкривається захоплюючий вид на море і порт Сагунто. У національному парку Сьєрра-Кальдерона петляють між деревами десятки промаркованих стежок, які приваблюють сюди велосипедистів, бігунів і хайкерів. А підкріпитися після прогулянки можна в ресторані La Garrofera , Де готують чудову паелью на відкритому вогні.

Прогуляйтеся під землею в Сан-Хосе

Відстань від Валенсії: 50 км

Час в дорозі: 40 хвилин

Склепіння печер Сан-Хосе змикаються над найдовшою судноплавної підземною річкою в Європі. До сих пір невідомо, де ця річка бере свій початок і де закінчуються підземелля. Містичний тур на човнах триває всього 45 хвилин, але цього цілком достатньо, щоб вразити. Особливо захоплює кінцівка, коли перед очима постає грот La Catedral висотою 10 метрів. Частина маршруту ви пройдете пішки по печерним ходам, увінчаним сталактитів і сталагмітів химерних форм.

У самому ж заповіднику Сьєрра-де-Еспадан, де розташовані печери Сан-Хосе, можна відмінно провести цілий день. Прогуляйтеся по лабіринтах гірських стежок, посмажте барбекю в спеціальній печі або поплавайте у відкритому басейні.

Дивіться також: 20 найдивовижніших підземель планети

Викупайтеся в ущелині Поу-Клар

Відстань від Валенсії: 90 км

Час в дорозі: 1 година

Якщо захочеться викупатися в освіжаючою прісній воді, вирушайте в ущелині Поу-Клар - дослівно «чистий басейн». У загублених серед смарагдових гір водойм є імена: перевірте температуру Замороженого басейну і потрудіться переплисти Кінський. Візьміть з собою кошик з продуктами і покривало: кращого місця для романтичного пікніка в околицях Валенсії не знайти.

В Іспанії є платні дороги. Вартість залежить від кілометражу, машини і часу проїзду. В середньому виходить близько 7-10 євро за 100 кілометрів шляху.

Ви можете вибирати - їхати за гроші по швидкісній автомагістралі або в об'їзд, петляючи через городки, зате безкоштовно і вздовж моря. Дорожні знаки заздалегідь попереджають про те, що попереду платний ділянку дороги і пропонують варіанти об'їзду. Ця ж інформація є в Google Maps і на картах GPS-навігаторів.

Система стандартна: при в'їзді вам видають талончик, при виїзді ви оплачуєте проїзд готівкою або банківською картою, в автоматі або у оператора.

Читайте також: 11 кращих іспанських островів для ідеального пляжного відпочинку

Помедитуйте в парку Десьерто-де-лас-Пальмас

Відстань від Валенсії: 95 км

Час в дорозі: 1,5 години

Природний парк Десьерто-де-лас-Пальмас зайняв на рідкість вдале місце - посеред гір з прекрасним видом на узбережжі. Якщо хочете побути наодинці з собою, вирушайте з галасливою Валенсії саме сюди. Чарівна природа, віддаленість від усього світу - все тут налаштовує на думкам про вічне. Напевно, саме тому орден босих кармелітів побудував тут свій монастир. Слово desierto, до речі, не означає пустелю в прямому сенсі. Кармеліти під ним мали на увазі, що поблизу - нікого.

Плануючи вилазку в цей дивовижний заповідник, забронюйте столик в ресторані Desierto de las Palmas , Який славиться стравами з морепродуктів. На місці замовте келих вина, а до нього - устриць або каракатиць і помилуйтеся на руїни монастиря в променях західного сонця.

Дивіться також: 11 найбільших міст минулого, де цікаво досі

Покормите жирафа в сафарі-парку Айтана

Відстань від Валенсії: 120 км

Час в дорозі: 1,5 години

В cафари-парку Айтана дикі тварини вільно розгулюють по всій території, а бажаючі на них подивитися їздять на власних машинах. Кращий час для відвідування парку, особливо якщо ви подорожуєте з дітьми, 11 або 15 годин - в цей час тут годують тварин. Представники місцевої фауни давно вже звикли до глядачів і до трапези приступають без зайвих розшаркувань. Дитячому захвату немає меж: хтось із задоволенням годує морквою віслюків, а хтось, задерши голову, міряється зростанням з жують жирафами. Але найсмішніше - спостерігати, як соковиті кавунові бризки розлітаються в різні боки з величезною пасти бегемота.

До слонам в Айтане приставлений охоронець, який стежить за тим, щоб знайомство з ними вийшло приємним. Слухайте його вказівки і не відмовте собі в задоволенні погладити велетня по теплому хоботу. Небезпечні хижаки на зразок левів і тигрів замкнені в великих клітинах, і під'їжджати до них можна тільки під наглядом працівників парку. Є й інші правила: їхати на машині по сафарі-парку потрібно тільки з закритими вікнами, а зупинятися заборонено.

Ще по темі: Самі незвичайні зоопарки в світі

Піймати бризки водоспадів Альгар

Відстань від Валенсії: 140 км

Час в дорозі: 1,5 години

Піша прогулянка у водоспадів Альгар - це півтора кілометра чистого насолоди. Залиште машину біля входу і загляньте в туристичний офіс, де підкажуть, куди йти за кращими фонами для фотосесії. Сюди добре приїхати в жаркий день, щоб відчути освіжаючі бризки водоспадів, помилуватися сочались зі скель струмочками, подивитися на столітній канал і на те, як працює старовинна гребля. Не забудьте купальники - перед тутешніми басейнами мало хто встоїть. Як зголодніли, перекусіть в одному з ресторанчиків парку. Спробуйте домашню паелью у дона Хоана або тушковану рибу в Les Fonts .

НЕ пропустіть: 24 найкрасивіших водоспаду в світі

Подивіться на світ звисока в Гуадалест

Відстань від Валенсії: 150 км

Час в дорозі 2 години

У крихітну село Гуадалест з двома сотнями жителів мандрівники заїжджають майже так само часто, як в Мадрид з Барселоною. Гуадалест, вросла в гранітні скелі, дивиться з висоти на рівнину, порізану рікою. Петляючи по звивистій дорозі у напрямку до села, тільки устигайте робити знімки один іншого чудеснее.

Приїхавши на місце, першим ділом пройдіть крізь скельний тунель в старе місто і проберіться в заковану в камінь фортеця Сан-Хосе. Вона складається з двох частин: колишній скарбниці Кастільо-дель-Рей, де іспанські правителі зберігали зібрані податки, і спостережного пункту - білої вежі-дзвіниці Пеньон-де-ла-Алькала на самій вершині гори. Звідси відкривається приголомшливий вид на мигдальні гаї і блакитне озеро.

Дивіться також: Печерна життя: найдивовижніші скельні міста світу

Навчіть папуг в Беникарло говорити по-російськи

Відстань від Валенсії: 145 км

Час в дорозі: 1,5 години

Якщо відпочиваєте в Валенсії з дітьми, вирушайте в Сад папуг в Беникарло . Тут живуть кеши всіх кольорів веселки, а ще тукани, екзотичні метелики і навіть - раптово! - кенгуру. Вихованців саду можна брати в руки, годувати і, звичайно, з ними можна фотографуватися. На цирковому шоу птиці розважають глядачів несподіваними трюками. А в сімейному зоні пригод Rainforest ви весело проведете час і без папуг, піднімаючись по мотузковим сходам і перебираючись по хитким мостам.

Слухайте також: У ритмі Каталонії: кращі пісні про Барселоні

Накупіть смачненького в середньовічній Морель

Відстань від Валенсії: 160 км

Час в дорозі 2 години

Вже на під'їзді до Морелія, оточеній муром, відчувається середньовічна міць. Усередині в'ється лабіринт вулиць, забудованих чарівними будиночками з висячими балконами, а з місцевих крамниць доносяться аромати запашного хамона і прянощів. Звідси ви точно не підете без пляшечки оливкового масла і кошики чорних трюфелів.

У фортецю Морелья їдуть не тільки помацати кам'яні стіни віком півтисячі років, а й покуштувати каре ягняти по-морельскі, курку в трюфелі і мариновану куріпку. Після ситного обіду підніміться на самий верх фортеці і погляньте на величну панораму гір, ущелин і самого міста.

Ще по темі: 20 найкрасивіших замків Європи

Візьміть фортеця Санта-Барбара

Відстань від Валенсії - 180 км

Час в дорозі - 2 години

На вершині гори Бенкантіль, в 166 метрах над рівнем моря, варто середньовічна фортеця Санта-Барбара. У неї є все, що потрібно було пристойної фортеці: гармати, палац, башти, рів, руїни маленької церкви і оглядова вежа. З будь-якої стіни відкриваються фантастичні види - буде злочином не відобразити себе на тлі затоки Аліканте або стародавнього міста. А коли втомитеся снувати туди-сюди по сходах, відпочиньте в одному з кафе в тіні сосен.

Потрапити в Санта-Барбару по дорозі можна безкоштовно, а ось за підйом на ліфті доведеться заплатити 2,5 євро. Коли зійдіть на пляж Ель-Постігет, в обрисах скелястого виступу прямо під оглядовою вежею зможете розгледіти обличчя мавра.

Читайте також: Кращі пляжі Іспанії

Помилуйтеся рожевим озером в Торревьехе

Відстань від Валенсії: 220 км

Час в дорозі: 2 години 20 хвилин

Торревьеха розташована на знаменитому узбережжі Коста-Бланка і, хоча сюди рідко продають пакетні тури, містечко облюбували наші співвітчизники. У магазинах і транспорті з вами можуть заговорити по-російськи, в ресторані видадуть «рідне» меню, а в газетному кіоску запропонують почитати «Русский журнал». За це місто прозвали некоронованої російськомовної столицею Іспанії.

Корінні іспанці приїжджають сюди сім'ями на вихідні - вони обожнюють пляжі із золотим піском і чистою водою, відмічені Блакитним прапором. Головна відмінність Торревєхи від інших іспанських курортів - два величезних соляних озера: рожеве Салінас-де-Торрев'єха і смарагдове Салада-де-ла-Мата. Щільність води в них настільки висока, що пірнути не вдасться, та й формально купатися тут заборонено. В реальності ж тут і там стирчать з води любителі соляних ванн . Якщо ризикнете зануритися або вивалятися в грязі - шкіра скаже спасибі, адже плавання в рожевому озері місцеві порівнюють з відпочинком на Мертвому морі. А якщо під табличкою з перекресленими купальщиками відчуваєте себе незатишно, просто прогуляйтеся у кромки і дихайте глибше: повітря в Торревьехе теж цілющий. Вже через півгодини на озерах ви відчуєте прилив сил і енергії для нових іспанських пригод.

НЕ пропустіть: 13 парадоксів природи

Потренуйте уяву в парку Ла-Сьюдад-Енкантада

Відстань від Валенсії: 230 км

Час в дорозі: 2 години 40 хвилин

La Ciudad Encantada перекладається з іспанського як «зачарований місто». Місце і правда казкове: в оточенні гір і величезних сосен стоять десятки химерних кам'яних статуй. Деякі скелі нагадують людей, тварин або зовсім вже несподівані предмети. З кущів ялівцю зростає «гігантський гриб», а поруч із зелені визирає «обличчя». Неподалік від «закоханої парочки» пасеться «гіпопотам», а трохи віддалік ніжаться на сонці «морський котик», «черепаха» та «ведмеді». Зустрітися з усіма мешканцями дивовижний парк каменів!

Дивіться також: 9 чарівних місць на землі

Відпочиньте в природному спа в лагуні Мар-Менор

Відстань від Валенсії: 250 км

Час в дорозі: 2 години 45 хвилин

Мар-Менор - це лагуна розміром з Петрозаводськ, яку від Середземного моря відокремлює піщана коса Ла-Манга. Тут здорово відпочивати з дітьми: вхід в воду пологий, а вода спокійна, ласкава і солона. Ще тут добре вчитися ходити на яхті або гребти на човні, а професіоналам вінд- та кайтсерфінгу буде чим зайнятися по іншу сторону коси.

У воді і грязі лагуни міститься з десяток цілющих солей і мінералів. Тому на узбережжі влаштувалися спа-центри та грязелікарні, куди клієнтів звуть лікуватися майже від усього на світі. Якщо у вас нервова робота, ви часто застуджуєтеся або просто хочете мати струнке тіло і оксамитову шкіру, вам сюди.

Ще по темі: Відпочити і підлікуватися: кращі санаторії Росії і СНД

Помилуйтеся руїнами в Картахені

Відстань від Валенсії: 280 км

Час в дорозі 3 години

Картахена - це древній приморське містечко, звідки Ганнібал відправлявся в похід на Рим. Вона припаде до смаку цінителям історії і старожитностей: руїни пунічних бастіону, Римський античний амфітеатр, римська колонада, Нікрополіс, 12 музеїв, церкви - щоб оглянути всі визначні місця, потрібно не менше двох днів.

Забронюйте готель і насолодитеся неспішним відпочинком в місті, якому півтисячі років. Катайтеся на катамарані в порту і помилуйтеся розкішними кораблями. Сюди часто причалюють круїзні судна, тому прямо перед портом знаходиться відправна точка сітібаса Bus Turistico , Який 45 хвилин буде катати вас уздовж головних міських визначних пам'яток. А ще ви можете звідси ж відправитися на прогулянку на катері Barco Turistico і оглянути фортецю з моря.

Знайти дешеві квитки в Валенсію

Читайте також:

Найкраще в Барселоні: що подивитися і чим зайнятися в столиці Каталонії

11 найцікавіших занять в Мадриді

На машині по Італійської Рив'єрі: подорож з Генуї в Чінкве-Терре

9 доріг в Росії, від яких захоплює дух

12 чудових маршрутів з усього світу для подорожі на машині

15 яскравих місць в околицях Валенсії, які прикро пропустити

Скуштуйте паелью на її батьківщині в Альбуфера

Відстань від Валенсії: 25 км

Час в дорозі: 40 хвилин

Заповідник Альбуфера знаменитий найбільшої в Іспанії прісноводної лагуною і строкатими зграями птахів - приїжджайте подивитися на чорного лелеки та малу поганку. Ще з часів Стародавнього Риму тут ловлять рибу і збирають рис для апетитною паельї - смак у прямому сенсі слова перевірений століттями. Щоб покуштувати тутешню кухню, вирушайте на батьківщину паельї - в Ель-Пальмар. Крім самого популярного іспанського страви, спробуйте али і ПЄБРЄ з свіжовиловлену вугра в соусі з олії, мигдалю, часнику і перцю. Ще варто покуштувати арроз а банда ( «рис в сторонці») - страва з риби і морепродуктів з тушкованими овочами, яке подається з гарніром з рису, звареного на рибному бульйоні. А після щедрого вечері візьміть напрокат човен, щоб помилуватися тим, як рівна гладь озера зніяковіло червоніє від бурштинових променів сонця.

НЕ пропустіть: 10 страв іспанської кухні, які потрібно спробувати хоча б раз в житті

Підкорите вершину Гарбі

Відстань від Валенсії: 40 км

Час в дорозі: 40 хвилин

Сама Валенсія вальяжно лежить на рівнині, але з усіх боків її оточують гори. Найближчі - Сьєрра-Кальдерона, їх найвідоміша вершина - Гарбі - височить над Середземним морем на 600 метрів. З оглядового майданчика цієї гори відкривається захоплюючий вид на море і порт Сагунто. У національному парку Сьєрра-Кальдерона петляють між деревами десятки промаркованих стежок, які приваблюють сюди велосипедистів, бігунів і хайкерів. А підкріпитися після прогулянки можна в ресторані La Garrofera , Де готують чудову паелью на відкритому вогні.

Прогуляйтеся під землею в Сан-Хосе

Відстань від Валенсії: 50 км

Час в дорозі: 40 хвилин

Склепіння печер Сан-Хосе змикаються над найдовшою судноплавної підземною річкою в Європі. До сих пір невідомо, де ця річка бере свій початок і де закінчуються підземелля. Містичний тур на човнах триває всього 45 хвилин, але цього цілком достатньо, щоб вразити. Особливо захоплює кінцівка, коли перед очима постає грот La Catedral висотою 10 метрів. Частина маршруту ви пройдете пішки по печерним ходам, увінчаним сталактитів і сталагмітів химерних форм.

У самому ж заповіднику Сьєрра-де-Еспадан, де розташовані печери Сан-Хосе, можна відмінно провести цілий день. Прогуляйтеся по лабіринтах гірських стежок, посмажте барбекю в спеціальній печі або поплавайте у відкритому басейні.

Дивіться також: 20 найдивовижніших підземель планети

Викупайтеся в ущелині Поу-Клар

Відстань від Валенсії: 90 км

Час в дорозі: 1 година

Якщо захочеться викупатися в освіжаючою прісній воді, вирушайте в ущелині Поу-Клар - дослівно «чистий басейн». У загублених серед смарагдових гір водойм є імена: перевірте температуру Замороженого басейну і потрудіться переплисти Кінський. Візьміть з собою кошик з продуктами і покривало: кращого місця для романтичного пікніка в околицях Валенсії не знайти.

В Іспанії є платні дороги. Вартість залежить від кілометражу, машини і часу проїзду. В середньому виходить близько 7-10 євро за 100 кілометрів шляху.

Ви можете вибирати - їхати за гроші по швидкісній автомагістралі або в об'їзд, петляючи через городки, зате безкоштовно і вздовж моря. Дорожні знаки заздалегідь попереджають про те, що попереду платний ділянку дороги і пропонують варіанти об'їзду. Ця ж інформація є в Google Maps і на картах GPS-навігаторів.

Система стандартна: при в'їзді вам видають талончик, при виїзді ви оплачуєте проїзд готівкою або банківською картою, в автоматі або у оператора.

Читайте також: 11 кращих іспанських островів для ідеального пляжного відпочинку

Помедитуйте в парку Десьерто-де-лас-Пальмас

Відстань від Валенсії: 95 км

Час в дорозі: 1,5 години

Природний парк Десьерто-де-лас-Пальмас зайняв на рідкість вдале місце - посеред гір з прекрасним видом на узбережжі. Якщо хочете побути наодинці з собою, вирушайте з галасливою Валенсії саме сюди. Чарівна природа, віддаленість від усього світу - все тут налаштовує на думкам про вічне. Напевно, саме тому орден босих кармелітів побудував тут свій монастир. Слово desierto, до речі, не означає пустелю в прямому сенсі. Кармеліти під ним мали на увазі, що поблизу - нікого.

Плануючи вилазку в цей дивовижний заповідник, забронюйте столик в ресторані Desierto de las Palmas , Який славиться стравами з морепродуктів. На місці замовте келих вина, а до нього - устриць або каракатиць і помилуйтеся на руїни монастиря в променях західного сонця.

Дивіться також: 11 найбільших міст минулого, де цікаво досі

Покормите жирафа в сафарі-парку Айтана

Відстань від Валенсії: 120 км

Час в дорозі: 1,5 години

В cафари-парку Айтана дикі тварини вільно розгулюють по всій території, а бажаючі на них подивитися їздять на власних машинах. Кращий час для відвідування парку, особливо якщо ви подорожуєте з дітьми, 11 або 15 годин - в цей час тут годують тварин. Представники місцевої фауни давно вже звикли до глядачів і до трапези приступають без зайвих розшаркувань. Дитячому захвату немає меж: хтось із задоволенням годує морквою віслюків, а хтось, задерши голову, міряється зростанням з жують жирафами. Але найсмішніше - спостерігати, як соковиті кавунові бризки розлітаються в різні боки з величезною пасти бегемота.

До слонам в Айтане приставлений охоронець, який стежить за тим, щоб знайомство з ними вийшло приємним. Слухайте його вказівки і не відмовте собі в задоволенні погладити велетня по теплому хоботу. Небезпечні хижаки на зразок левів і тигрів замкнені в великих клітинах, і під'їжджати до них можна тільки під наглядом працівників парку. Є й інші правила: їхати на машині по сафарі-парку потрібно тільки з закритими вікнами, а зупинятися заборонено.

Ще по темі: Самі незвичайні зоопарки в світі

Піймати бризки водоспадів Альгар

Відстань від Валенсії: 140 км

Час в дорозі: 1,5 години

Піша прогулянка у водоспадів Альгар - це півтора кілометра чистого насолоди. Залиште машину біля входу і загляньте в туристичний офіс, де підкажуть, куди йти за кращими фонами для фотосесії. Сюди добре приїхати в жаркий день, щоб відчути освіжаючі бризки водоспадів, помилуватися сочались зі скель струмочками, подивитися на столітній канал і на те, як працює старовинна гребля. Не забудьте купальники - перед тутешніми басейнами мало хто встоїть. Як зголодніли, перекусіть в одному з ресторанчиків парку. Спробуйте домашню паелью у дона Хоана або тушковану рибу в Les Fonts .

НЕ пропустіть: 24 найкрасивіших водоспаду в світі

Подивіться на світ звисока в Гуадалест

Відстань від Валенсії: 150 км

Час в дорозі 2 години

У крихітну село Гуадалест з двома сотнями жителів мандрівники заїжджають майже так само часто, як в Мадрид з Барселоною. Гуадалест, вросла в гранітні скелі, дивиться з висоти на рівнину, порізану рікою. Петляючи по звивистій дорозі у напрямку до села, тільки устигайте робити знімки один іншого чудеснее.

Приїхавши на місце, першим ділом пройдіть крізь скельний тунель в старе місто і проберіться в заковану в камінь фортеця Сан-Хосе. Вона складається з двох частин: колишній скарбниці Кастільо-дель-Рей, де іспанські правителі зберігали зібрані податки, і спостережного пункту - білої вежі-дзвіниці Пеньон-де-ла-Алькала на самій вершині гори. Звідси відкривається приголомшливий вид на мигдальні гаї і блакитне озеро.

Дивіться також: Печерна життя: найдивовижніші скельні міста світу

Навчіть папуг в Беникарло говорити по-російськи

Відстань від Валенсії: 145 км

Час в дорозі: 1,5 години

Якщо відпочиваєте в Валенсії з дітьми, вирушайте в Сад папуг в Беникарло . Тут живуть кеши всіх кольорів веселки, а ще тукани, екзотичні метелики і навіть - раптово! - кенгуру. Вихованців саду можна брати в руки, годувати і, звичайно, з ними можна фотографуватися. На цирковому шоу птиці розважають глядачів несподіваними трюками. А в сімейному зоні пригод Rainforest ви весело проведете час і без папуг, піднімаючись по мотузковим сходам і перебираючись по хитким мостам.

Слухайте також: У ритмі Каталонії: кращі пісні про Барселоні

Накупіть смачненького в середньовічній Морель

Відстань від Валенсії: 160 км

Час в дорозі 2 години

Вже на під'їзді до Морелія, оточеній муром, відчувається середньовічна міць. Усередині в'ється лабіринт вулиць, забудованих чарівними будиночками з висячими балконами, а з місцевих крамниць доносяться аромати запашного хамона і прянощів. Звідси ви точно не підете без пляшечки оливкового масла і кошики чорних трюфелів.

У фортецю Морелья їдуть не тільки помацати кам'яні стіни віком півтисячі років, а й покуштувати каре ягняти по-морельскі, курку в трюфелі і мариновану куріпку. Після ситного обіду підніміться на самий верх фортеці і погляньте на величну панораму гір, ущелин і самого міста.

Ще по темі: 20 найкрасивіших замків Європи

Візьміть фортеця Санта-Барбара

Відстань від Валенсії - 180 км

Час в дорозі - 2 години

На вершині гори Бенкантіль, в 166 метрах над рівнем моря, варто середньовічна фортеця Санта-Барбара. У неї є все, що потрібно було пристойної фортеці: гармати, палац, башти, рів, руїни маленької церкви і оглядова вежа. З будь-якої стіни відкриваються фантастичні види - буде злочином не відобразити себе на тлі затоки Аліканте або стародавнього міста. А коли втомитеся снувати туди-сюди по сходах, відпочиньте в одному з кафе в тіні сосен.

Потрапити в Санта-Барбару по дорозі можна безкоштовно, а ось за підйом на ліфті доведеться заплатити 2,5 євро. Коли зійдіть на пляж Ель-Постігет, в обрисах скелястого виступу прямо під оглядовою вежею зможете розгледіти обличчя мавра.

Читайте також: Кращі пляжі Іспанії

Помилуйтеся рожевим озером в Торревьехе

Відстань від Валенсії: 220 км

Час в дорозі: 2 години 20 хвилин

Торревьеха розташована на знаменитому узбережжі Коста-Бланка і, хоча сюди рідко продають пакетні тури, містечко облюбували наші співвітчизники. У магазинах і транспорті з вами можуть заговорити по-російськи, в ресторані видадуть «рідне» меню, а в газетному кіоску запропонують почитати «Русский журнал». За це місто прозвали некоронованої російськомовної столицею Іспанії.

Корінні іспанці приїжджають сюди сім'ями на вихідні - вони обожнюють пляжі із золотим піском і чистою водою, відмічені Блакитним прапором. Головна відмінність Торревєхи від інших іспанських курортів - два величезних соляних озера: рожеве Салінас-де-Торрев'єха і смарагдове Салада-де-ла-Мата. Щільність води в них настільки висока, що пірнути не вдасться, та й формально купатися тут заборонено. В реальності ж тут і там стирчать з води любителі соляних ванн . Якщо ризикнете зануритися або вивалятися в грязі - шкіра скаже спасибі, адже плавання в рожевому озері місцеві порівнюють з відпочинком на Мертвому морі. А якщо під табличкою з перекресленими купальщиками відчуваєте себе незатишно, просто прогуляйтеся у кромки і дихайте глибше: повітря в Торревьехе теж цілющий. Вже через півгодини на озерах ви відчуєте прилив сил і енергії для нових іспанських пригод.

НЕ пропустіть: 13 парадоксів природи

Потренуйте уяву в парку Ла-Сьюдад-Енкантада

Відстань від Валенсії: 230 км

Час в дорозі: 2 години 40 хвилин

La Ciudad Encantada перекладається з іспанського як «зачарований місто». Місце і правда казкове: в оточенні гір і величезних сосен стоять десятки химерних кам'яних статуй. Деякі скелі нагадують людей, тварин або зовсім вже несподівані предмети. З кущів ялівцю зростає «гігантський гриб», а поруч із зелені визирає «обличчя». Неподалік від «закоханої парочки» пасеться «гіпопотам», а трохи віддалік ніжаться на сонці «морський котик», «черепаха» та «ведмеді». Зустрітися з усіма мешканцями дивовижний парк каменів!

Дивіться також: 9 чарівних місць на землі

Відпочиньте в природному спа в лагуні Мар-Менор

Відстань від Валенсії: 250 км

Час в дорозі: 2 години 45 хвилин

Мар-Менор - це лагуна розміром з Петрозаводськ, яку від Середземного моря відокремлює піщана коса Ла-Манга. Тут здорово відпочивати з дітьми: вхід в воду пологий, а вода спокійна, ласкава і солона. Ще тут добре вчитися ходити на яхті або гребти на човні, а професіоналам вінд- та кайтсерфінгу буде чим зайнятися по іншу сторону коси.

У воді і грязі лагуни міститься з десяток цілющих солей і мінералів. Тому на узбережжі влаштувалися спа-центри та грязелікарні, куди клієнтів звуть лікуватися майже від усього на світі. Якщо у вас нервова робота, ви часто застуджуєтеся або просто хочете мати струнке тіло і оксамитову шкіру, вам сюди.

Ще по темі: Відпочити і підлікуватися: кращі санаторії Росії і СНД

Помилуйтеся руїнами в Картахені

Відстань від Валенсії: 280 км

Час в дорозі 3 години

Картахена - це древній приморське містечко, звідки Ганнібал відправлявся в похід на Рим. Вона припаде до смаку цінителям історії і старожитностей: руїни пунічних бастіону, Римський античний амфітеатр, римська колонада, Нікрополіс, 12 музеїв, церкви - щоб оглянути всі визначні місця, потрібно не менше двох днів.

Забронюйте готель і насолодитеся неспішним відпочинком в місті, якому півтисячі років. Катайтеся на катамарані в порту і помилуйтеся розкішними кораблями. Сюди часто причалюють круїзні судна, тому прямо перед портом знаходиться відправна точка сітібаса Bus Turistico , Який 45 хвилин буде катати вас уздовж головних міських визначних пам'яток. А ще ви можете звідси ж відправитися на прогулянку на катері Barco Turistico і оглянути фортецю з моря.

Знайти дешеві квитки в Валенсію

Читайте також:

Найкраще в Барселоні: що подивитися і чим зайнятися в столиці Каталонії

11 найцікавіших занять в Мадриді

На машині по Італійської Рив'єрі: подорож з Генуї в Чінкве-Терре

9 доріг в Росії, від яких захоплює дух

12 чудових маршрутів з усього світу для подорожі на машині

Новости