Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Альфред Адлер біографія

Альфред Адлер - біографія

відомий: психіатр , психолог , мислитель , лікар

Країна: Австрія

Категорія: наука

Знак зодіаку: Водолій

Дата народження: 7 лютого 1870р.

Дата Смерть: 28 Мая 1937р. (67 років)

Біографія додана: 2 Квітня 2014.

Альфред Адлер (7 лютого 1870 році, Рудольфсхайм, Відень, Австрія - 28 травня 1937 Абердін, Великобританія) - австрійський психолог і психіатр один з попередників неофрейдизму, творець системи індивідуальної психології. Його власний життєвий шлях, можливо, з'явився важливою підмогою в створенні концепції індивідуальної теорії особистості.

Маючи конкретну мету, людина відчуває себе в змозі подолати будь-які проблеми, так як в ньому живе його майбутній успіх

Адлер Альфред

Альфред був третім з шести дітей в небагатій єврейській родині. Адлер наполегливо боровся зі своєю фізичною слабкістю. Коли тільки це було можливо, юний Альфред бігав і грав з іншими дітьми, які завжди з задоволенням брали його в свою компанію. Здавалося, він знаходив серед друзів то почуття рівності і самоповаги, якого був позбавлений будинку. Вплив цього досвіду можна бачити в подальшій роботі Адлера, коли він підкреслює важливість співпереживання і загальних цінностей, називаючи це соціальним інтересом (social interest), завдяки якому, на його думку, особистість може реалізувати свій потенціал і стати корисним членом суспільства.

Найкращим способом перешкодити злочинів було б переконати всіх, що злочин - це не більше ніж вираз малодушності.

Адлер Альфред

У дитинстві Адлер кілька разів був близький до смерті. Коли Альфреду було 3 роки, його молодший брат помер в ліжечку, де вони спали разом. Крім того, двічі Адлер ледь не був убитий в вуличних пригодах, а в п'ять років перехворів важкою пневмонією. Сімейний лікар вважав випадок безнадійним, але іншого лікаря вдалося врятувати хлопчика. Після цієї історії Адлер вирішив стати лікарем.

У 1901 році Адлер, що подає надії молодий лікар, активно захищав у пресі нову книгу Фрейда «Тлумачення сновидінь». Хоча Фрейд раніше не був знайомий з Адлером, він був глибоко зворушений сміливою захистом Адлером його роботи і надіслав йому листа з подякою і запрошенням брати участь у щойно сформованої розмовної кімнати з психоаналізу. Будучи лікарем-практиком, в 1902 р примкнув до гуртка Фрейда.

Якщо людина пускає пил в очі, то це тільки тому, що він відчуває неповноцінність і не відчуває в собі достатньо сил для того, щоб змагатися з іншими в чомусь корисному. Ось чому він продовжує займатися непотрібними речами

Адлер Альфред

Двоє з чотирьох дітей Адлера, Олександра і Курт, стали психіатрами, як і батько. 28 травня 1937 року під час лекційного турне Адлер раптово помер в шотландському місті Абердині.

Одним з основоположних праць теорії особистості Адлера є "Практика і теорія індивідуальної психології". Серед інших його значних робіт, можна відзначити "Дослідження фізичної неповноцінності і її психічної компенсації", "Невротична конституція", "Сенс життя", "Осягнення людської природи", "Наука життя", "Соціальний інтерес: виклик людству", "Спосіб життя ".

Рекомендований контент:

Альфред Адлер - цитати

Кількість переглядів: 10128

Новости