Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Магазини Олександрії. Торгові центри та ринки Олександрії

  1. Популярні торгові точки


Олександрія - єгипетське місто, знаходиться в місці впадіння Нілу в Середземне море. Містоутворюючі напрямки економіки - порт і пов'язана з ним торгівля, а також банківський, промисловий сектори. Туризм вносить чималу лепту в бюджет усіх рівнів країни. Олександрія - другий за значимістю курорт Єгипту. Відпочиваючі голосують грошима за прекрасні готелі, піщані пляжі під часом спопеляючим сонцем, історичні пам'ятки часів Олександра Македонського. Що стосується прибутку від шопінгу, то в цьому напрямку Олександрії є куди розвиватися. Основний товар, який привозять туристи з поїздки - сувеніри.

Популярні торгові точки

  • Рамлех - район міста, куди спрямовуються відпочиваючі, які бажають витратити свої гроші на благо економічного процвітання міста і заодно помилуватися набережної Східної бухти. Набережна носить ім'я Корніш. До неї примикають галасливі торгові площі Тахрір, Ораби і Саад Заглул. Саад Заглул вважається площею високої моди. На ній сконцентровані бутіки найдорожчих брендів. В районі Рамлех знаходиться найвідоміший торговельний центр Олександрії - Даунтаун. Друге його назва Вуст аль-Балад.
  • Місцеві жителі вважають за краще торговий центр Грін Плаза. Він цікавий розташуванням частини магазинів під відкритим небом. Розваги за більярдним столом і на доріжках боулінгу вигідно відрізняють цей молл від інших.
  • Олександрія Сіті-Центр перевершує розмірами Даунтаун, зручно розташований недалеко від міського центру. Любителів відпочивати в шопінг-моллах залучать також Сан Стефано Гранд Плаза Молл, Ватанейа Гранд Молл, Маамура Плаза Молл і ще з п'ят центрів.
  • International Language Bookstore - книжковий магазин з великою літературою англійською мовою. Місцеві жителі сюди не заходять. Так що книжкові гурмани можуть вибрати собі літературу до душі в спокої і тиші.
  • В районі Аттарін поруч з амфітеатром часів Римської імперії знаходиться арабський ринок Сук ель-Аттарін. Сюди слід відправлятися на полювання за старовинними штучками. Але якщо пощастить і в купі одягу, біжутерії, папірусів, кішок з різних матеріалів буде знайдено щось цінне, доведеться подбати про дозвіл на вивезення історичної реліквії. Сам базар не розчаровує в уявленнях про традиційний східному ринку - вузькі переплітаються вулички, особливий аромат в повітрі, лавки, жаби, від кальянів, прикрас з золота та срібла, костюмів для танцю живота, мусульманського одягу.

Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 27.05.2014


Фотографії магазинів Олександрії

Популярні статті



Новости