Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Алекс Кош - Вогненний Легіон

Алекс Кош

Вогняний Легіон

Всі права захищені. Жодна частина електронної версії цієї книги не може бути відтворена в якій би то не було формі і якими б то не було засобами, включно з розміщенням в мережі Інтернет та в корпоративних мережах, для приватного та публічного використання без письмового дозволу власника авторських прав.


Дивні часи настали для Імперії Еліра. Невизначеність витала в повітрі, створюючи химерні візерунки, веселощі в людей паніку і невпевненість в завтрашньому дні. Новина про оголошення війни з Шатерскім Халіфатом стала логічним завершенням тривалого очікування і багатьма була сприйнята скоріше з полегшенням, ніж зі страхом. Занадто затяглася історія численних сутичок, погроз і політичних інтриг між двома державами. Занадто бажаною була війна для багатьох впливових людей по обидва боки кордону. Настільки бажаною, що деякі з них істотно прискорили її наступ, не економлячи на будь-які методи, адже ніщо так не відволікає від внутрішніх конфліктів, як конфлікти зовнішні. А всередині Імперії обстановка аж ніяк не мала до спокою: в столиці сталося кілька підозрілих смертей аристократів, несподівано стали залишати Велике Кладовище мертвяки, і остаточно знахабніли Вищі вампіри, відкрито розважаються в Прикордоння. Що вже говорити про зовсім незрозумілою Ордені, заснованому Великим Будинком Нікерс з метою (хто б подумав!) Захисту прав нижчих вампірів. Вся столиця гула з цього приводу чи не сильніше, ніж від новини про початок війни. Все-таки війна десь там, далеко, а незрозумілий Орден ось він - в кожному місті Імперії, успішно збирає під своїм затишним крильцем нижчих вампірів.

Трон Імператора був порожній, але країна не залишилася без правителя. Склалося так, що тимчасово це почесне місце займав головний радник Мітіс, і хоча далеко не всіх влаштовувала його політика, більшість сходилася в одному - в умовах близької війни неможливо уявити кращої кандидатури. Розважливий, хитрий і далекоглядний аристократ вмів приймати жорсткі рішення, а саме це і було зараз так необхідно Імперії. І першим рішенням радника стало введення воєнного стану в усіх містах, посилення Патрулів і посилення контролю на кордонах. Друге рішення викликало потрясіння у аристократії - радник скасував найдавніший заборона на обмеження державної діяльності Ремісників. До цього моменту жоден маг, незалежно від походження, не мав права займати державні посади. Імперія змінювалася, і далеко не всіх влаштовували ці зміни ...

Акт перший, войовничий

Жоден, навіть самий ретельно продуманий план, не встоїть перед реальністю. Тому я пропоную забити на всі ці тактичні дурості і атакувати їх в лоб.

Воєначальник. За кілька хвилин до смерті

Метою будь-якої війни є мир. І знаєш, я так люблю світ, що готовий воювати за нього нескінченно.

Всім відомий вампір

Війна війною, а обід за розкладом!

рядовий

Сказати, що Даркин відчував себе незатишно, - це не сказати нічого. До того як стати вампіром, в ранньому дитинстві, він вже бував в столиці, але пам'ятав це подорож дуже смутно. Сім'я Оріо займалася розведенням і продажем домашніх тваринок коанов. Ці пухнасті животинки, схожі на помісь лисиці і ведмедика, володіли дивовижною властивістю міняти забарвлення шерсті в залежності від настрою господаря. Укупі з мініатюрними розмірами ця дивовижна здатність зробила коанов улюбленцями столичних панянок. Тваринки швидко завоювали столичний ринок, і незабаром чергу за милими, невибагливими у догляді, але неймовірно складними в розведенні вихованцями вже розписувалася на місяці і місяці вперед. Але це тепер, а в той час батько сімейства і двоє його синів вперше вирушили до столиці, щоб підписати дуже важливий договір. Найяскравішим дитячим спогадом Даркіна була площа Семи Фонтанів: химерні фігури з води виглядали просто дивно, але ще більше хлопчину захопила можливість управляти ними. Він грав з водяними струменями до тих пір, поки батько не витягнув його з майданчика, щоб поступитися місцем іншим бажаючим. З того самого моменту Даркин твердо вирішив, що стане ремісників. І можливо, дійсно став би, якби одного разу не підвернувся під руку одному Вищому вампірові. Даркин не бачив його обличчя, але добре пам'ятав гострий біль в шиї, що прийшла з темряви ...

Через стільки років Даркин знову стояв на площі Семи Фонтанів і милувався грою водяних скульптур. Цього разу він не міг повною мірою насолодитися красою фонтанів. Нижчий вампір відчував на собі гидливі погляди оточуючих людей, вловлюючи загостреним слухом насторожений шепіт і відверто виражається деякими городянами невдоволення. До недавнього часу права нижчих вампірів в столиці були сильно обмежені: їм суворо заборонялося пересуватися по вулицях в денний час доби і з'являтися в кварталах забезпечених людей. Вночі місто охороняли безликі істоти, які знищували будь-якого перехожого, котрий має спеціальним захисним амулетом. Це дозволяло жорстко контролювати живуть в столиці нижчих вампірів і навіть стежити за їх переміщеннями. Але не так давно Великий Будинок Нікерс наполіг на зміні цього закону, знявши з вампірів все обмеження, чим викликав невдоволення у багатьох жителів Літи.

Можливо, використовуй Даркин мазь для захисту шкіри від сонячних променів, він зміг би уникнути зайвої уваги, але наказ начальства звучав цілком однозначно - форму Ордена в столиці потрібно носити завжди і скрізь. Причому носити з гордістю, що для нижчого вампіра, давно вже забув значення цього слова, було особливо складно. Розроблена кращими дизайнерами Літи, форма Вогненного Ордена виглядала стильно й зухвало. Чорний костюм з відмінною тканини і тонкий витончений плащ з яскравим знаком Ордена складно було не помітити в натовпі. На шиї Даркіна поверх плаща висів амулет Ордена із зображенням дракона, який був також і нескладним артефактом, який дозволяв у разі потреби відшукати його власника. Завершував картину капюшон з простим заклинанням, відмінно захищає обличчя вампіра від сонця, так що нарешті-то стало можливим позбутися ненависної шкіряної маски.

- Хто дозволив цим створінням з'являтися на вулицях при денному світлі?

- ... це нижчий вампір!

- ... чому не діє варта?

- Що він тут винюхує?

Даркин кинув останній тужливий погляд на фонтани, розвернувся і попрямував в сторону робочих кварталів. Саме там і розташовувалося нове відділення Ордена, яке йому належало очолити. Складно сказати, чим керувалася пані Еліза, призначаючи на цю посаду саме Даркіна. З самого першого миті ця владна жінка побудувала нижчих вампірів по струнці, змушуючи виконувати свої накази з особливою ретельністю. Незадоволені і недолугі отримували жорсткі покарання, і частіше за всіх від цього страждав саме Даркин.

«Що ж довелося витерпіти Заку, якщо його ростила така мегера? - розмірковував вампір, швидким кроком йдучи по Ювелірної вулиці. - Я за кілька щось днів трохи не збожеволів. Хоча мушу визнати, що, якби не вона, не було б Вогненного Ордена в його нинішньому вигляді ».

Даркин навіть уявити не міг, яких зусиль їй коштувало дозвіл на відкриття філії Ордена в столиці. А вже скільки пані Еліза вклала в це підприємство грошей - і подумати-то страшно. За дуже короткий час ця дивовижна жінка змогла істотно змінити становище нижчих вампірів в Імперії Еліра і навіть домогтися розширення їх прав. Але ж численні обмеження, зводячи вампірів до істот другого сорту, залишалися незмінними багато сотень років. Зате тепер у Вогненному Ордені складалося близько трьох сотень нижчих вампірів, готових на все заради людей, що забезпечили їх захистом і нормальною роботою. Даркин не тішився, розуміючи, що пані Еліза допомагає вампірам зовсім не по доброті душевній, а керуючись точним розрахунком, але це анітрохи не зменшувало значення стихійно створеного Ордена. Одні Великі Будинки протегували Ремісникам, інші - торговцям, треті - сторожі, а Будинок Нікерс став першим в історії захисником прав нижчих вампірів.

«Так, дивись, і бойові загони скоро будемо створювати, - розмірковував вампір, намагаючись не звертати уваги на недружні погляди і репліки перехожих. - Якщо, звичайно, Академія дозволить використовувати заборонені артефакти. Пам'ятається, пані Еліза погрожувала згодом створити гільдію нижчих вампірів - охоронців ... »

Даркин йшов по місту, милуючись золотими будівлями найнеймовірнішої архітектури і періодично звіряючись з картою. Він не знав міста і всерйоз боявся заблукати, але все одно постійно відволікався, задивившись на чергове творіння будівельників і Ремісників. А ще вампір шкодував, що приїхав надто пізно і не застав моменту відкриття численних ромашок для уловлювання енергії, що стоять на дахах будинків. Зрозуміло, зараз вони теж виглядали ефектно, але ось побачити, як вони розпускаються, і бажано з висоти третього-четвертого поверху, - це було його давньою мрією.

Кінець ознайомчого уривка

СПОДОБАЛАСЯ КНИГА?

Алекс Кош   Вогняний Легіон   Всі права захищені
Ця книга коштує менше ніж чашка кави!
ДІЗНАТИСЬ ЦІНУ

Хто дозволив цим створінням з'являтися на вулицях при денному світлі?
Ому не діє варта?
Що він тут винюхує?
«Що ж довелося витерпіти Заку, якщо його ростила така мегера?

Новости