Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рас аль Хайма | Курорти ОАЕ - опис, відгуки, рейтинги, фото, бронювання турів в ОАЕ | Онлайн магазин турів Роза Вітрів | Роза вітрів

Емірат Рас аль Хайма - один з семи еміратів, що утворюють державу Об'єднані Арабські Емірати Емірат Рас аль Хайма - один з семи еміратів, що утворюють державу Об'єднані Арабські Емірати. Розташований між Еміратами Умм Аль Кувейн і державою Оман в 80 км від міжнародного аеропорту м.Дубай. Столиця емірату - місто Рас-Аль-Хайма в минулому відомий як Джульфар (Julphar), місто рибалок, ловців перлів і піратів, розділений вузьким морською затокою на дві частини, які з'єднані великим мостом. Західна частина називається Старе Місто, в ній розташовані урядові установи, а також Національний Музей, з пристойною колекцією старовинних експонатів і цінностей, частина з яких відноситься до 6 століття до н.е. і вважається найдавнішими артефактами, коли-небудь знайденими на території ОАЕ.

Цей емірат славиться довгими пляжами з дрібним білим піском і відсутністю вітрів Цей емірат славиться довгими пляжами з дрібним білим піском і відсутністю вітрів. У Рас аль Хайме не варто шукати активного нічного життя і розваг, тут завжди досить тихо, спокійно і респектабельно. Складовою частиною Рас аль Хайма, є Джазірат аль Хамра, розташований приблизно в 10 км (ближче до Дубаї ) Від головного міста емірату. Тут Ви зможете скористатися послугами декількох класних готелів і відмінним полем для гольфу.


Місцезнаходження
Емірат Рас Аль Хайма получілсвое назва (означающеевпереводе «верхівка намету», завдяки своєму географічному розташуванню в північній частині Об'едіненнихАрабскіх Еміратів. Спочатку емірат билізвестен під назвою Джульфар. Його стратегічне положення на перехресті торгових шляхів між Сходом і Заходом сприяло його перетворенню в центр торгівлі, розташований між далеким Сходом і Європою.
Місцезнаходження   Емірат Рас Аль Хайма получілсвое назва (означающеевпереводе «верхівка намету», завдяки своєму географічному розташуванню в північній частині Об'едіненнихАрабскіх Еміратів Загальна протяжність узбережжя емірату РасАльХайма становить 64 кілометри, його площа - 2 478 квадратних метрів (долучитися площі 83 699 квадратні хметров), що робить його четвертим за величиною еміратом в складі ОАЕ. Хоча клімат в еміраті Рас-ель-Хайма більш помірний, ніж в інших частинах ОАЕ, він, в цілому, жаркий і сухий, з температурами до 48 градусів Цельсія в липні-серпні і до 10 градусів Цельсія в січні-лютому.
Історія
Згідно з історичними даними, емірат існував ще в Третьому тисячолітті до Р.Х. З історичних документів випливає, що Джульфар розташовувався в області Шамаль і був населений арабським плем'ям Аздан, відгалуженням племені Кахлан, однією з двох гілок племені Кахтан.Вначале 18-говекав РасАль Хайма влаштувалося плем'я Аль Квасоля (сучасне правляча плем'я емірату). У 19-му векебрітанскіевоенно-морскіесілиосуществілівторженіевеміратіустановілісвойконтроль над його значною частиною з метою покласти край морскомумогуществу правлячого племені Аль Квасоля. У 1822 році, при Шейху Султана Бін Сакре Аль Касімі, емірат Рас Аль Кайма уклав Генеральну Морське Угоду з Велікобрітаніей.Оно дало емірату статус протекторат а й допомогло витіснити з Затоки турків-османів.
Історія Правлячій Династії емірату Рас Аль Хайма:
Його Високість Шейх Саудбін Сакре Аль Касімі, правлячий в даний час еміратом Рас Аль Хайма, успадковував своєму батькові - Шейху Сакре бін Мохаммеду Аль Касімі, померлому в жовтні 2010 року в віці 92 років. Що був одним з найбільш довго правлячих монархів світу і отримав владу в якості Еміра розташованого в Затоці держави Рас Аль Хайма в 1948 році, Шейх Сакре бін Мохаммед Аль Касімі привів свій народ, що жив на початку його правління ловом перлів, до процвітання в 21век.
Народжений в 1918 годув РасАльХайма і здобув освіту на батьківщині, Шейх Сакре став у березні 1948 року шостим Правителем емірату Рас Аль Хайма з династії Аль Касімі, успадкувавши владу від свого дядька. У той времяемірат був одним з Договірних держав, міжнародні зв'язки і оборона яких контролювалися Великобританією.
Коли всередині 1960-х рр. почав збільшуватися експорт нафти з АбуДабі, була розроблена програма підтримки бідніших Договірних держав, і Шейх Сакре зіграв значну роль в справі направлення допомоги в північні емірати .. Він був так само тісно залучений в переговори, що призвели до створення ОАЕ, а згодом, в лютому 1972 року емірат Рас Аль Хайма, сьомим за рахунком, увійшов до складу ОАЕ.
У 2003 році Шейх Сауд був призначений своїм батьком Спадкоємцем Престолу і Заступником Правителя емірату Рас Аль Хайма, в якому він провів великі організаційні та економічні реформи, спрямовані на забезпечення успіху місцевого бізнесу, залучаючи в країну постійний потік інвестицій з-за кордону.
Ключові галузі промисловості:
Рас Аль Хайма вводить в експлуатацію цілий ряд важливих промислових об'єктів з метою розвитку повністю диверсифікованої економіки.
Ключові галузі промисловості:
Рас Аль Хайма вводить в експлуатацію цілий ряд важливих промислових об'єктів з метою розвитку повністю диверсифікованої економіки: виробництво Цементал кераміки, фармацевтика, видобуток газу.
Вільна торговельна зона РасАльХайма, созданнаяна 2000 році, є однією з найбільш швидкозростаючих зон вільної торгівлі в регіоні В рамках Вільної торговельної зони Рас Аль Хайма була створена ціла система парків вільної зони Еміратів:
Вільна зона бізнес-парків. Вона розташована в центрі ділового округу РасАльХайма і предоставляетвозможності і удобствадляотдиха - такі, як п'ятизірковий готель, а так само торгово-розважальний комплекс класу «преміум».
Вільна зона промислових парків. Вона розташована в 15 кілометрах на північ від міста Рас Аль Хайма, неподалік від Сакре Порта. Розміри ділянок такі, що задовольняють індивідуальним потребам клієнтів, ділянки забезпечені всіма необхідними зручностями.


- сім'ям з дітьми. Просторі пляжі з білим піском і пологим входом в море. Недалеко, найбільший на Близькому Сході аквапарк Дрімленд
- туристам, які цікавляться історією та національними цінностями ОАЕ.
- гравцям в гольф. Кілька відмінних полів для гольфу

Туристична компанія Роза Вітрів рекомендує в першу чергу звернути увагу на такі готелі: 5 * Hilton Resort , 5 * The Cove Rotana , 5 * Al Hamra Fort Beach . Детальну інформацію по цим, а також іншим готелям курорту дивіться на сторінці Всі готелі Рас аль Хайма

Національний музей (National Museum), старовинні сторожові вежі, торговий молл Manar, аквапарк Dreamland в 40 км. в сторону Дубаї.

Детальна карта готелів та пам'яток Джазірат Аль Хамра, емірат Рас Аль Хайма, ОАЕ (збільшити)

Детальна карта готелів та пам'яток Джазірат Аль Хамра, емірат Рас Аль Хайма, ОАЕ (збільшити)

Новости