Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Права авіамандрівників: вам все повинні

  1. Якщо рейс затримали більше, ніж на 2 години
  2. Якщо летите зі стикуванням і ваш перший літак затримали
  3. Якщо пошкодили або втратили багаж
  4. Ще пара рад

Подорожувати літаком вигідно: дешевше, ніж поїздом або автобусами, безпечно і швидко. А якщо раптом щось трапиться, наприклад, авіакомпанія втратить ваш багаж або затримає рейс, ви маєте повне право на компенсацію. Розповідаємо докладніше. Подорожувати літаком вигідно: дешевше, ніж поїздом або автобусами, безпечно і швидко

Дівчина вивчає розклад рейсів в аеропорту, Фото onetwotrip.com

Якщо рейс затримали більше, ніж на 2 години

Насамперед з'ясуйте причину затримки: якщо за вікном вирує стихія, дощ стіною або вітер 25 м / с - це точно не вина авіакомпанії. В цьому випадку вам ніяких компенсацій не годиться. А ось якщо літак не вилітає з вини авіакомпанії - ви маєте право на компенсацію.

Але щоб на неї претендувати, вам потрібно поставити на посадковий талон або квиток позначку про затримку рейсу. Для цього зверніться до представників авіакомпанії або на стійку інформації.

Якщо ви вирішили не летіти на затриманому літаку, авіакомпанія зобов'язана повернути гроші за квиток. Те ж саме з відмінами рейсів.

Якщо рейс в Росії затриманий на 4 години і більше, авіакомпанія повинна нагодувати вас. За правилами покладається гаряче харчування, але це, на жаль, не завжди дотримується.

Якщо затримка становить 6 годин вночі або 8 годин вдень, вас зобов'язані відвезти в готель. Ці правила стосуються і регулярних рейсів, і чартерів.

Якщо рейс в Європі затриманий на 5 годин і більше, ви можете попросити повернути вам всю вартість перельоту. Якщо рейс затримують на цілу ніч, вам належить готель і компенсація від 250 до 600 євро залежно від дальності перельоту.

Щоб отримати компенсації або харчування, звертайтеся до представників авіакомпанії.

Якщо летите зі стикуванням і ваш перший літак затримали

По прильоту в пункт пересадки зверніться до представників авіакомпанії і поясніть, що сталося. Перевізник зобов'язаний доставити вас в точку призначення, і вам повинні запропонувати полетіти наступним рейсом. Якщо його доведеться чекати більше 2 годин - вам покладається харчування і напої. Але тут є один важливий момент.

Всі ці правила діють тільки в тому випадку, якщо всі ваші рейси - в одному квитку. При цьому рейси можуть виконуватися різними авіакомпаніями. А якщо ви самі придумували маршрут і стикували рейси, наприклад, спочатку Аерофлот , Потім купили квиток на WizzAir, а потім полетите Люфтганзою - ніхто не зобов'язаний вам нічого компенсувати.

Купуйте квитки на стикувальні рейси в одному маршруті, Фото littleone.ru

Якщо пошкодили або втратили багаж

Якщо не знайшли своїх валіз на каруселі видачі - шукайте табличку з написом Lost & Found, пред'являйте посадковий талон і описувати свої сумки. Зазвичай відділ пошуку втраченого багажу знаходиться недалеко від каруселей видачі.

Зазвичай відділ пошуку втраченого багажу знаходиться недалеко від каруселей видачі

Пункт розшуку багажу в аеропорту Кольцово (Єкатеринбург), Фото koltsovo.ru

Якщо ваш чемодан просто не встигли завантажити в літак - наприклад, ви реєструвалися за двадцять хвилин до вильоту - його доставлять наступним рейсом. Ви можете почекати або залишити свою адресу, тоді його привезуть кур'єром - це безкоштовно.

В інших випадках авіакомпанія зобов'язана знайти ваш багаж. На це у неї є 21 день. Якщо за цей час нічого не знайшлося, вам виплатять компенсацію.

Вам потрібно буде заповнити заяву на сайті авіакомпанії. Якщо немає такої форми, просто напишіть заяву від руки і віддайте представника авіакомпанії. Прикладіть акт на втрачений багаж, посадковий талон і багажну бирку.

Скільки платять:

  • на внутрішніх рейсах російських авіакомпаній - 600 рублів за 1 кг багажу
  • на міжнародних рейсах - $ 20
  • на рейсах інших авіакомпаній по-різному, в середньому близько € 1,200 за валізу.

Якщо ваш чемодан пошкодили, авіакомпанія повинна вам ще й за ремонт. Якщо ремонту валізу не підлягає, вам зобов'язані відшкодувати його вартість. Обов'язково зберігайте чеки з ремонтної майстерні або магазину, і не забудьте подати претензію протягом тижня.

Ще пара рад

Не шкодуйте грошей на страховки, які пропонують перевізники при купівлі квитків. У 90% випадків вони не знадобляться, але один раз з десяти можуть здорово виручити. Є страхові компанії, які компенсують втрати при поверненні квитка, при затримці рейсу або в разі втрати багажу.

Якщо рейс серйозно затримується, а у вас заброньований готель, постарайтеся попередити про те, що встигнете, приїдете пізно вночі або взагалі на наступний день. Інакше ризикуєте опинитися перед зачиненими дверима готелю або заплатити зайві гроші, і все це не з вашої вини.

Якщо бронювали машину в сервісі оренди, теж попередьте їх. Зайвим не буде.

Ну і найголовніше: не панікуйте. У вас більше прав, ніж здається на перший погляд. А якщо авіакомпанія стверджує, що вони тут ні при чому, вся справа в поганій погоді - будьте впевнені: пілоти піклуються про вашу безпеку. І тут краще пізніше, але безпечніше. Приємних польотів!

Текст: Надія Борисова

Поділитися в соц. мережах

Новости