Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Через землетрус в Індонезії МЗС дав поради українським туристам, які зібралися туди їхати

цею материал Доступний по-русски

У МЗС дали розгорнуті поради, як діяти на випадок загрозливої ​​ситуації, пов'язаної з землетрусом.

У МЗС дали розгорнуті поради, як діяти на випадок загрозливої ​​ситуації, пов'язаної з землетрусом

Ілюстрація \ REUTERS

Міністерство закордонних справ (МЗС) рекомендує українцям уважно відслідковувати розвиток сейсмологічної ситуації в разі відвідування Індонезії .

Про це повідомляє департамент консульської служби МЗС у зв'язку з землетрусом і сейсмічною активністю в Індонезії. "У зв'язку з потужним землетрусом, що стався 5 серпня 2018 року на острові Ломбок і збереженням ймовірності подальших поштовхів в деяких районах Індонезії, Міністерство закордонних справ України рекомендує своїм громадянам, які перебувають на територіях, де зберігається сейсмічна загроза (на островах Ломбок і Балі), або планують їх відвідати, уважно стежити за повідомленнями компетентних органів Індонезії про розвиток сейсмологічної ситуації ", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим, для особистої безпеки громадян рекомендується керуватися низкою практичних порад.

Зокрема, якщо під час поштовхів громадяни перебувають в будівлі, його необхідно якомога швидше покинути, не користуючись ліфтами; триматися на безпечній відстані від висотних будівель, не перебувати під лініями електропередач, деревами, комунікаціями, мостами і шляхопроводами; постійно зберігати при собі документи і кошти, мати напоготові найнеобхідніші речі (ліки, продукти харчування, засоби гігієни), щоб мати можливість швидко залишити приміщення; неухильно слідувати вказівкам місцевих органів влади, керівників рятувальних служб, командирів рятувальних загонів по заходам безпеки в районі стихійного лиха і перебувати в безпечному місці, пересуватися тільки перевіреними маршрутами (ні в якому разі одному) і враховувати погодні умови і їх прогноз.

Також, для оперативності в комунікації МЗС пропонує скористатися розробленим Міністерством закордонних справ додатком «ДРУГ» - добровільна реєстрація українських громадян при подорожах за кордон http://friend.mfa.gov.ua/#/.

У МЗС радять в разі потрапляння в надзвичайну ситуацію у зв'язку з землетрусом невідкладно звертатися в посольство України в Республіці Індонезія по телефону "гарячої лінії" + 628788-489-0918, на електронну пошту [email protected] або на цілодобову "гарячу лінію "МЗС України: +38 044 238 16 57, електронна пошта [email protected].

Як повідомляв УНІАН, 5 серпня в 18.46 за місцевим часом на острові Ломбок (Республіка Індонезія) стався землетрус магнітудою 6,9 за шкалою Ріхтера. За наявною в українських дипломатів інформації, в результаті стихійного лиха загинула 91 людина, близько 200 отримали пошкодження. Інформації про громадянство загиблих і постраждалих поки немає. Посольство України підтримує оперативний контакт з рятувальними службами і кризовим центром.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости