Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що таке акрилові зубні протези

Акрилові протези зубні - це безсумнівний лідер серед ортопедичних конструкцій, що дозволяють заповнити недолік зубів у роті. Безумовно, лідерства посприяла в першу чергу їх вартість, адже це найбільш доступний за ціною варіант.

Застосовуватися акрилові протези зубні можуть як при повній втраті зубів (Адентії), так і при частковій їх втрати. Вони являють собою зубопротезні конструкції, виготовлені з акрилової пластмаси і повністю імітують видиму частину ясна і зуби. Ортодонтичні конструкції з акрилу можуть бути частковими - незнімними конструкціями, які щільно фіксуються на опорних зубах за допомогою спеціальних механізмів, або ж повними - це знімні конструкції.

Акрилові протези зубні надзвичайно прості і зручні в догляді, для дотримання їх чистоти досить промивати конструкцію водою після кожного прийому їжі і чистити зуби двічі на день, як і зазвичай. При дотриманні цих простих гігієнічних вимог конструкція прослужить досить довго, і пацієнту можна не побоюватися появи неприємного запаху.

Зазвичай з акрилу виготовляють пластинчасті протези для заміщення повної втрати зубів, але також акриловий базис використовується і в бюгельних протезах - ці конструкції дуже популярні з-за високої естетики, зручною шкарпетки і надійної фіксації.

Безумовно, як і у будь-який зубопротезній конструкції, у акрилу є свої переваги і свої недоліки. Однак даний вид протезів не втрачає своєї популярності через невисоку вартість, легкості виготовлення і установки, а також універсальності - навіть в тих випадках, якщо є протипоказання до інших видів протезування (наприклад, до імплантації зубів), можна відновити зубний ряд за допомогою акрилового протеза.

Новости