Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як економити до 60% на квитках РЖД

  1. У день народження - знижка 50%
  2. 8 і 9 травня - знижка 50%
  3. Вівторок - знижка до 60%
  4. Місце біля туалету - знижка 30%
  5. Плануйте заздалегідь - знижка до 40%
  6. Індексація тарифів - знижка до 15%
  7. "Сапсан" від 500 рублів
  8. Купе - за 45 днів дешевше

Якщо вартість квитків на потяги здається неймовірно високою, це означає, що ви не вмієте ловити акції. Лайф зібрав всі спецпропозиції РЖД, що діють протягом року, які допоможуть, наприклад, купити квитки на "Сапсан" за 500 рублів.

У день народження - знижка 50%

Знижку 50% на швидкісні поїзди "Сапсан" можна отримати на квитки з відправленням за 7 днів до і після дати народження. Тариф "День народження" поширюється на іменинника і трьох його супроводжуючих за умови спільної покупки. З незручностей: по-перше, квитки зі знижкою можна купити тільки в касах вокзалів, а, по-друге, "Сапсан" курсує тільки по маршруту Москва - Санкт-Петербург.

8 і 9 травня - знижка 50%

РЖД щорічно знижує вартість квитків на 50% у плацкартних і загальних вагонах. Так, наприклад, до цих пір можна купити квитки Москва - Санкт-Петербург або, навпаки, за 500 рублів в плацкарті в ніч з 8 на 9 травня. Також можна купити за 480 рублів квитки в Нижній Новгород або за 236 рублів в Ярославль.

Вівторок - знижка до 60%

РЖД щотижня проводить акцію "Вдалий вівторок". Напрямки, на які стартує розпродаж, анонсуються напередодні - по понеділках. Зазвичай це знижки (до 60%) або на квитки в купе, або в плацкарт за кількома напрямками. Найближчі актуальні знижки з'являться на сайті 9 травня. Найголовніший недолік цієї акції - ніколи не знаєш, чи будуть знижки на потрібний маршрут. Часто розпродають не самі цікаві напрямки, наприклад, Санкт-Петербург - Брянськ, Москва - Самара і ін.

Місце біля туалету - знижка 30%

У плацкартних вагонах на місце № 38 (верхнє бічне біля туалету) до кінця року діє знижка 30%, а на місця №33-37 (купе, найближчим до туалету) - 15%.

Плануйте заздалегідь - знижка до 40%

На міжнародні напрямки діє акція "Плануйте заздалегідь", коли ціна при купівлі квитків за 45-60 днів до відправлення істотно нижче. Максимальну знижку можна отримати на маршруті Москва - Гельсінкі (40%). 15% - Москва - Таллінн, Москва - Рига, Москва - Вільнюс і ін.

Індексація тарифів - знижка до 15%

Якщо у вашої поїздки немає прив'язки не те що до конкретних дат, але навіть до місяців, то можна вибрати час з мінімальним коефіцієнтом індексації. Так, у другому півріччі 2016- го найдешевше ж / д квитки будуть з відправленням з 1 жовтня по 2 листопада і з 7 листопада по 20 грудня.

"Сапсан" від 500 рублів

Пасажири всіх категорій можуть зловити квитки на "Сапсан" за 999 рублів, якщо купувати квиток вранці рівно за 60 днів до відправлення. Старт продажу починається о 8:00 за московським часом. Далі ціна поступово підвищується в залежності від попиту.

Також при покупці квитків туди-назад на "Сапсан" діє знижка 20%.

Також при покупці квитків туди-назад на Сапсан діє знижка 20%

Школярам, ​​молодим людям у віці від 16 до 25 років і пасажирам старше 60 років вигідно придбати дорожню карту (її вартість - 500, 700 і 500 рублів відповідно). Карта надає знижку на кожну поїздку: 50% - школярам, ​​30% - молоді і 50% - літнім.

Купе - за 45 днів дешевше

Динамічне ціноутворення поширюється на квитки в купе, СВ і люкс в поїздах на більшість популярних напрямків. Це означає, що головні чинники, що впливають на вартість квитків: період здійснення покупки квитка (кількість днів до відправлення поїзда), кількість вільних місць (рівень завантаження поїзда), попит і нерівномірність попиту (в залежності від пори року, дня тижня, часу відправлення і прибуття і т. д.), ступінь конкуренції на ринку.

"У міру заповнення поїзда і наближення до дати відправлення тарифи на основному маршруті збільшуються. На тих маршрутах або поїздах, де спостерігається невисокий попит, застосовуються знижені тарифи (аж до дати відправлення). Така політика застосовується, якщо попит виявляється нижче прогнозованого рівня", - пояснюється на сайті РЖД.

Така політика застосовується, якщо попит виявляється нижче прогнозованого рівня, - пояснюється на сайті РЖД

Як правило, найдешевші квитки можна купити за 45 днів до відправлення на поїзди, що відправляються в будні дні приблизно в 4-5 ранку.

І пам'ятайте, що мандрівники під час проїзду безкоштовно можуть попросити у провідниці шахи або, наприклад, зробити зупинку на день-другий в Москві, слідуючи за маршрутом Нижній Новгород - Санкт-Петербург. Лайф вже розповідав про маловідомих правах пасажирів РЖД .

Новости