Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Зимовий туризм в Акмолинської області привертає все більше відпочиваючих

Великою популярністю, особливо у молоді, користуються такі види спорту як сноуборд, гірські лижі, фрістайлінга, гонки на собачих упряжках.

Мальовничий, багатий край приваблює туристів не тільки влітку, а й взимку. Регіон реалізує ряд заходів, які забезпечують завантаження курортної зони в зимовий період і період міжсезоння, передає управління внутрішньої політики.

Численні, всілякі санаторні комплекси на території Акмолинської області відповідають сучасним вимогам в наданні сервісу. З діючих здравниць послуги зимового туризму в Щучинсько-Борівської курортній зоні надають санаторії: «Окжетпес», «Алмаз», «Зелений Бір», «Щучинськ», ім.С.Сейфулліна, готелі «Rixos Borovoe», «Парк Хаус Кокшетау», «Террасса Парк», «Сама» і ін.

У любителів професійної лижні є свої улюблені місця, наприклад, такі як лижні бази ЦСКА, «Нур Тау». А також гірськолижна траса і канатна дорога довжиною 300 метрів в будинку відпочинку «Ак желкі».

Для туристів, які віддають перевагу активному зимовий відпочинок на території готелю «Rixos Borovoe» запущений перший в Казахстані цілорічний вейк-парк, який працює як взимку для сноубордингу, так і влітку для вейкбордингу.
На радість пустотливий дітворі відкриті великі льодові майданчики: льодове містечко в «Казахстанської Лапландії», велика гірка на територій готелю «Rixos Borovoe», льодове містечко на центральному пляжі в п. Бурабай, льодове містечко готелю «Айнаколь» і на галявині «Абилай-хана », льодові містечка ДОЦ« Діскавері-Борове »,« Зоряний »,« Лісова казка ». Кількість відпочиваючих, що відвідали зимові майданчика в Бурабай, тільки за першу новорічну тиждень склало близько 10 тисяч чоловік.

Також найближчим часом планується включення Бурабайского краю в Глобальну мережу геопарков ЮНЕСКО. Статус «глобального геопарка» має на увазі знак якості, яке підтримується на добровільній основі. Це дозволить значно підвищити привабливість курортної зони для численних туристів, в тому числі іноземних.

Це дозволить значно підвищити привабливість курортної зони для численних туристів, в тому числі іноземних

Тим часом, туристів приваблює в Акмолинської області не тільки Бурабай, а й інші красиві місця, які славляться достатком річок, озер і багатим тваринним світом. Наприклад, в Зерендінской зоні відпочинку прекрасно можна відпочити в оздоровчому комплексі «Сункар», в аматорських союзі лижного спорту, на лижному стадіоні якого щорічно проводять Міжнародний Зерендінскій лижний марафон. Поблизу міста Кокшетау розташована відома гірськолижна база «Елікті Park», де любителям зимового відпочинку надаються лижні прогулянки, прокат снігоходів, ковзанів, саней і інші послуги.

Коргалжинскій район відомий трофейної риболовлею і різноманітною фауною. Риболовля тут організовується Центром активного туризму і відпочинку. На єгерському кордоні для розміщення рибалок є готель зі зручностями, гостьові будиночки.

Не менш відомі лижні бази в таких мальовничих місцях як Аккольскій і Сандиктаускій райони.

У планах на майбутнє реалізація великих проектів, які дозволять залучити більшу кількість вітчизняних та іноземних туристів.

Триває будівництво республіканської лижної бази з трампліну комплексом і біатлонної майданчиком, які стануть центром проведення міжнародних змагань високого рівня з залученням численних туристів в якості глядачів. Лижна база побудована відповідно до світових вимог для проведення змагань з кількох зимових видів спорту (лижних гонок, біатлону, стрибків з трампліну). Інфраструктура включає в себе лижну трасу, трамплін висотою 90 і 125 метрів.

Планується будівництво гірськолижного комплексу з фунікулером і оглядовим майданчиком в м Щучинськ, підвісного моста між вершинами гір «Болектау» і «Туфелька» (відстань між вершинами становить орієнтовно 200-250 метрів), аквапарку, скляного переходу по прямовисній височини вздовж серпантину в районі Блакитного затоки оз. Бурабай (протяжність прямовисної скелі становить 300-350 метрів).

Ландшафт Бурабайской курортної зони більш різноманітний, тому перспектив для розвитку екстремальних зимових видів туризму тут набагато більше. Дана зона має привабливість для любителів альпінізму і гірськолижного спорту.

Для зимового спорту і відпочинку кращий сніг (30-50 см) тут з січня до початку березня. Окремі майданчики суб'єктів туристичного бізнесу обладнані для саней і снегокатов, ледянок і автомобільних камер.

Великою популярністю, особливо у молоді, користуються такі види спорту як сноуборд, гірські лижі, фрістайлінга, гонки на собачих упряжках.


Більше новин в Telegram-каналі «Zakon.kz» . Підписуйся!

Новости