Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

За весь грудень сонце світило над Москвою менше семи хвилин

Такі дані має Гідрометцентр Росії

Грудень минулого року був в Москві досить теплим, але далеко не самим сонячним. Про це заявив директор Гідрометцентру Росії Роман Вільфанд, посилаючись на розрахунки, проведені в обсерваторії МГУ ім. М.В. Ломоносова.

Ломоносова

фото: pixabay.com

За словами директора Гідрометцентру Росії, в Московському державному університеті з'ясували, що за весь грудень тривалість сонячного сяйва становила всього 0,1 години. Експерт визнав, що сам здивований подібним феномену.

Вільфанд зазначив, що в січні жителям столиці вже довелося побачити значно більше сонячного світла - за першу половину місяця небо вже залишалося ясним довше, ніж за листопад і грудень разом узяті. Фахівець також сказав, що два останніх місяці року часто не найкращим чином позначаються на настрої людей через низький тиск, циклонів і хмар, що знаходяться на висоті всього лише 300 метрів.

Нагадаємо, три тижні тому Роман Вільфанд повідомив , Що 2017 рік став найтеплішим в історії Росії за весь час інструментальних спостережень погоди. Що стосується минулого грудня, настільки ж теплим, як недавно, він був всього лише шість разів: в 1929, 1960, 1972, 2006, 2011 і 2015 роках. Спеціаліст пов'язав це з тим, що європейська частина Росії виявилися в зоні дії теплих циклонів з півдня Атлантики. При цьому той факт, що аномально теплий грудень збільшилася, на думку Вільфанд, явно говорить про потепління клімату.

9 січня співробітник Метеорологічної обсерваторії географічного факультету МДУ Михайло Локощенко зазначив , Що навіть якщо в лютому вдарять аномальні морози, в середньому поточна зима все одно залишиться або теплою, або «середньої».

Найцікавіше за день в «МК» - в одній вечірній розсилці: підпишіться на наш канал в Telegram .

Новости