Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА. Спелеологи переконані: під нами є тунелі предків - Кругозір

  1. СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в вересневому...
  2. СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА
  3. СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА
  4. СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА
  5. СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА
  6. СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА
  7. СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА
  8. СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА

СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА

Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в   вересневому номері   Кругозір, далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в вересневому номері "Кругозір", далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою.

Спелеологи різних країн, пише геолог Е.І.Воробьев, академік РАН, переконані, що крім тунелів метро, ​​бункерів, шахт і різних природних печер, утворивши шихся в результаті трансформації земної кори, існують підземні порожнини, створені цивілізаціями, які передували людської.

Не виключено, що мова йде про взаємозалежної всепланетної мережі тунелів, по якій можна потрапити в будь-яку точку земної кулі. Адже знаходять їх не тільки в надрах континентів, а й під ложем морів і океанів. І що найдивніше, вік найбільш древніх підземних трас визначають в мільйони років.

При прокладанні цих таємничих тунелів були використані високі технології, незбагненні навіть для сучасної гірничодобувної промисловост-ти. Більшість з них немов би випалювалися в скельних породах під термічним і механічним впливом одночасно, які утворили на їх стінах надзвичайно міцну і гладку склоподібну плівку, товщиною всього в 1-1,5 мм.

У різних частинах світу зустрічаються і вертикальні, трубоподобную колодязі, глибиною від десятків до декількох сотень метрів, з такою ж оплавленою поверхнею. Уфологи впевнені, що це місця входу і виходу НЛО. (Протягом багатьох років періодично надходять повідомлення про дивні літаючі об'єкти, зникаючих в горах або виринає з дна океану.)

Переконатися в наявності розгалужених підземних порожнин військовим США дав можливість випадок, що стався в середині минулого століття. Коли на одному з полігонів Невади був проведений підземний ядерний вибух, а на військовій базі в Канаді, що знаходиться на відстані 2 тисяч км від нього, зафіксували раптовий підскік рівня радіації, в 20 разів перевищив норму. Розслідування виявило поруч з канадської базою печеру, що була входом до підземного лабіринту.

Звичайно, це ще не доказ того, що він має штучне від-ходіння. У надрах Північноамериканського континенту вистачає багатокілометрових карстових пустот, сталактитових і Сталагмітовий печер чудової краси. Але ось яку історію розповідає англійський письменник Девід Айк (David Icke) в своїй книзі "Найбільший секрет":

У американських індіанців Хопі є легенди про людей-ящера, що мешкають під землею. Рептоіди ці нібито 5000 років тому побудували три підземних міста вздовж Тихоокеанського узбережжя, над одним з яких пізніше виріс Лос-Анджелес. У 1933 р геофізик і гірський інженер Уоррен Шуфелд, озброївшись придуманим нею самою приладом для виявлення підземних порожнин і металів, вирішив перевірити справжність легенди - тієї її частини, що стосувалася Лос-Анджелеса, в якому він жив. І незабаром оголосив, що йому і справді вдалося знайти безліч розгалужених і взаємопов'язаних підземних ходів.

Він не тільки накреслив план підземного міста під Лос-Анджелесом, але і вказав місця скупчення великої кількості золота в кімнатах-печерах. Тоді ж Los Angeles Times опублікувала інформацію про знахідку інженера і складений ним план. Шуфелд домігся навіть від влади дозволу на розкопки і буріння шахти. Але роботи прикрили, тільки-но вони почалися - через виниклу загрозу обвалів.

Через півстоліття інший американець, Рассел Берроуз, зробив заяву, що випадково знайшов систему тунелів невідомої протяжності в штаті Іллінойс, стіни яких покриті малюнками і письменами, а в деяких печерних відсіках - безліч дивних артефактів: малюнки, кам'яні плитки різної величини з написаними або вибитими на них символами і зображеннями людей і тварин.

Серед них дьяволоподобние або крилаті істоти, астронавти в шоломах, напівлюди-напівзвірі, літальні апарати. Є предмети, що нагадують годинник, карти зоряного неба. Є й об'ємні, висічені з каменю голови, мабуть служили підставками для світильників. У камерах-могильниках він знайшов металеві предмети, сокири, наконечники копій, глиняні судини і золоті прикраси. Одним словом, повний набір археологічних скарбів.

Так як Берроуз донині тримає в таємниці місцезнаходження входу в тунелі, навколо його відкриття розгорілися суперечки, скандали і звинувачення в фальсифікації, фальсифікації, "грандіозному шахрайстві" та інших гріхах. Виставлені в інтернеті і в його книзі предмети, нібито вилучені їм з тунелів, викликали у фахівців недо-міння, оскільки їх не можна було віднести до жодної з відомих нам культур. А можливо вони мали відношення до всіх відразу, включаючи сьогоднішній день. Написи на стінах і каменях зроблені чужою мовою, а якщо і знайомому, то все одно нечитабельним.

Найпростіше було припустити, що Берроуз в гонитві за сенсацією, виготовив всю свою колекцію сам. Та тільки аж надто вона численна. Джин Хант, фахівець Товариства курганів Луїзіани, в числі тих, хто вірить у справжність його знахідок. "Я переконана, - пише вона, - що система печер, якою її описує Берроуз, дійсно існує. Моя переконаність грунтується, головним чином, на двох моментах. По-перше, це кількість, по-друге - якість пред'явлених артефактів. Мені видається малоймовірним , щоб хтось міг виготовити таку масу підробок за такий короткий термін. "

Бути може в знайденої першовідкривачем системі тунелів і печер до недавнього часу мешкали представники тієї самої "нижньої цивілізації"? І це вони збирали колекцію артефактів в різні епохи і з різних місць Землі, вільно переміщаючись під землею за своїми "міжконтинентальних швидкісним тунелях"?

У НАДРА - МОЛНИИ, ЗВУКИ, Літаючі МАШИНИ ...

Помічено, що в певних місцях пересічні траси утворюють "вузлові станції", як в системі метро. Вчений і мандрівник Ендрю Томас пише про те, що в Каліфорнії, під горою Шаста, криється один з основних вузлів прямолінійних підземних трас, що розбігаються в різних напрямках і пронизують всю Північну Америку. (До речі, Ендрю Томас, автор знаменитої серед езотериків книги "Шамбала - оазис світла" - син російських емігрантів, його справжнє ім'я Андрій Павлович Томашевський. Формально він австралійський громадянин, але домом своїм вважає всю земну кулю.)

Стародавні підземні тунелі, говорить Томас, йдуть під океани, пов'язуючи Америку з Європою, і з Східною Азією. Частина з них направлена ​​в сторону Нью-Мексико і далі - в Південну Америку. Один такий тунель в 1980 р вивів спелеологів на величезну порожній простір під дном Тихого океану.

Є "вузлова станція" і під Тибетом. За твердим переконанням буддійських ченців, саме там влаштувалися великі вчителі легендарної Шамбали. Є вони і на Кавказі, і в Криму ... Особливий інтерес представляє наявність розгалуженої мережі тунелів Поволжя (у Волгоградській та Саратовській областях) - під Медведицкой гірською грядою, що складається з невисоких горбів (200-380 м). У давнину тут хлюпалося глибоководне море. Нині це одне з найзагадковіших місць на планеті, найсильніша аномальна зона, в якій "може статися все, що завгодно".

Хмари і хмари над грядою, як і над Горою Шаста, часто приймають фантасти-етичні, дивні обриси. З огляду на характер місцевих порід, радіоактивними рудами тут і "не пахне". Але в одному місці є підземне джерело, вода в якому настільки радіоактивна, що притягує до себе блискавки. Сюди з'їжджаються уфологи з усієї країни, щоб побачити на власні очі приземлення дивних літальних апаратів дископодібної і трикутної форми.

Знаменита гряда і своєї розгалуженою мережею тунелів, що пролягає на глибині від 6 до 30 м. На користь їх штучного походження говорить те, що тунелі абсолютно прямі, простягнуті, як по лінійці, на багато кілометрів (наскільки далеко, нікому невідомо), строго витримують заданий напрямок і зберігають однакову ширину - 7 м (в природі такого не буває). У перетині вони або круглі, або овальні.

Під вершиною одного з пагорбів гряди знаходиться "ключова станція" подзем-них шляхів сполучення. При наближенні до неї тунелі збільшуються в діаметрі - спочатку до 20, потім 35 і нарешті до 80 метрів, вливаючись в величезний зал 120-метрової висоти. Ще один міжрегіональний, а можливо і міжконтинентальний вузол зв'язку? За інформацією контактерів, звідси можна потрапити на Кавказ, до Криму, в північні райони Росії, на Нову Землю і далі - на Північноамериканський континент.

Від тунелів, прошиваються континенти в твердих кам'яних породах тутешні відрізняються м'якістю і крихкістю (при ударі інструментом руйнуються). На їх поверхні не знайти слідів прикладання праці - немає швів, немає кам'яної кладки, немає слідів свердління або дроблення. Все це породило у місцевих жителів ідею, що ходи в надрах гряди пропалені кульовими блискавками - занадто частими гостями в тутешніх краях. Чому б і ні, кажуть вони, адже кульові блискавки літають тут тисячами років. Відповідно аномальне місце у двох входів в тунелі, круглий рік притягує грозові розряди, називають урочищем Синьої гори, схилом скажених блискавок.

Ніхто до ладу не знає, хто побудував ці тунелі, а головне - коли і навіщо. Звідси простір фантазії не тільки для місцевих жителів, а й для численних окультистів, яких як магнітом притягує до себе Медведицькій гряда. Одні припускають, що в ній знаходиться секретна військова база ще з часів СРСР і літають над нею не НЛО, а російські літаки. Іншим імпонує версія інопланетного присутності.

Вчені більше схиляються до освітлюваної нами версії древніх цивілізацій. Тим більше, що у місцевої річки Ведмедиця, поряд з селом Нижня Добринка будівельники наткнулися на дуже древній могильник зі скелетами гігантів, зростанням в 2,5 м. Вік могильника не визначений, але мова йде про тисячі років. А на іншому березі річки, в районі села Мілуватка, були знайдені не менш древні останки людей-карликів, зростанням з півметра. Мимоволі згадуються легенди Гори Шаста про велетнів і карликів, що мешкають в ній. Чи не це наочне їм підтвердження?

У Західній Європі, на кордоні Словенії та Польщі, є гірський масив Татри Бескиди. А домінує над ним Бабина гора, овіяна міфами і легендами з незапа-м'ятних часів - ще одне аномальне і загадкове місце на планеті. Не вдаючись в подробиці, обмежуся одкровенням одного місцевого жителя на ім'я Вінсент, яке в 60-х роках минулого століття переказав польський уфолог і фахівець з аномальних явищ Ян Пайонк, професор університету в новозеландському місті Данідін, в листі до свого друга і колеги Роберту Леснякевічу.

Будучи в той час вже в похилому віці, Вінсент повідав Пайонк, як одного разу, багато років тому батько, дочекавшись, коли він досить подорослішає, вирішив, що час настав, і велів йому йти за ним до вершини Бабиної гори. Те, що він збирався показати і розповісти, передавалося з покоління в покоління тільки таким шляхом - на власні очі і усно, від батька до сина.

На висоті 600 м батько підвів його до виступу скелі, і вони разом відсунули в бік хитро закріплену зсередини кам'яну брилу, яка опинилася таємними вратами в підземний світ. Їм відкрився широкий отвір, за яким починався ідеально прямий тунель, овальний в перерізі і такий високий, що по ньому цілком міг ходити цілий поїзд. Гладка поверхня стін і підлоги блищала як скляна, але не ковзала.

"Наш довгий шлях по похилому тунелю тривав до тих пір, поки не привів до просторої зали, схожу на внутрішність величезної бочки, - розповідав Вінсент. - У ній сходилися ще кілька тунелів, деякі з них були трикутного перетину, інші - округлого. У залі знаходилося багато різних, незнайомих мені предметів, а також велика кількість старовинної зброї. "

Ми присіли на великий, кована мідними смугами скриню, і батько знову заговорив:

- По тунелях, які розходяться звідси, можна потрапити в різні країни і на різні континенти. Ось той, що зліва, в Німеччину, потім в Англію, і далі, на американський континент. Правий тунель тягнеться до Росії, на Кавказ, потім в Китай і Японію, а звідти - в Америку, де з'єднується з лівим. Потрапити в Америку можна і за іншими тунелях, прокладених під полюсами Землі. На шляху кожного тунелю є "вузлові станції", подібні до тієї, в якій ми зараз знаходимося.

Розповідь батька перервав віддалений звук, схожий одночасно на низький гул і металевий брязкіт. Такий звук видає важко навантажений поїзд, рушаючи з місця або різко гальмуючи. Батько швидко піднявся:

- Все інше докажу по дорозі додому, а зараз нам треба йти звідси.

Ми поспішили вгору по похилому тунелю до виходу, а звук між тим ставав все голосніше. Зібравши залишки сил, ми вибралися назовні і опустилися на землю, щоб віддихатися і трохи перепочити.

- Тунелі, які ти бачив, - продовжив батько, - побудували не люди, а могутні істоти, що живуть під землею. Це їх дороги для пересування з одного кінця підземного світу на інший. А пересуваються вони на літаючих вогненних машинах. Якби ми опинилися на шляху такої машини, то згоріли б живцем. На щастя, звук в тунелі чути на великій відстані, і у нас було достатньо часу, щоб уникнути такої зустрічі. "

Як то кажуть, без коментарів.

Якщо є шляхи сполучення, значить повинні бути і підземні міста, типу того, що виявив себе в Горі Шаста. У книзі "Телос" записано, що "Внутрішня Земля" являє собою велику імперію різних цивілізацій, що складається з 120 підземних Міст Світла, в основному населених гиперборейцами, і декількох міст, що належать лемурійцам і атлантам. Залягають вони на глибині від десятків метрів до декількох кілометрів. І все сполучаються між собою за допомогою тонні-лей. Якщо так, то де ці міста? Припустимо, жителі дійсно перебувають в іншому вимірі і нам невидимі. Ну а їх оселі? Якщо видимі тунелі, значить повинні бути видимі і міста.

У китайській провінції Хунань археологи відкрили засипаний прохід, який привів їх в кам'яний підземний лабіринт з ідеально гладкою поверхнею внутрішніх ходів і приміщень. У великому залі стіни і стеля були прикрашені безліччю наскальних малюнків, серед яких - істоти в сучасному одязі, що сидять в круглому кораблі, типу НЛО, і спостерігають зверху за полюють на диких звірів людьми.

В іншій провінції, Аньхой, в 1999 р простий селянин випадково виявив комплекс печер, який переховувався в надрах священної гори даоссов -Хуашань. Комплекс складається з 36 просторих, рукотворних печер, але археологи впевнені, що знайшли ще далеко не все. Одна з печер, площею 4 800 кв м, включає в себе кілька приміщень: величезний зал з грубо тесаним колонами, басейн і ряд бічних кімнат. Найбільша з усіх, з 26 колонами, названа підземним палацом, має площу 12 600 кв м. Інші печери з підземними річками і озерцями з'єднані кам'яними містками, забезпечені сходами і переходами.

Цей комплекс не має склоподібної плівки на стінах. Тут чітко видно сліди зубил, тобто ручної обробки. Дослідників вражає, що кут нахилу внутрішніх стін відповідає зовнішньому рельєфу гори. Вік підземної споруди достеменно невідомий. Грунтуючись на знайдених всередині артефактах, називають орієнтовну цифру 1700 років, що малоймовірно, оскільки ні даоси, які віками жили на схилі священної гори, ні імператори давнини, які приходили на гору за просвітленням, не знали про існування печер. Історія Китаю, однією з найстаріших цивілізацій в світі, налічує 5 000 років. Але про існування такого грандіозного комплексу в ній ні словом не згадується. Якщо таємниці печер Хуашань будуть розгадані, каже влада Китаю, вони стануть в один ряд з Великою китайською стіною і усипальниця імператора Цинь Шихуана.

Особливо багато оповідань і легенд ходить про таємничі тунелях Південної Америки, де пропадають безповоротно цілі експедиції ентузіастів. Це так звані чінканаси в Перу, найбільша археологічна загадка континенту - штучні підземні порожнини, пов'язані нескінченними заплутаними переходами. Легенди індіанців хопі свідчать, що в їх глибині живуть люди-змії. А іспанські переселенці впевнені, що саме там приховано золото інків. Через особливої ​​небезпеки чінканас для життя людей за розпорядженням влади практично всі входи у внутрішній світ забрані важкими чавунними гратами.

На багато кілометрів вони тягнуться в Перу - в районі Куско, Ліма, під Мачу-Пікчу, пустелею Наска, і далі - під болівійським містом Самайпата. Тут в 1971 р експедиція вчених-спелеологів виявила ще один підземний вузол, доступ до якого перетинали скельні блоки. Розчистивши собі дорогу, вони спустилися на глибину близько 100 м і потрапили в величезний зал. Його підлога була викладена блоками, а на гладких стінах незрозумілі написи, що нагадують ієрогліфи. В різні боки від залу відходило безліч тунелів. Деякі з них вели до моря і тривали під його дном.

До цієї гігантської підземної системе, мабуть пронізує всю Південну Америку, є доступ и з Еквадор. Тунелі підземного міста провінції Морона-Сантьяго в основному прямокутні в перерізі і забезпечені вентиляційними трубами, діаметром 70 см, розташованими на рівній відстані один від одного. Спуск з одного горизонтального рівня на інший здійснюється похилими траншеями, що повертають під прямим кутом. І так до глибини 230 м. На кожному рівні просторі приміщення з такими гладкими стінами, що вони і на поверхні не потребували б ні в штукатурці, ні у фарбуванні.

У центрі однієї з "кімнат" щось подібне до столика і семи високих крісел, зроблених з невідомого матеріалу. На стінах малюнки і символи. Серед зображень тварин є і динозаври. Там же була знайдена "бібліотека" з декількох тисяч металевих пластин, розміром 96 на 48 см, з дивними, що не мають аналогів, карбованими знаками і зображеннями - від тваринного світу до космічного. Аргентинський етнолог Хуан Моріц, одним з перших побував у лабіринті і знайшов цю "бібліотеку", вважає, що лабіринт існував за тисячоліття до появи інків, можливо, з середини палеоліту.

Ще більш неймовірна інша історія, пов'язана з підземним світом Південної Америки. У 1972 р, після того як Сальвадор Альєнде звернувся до СРСР з проханням допомогти відродити в країні видобуток міді, в Чилі прибула радянська комплексна експедиція з фахівцями з гірничої справи Н. Поповим і Е. Чубаріна. В процесі обстеження старих занедбаних шахт поблизу міста Чічуана, Попов і Чубаріна виявили вузьку штольню, похило уходившую вниз. Спустившись по ній, вони виявилися в горизонтальній великої шахті з розкритими мідними жилами.

Тільки жили ці вже хтось розробляв, невідомим для них - безвідходним способом. На підлозі лежали лише вже готові мідні злитки, розміром зі страусині яйця, складені акуратними купками на однаковій відстані. А потім вони побачили вигадливий змієподібний механізм, близько метра в діаметрі і довжиною 5-6 м. "Змія припадала до мідної жили і буквально висмоктувала її", не пошкоджуючи породу. За нею слідом йшли такі ж механізми, тільки розміром набагато менше, здатні проникати в більш тонкі жили. Гірників охопив страх і вони просто втекли звідти. Де тут правда, а де фантазія - судити не беруся.

Але питання залишається відкритим - хто і коли (крім нас) зрив надра Землі? Ми - людство, безтурботно живемо собі на нашій рідній планеті століттями, тисячоліттями, перебуваючи в повній впевненості, що є єдиними і повноправними господарями Землі. А тут раптом з'ясовується, що паралельно з нами - під нами - існують інші цивілізації, та не розрізнені, а єдина глобальна система, яка створила взаємопов'язані тунелі-траси, вузлові станції та міста. Причому цивілізації настільки розвинені, що можуть вільно подорожувати не тільки під землею, але і в космосі. (Якщо припустити, що НЛО належать їм.) Хто ж вони, що живуть в світі без Сонця? Чому так наполегливо ховаються від нас? Зі страху перед нашою агресивністю? Через побоювання світла?

А може і ні там вже давно нікого. Були, так вимерли, а місця їх проживання стоять порожніми і закинутими, занурившись в вічну темряву, перетворившись в археологічні пам'ятки? А як же тоді бути з численними повідомленнями з різних країн про техногенного характеру шуми, що доносяться з надр землі, про те, що прокладальників підземних шахт неодноразово лякали і зупиняли ці шуми настільки, що вони все кидали, поспішаючи скоріше забратися геть. А коли про дивних звуках повідомляли відповідним органам, місця розробок оголошувалися закритою зоною і ніяка інформація про них більше не надходила.

Відповісти на ці питання поки що нікому. Залишається повірити, що розумні підземних-ні мешканці є, тільки в іншому, невидимому нам вимірі. У певних груп людей з'явився свого роду спортивний і цілком зрозумілий інтерес - докопатися до істини. Вони навіть назва собі придумали - спелестологи, на відміну від спелеологів, дослідників природних карстових пустот. Створюються цілі організації, цілеспрямовано займаються пошуком таємничих підземних цивілізацій.

Один з таких піонерів "Космопоїськ" - найбільше в Росії і СНД міжнародний рух і Загальноросійський громадський науково-дослідне об'єднання, що досліджує аномальні явища і підземні штучні тунелі, зокрема. Потім виникло Російське Товариство Спелестологіческіх Досліджень (РОСИ), за ним - Ленінградська спелестологіческая партія (ЛСП).

У своїй книзі "Легенда про ЛСП" Павло Мірошниченко, грунтуючись на що проводяться цією "партією" пошуках, розповідає про те, що вся територія Росії, включно з Кримом, Алтай, Урал, Сибір і Далекий Схід, пронизана штучно створеними тунелями.

У 1997 р в місті Стариця була проведена Перша Всеросійська наукова конференція з спелестологія. Організовуються міжрегіональні пошукові експедиції. У 2010 р пройшла Міжнародна науково-практична конференція "Спелеология і спелестологія: розвиток і взаємодія наук".

Не відстає і Америка. Фахівці NASA, спільно з французькими вченими проводять свої дослідження. Ними зафіксовані і нанесені на карти розгалужені мережі тунелів під різними материками.

Не так давно американський журнал The Sun опублікував вражаюче повідомлення агентства NASA. Полягає воно в наступному: кілька років тому радіолокатори бази ВПС США на мисі Канаверал засікли дивні сигнали, схожі на позивні, що лунали з глибини землі. І з тих пір вони повторюються з незмінною постійністю раз в два місяці. Фахівці агентства природно спробували їх розшифрувати. І хоч до кінця цього зробити поки не змогли, але прийшли до однозначного висновку, що сигнали посилають не просто розумні, а високорозвинені істоти, так як в їх основі лежать складні математичні формули. Те, що вже розкодувати, розголосу не підлягає. Місцезнаходження джерела сигналів до сих пір не визначено.

Якщо вдасться довести, що підземні цивілізації не міф, а реальність, це стане найбільшою сенсацією XXI століття.

Мідні таблиці можна подивитися на відео тут:

На фото: У підземному тунелі.

СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА

Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в   вересневому номері   Кругозір, далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в вересневому номері "Кругозір", далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою.

Спелеологи різних країн, пише геолог Е.І.Воробьев, академік РАН, переконані, що крім тунелів метро, ​​бункерів, шахт і різних природних печер, утворивши шихся в результаті трансформації земної кори, існують підземні порожнини, створені цивілізаціями, які передували людської.

Не виключено, що мова йде про взаємозалежної всепланетної мережі тунелів, по якій можна потрапити в будь-яку точку земної кулі. Адже знаходять їх не тільки в надрах континентів, а й під ложем морів і океанів. І що найдивніше, вік найбільш древніх підземних трас визначають в мільйони років.

При прокладанні цих таємничих тунелів були використані високі технології, незбагненні навіть для сучасної гірничодобувної промисловост-ти. Більшість з них немов би випалювалися в скельних породах під термічним і механічним впливом одночасно, які утворили на їх стінах надзвичайно міцну і гладку склоподібну плівку, товщиною всього в 1-1,5 мм.

У різних частинах світу зустрічаються і вертикальні, трубоподобную колодязі, глибиною від десятків до декількох сотень метрів, з такою ж оплавленою поверхнею. Уфологи впевнені, що це місця входу і виходу НЛО. (Протягом багатьох років періодично надходять повідомлення про дивні літаючі об'єкти, зникаючих в горах або виринає з дна океану.)

Переконатися в наявності розгалужених підземних порожнин військовим США дав можливість випадок, що стався в середині минулого століття. Коли на одному з полігонів Невади був проведений підземний ядерний вибух, а на військовій базі в Канаді, що знаходиться на відстані 2 тисяч км від нього, зафіксували раптовий підскік рівня радіації, в 20 разів перевищив норму. Розслідування виявило поруч з канадської базою печеру, що була входом до підземного лабіринту.

Звичайно, це ще не доказ того, що він має штучне від-ходіння. У надрах Північноамериканського континенту вистачає багатокілометрових карстових пустот, сталактитових і Сталагмітовий печер чудової краси. Але ось яку історію розповідає англійський письменник Девід Айк (David Icke) в своїй книзі "Найбільший секрет":

У американських індіанців Хопі є легенди про людей-ящера, що мешкають під землею. Рептоіди ці нібито 5000 років тому побудували три підземних міста вздовж Тихоокеанського узбережжя, над одним з яких пізніше виріс Лос-Анджелес. У 1933 р геофізик і гірський інженер Уоррен Шуфелд, озброївшись придуманим нею самою приладом для виявлення підземних порожнин і металів, вирішив перевірити справжність легенди - тієї її частини, що стосувалася Лос-Анджелеса, в якому він жив. І незабаром оголосив, що йому і справді вдалося знайти безліч розгалужених і взаємопов'язаних підземних ходів.

Він не тільки накреслив план підземного міста під Лос-Анджелесом, але і вказав місця скупчення великої кількості золота в кімнатах-печерах. Тоді ж Los Angeles Times опублікувала інформацію про знахідку інженера і складений ним план. Шуфелд домігся навіть від влади дозволу на розкопки і буріння шахти. Але роботи прикрили, тільки-но вони почалися - через виниклу загрозу обвалів.

Через півстоліття інший американець, Рассел Берроуз, зробив заяву, що випадково знайшов систему тунелів невідомої протяжності в штаті Іллінойс, стіни яких покриті малюнками і письменами, а в деяких печерних відсіках - безліч дивних артефактів: малюнки, кам'яні плитки різної величини з написаними або вибитими на них символами і зображеннями людей і тварин.

Серед них дьяволоподобние або крилаті істоти, астронавти в шоломах, напівлюди-напівзвірі, літальні апарати. Є предмети, що нагадують годинник, карти зоряного неба. Є й об'ємні, висічені з каменю голови, мабуть служили підставками для світильників. У камерах-могильниках він знайшов металеві предмети, сокири, наконечники копій, глиняні судини і золоті прикраси. Одним словом, повний набір археологічних скарбів.

Так як Берроуз донині тримає в таємниці місцезнаходження входу в тунелі, навколо його відкриття розгорілися суперечки, скандали і звинувачення в фальсифікації, фальсифікації, "грандіозному шахрайстві" та інших гріхах. Виставлені в інтернеті і в його книзі предмети, нібито вилучені їм з тунелів, викликали у фахівців недо-міння, оскільки їх не можна було віднести до жодної з відомих нам культур. А можливо вони мали відношення до всіх відразу, включаючи сьогоднішній день. Написи на стінах і каменях зроблені чужою мовою, а якщо і знайомому, то все одно нечитабельним.

Найпростіше було припустити, що Берроуз в гонитві за сенсацією, виготовив всю свою колекцію сам. Та тільки аж надто вона численна. Джин Хант, фахівець Товариства курганів Луїзіани, в числі тих, хто вірить у справжність його знахідок. "Я переконана, - пише вона, - що система печер, якою її описує Берроуз, дійсно існує. Моя переконаність грунтується, головним чином, на двох моментах. По-перше, це кількість, по-друге - якість пред'явлених артефактів. Мені видається малоймовірним , щоб хтось міг виготовити таку масу підробок за такий короткий термін. "

Бути може в знайденої першовідкривачем системі тунелів і печер до недавнього часу мешкали представники тієї самої "нижньої цивілізації"? І це вони збирали колекцію артефактів в різні епохи і з різних місць Землі, вільно переміщаючись під землею за своїми "міжконтинентальних швидкісним тунелях"?

У НАДРА - МОЛНИИ, ЗВУКИ, Літаючі МАШИНИ ...

Помічено, що в певних місцях пересічні траси утворюють "вузлові станції", як в системі метро. Вчений і мандрівник Ендрю Томас пише про те, що в Каліфорнії, під горою Шаста, криється один з основних вузлів прямолінійних підземних трас, що розбігаються в різних напрямках і пронизують всю Північну Америку. (До речі, Ендрю Томас, автор знаменитої серед езотериків книги "Шамбала - оазис світла" - син російських емігрантів, його справжнє ім'я Андрій Павлович Томашевський. Формально він австралійський громадянин, але домом своїм вважає всю земну кулю.)

Стародавні підземні тунелі, говорить Томас, йдуть під океани, пов'язуючи Америку з Європою, і з Східною Азією. Частина з них направлена ​​в сторону Нью-Мексико і далі - в Південну Америку. Один такий тунель в 1980 р вивів спелеологів на величезну порожній простір під дном Тихого океану.

Є "вузлова станція" і під Тибетом. За твердим переконанням буддійських ченців, саме там влаштувалися великі вчителі легендарної Шамбали. Є вони і на Кавказі, і в Криму ... Особливий інтерес представляє наявність розгалуженої мережі тунелів Поволжя (у Волгоградській та Саратовській областях) - під Медведицкой гірською грядою, що складається з невисоких горбів (200-380 м). У давнину тут хлюпалося глибоководне море. Нині це одне з найзагадковіших місць на планеті, найсильніша аномальна зона, в якій "може статися все, що завгодно".

Хмари і хмари над грядою, як і над Горою Шаста, часто приймають фантасти-етичні, дивні обриси. З огляду на характер місцевих порід, радіоактивними рудами тут і "не пахне". Але в одному місці є підземне джерело, вода в якому настільки радіоактивна, що притягує до себе блискавки. Сюди з'їжджаються уфологи з усієї країни, щоб побачити на власні очі приземлення дивних літальних апаратів дископодібної і трикутної форми.

Знаменита гряда і своєї розгалуженою мережею тунелів, що пролягає на глибині від 6 до 30 м. На користь їх штучного походження говорить те, що тунелі абсолютно прямі, простягнуті, як по лінійці, на багато кілометрів (наскільки далеко, нікому невідомо), строго витримують заданий напрямок і зберігають однакову ширину - 7 м (в природі такого не буває). У перетині вони або круглі, або овальні.

Під вершиною одного з пагорбів гряди знаходиться "ключова станція" подзем-них шляхів сполучення. При наближенні до неї тунелі збільшуються в діаметрі - спочатку до 20, потім 35 і нарешті до 80 метрів, вливаючись в величезний зал 120-метрової висоти. Ще один міжрегіональний, а можливо і міжконтинентальний вузол зв'язку? За інформацією контактерів, звідси можна потрапити на Кавказ, до Криму, в північні райони Росії, на Нову Землю і далі - на Північноамериканський континент.

Від тунелів, прошиваються континенти в твердих кам'яних породах тутешні відрізняються м'якістю і крихкістю (при ударі інструментом руйнуються). На їх поверхні не знайти слідів прикладання праці - немає швів, немає кам'яної кладки, немає слідів свердління або дроблення. Все це породило у місцевих жителів ідею, що ходи в надрах гряди пропалені кульовими блискавками - занадто частими гостями в тутешніх краях. Чому б і ні, кажуть вони, адже кульові блискавки літають тут тисячами років. Відповідно аномальне місце у двох входів в тунелі, круглий рік притягує грозові розряди, називають урочищем Синьої гори, схилом скажених блискавок.

Ніхто до ладу не знає, хто побудував ці тунелі, а головне - коли і навіщо. Звідси простір фантазії не тільки для місцевих жителів, а й для численних окультистів, яких як магнітом притягує до себе Медведицькій гряда. Одні припускають, що в ній знаходиться секретна військова база ще з часів СРСР і літають над нею не НЛО, а російські літаки. Іншим імпонує версія інопланетного присутності.

Вчені більше схиляються до освітлюваної нами версії древніх цивілізацій. Тим більше, що у місцевої річки Ведмедиця, поряд з селом Нижня Добринка будівельники наткнулися на дуже древній могильник зі скелетами гігантів, зростанням в 2,5 м. Вік могильника не визначений, але мова йде про тисячі років. А на іншому березі річки, в районі села Мілуватка, були знайдені не менш древні останки людей-карликів, зростанням з півметра. Мимоволі згадуються легенди Гори Шаста про велетнів і карликів, що мешкають в ній. Чи не це наочне їм підтвердження?

У Західній Європі, на кордоні Словенії та Польщі, є гірський масив Татри Бескиди. А домінує над ним Бабина гора, овіяна міфами і легендами з незапа-м'ятних часів - ще одне аномальне і загадкове місце на планеті. Не вдаючись в подробиці, обмежуся одкровенням одного місцевого жителя на ім'я Вінсент, яке в 60-х роках минулого століття переказав польський уфолог і фахівець з аномальних явищ Ян Пайонк, професор університету в новозеландському місті Данідін, в листі до свого друга і колеги Роберту Леснякевічу.

Будучи в той час вже в похилому віці, Вінсент повідав Пайонк, як одного разу, багато років тому батько, дочекавшись, коли він досить подорослішає, вирішив, що час настав, і велів йому йти за ним до вершини Бабиної гори. Те, що він збирався показати і розповісти, передавалося з покоління в покоління тільки таким шляхом - на власні очі і усно, від батька до сина.

На висоті 600 м батько підвів його до виступу скелі, і вони разом відсунули в бік хитро закріплену зсередини кам'яну брилу, яка опинилася таємними вратами в підземний світ. Їм відкрився широкий отвір, за яким починався ідеально прямий тунель, овальний в перерізі і такий високий, що по ньому цілком міг ходити цілий поїзд. Гладка поверхня стін і підлоги блищала як скляна, але не ковзала.

"Наш довгий шлях по похилому тунелю тривав до тих пір, поки не привів до просторої зали, схожу на внутрішність величезної бочки, - розповідав Вінсент. - У ній сходилися ще кілька тунелів, деякі з них були трикутного перетину, інші - округлого. У залі знаходилося багато різних, незнайомих мені предметів, а також велика кількість старовинної зброї. "

Ми присіли на великий, кована мідними смугами скриню, і батько знову заговорив:

- По тунелях, які розходяться звідси, можна потрапити в різні країни і на різні континенти. Ось той, що зліва, в Німеччину, потім в Англію, і далі, на американський континент. Правий тунель тягнеться до Росії, на Кавказ, потім в Китай і Японію, а звідти - в Америку, де з'єднується з лівим. Потрапити в Америку можна і за іншими тунелях, прокладених під полюсами Землі. На шляху кожного тунелю є "вузлові станції", подібні до тієї, в якій ми зараз знаходимося.

Розповідь батька перервав віддалений звук, схожий одночасно на низький гул і металевий брязкіт. Такий звук видає важко навантажений поїзд, рушаючи з місця або різко гальмуючи. Батько швидко піднявся:

- Все інше докажу по дорозі додому, а зараз нам треба йти звідси.

Ми поспішили вгору по похилому тунелю до виходу, а звук між тим ставав все голосніше. Зібравши залишки сил, ми вибралися назовні і опустилися на землю, щоб віддихатися і трохи перепочити.

- Тунелі, які ти бачив, - продовжив батько, - побудували не люди, а могутні істоти, що живуть під землею. Це їх дороги для пересування з одного кінця підземного світу на інший. А пересуваються вони на літаючих вогненних машинах. Якби ми опинилися на шляху такої машини, то згоріли б живцем. На щастя, звук в тунелі чути на великій відстані, і у нас було достатньо часу, щоб уникнути такої зустрічі. "

Як то кажуть, без коментарів.

Якщо є шляхи сполучення, значить повинні бути і підземні міста, типу того, що виявив себе в Горі Шаста. У книзі "Телос" записано, що "Внутрішня Земля" являє собою велику імперію різних цивілізацій, що складається з 120 підземних Міст Світла, в основному населених гиперборейцами, і декількох міст, що належать лемурійцам і атлантам. Залягають вони на глибині від десятків метрів до декількох кілометрів. І все сполучаються між собою за допомогою тонні-лей. Якщо так, то де ці міста? Припустимо, жителі дійсно перебувають в іншому вимірі і нам невидимі. Ну а їх оселі? Якщо видимі тунелі, значить повинні бути видимі і міста.

У китайській провінції Хунань археологи відкрили засипаний прохід, який привів їх в кам'яний підземний лабіринт з ідеально гладкою поверхнею внутрішніх ходів і приміщень. У великому залі стіни і стеля були прикрашені безліччю наскальних малюнків, серед яких - істоти в сучасному одязі, що сидять в круглому кораблі, типу НЛО, і спостерігають зверху за полюють на диких звірів людьми.

В іншій провінції, Аньхой, в 1999 р простий селянин випадково виявив комплекс печер, який переховувався в надрах священної гори даоссов -Хуашань. Комплекс складається з 36 просторих, рукотворних печер, але археологи впевнені, що знайшли ще далеко не все. Одна з печер, площею 4 800 кв м, включає в себе кілька приміщень: величезний зал з грубо тесаним колонами, басейн і ряд бічних кімнат. Найбільша з усіх, з 26 колонами, названа підземним палацом, має площу 12 600 кв м. Інші печери з підземними річками і озерцями з'єднані кам'яними містками, забезпечені сходами і переходами.

Цей комплекс не має склоподібної плівки на стінах. Тут чітко видно сліди зубил, тобто ручної обробки. Дослідників вражає, що кут нахилу внутрішніх стін відповідає зовнішньому рельєфу гори. Вік підземної споруди достеменно невідомий. Грунтуючись на знайдених всередині артефактах, називають орієнтовну цифру 1700 років, що малоймовірно, оскільки ні даоси, які віками жили на схилі священної гори, ні імператори давнини, які приходили на гору за просвітленням, не знали про існування печер. Історія Китаю, однією з найстаріших цивілізацій в світі, налічує 5 000 років. Але про існування такого грандіозного комплексу в ній ні словом не згадується. Якщо таємниці печер Хуашань будуть розгадані, каже влада Китаю, вони стануть в один ряд з Великою китайською стіною і усипальниця імператора Цинь Шихуана.

Особливо багато оповідань і легенд ходить про таємничі тунелях Південної Америки, де пропадають безповоротно цілі експедиції ентузіастів. Це так звані чінканаси в Перу, найбільша археологічна загадка континенту - штучні підземні порожнини, пов'язані нескінченними заплутаними переходами. Легенди індіанців хопі свідчать, що в їх глибині живуть люди-змії. А іспанські переселенці впевнені, що саме там приховано золото інків. Через особливої ​​небезпеки чінканас для життя людей за розпорядженням влади практично всі входи у внутрішній світ забрані важкими чавунними гратами.

На багато кілометрів вони тягнуться в Перу - в районі Куско, Ліма, під Мачу-Пікчу, пустелею Наска, і далі - під болівійським містом Самайпата. Тут в 1971 р експедиція вчених-спелеологів виявила ще один підземний вузол, доступ до якого перетинали скельні блоки. Розчистивши собі дорогу, вони спустилися на глибину близько 100 м і потрапили в величезний зал. Його підлога була викладена блоками, а на гладких стінах незрозумілі написи, що нагадують ієрогліфи. В різні боки від залу відходило безліч тунелів. Деякі з них вели до моря і тривали під його дном.

СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА

Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в   вересневому номері   Кругозір, далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в вересневому номері "Кругозір", далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою.

Спелеологи різних країн, пише геолог Е.І.Воробьев, академік РАН, переконані, що крім тунелів метро, ​​бункерів, шахт і різних природних печер, утворивши шихся в результаті трансформації земної кори, існують підземні порожнини, створені цивілізаціями, які передували людської.

Не виключено, що мова йде про взаємозалежної всепланетної мережі тунелів, по якій можна потрапити в будь-яку точку земної кулі. Адже знаходять їх не тільки в надрах континентів, а й під ложем морів і океанів. І що найдивніше, вік найбільш древніх підземних трас визначають в мільйони років.

При прокладанні цих таємничих тунелів були використані високі технології, незбагненні навіть для сучасної гірничодобувної промисловост-ти. Більшість з них немов би випалювалися в скельних породах під термічним і механічним впливом одночасно, які утворили на їх стінах надзвичайно міцну і гладку склоподібну плівку, товщиною всього в 1-1,5 мм.

У різних частинах світу зустрічаються і вертикальні, трубоподобную колодязі, глибиною від десятків до декількох сотень метрів, з такою ж оплавленою поверхнею. Уфологи впевнені, що це місця входу і виходу НЛО. (Протягом багатьох років періодично надходять повідомлення про дивні літаючі об'єкти, зникаючих в горах або виринає з дна океану.)

Переконатися в наявності розгалужених підземних порожнин військовим США дав можливість випадок, що стався в середині минулого століття. Коли на одному з полігонів Невади був проведений підземний ядерний вибух, а на військовій базі в Канаді, що знаходиться на відстані 2 тисяч км від нього, зафіксували раптовий підскік рівня радіації, в 20 разів перевищив норму. Розслідування виявило поруч з канадської базою печеру, що була входом до підземного лабіринту.

Звичайно, це ще не доказ того, що він має штучне від-ходіння. У надрах Північноамериканського континенту вистачає багатокілометрових карстових пустот, сталактитових і Сталагмітовий печер чудової краси. Але ось яку історію розповідає англійський письменник Девід Айк (David Icke) в своїй книзі "Найбільший секрет":

У американських індіанців Хопі є легенди про людей-ящера, що мешкають під землею. Рептоіди ці нібито 5000 років тому побудували три підземних міста вздовж Тихоокеанського узбережжя, над одним з яких пізніше виріс Лос-Анджелес. У 1933 р геофізик і гірський інженер Уоррен Шуфелд, озброївшись придуманим нею самою приладом для виявлення підземних порожнин і металів, вирішив перевірити справжність легенди - тієї її частини, що стосувалася Лос-Анджелеса, в якому він жив. І незабаром оголосив, що йому і справді вдалося знайти безліч розгалужених і взаємопов'язаних підземних ходів.

Він не тільки накреслив план підземного міста під Лос-Анджелесом, але і вказав місця скупчення великої кількості золота в кімнатах-печерах. Тоді ж Los Angeles Times опублікувала інформацію про знахідку інженера і складений ним план. Шуфелд домігся навіть від влади дозволу на розкопки і буріння шахти. Але роботи прикрили, тільки-но вони почалися - через виниклу загрозу обвалів.

Через півстоліття інший американець, Рассел Берроуз, зробив заяву, що випадково знайшов систему тунелів невідомої протяжності в штаті Іллінойс, стіни яких покриті малюнками і письменами, а в деяких печерних відсіках - безліч дивних артефактів: малюнки, кам'яні плитки різної величини з написаними або вибитими на них символами і зображеннями людей і тварин.

Серед них дьяволоподобние або крилаті істоти, астронавти в шоломах, напівлюди-напівзвірі, літальні апарати. Є предмети, що нагадують годинник, карти зоряного неба. Є й об'ємні, висічені з каменю голови, мабуть служили підставками для світильників. У камерах-могильниках він знайшов металеві предмети, сокири, наконечники копій, глиняні судини і золоті прикраси. Одним словом, повний набір археологічних скарбів.

Так як Берроуз донині тримає в таємниці місцезнаходження входу в тунелі, навколо його відкриття розгорілися суперечки, скандали і звинувачення в фальсифікації, фальсифікації, "грандіозному шахрайстві" та інших гріхах. Виставлені в інтернеті і в його книзі предмети, нібито вилучені їм з тунелів, викликали у фахівців недо-міння, оскільки їх не можна було віднести до жодної з відомих нам культур. А можливо вони мали відношення до всіх відразу, включаючи сьогоднішній день. Написи на стінах і каменях зроблені чужою мовою, а якщо і знайомому, то все одно нечитабельним.

Найпростіше було припустити, що Берроуз в гонитві за сенсацією, виготовив всю свою колекцію сам. Та тільки аж надто вона численна. Джин Хант, фахівець Товариства курганів Луїзіани, в числі тих, хто вірить у справжність його знахідок. "Я переконана, - пише вона, - що система печер, якою її описує Берроуз, дійсно існує. Моя переконаність грунтується, головним чином, на двох моментах. По-перше, це кількість, по-друге - якість пред'явлених артефактів. Мені видається малоймовірним , щоб хтось міг виготовити таку масу підробок за такий короткий термін. "

Бути може в знайденої першовідкривачем системі тунелів і печер до недавнього часу мешкали представники тієї самої "нижньої цивілізації"? І це вони збирали колекцію артефактів в різні епохи і з різних місць Землі, вільно переміщаючись під землею за своїми "міжконтинентальних швидкісним тунелях"?

У НАДРА - МОЛНИИ, ЗВУКИ, Літаючі МАШИНИ ...

Помічено, що в певних місцях пересічні траси утворюють "вузлові станції", як в системі метро. Вчений і мандрівник Ендрю Томас пише про те, що в Каліфорнії, під горою Шаста, криється один з основних вузлів прямолінійних підземних трас, що розбігаються в різних напрямках і пронизують всю Північну Америку. (До речі, Ендрю Томас, автор знаменитої серед езотериків книги "Шамбала - оазис світла" - син російських емігрантів, його справжнє ім'я Андрій Павлович Томашевський. Формально він австралійський громадянин, але домом своїм вважає всю земну кулю.)

Стародавні підземні тунелі, говорить Томас, йдуть під океани, пов'язуючи Америку з Європою, і з Східною Азією. Частина з них направлена ​​в сторону Нью-Мексико і далі - в Південну Америку. Один такий тунель в 1980 р вивів спелеологів на величезну порожній простір під дном Тихого океану.

Є "вузлова станція" і під Тибетом. За твердим переконанням буддійських ченців, саме там влаштувалися великі вчителі легендарної Шамбали. Є вони і на Кавказі, і в Криму ... Особливий інтерес представляє наявність розгалуженої мережі тунелів Поволжя (у Волгоградській та Саратовській областях) - під Медведицкой гірською грядою, що складається з невисоких горбів (200-380 м). У давнину тут хлюпалося глибоководне море. Нині це одне з найзагадковіших місць на планеті, найсильніша аномальна зона, в якій "може статися все, що завгодно".

Хмари і хмари над грядою, як і над Горою Шаста, часто приймають фантасти-етичні, дивні обриси. З огляду на характер місцевих порід, радіоактивними рудами тут і "не пахне". Але в одному місці є підземне джерело, вода в якому настільки радіоактивна, що притягує до себе блискавки. Сюди з'їжджаються уфологи з усієї країни, щоб побачити на власні очі приземлення дивних літальних апаратів дископодібної і трикутної форми.

Знаменита гряда і своєї розгалуженою мережею тунелів, що пролягає на глибині від 6 до 30 м. На користь їх штучного походження говорить те, що тунелі абсолютно прямі, простягнуті, як по лінійці, на багато кілометрів (наскільки далеко, нікому невідомо), строго витримують заданий напрямок і зберігають однакову ширину - 7 м (в природі такого не буває). У перетині вони або круглі, або овальні.

Під вершиною одного з пагорбів гряди знаходиться "ключова станція" подзем-них шляхів сполучення. При наближенні до неї тунелі збільшуються в діаметрі - спочатку до 20, потім 35 і нарешті до 80 метрів, вливаючись в величезний зал 120-метрової висоти. Ще один міжрегіональний, а можливо і міжконтинентальний вузол зв'язку? За інформацією контактерів, звідси можна потрапити на Кавказ, до Криму, в північні райони Росії, на Нову Землю і далі - на Північноамериканський континент.

Від тунелів, прошиваються континенти в твердих кам'яних породах тутешні відрізняються м'якістю і крихкістю (при ударі інструментом руйнуються). На їх поверхні не знайти слідів прикладання праці - немає швів, немає кам'яної кладки, немає слідів свердління або дроблення. Все це породило у місцевих жителів ідею, що ходи в надрах гряди пропалені кульовими блискавками - занадто частими гостями в тутешніх краях. Чому б і ні, кажуть вони, адже кульові блискавки літають тут тисячами років. Відповідно аномальне місце у двох входів в тунелі, круглий рік притягує грозові розряди, називають урочищем Синьої гори, схилом скажених блискавок.

Ніхто до ладу не знає, хто побудував ці тунелі, а головне - коли і навіщо. Звідси простір фантазії не тільки для місцевих жителів, а й для численних окультистів, яких як магнітом притягує до себе Медведицькій гряда. Одні припускають, що в ній знаходиться секретна військова база ще з часів СРСР і літають над нею не НЛО, а російські літаки. Іншим імпонує версія інопланетного присутності.

Вчені більше схиляються до освітлюваної нами версії древніх цивілізацій. Тим більше, що у місцевої річки Ведмедиця, поряд з селом Нижня Добринка будівельники наткнулися на дуже древній могильник зі скелетами гігантів, зростанням в 2,5 м. Вік могильника не визначений, але мова йде про тисячі років. А на іншому березі річки, в районі села Мілуватка, були знайдені не менш древні останки людей-карликів, зростанням з півметра. Мимоволі згадуються легенди Гори Шаста про велетнів і карликів, що мешкають в ній. Чи не це наочне їм підтвердження?

У Західній Європі, на кордоні Словенії та Польщі, є гірський масив Татри Бескиди. А домінує над ним Бабина гора, овіяна міфами і легендами з незапа-м'ятних часів - ще одне аномальне і загадкове місце на планеті. Не вдаючись в подробиці, обмежуся одкровенням одного місцевого жителя на ім'я Вінсент, яке в 60-х роках минулого століття переказав польський уфолог і фахівець з аномальних явищ Ян Пайонк, професор університету в новозеландському місті Данідін, в листі до свого друга і колеги Роберту Леснякевічу.

Будучи в той час вже в похилому віці, Вінсент повідав Пайонк, як одного разу, багато років тому батько, дочекавшись, коли він досить подорослішає, вирішив, що час настав, і велів йому йти за ним до вершини Бабиної гори. Те, що він збирався показати і розповісти, передавалося з покоління в покоління тільки таким шляхом - на власні очі і усно, від батька до сина.

На висоті 600 м батько підвів його до виступу скелі, і вони разом відсунули в бік хитро закріплену зсередини кам'яну брилу, яка опинилася таємними вратами в підземний світ. Їм відкрився широкий отвір, за яким починався ідеально прямий тунель, овальний в перерізі і такий високий, що по ньому цілком міг ходити цілий поїзд. Гладка поверхня стін і підлоги блищала як скляна, але не ковзала.

"Наш довгий шлях по похилому тунелю тривав до тих пір, поки не привів до просторої зали, схожу на внутрішність величезної бочки, - розповідав Вінсент. - У ній сходилися ще кілька тунелів, деякі з них були трикутного перетину, інші - округлого. У залі знаходилося багато різних, незнайомих мені предметів, а також велика кількість старовинної зброї. "

Ми присіли на великий, кована мідними смугами скриню, і батько знову заговорив:

- По тунелях, які розходяться звідси, можна потрапити в різні країни і на різні континенти. Ось той, що зліва, в Німеччину, потім в Англію, і далі, на американський континент. Правий тунель тягнеться до Росії, на Кавказ, потім в Китай і Японію, а звідти - в Америку, де з'єднується з лівим. Потрапити в Америку можна і за іншими тунелях, прокладених під полюсами Землі. На шляху кожного тунелю є "вузлові станції", подібні до тієї, в якій ми зараз знаходимося.

Розповідь батька перервав віддалений звук, схожий одночасно на низький гул і металевий брязкіт. Такий звук видає важко навантажений поїзд, рушаючи з місця або різко гальмуючи. Батько швидко піднявся:

- Все інше докажу по дорозі додому, а зараз нам треба йти звідси.

Ми поспішили вгору по похилому тунелю до виходу, а звук між тим ставав все голосніше. Зібравши залишки сил, ми вибралися назовні і опустилися на землю, щоб віддихатися і трохи перепочити.

- Тунелі, які ти бачив, - продовжив батько, - побудували не люди, а могутні істоти, що живуть під землею. Це їх дороги для пересування з одного кінця підземного світу на інший. А пересуваються вони на літаючих вогненних машинах. Якби ми опинилися на шляху такої машини, то згоріли б живцем. На щастя, звук в тунелі чути на великій відстані, і у нас було достатньо часу, щоб уникнути такої зустрічі. "

Як то кажуть, без коментарів.

Якщо є шляхи сполучення, значить повинні бути і підземні міста, типу того, що виявив себе в Горі Шаста. У книзі "Телос" записано, що "Внутрішня Земля" являє собою велику імперію різних цивілізацій, що складається з 120 підземних Міст Світла, в основному населених гиперборейцами, і декількох міст, що належать лемурійцам і атлантам. Залягають вони на глибині від десятків метрів до декількох кілометрів. І все сполучаються між собою за допомогою тонні-лей. Якщо так, то де ці міста? Припустимо, жителі дійсно перебувають в іншому вимірі і нам невидимі. Ну а їх оселі? Якщо видимі тунелі, значить повинні бути видимі і міста.

У китайській провінції Хунань археологи відкрили засипаний прохід, який привів їх в кам'яний підземний лабіринт з ідеально гладкою поверхнею внутрішніх ходів і приміщень. У великому залі стіни і стеля були прикрашені безліччю наскальних малюнків, серед яких - істоти в сучасному одязі, що сидять в круглому кораблі, типу НЛО, і спостерігають зверху за полюють на диких звірів людьми.

В іншій провінції, Аньхой, в 1999 р простий селянин випадково виявив комплекс печер, який переховувався в надрах священної гори даоссов -Хуашань. Комплекс складається з 36 просторих, рукотворних печер, але археологи впевнені, що знайшли ще далеко не все. Одна з печер, площею 4 800 кв м, включає в себе кілька приміщень: величезний зал з грубо тесаним колонами, басейн і ряд бічних кімнат. Найбільша з усіх, з 26 колонами, названа підземним палацом, має площу 12 600 кв м. Інші печери з підземними річками і озерцями з'єднані кам'яними містками, забезпечені сходами і переходами.

Цей комплекс не має склоподібної плівки на стінах. Тут чітко видно сліди зубил, тобто ручної обробки. Дослідників вражає, що кут нахилу внутрішніх стін відповідає зовнішньому рельєфу гори. Вік підземної споруди достеменно невідомий. Грунтуючись на знайдених всередині артефактах, називають орієнтовну цифру 1700 років, що малоймовірно, оскільки ні даоси, які віками жили на схилі священної гори, ні імператори давнини, які приходили на гору за просвітленням, не знали про існування печер. Історія Китаю, однією з найстаріших цивілізацій в світі, налічує 5 000 років. Але про існування такого грандіозного комплексу в ній ні словом не згадується. Якщо таємниці печер Хуашань будуть розгадані, каже влада Китаю, вони стануть в один ряд з Великою китайською стіною і усипальниця імператора Цинь Шихуана.

Особливо багато оповідань і легенд ходить про таємничі тунелях Південної Америки, де пропадають безповоротно цілі експедиції ентузіастів. Це так звані чінканаси в Перу, найбільша археологічна загадка континенту - штучні підземні порожнини, пов'язані нескінченними заплутаними переходами. Легенди індіанців хопі свідчать, що в їх глибині живуть люди-змії. А іспанські переселенці впевнені, що саме там приховано золото інків. Через особливої ​​небезпеки чінканас для життя людей за розпорядженням влади практично всі входи у внутрішній світ забрані важкими чавунними гратами.

На багато кілометрів вони тягнуться в Перу - в районі Куско, Ліма, під Мачу-Пікчу, пустелею Наска, і далі - під болівійським містом Самайпата. Тут в 1971 р експедиція вчених-спелеологів виявила ще один підземний вузол, доступ до якого перетинали скельні блоки. Розчистивши собі дорогу, вони спустилися на глибину близько 100 м і потрапили в величезний зал. Його підлога була викладена блоками, а на гладких стінах незрозумілі написи, що нагадують ієрогліфи. В різні боки від залу відходило безліч тунелів. Деякі з них вели до моря і тривали під його дном.

СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА

Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в   вересневому номері   Кругозір, далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в вересневому номері "Кругозір", далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою.

Спелеологи різних країн, пише геолог Е.І.Воробьев, академік РАН, переконані, що крім тунелів метро, ​​бункерів, шахт і різних природних печер, утворивши шихся в результаті трансформації земної кори, існують підземні порожнини, створені цивілізаціями, які передували людської.

Не виключено, що мова йде про взаємозалежної всепланетної мережі тунелів, по якій можна потрапити в будь-яку точку земної кулі. Адже знаходять їх не тільки в надрах континентів, а й під ложем морів і океанів. І що найдивніше, вік найбільш древніх підземних трас визначають в мільйони років.

При прокладанні цих таємничих тунелів були використані високі технології, незбагненні навіть для сучасної гірничодобувної промисловост-ти. Більшість з них немов би випалювалися в скельних породах під термічним і механічним впливом одночасно, які утворили на їх стінах надзвичайно міцну і гладку склоподібну плівку, товщиною всього в 1-1,5 мм.

У різних частинах світу зустрічаються і вертикальні, трубоподобную колодязі, глибиною від десятків до декількох сотень метрів, з такою ж оплавленою поверхнею. Уфологи впевнені, що це місця входу і виходу НЛО. (Протягом багатьох років періодично надходять повідомлення про дивні літаючі об'єкти, зникаючих в горах або виринає з дна океану.)

Переконатися в наявності розгалужених підземних порожнин військовим США дав можливість випадок, що стався в середині минулого століття. Коли на одному з полігонів Невади був проведений підземний ядерний вибух, а на військовій базі в Канаді, що знаходиться на відстані 2 тисяч км від нього, зафіксували раптовий підскік рівня радіації, в 20 разів перевищив норму. Розслідування виявило поруч з канадської базою печеру, що була входом до підземного лабіринту.

Звичайно, це ще не доказ того, що він має штучне від-ходіння. У надрах Північноамериканського континенту вистачає багатокілометрових карстових пустот, сталактитових і Сталагмітовий печер чудової краси. Але ось яку історію розповідає англійський письменник Девід Айк (David Icke) в своїй книзі "Найбільший секрет":

У американських індіанців Хопі є легенди про людей-ящера, що мешкають під землею. Рептоіди ці нібито 5000 років тому побудували три підземних міста вздовж Тихоокеанського узбережжя, над одним з яких пізніше виріс Лос-Анджелес. У 1933 р геофізик і гірський інженер Уоррен Шуфелд, озброївшись придуманим нею самою приладом для виявлення підземних порожнин і металів, вирішив перевірити справжність легенди - тієї її частини, що стосувалася Лос-Анджелеса, в якому він жив. І незабаром оголосив, що йому і справді вдалося знайти безліч розгалужених і взаємопов'язаних підземних ходів.

Він не тільки накреслив план підземного міста під Лос-Анджелесом, але і вказав місця скупчення великої кількості золота в кімнатах-печерах. Тоді ж Los Angeles Times опублікувала інформацію про знахідку інженера і складений ним план. Шуфелд домігся навіть від влади дозволу на розкопки і буріння шахти. Але роботи прикрили, тільки-но вони почалися - через виниклу загрозу обвалів.

Через півстоліття інший американець, Рассел Берроуз, зробив заяву, що випадково знайшов систему тунелів невідомої протяжності в штаті Іллінойс, стіни яких покриті малюнками і письменами, а в деяких печерних відсіках - безліч дивних артефактів: малюнки, кам'яні плитки різної величини з написаними або вибитими на них символами і зображеннями людей і тварин.

Серед них дьяволоподобние або крилаті істоти, астронавти в шоломах, напівлюди-напівзвірі, літальні апарати. Є предмети, що нагадують годинник, карти зоряного неба. Є й об'ємні, висічені з каменю голови, мабуть служили підставками для світильників. У камерах-могильниках він знайшов металеві предмети, сокири, наконечники копій, глиняні судини і золоті прикраси. Одним словом, повний набір археологічних скарбів.

Так як Берроуз донині тримає в таємниці місцезнаходження входу в тунелі, навколо його відкриття розгорілися суперечки, скандали і звинувачення в фальсифікації, фальсифікації, "грандіозному шахрайстві" та інших гріхах. Виставлені в інтернеті і в його книзі предмети, нібито вилучені їм з тунелів, викликали у фахівців недо-міння, оскільки їх не можна було віднести до жодної з відомих нам культур. А можливо вони мали відношення до всіх відразу, включаючи сьогоднішній день. Написи на стінах і каменях зроблені чужою мовою, а якщо і знайомому, то все одно нечитабельним.

Найпростіше було припустити, що Берроуз в гонитві за сенсацією, виготовив всю свою колекцію сам. Та тільки аж надто вона численна. Джин Хант, фахівець Товариства курганів Луїзіани, в числі тих, хто вірить у справжність його знахідок. "Я переконана, - пише вона, - що система печер, якою її описує Берроуз, дійсно існує. Моя переконаність грунтується, головним чином, на двох моментах. По-перше, це кількість, по-друге - якість пред'явлених артефактів. Мені видається малоймовірним , щоб хтось міг виготовити таку масу підробок за такий короткий термін. "

Бути може в знайденої першовідкривачем системі тунелів і печер до недавнього часу мешкали представники тієї самої "нижньої цивілізації"? І це вони збирали колекцію артефактів в різні епохи і з різних місць Землі, вільно переміщаючись під землею за своїми "міжконтинентальних швидкісним тунелях"?

У НАДРА - МОЛНИИ, ЗВУКИ, Літаючі МАШИНИ ...

Помічено, що в певних місцях пересічні траси утворюють "вузлові станції", як в системі метро. Вчений і мандрівник Ендрю Томас пише про те, що в Каліфорнії, під горою Шаста, криється один з основних вузлів прямолінійних підземних трас, що розбігаються в різних напрямках і пронизують всю Північну Америку. (До речі, Ендрю Томас, автор знаменитої серед езотериків книги "Шамбала - оазис світла" - син російських емігрантів, його справжнє ім'я Андрій Павлович Томашевський. Формально він австралійський громадянин, але домом своїм вважає всю земну кулю.)

Стародавні підземні тунелі, говорить Томас, йдуть під океани, пов'язуючи Америку з Європою, і з Східною Азією. Частина з них направлена ​​в сторону Нью-Мексико і далі - в Південну Америку. Один такий тунель в 1980 р вивів спелеологів на величезну порожній простір під дном Тихого океану.

Є "вузлова станція" і під Тибетом. За твердим переконанням буддійських ченців, саме там влаштувалися великі вчителі легендарної Шамбали. Є вони і на Кавказі, і в Криму ... Особливий інтерес представляє наявність розгалуженої мережі тунелів Поволжя (у Волгоградській та Саратовській областях) - під Медведицкой гірською грядою, що складається з невисоких горбів (200-380 м). У давнину тут хлюпалося глибоководне море. Нині це одне з найзагадковіших місць на планеті, найсильніша аномальна зона, в якій "може статися все, що завгодно".

Хмари і хмари над грядою, як і над Горою Шаста, часто приймають фантасти-етичні, дивні обриси. З огляду на характер місцевих порід, радіоактивними рудами тут і "не пахне". Але в одному місці є підземне джерело, вода в якому настільки радіоактивна, що притягує до себе блискавки. Сюди з'їжджаються уфологи з усієї країни, щоб побачити на власні очі приземлення дивних літальних апаратів дископодібної і трикутної форми.

Знаменита гряда і своєї розгалуженою мережею тунелів, що пролягає на глибині від 6 до 30 м. На користь їх штучного походження говорить те, що тунелі абсолютно прямі, простягнуті, як по лінійці, на багато кілометрів (наскільки далеко, нікому невідомо), строго витримують заданий напрямок і зберігають однакову ширину - 7 м (в природі такого не буває). У перетині вони або круглі, або овальні.

Під вершиною одного з пагорбів гряди знаходиться "ключова станція" подзем-них шляхів сполучення. При наближенні до неї тунелі збільшуються в діаметрі - спочатку до 20, потім 35 і нарешті до 80 метрів, вливаючись в величезний зал 120-метрової висоти. Ще один міжрегіональний, а можливо і міжконтинентальний вузол зв'язку? За інформацією контактерів, звідси можна потрапити на Кавказ, до Криму, в північні райони Росії, на Нову Землю і далі - на Північноамериканський континент.

Від тунелів, прошиваються континенти в твердих кам'яних породах тутешні відрізняються м'якістю і крихкістю (при ударі інструментом руйнуються). На їх поверхні не знайти слідів прикладання праці - немає швів, немає кам'яної кладки, немає слідів свердління або дроблення. Все це породило у місцевих жителів ідею, що ходи в надрах гряди пропалені кульовими блискавками - занадто частими гостями в тутешніх краях. Чому б і ні, кажуть вони, адже кульові блискавки літають тут тисячами років. Відповідно аномальне місце у двох входів в тунелі, круглий рік притягує грозові розряди, називають урочищем Синьої гори, схилом скажених блискавок.

Ніхто до ладу не знає, хто побудував ці тунелі, а головне - коли і навіщо. Звідси простір фантазії не тільки для місцевих жителів, а й для численних окультистів, яких як магнітом притягує до себе Медведицькій гряда. Одні припускають, що в ній знаходиться секретна військова база ще з часів СРСР і літають над нею не НЛО, а російські літаки. Іншим імпонує версія інопланетного присутності.

Вчені більше схиляються до освітлюваної нами версії древніх цивілізацій. Тим більше, що у місцевої річки Ведмедиця, поряд з селом Нижня Добринка будівельники наткнулися на дуже древній могильник зі скелетами гігантів, зростанням в 2,5 м. Вік могильника не визначений, але мова йде про тисячі років. А на іншому березі річки, в районі села Мілуватка, були знайдені не менш древні останки людей-карликів, зростанням з півметра. Мимоволі згадуються легенди Гори Шаста про велетнів і карликів, що мешкають в ній. Чи не це наочне їм підтвердження?

У Західній Європі, на кордоні Словенії та Польщі, є гірський масив Татри Бескиди. А домінує над ним Бабина гора, овіяна міфами і легендами з незапа-м'ятних часів - ще одне аномальне і загадкове місце на планеті. Не вдаючись в подробиці, обмежуся одкровенням одного місцевого жителя на ім'я Вінсент, яке в 60-х роках минулого століття переказав польський уфолог і фахівець з аномальних явищ Ян Пайонк, професор університету в новозеландському місті Данідін, в листі до свого друга і колеги Роберту Леснякевічу.

Будучи в той час вже в похилому віці, Вінсент повідав Пайонк, як одного разу, багато років тому батько, дочекавшись, коли він досить подорослішає, вирішив, що час настав, і велів йому йти за ним до вершини Бабиної гори. Те, що він збирався показати і розповісти, передавалося з покоління в покоління тільки таким шляхом - на власні очі і усно, від батька до сина.

На висоті 600 м батько підвів його до виступу скелі, і вони разом відсунули в бік хитро закріплену зсередини кам'яну брилу, яка опинилася таємними вратами в підземний світ. Їм відкрився широкий отвір, за яким починався ідеально прямий тунель, овальний в перерізі і такий високий, що по ньому цілком міг ходити цілий поїзд. Гладка поверхня стін і підлоги блищала як скляна, але не ковзала.

"Наш довгий шлях по похилому тунелю тривав до тих пір, поки не привів до просторої зали, схожу на внутрішність величезної бочки, - розповідав Вінсент. - У ній сходилися ще кілька тунелів, деякі з них були трикутного перетину, інші - округлого. У залі знаходилося багато різних, незнайомих мені предметів, а також велика кількість старовинної зброї. "

Ми присіли на великий, кована мідними смугами скриню, і батько знову заговорив:

- По тунелях, які розходяться звідси, можна потрапити в різні країни і на різні континенти. Ось той, що зліва, в Німеччину, потім в Англію, і далі, на американський континент. Правий тунель тягнеться до Росії, на Кавказ, потім в Китай і Японію, а звідти - в Америку, де з'єднується з лівим. Потрапити в Америку можна і за іншими тунелях, прокладених під полюсами Землі. На шляху кожного тунелю є "вузлові станції", подібні до тієї, в якій ми зараз знаходимося.

Розповідь батька перервав віддалений звук, схожий одночасно на низький гул і металевий брязкіт. Такий звук видає важко навантажений поїзд, рушаючи з місця або різко гальмуючи. Батько швидко піднявся:

- Все інше докажу по дорозі додому, а зараз нам треба йти звідси.

Ми поспішили вгору по похилому тунелю до виходу, а звук між тим ставав все голосніше. Зібравши залишки сил, ми вибралися назовні і опустилися на землю, щоб віддихатися і трохи перепочити.

- Тунелі, які ти бачив, - продовжив батько, - побудували не люди, а могутні істоти, що живуть під землею. Це їх дороги для пересування з одного кінця підземного світу на інший. А пересуваються вони на літаючих вогненних машинах. Якби ми опинилися на шляху такої машини, то згоріли б живцем. На щастя, звук в тунелі чути на великій відстані, і у нас було достатньо часу, щоб уникнути такої зустрічі. "

Як то кажуть, без коментарів.

Якщо є шляхи сполучення, значить повинні бути і підземні міста, типу того, що виявив себе в Горі Шаста. У книзі "Телос" записано, що "Внутрішня Земля" являє собою велику імперію різних цивілізацій, що складається з 120 підземних Міст Світла, в основному населених гиперборейцами, і декількох міст, що належать лемурійцам і атлантам. Залягають вони на глибині від десятків метрів до декількох кілометрів. І все сполучаються між собою за допомогою тонні-лей. Якщо так, то де ці міста? Припустимо, жителі дійсно перебувають в іншому вимірі і нам невидимі. Ну а їх оселі? Якщо видимі тунелі, значить повинні бути видимі і міста.

У китайській провінції Хунань археологи відкрили засипаний прохід, який привів їх в кам'яний підземний лабіринт з ідеально гладкою поверхнею внутрішніх ходів і приміщень. У великому залі стіни і стеля були прикрашені безліччю наскальних малюнків, серед яких - істоти в сучасному одязі, що сидять в круглому кораблі, типу НЛО, і спостерігають зверху за полюють на диких звірів людьми.

В іншій провінції, Аньхой, в 1999 р простий селянин випадково виявив комплекс печер, який переховувався в надрах священної гори даоссов -Хуашань. Комплекс складається з 36 просторих, рукотворних печер, але археологи впевнені, що знайшли ще далеко не все. Одна з печер, площею 4 800 кв м, включає в себе кілька приміщень: величезний зал з грубо тесаним колонами, басейн і ряд бічних кімнат. Найбільша з усіх, з 26 колонами, названа підземним палацом, має площу 12 600 кв м. Інші печери з підземними річками і озерцями з'єднані кам'яними містками, забезпечені сходами і переходами.

Цей комплекс не має склоподібної плівки на стінах. Тут чітко видно сліди зубил, тобто ручної обробки. Дослідників вражає, що кут нахилу внутрішніх стін відповідає зовнішньому рельєфу гори. Вік підземної споруди достеменно невідомий. Грунтуючись на знайдених всередині артефактах, називають орієнтовну цифру 1700 років, що малоймовірно, оскільки ні даоси, які віками жили на схилі священної гори, ні імператори давнини, які приходили на гору за просвітленням, не знали про існування печер. Історія Китаю, однією з найстаріших цивілізацій в світі, налічує 5 000 років. Але про існування такого грандіозного комплексу в ній ні словом не згадується. Якщо таємниці печер Хуашань будуть розгадані, каже влада Китаю, вони стануть в один ряд з Великою китайською стіною і усипальниця імператора Цинь Шихуана.

Особливо багато оповідань і легенд ходить про таємничі тунелях Південної Америки, де пропадають безповоротно цілі експедиції ентузіастів. Це так звані чінканаси в Перу, найбільша археологічна загадка континенту - штучні підземні порожнини, пов'язані нескінченними заплутаними переходами. Легенди індіанців хопі свідчать, що в їх глибині живуть люди-змії. А іспанські переселенці впевнені, що саме там приховано золото інків. Через особливої ​​небезпеки чінканас для життя людей за розпорядженням влади практично всі входи у внутрішній світ забрані важкими чавунними гратами.

На багато кілометрів вони тягнуться в Перу - в районі Куско, Ліма, під Мачу-Пікчу, пустелею Наска, і далі - під болівійським містом Самайпата. Тут в 1971 р експедиція вчених-спелеологів виявила ще один підземний вузол, доступ до якого перетинали скельні блоки. Розчистивши собі дорогу, вони спустилися на глибину близько 100 м і потрапили в величезний зал. Його підлога була викладена блоками, а на гладких стінах незрозумілі написи, що нагадують ієрогліфи. В різні боки від залу відходило безліч тунелів. Деякі з них вели до моря і тривали під його дном.

СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА

Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в   вересневому номері   Кругозір, далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в вересневому номері "Кругозір", далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою.

Спелеологи різних країн, пише геолог Е.І.Воробьев, академік РАН, переконані, що крім тунелів метро, ​​бункерів, шахт і різних природних печер, утворивши шихся в результаті трансформації земної кори, існують підземні порожнини, створені цивілізаціями, які передували людської.

Не виключено, що мова йде про взаємозалежної всепланетної мережі тунелів, по якій можна потрапити в будь-яку точку земної кулі. Адже знаходять їх не тільки в надрах континентів, а й під ложем морів і океанів. І що найдивніше, вік найбільш древніх підземних трас визначають в мільйони років.

При прокладанні цих таємничих тунелів були використані високі технології, незбагненні навіть для сучасної гірничодобувної промисловост-ти. Більшість з них немов би випалювалися в скельних породах під термічним і механічним впливом одночасно, які утворили на їх стінах надзвичайно міцну і гладку склоподібну плівку, товщиною всього в 1-1,5 мм.

У різних частинах світу зустрічаються і вертикальні, трубоподобную колодязі, глибиною від десятків до декількох сотень метрів, з такою ж оплавленою поверхнею. Уфологи впевнені, що це місця входу і виходу НЛО. (Протягом багатьох років періодично надходять повідомлення про дивні літаючі об'єкти, зникаючих в горах або виринає з дна океану.)

Переконатися в наявності розгалужених підземних порожнин військовим США дав можливість випадок, що стався в середині минулого століття. Коли на одному з полігонів Невади був проведений підземний ядерний вибух, а на військовій базі в Канаді, що знаходиться на відстані 2 тисяч км від нього, зафіксували раптовий підскік рівня радіації, в 20 разів перевищив норму. Розслідування виявило поруч з канадської базою печеру, що була входом до підземного лабіринту.

Звичайно, це ще не доказ того, що він має штучне від-ходіння. У надрах Північноамериканського континенту вистачає багатокілометрових карстових пустот, сталактитових і Сталагмітовий печер чудової краси. Але ось яку історію розповідає англійський письменник Девід Айк (David Icke) в своїй книзі "Найбільший секрет":

У американських індіанців Хопі є легенди про людей-ящера, що мешкають під землею. Рептоіди ці нібито 5000 років тому побудували три підземних міста вздовж Тихоокеанського узбережжя, над одним з яких пізніше виріс Лос-Анджелес. У 1933 р геофізик і гірський інженер Уоррен Шуфелд, озброївшись придуманим нею самою приладом для виявлення підземних порожнин і металів, вирішив перевірити справжність легенди - тієї її частини, що стосувалася Лос-Анджелеса, в якому він жив. І незабаром оголосив, що йому і справді вдалося знайти безліч розгалужених і взаємопов'язаних підземних ходів.

Він не тільки накреслив план підземного міста під Лос-Анджелесом, але і вказав місця скупчення великої кількості золота в кімнатах-печерах. Тоді ж Los Angeles Times опублікувала інформацію про знахідку інженера і складений ним план. Шуфелд домігся навіть від влади дозволу на розкопки і буріння шахти. Але роботи прикрили, тільки-но вони почалися - через виниклу загрозу обвалів.

Через півстоліття інший американець, Рассел Берроуз, зробив заяву, що випадково знайшов систему тунелів невідомої протяжності в штаті Іллінойс, стіни яких покриті малюнками і письменами, а в деяких печерних відсіках - безліч дивних артефактів: малюнки, кам'яні плитки різної величини з написаними або вибитими на них символами і зображеннями людей і тварин.

Серед них дьяволоподобние або крилаті істоти, астронавти в шоломах, напівлюди-напівзвірі, літальні апарати. Є предмети, що нагадують годинник, карти зоряного неба. Є й об'ємні, висічені з каменю голови, мабуть служили підставками для світильників. У камерах-могильниках він знайшов металеві предмети, сокири, наконечники копій, глиняні судини і золоті прикраси. Одним словом, повний набір археологічних скарбів.

Так як Берроуз донині тримає в таємниці місцезнаходження входу в тунелі, навколо його відкриття розгорілися суперечки, скандали і звинувачення в фальсифікації, фальсифікації, "грандіозному шахрайстві" та інших гріхах. Виставлені в інтернеті і в його книзі предмети, нібито вилучені їм з тунелів, викликали у фахівців недо-міння, оскільки їх не можна було віднести до жодної з відомих нам культур. А можливо вони мали відношення до всіх відразу, включаючи сьогоднішній день. Написи на стінах і каменях зроблені чужою мовою, а якщо і знайомому, то все одно нечитабельним.

Найпростіше було припустити, що Берроуз в гонитві за сенсацією, виготовив всю свою колекцію сам. Та тільки аж надто вона численна. Джин Хант, фахівець Товариства курганів Луїзіани, в числі тих, хто вірить у справжність його знахідок. "Я переконана, - пише вона, - що система печер, якою її описує Берроуз, дійсно існує. Моя переконаність грунтується, головним чином, на двох моментах. По-перше, це кількість, по-друге - якість пред'явлених артефактів. Мені видається малоймовірним , щоб хтось міг виготовити таку масу підробок за такий короткий термін. "

Бути може в знайденої першовідкривачем системі тунелів і печер до недавнього часу мешкали представники тієї самої "нижньої цивілізації"? І це вони збирали колекцію артефактів в різні епохи і з різних місць Землі, вільно переміщаючись під землею за своїми "міжконтинентальних швидкісним тунелях"?

У НАДРА - МОЛНИИ, ЗВУКИ, Літаючі МАШИНИ ...

Помічено, що в певних місцях пересічні траси утворюють "вузлові станції", як в системі метро. Вчений і мандрівник Ендрю Томас пише про те, що в Каліфорнії, під горою Шаста, криється один з основних вузлів прямолінійних підземних трас, що розбігаються в різних напрямках і пронизують всю Північну Америку. (До речі, Ендрю Томас, автор знаменитої серед езотериків книги "Шамбала - оазис світла" - син російських емігрантів, його справжнє ім'я Андрій Павлович Томашевський. Формально він австралійський громадянин, але домом своїм вважає всю земну кулю.)

Стародавні підземні тунелі, говорить Томас, йдуть під океани, пов'язуючи Америку з Європою, і з Східною Азією. Частина з них направлена ​​в сторону Нью-Мексико і далі - в Південну Америку. Один такий тунель в 1980 р вивів спелеологів на величезну порожній простір під дном Тихого океану.

Є "вузлова станція" і під Тибетом. За твердим переконанням буддійських ченців, саме там влаштувалися великі вчителі легендарної Шамбали. Є вони і на Кавказі, і в Криму ... Особливий інтерес представляє наявність розгалуженої мережі тунелів Поволжя (у Волгоградській та Саратовській областях) - під Медведицкой гірською грядою, що складається з невисоких горбів (200-380 м). У давнину тут хлюпалося глибоководне море. Нині це одне з найзагадковіших місць на планеті, найсильніша аномальна зона, в якій "може статися все, що завгодно".

Хмари і хмари над грядою, як і над Горою Шаста, часто приймають фантасти-етичні, дивні обриси. З огляду на характер місцевих порід, радіоактивними рудами тут і "не пахне". Але в одному місці є підземне джерело, вода в якому настільки радіоактивна, що притягує до себе блискавки. Сюди з'їжджаються уфологи з усієї країни, щоб побачити на власні очі приземлення дивних літальних апаратів дископодібної і трикутної форми.

Знаменита гряда і своєї розгалуженою мережею тунелів, що пролягає на глибині від 6 до 30 м. На користь їх штучного походження говорить те, що тунелі абсолютно прямі, простягнуті, як по лінійці, на багато кілометрів (наскільки далеко, нікому невідомо), строго витримують заданий напрямок і зберігають однакову ширину - 7 м (в природі такого не буває). У перетині вони або круглі, або овальні.

Під вершиною одного з пагорбів гряди знаходиться "ключова станція" подзем-них шляхів сполучення. При наближенні до неї тунелі збільшуються в діаметрі - спочатку до 20, потім 35 і нарешті до 80 метрів, вливаючись в величезний зал 120-метрової висоти. Ще один міжрегіональний, а можливо і міжконтинентальний вузол зв'язку? За інформацією контактерів, звідси можна потрапити на Кавказ, до Криму, в північні райони Росії, на Нову Землю і далі - на Північноамериканський континент.

Від тунелів, прошиваються континенти в твердих кам'яних породах тутешні відрізняються м'якістю і крихкістю (при ударі інструментом руйнуються). На їх поверхні не знайти слідів прикладання праці - немає швів, немає кам'яної кладки, немає слідів свердління або дроблення. Все це породило у місцевих жителів ідею, що ходи в надрах гряди пропалені кульовими блискавками - занадто частими гостями в тутешніх краях. Чому б і ні, кажуть вони, адже кульові блискавки літають тут тисячами років. Відповідно аномальне місце у двох входів в тунелі, круглий рік притягує грозові розряди, називають урочищем Синьої гори, схилом скажених блискавок.

Ніхто до ладу не знає, хто побудував ці тунелі, а головне - коли і навіщо. Звідси простір фантазії не тільки для місцевих жителів, а й для численних окультистів, яких як магнітом притягує до себе Медведицькій гряда. Одні припускають, що в ній знаходиться секретна військова база ще з часів СРСР і літають над нею не НЛО, а російські літаки. Іншим імпонує версія інопланетного присутності.

Вчені більше схиляються до освітлюваної нами версії древніх цивілізацій. Тим більше, що у місцевої річки Ведмедиця, поряд з селом Нижня Добринка будівельники наткнулися на дуже древній могильник зі скелетами гігантів, зростанням в 2,5 м. Вік могильника не визначений, але мова йде про тисячі років. А на іншому березі річки, в районі села Мілуватка, були знайдені не менш древні останки людей-карликів, зростанням з півметра. Мимоволі згадуються легенди Гори Шаста про велетнів і карликів, що мешкають в ній. Чи не це наочне їм підтвердження?

У Західній Європі, на кордоні Словенії та Польщі, є гірський масив Татри Бескиди. А домінує над ним Бабина гора, овіяна міфами і легендами з незапа-м'ятних часів - ще одне аномальне і загадкове місце на планеті. Не вдаючись в подробиці, обмежуся одкровенням одного місцевого жителя на ім'я Вінсент, яке в 60-х роках минулого століття переказав польський уфолог і фахівець з аномальних явищ Ян Пайонк, професор університету в новозеландському місті Данідін, в листі до свого друга і колеги Роберту Леснякевічу.

Будучи в той час вже в похилому віці, Вінсент повідав Пайонк, як одного разу, багато років тому батько, дочекавшись, коли він досить подорослішає, вирішив, що час настав, і велів йому йти за ним до вершини Бабиної гори. Те, що він збирався показати і розповісти, передавалося з покоління в покоління тільки таким шляхом - на власні очі і усно, від батька до сина.

На висоті 600 м батько підвів його до виступу скелі, і вони разом відсунули в бік хитро закріплену зсередини кам'яну брилу, яка опинилася таємними вратами в підземний світ. Їм відкрився широкий отвір, за яким починався ідеально прямий тунель, овальний в перерізі і такий високий, що по ньому цілком міг ходити цілий поїзд. Гладка поверхня стін і підлоги блищала як скляна, але не ковзала.

"Наш довгий шлях по похилому тунелю тривав до тих пір, поки не привів до просторої зали, схожу на внутрішність величезної бочки, - розповідав Вінсент. - У ній сходилися ще кілька тунелів, деякі з них були трикутного перетину, інші - округлого. У залі знаходилося багато різних, незнайомих мені предметів, а також велика кількість старовинної зброї. "

Ми присіли на великий, кована мідними смугами скриню, і батько знову заговорив:

- По тунелях, які розходяться звідси, можна потрапити в різні країни і на різні континенти. Ось той, що зліва, в Німеччину, потім в Англію, і далі, на американський континент. Правий тунель тягнеться до Росії, на Кавказ, потім в Китай і Японію, а звідти - в Америку, де з'єднується з лівим. Потрапити в Америку можна і за іншими тунелях, прокладених під полюсами Землі. На шляху кожного тунелю є "вузлові станції", подібні до тієї, в якій ми зараз знаходимося.

Розповідь батька перервав віддалений звук, схожий одночасно на низький гул і металевий брязкіт. Такий звук видає важко навантажений поїзд, рушаючи з місця або різко гальмуючи. Батько швидко піднявся:

- Все інше докажу по дорозі додому, а зараз нам треба йти звідси.

Ми поспішили вгору по похилому тунелю до виходу, а звук між тим ставав все голосніше. Зібравши залишки сил, ми вибралися назовні і опустилися на землю, щоб віддихатися і трохи перепочити.

- Тунелі, які ти бачив, - продовжив батько, - побудували не люди, а могутні істоти, що живуть під землею. Це їх дороги для пересування з одного кінця підземного світу на інший. А пересуваються вони на літаючих вогненних машинах. Якби ми опинилися на шляху такої машини, то згоріли б живцем. На щастя, звук в тунелі чути на великій відстані, і у нас було достатньо часу, щоб уникнути такої зустрічі. "

Як то кажуть, без коментарів.

Якщо є шляхи сполучення, значить повинні бути і підземні міста, типу того, що виявив себе в Горі Шаста. У книзі "Телос" записано, що "Внутрішня Земля" являє собою велику імперію різних цивілізацій, що складається з 120 підземних Міст Світла, в основному населених гиперборейцами, і декількох міст, що належать лемурійцам і атлантам. Залягають вони на глибині від десятків метрів до декількох кілометрів. І все сполучаються між собою за допомогою тонні-лей. Якщо так, то де ці міста? Припустимо, жителі дійсно перебувають в іншому вимірі і нам невидимі. Ну а їх оселі? Якщо видимі тунелі, значить повинні бути видимі і міста.

У китайській провінції Хунань археологи відкрили засипаний прохід, який привів їх в кам'яний підземний лабіринт з ідеально гладкою поверхнею внутрішніх ходів і приміщень. У великому залі стіни і стеля були прикрашені безліччю наскальних малюнків, серед яких - істоти в сучасному одязі, що сидять в круглому кораблі, типу НЛО, і спостерігають зверху за полюють на диких звірів людьми.

В іншій провінції, Аньхой, в 1999 р простий селянин випадково виявив комплекс печер, який переховувався в надрах священної гори даоссов -Хуашань. Комплекс складається з 36 просторих, рукотворних печер, але археологи впевнені, що знайшли ще далеко не все. Одна з печер, площею 4 800 кв м, включає в себе кілька приміщень: величезний зал з грубо тесаним колонами, басейн і ряд бічних кімнат. Найбільша з усіх, з 26 колонами, названа підземним палацом, має площу 12 600 кв м. Інші печери з підземними річками і озерцями з'єднані кам'яними містками, забезпечені сходами і переходами.

Цей комплекс не має склоподібної плівки на стінах. Тут чітко видно сліди зубил, тобто ручної обробки. Дослідників вражає, що кут нахилу внутрішніх стін відповідає зовнішньому рельєфу гори. Вік підземної споруди достеменно невідомий. Грунтуючись на знайдених всередині артефактах, називають орієнтовну цифру 1700 років, що малоймовірно, оскільки ні даоси, які віками жили на схилі священної гори, ні імператори давнини, які приходили на гору за просвітленням, не знали про існування печер. Історія Китаю, однією з найстаріших цивілізацій в світі, налічує 5 000 років. Але про існування такого грандіозного комплексу в ній ні словом не згадується. Якщо таємниці печер Хуашань будуть розгадані, каже влада Китаю, вони стануть в один ряд з Великою китайською стіною і усипальниця імператора Цинь Шихуана.

Особливо багато оповідань і легенд ходить про таємничі тунелях Південної Америки, де пропадають безповоротно цілі експедиції ентузіастів. Це так звані чінканаси в Перу, найбільша археологічна загадка континенту - штучні підземні порожнини, пов'язані нескінченними заплутаними переходами. Легенди індіанців хопі свідчать, що в їх глибині живуть люди-змії. А іспанські переселенці впевнені, що саме там приховано золото інків. Через особливої ​​небезпеки чінканас для життя людей за розпорядженням влади практично всі входи у внутрішній світ забрані важкими чавунними гратами.

На багато кілометрів вони тягнуться в Перу - в районі Куско, Ліма, під Мачу-Пікчу, пустелею Наска, і далі - під болівійським містом Самайпата. Тут в 1971 р експедиція вчених-спелеологів виявила ще один підземний вузол, доступ до якого перетинали скельні блоки. Розчистивши собі дорогу, вони спустилися на глибину близько 100 м і потрапили в величезний зал. Його підлога була викладена блоками, а на гладких стінах незрозумілі написи, що нагадують ієрогліфи. В різні боки від залу відходило безліч тунелів. Деякі з них вели до моря і тривали під його дном.

СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА

Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в   вересневому номері   Кругозір, далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в вересневому номері "Кругозір", далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою.

Спелеологи різних країн, пише геолог Е.І.Воробьев, академік РАН, переконані, що крім тунелів метро, ​​бункерів, шахт і різних природних печер, утворивши шихся в результаті трансформації земної кори, існують підземні порожнини, створені цивілізаціями, які передували людської.

Не виключено, що мова йде про взаємозалежної всепланетної мережі тунелів, по якій можна потрапити в будь-яку точку земної кулі. Адже знаходять їх не тільки в надрах континентів, а й під ложем морів і океанів. І що найдивніше, вік найбільш древніх підземних трас визначають в мільйони років.

При прокладанні цих таємничих тунелів були використані високі технології, незбагненні навіть для сучасної гірничодобувної промисловост-ти. Більшість з них немов би випалювалися в скельних породах під термічним і механічним впливом одночасно, які утворили на їх стінах надзвичайно міцну і гладку склоподібну плівку, товщиною всього в 1-1,5 мм.

У різних частинах світу зустрічаються і вертикальні, трубоподобную колодязі, глибиною від десятків до декількох сотень метрів, з такою ж оплавленою поверхнею. Уфологи впевнені, що це місця входу і виходу НЛО. (Протягом багатьох років періодично надходять повідомлення про дивні літаючі об'єкти, зникаючих в горах або виринає з дна океану.)

Переконатися в наявності розгалужених підземних порожнин військовим США дав можливість випадок, що стався в середині минулого століття. Коли на одному з полігонів Невади був проведений підземний ядерний вибух, а на військовій базі в Канаді, що знаходиться на відстані 2 тисяч км від нього, зафіксували раптовий підскік рівня радіації, в 20 разів перевищив норму. Розслідування виявило поруч з канадської базою печеру, що була входом до підземного лабіринту.

Звичайно, це ще не доказ того, що він має штучне від-ходіння. У надрах Північноамериканського континенту вистачає багатокілометрових карстових пустот, сталактитових і Сталагмітовий печер чудової краси. Але ось яку історію розповідає англійський письменник Девід Айк (David Icke) в своїй книзі "Найбільший секрет":

У американських індіанців Хопі є легенди про людей-ящера, що мешкають під землею. Рептоіди ці нібито 5000 років тому побудували три підземних міста вздовж Тихоокеанського узбережжя, над одним з яких пізніше виріс Лос-Анджелес. У 1933 р геофізик і гірський інженер Уоррен Шуфелд, озброївшись придуманим нею самою приладом для виявлення підземних порожнин і металів, вирішив перевірити справжність легенди - тієї її частини, що стосувалася Лос-Анджелеса, в якому він жив. І незабаром оголосив, що йому і справді вдалося знайти безліч розгалужених і взаємопов'язаних підземних ходів.

Він не тільки накреслив план підземного міста під Лос-Анджелесом, але і вказав місця скупчення великої кількості золота в кімнатах-печерах. Тоді ж Los Angeles Times опублікувала інформацію про знахідку інженера і складений ним план. Шуфелд домігся навіть від влади дозволу на розкопки і буріння шахти. Але роботи прикрили, тільки-но вони почалися - через виниклу загрозу обвалів.

Через півстоліття інший американець, Рассел Берроуз, зробив заяву, що випадково знайшов систему тунелів невідомої протяжності в штаті Іллінойс, стіни яких покриті малюнками і письменами, а в деяких печерних відсіках - безліч дивних артефактів: малюнки, кам'яні плитки різної величини з написаними або вибитими на них символами і зображеннями людей і тварин.

Серед них дьяволоподобние або крилаті істоти, астронавти в шоломах, напівлюди-напівзвірі, літальні апарати. Є предмети, що нагадують годинник, карти зоряного неба. Є й об'ємні, висічені з каменю голови, мабуть служили підставками для світильників. У камерах-могильниках він знайшов металеві предмети, сокири, наконечники копій, глиняні судини і золоті прикраси. Одним словом, повний набір археологічних скарбів.

Так як Берроуз донині тримає в таємниці місцезнаходження входу в тунелі, навколо його відкриття розгорілися суперечки, скандали і звинувачення в фальсифікації, фальсифікації, "грандіозному шахрайстві" та інших гріхах. Виставлені в інтернеті і в його книзі предмети, нібито вилучені їм з тунелів, викликали у фахівців недо-міння, оскільки їх не можна було віднести до жодної з відомих нам культур. А можливо вони мали відношення до всіх відразу, включаючи сьогоднішній день. Написи на стінах і каменях зроблені чужою мовою, а якщо і знайомому, то все одно нечитабельним.

Найпростіше було припустити, що Берроуз в гонитві за сенсацією, виготовив всю свою колекцію сам. Та тільки аж надто вона численна. Джин Хант, фахівець Товариства курганів Луїзіани, в числі тих, хто вірить у справжність його знахідок. "Я переконана, - пише вона, - що система печер, якою її описує Берроуз, дійсно існує. Моя переконаність грунтується, головним чином, на двох моментах. По-перше, це кількість, по-друге - якість пред'явлених артефактів. Мені видається малоймовірним , щоб хтось міг виготовити таку масу підробок за такий короткий термін. "

Бути може в знайденої першовідкривачем системі тунелів і печер до недавнього часу мешкали представники тієї самої "нижньої цивілізації"? І це вони збирали колекцію артефактів в різні епохи і з різних місць Землі, вільно переміщаючись під землею за своїми "міжконтинентальних швидкісним тунелях"?

У НАДРА - МОЛНИИ, ЗВУКИ, Літаючі МАШИНИ ...

Помічено, що в певних місцях пересічні траси утворюють "вузлові станції", як в системі метро. Вчений і мандрівник Ендрю Томас пише про те, що в Каліфорнії, під горою Шаста, криється один з основних вузлів прямолінійних підземних трас, що розбігаються в різних напрямках і пронизують всю Північну Америку. (До речі, Ендрю Томас, автор знаменитої серед езотериків книги "Шамбала - оазис світла" - син російських емігрантів, його справжнє ім'я Андрій Павлович Томашевський. Формально він австралійський громадянин, але домом своїм вважає всю земну кулю.)

Стародавні підземні тунелі, говорить Томас, йдуть під океани, пов'язуючи Америку з Європою, і з Східною Азією. Частина з них направлена ​​в сторону Нью-Мексико і далі - в Південну Америку. Один такий тунель в 1980 р вивів спелеологів на величезну порожній простір під дном Тихого океану.

Є "вузлова станція" і під Тибетом. За твердим переконанням буддійських ченців, саме там влаштувалися великі вчителі легендарної Шамбали. Є вони і на Кавказі, і в Криму ... Особливий інтерес представляє наявність розгалуженої мережі тунелів Поволжя (у Волгоградській та Саратовській областях) - під Медведицкой гірською грядою, що складається з невисоких горбів (200-380 м). У давнину тут хлюпалося глибоководне море. Нині це одне з найзагадковіших місць на планеті, найсильніша аномальна зона, в якій "може статися все, що завгодно".

Хмари і хмари над грядою, як і над Горою Шаста, часто приймають фантасти-етичні, дивні обриси. З огляду на характер місцевих порід, радіоактивними рудами тут і "не пахне". Але в одному місці є підземне джерело, вода в якому настільки радіоактивна, що притягує до себе блискавки. Сюди з'їжджаються уфологи з усієї країни, щоб побачити на власні очі приземлення дивних літальних апаратів дископодібної і трикутної форми.

Знаменита гряда і своєї розгалуженою мережею тунелів, що пролягає на глибині від 6 до 30 м. На користь їх штучного походження говорить те, що тунелі абсолютно прямі, простягнуті, як по лінійці, на багато кілометрів (наскільки далеко, нікому невідомо), строго витримують заданий напрямок і зберігають однакову ширину - 7 м (в природі такого не буває). У перетині вони або круглі, або овальні.

Під вершиною одного з пагорбів гряди знаходиться "ключова станція" подзем-них шляхів сполучення. При наближенні до неї тунелі збільшуються в діаметрі - спочатку до 20, потім 35 і нарешті до 80 метрів, вливаючись в величезний зал 120-метрової висоти. Ще один міжрегіональний, а можливо і міжконтинентальний вузол зв'язку? За інформацією контактерів, звідси можна потрапити на Кавказ, до Криму, в північні райони Росії, на Нову Землю і далі - на Північноамериканський континент.

Від тунелів, прошиваються континенти в твердих кам'яних породах тутешні відрізняються м'якістю і крихкістю (при ударі інструментом руйнуються). На їх поверхні не знайти слідів прикладання праці - немає швів, немає кам'яної кладки, немає слідів свердління або дроблення. Все це породило у місцевих жителів ідею, що ходи в надрах гряди пропалені кульовими блискавками - занадто частими гостями в тутешніх краях. Чому б і ні, кажуть вони, адже кульові блискавки літають тут тисячами років. Відповідно аномальне місце у двох входів в тунелі, круглий рік притягує грозові розряди, називають урочищем Синьої гори, схилом скажених блискавок.

Ніхто до ладу не знає, хто побудував ці тунелі, а головне - коли і навіщо. Звідси простір фантазії не тільки для місцевих жителів, а й для численних окультистів, яких як магнітом притягує до себе Медведицькій гряда. Одні припускають, що в ній знаходиться секретна військова база ще з часів СРСР і літають над нею не НЛО, а російські літаки. Іншим імпонує версія інопланетного присутності.

Вчені більше схиляються до освітлюваної нами версії древніх цивілізацій. Тим більше, що у місцевої річки Ведмедиця, поряд з селом Нижня Добринка будівельники наткнулися на дуже древній могильник зі скелетами гігантів, зростанням в 2,5 м. Вік могильника не визначений, але мова йде про тисячі років. А на іншому березі річки, в районі села Мілуватка, були знайдені не менш древні останки людей-карликів, зростанням з півметра. Мимоволі згадуються легенди Гори Шаста про велетнів і карликів, що мешкають в ній. Чи не це наочне їм підтвердження?

У Західній Європі, на кордоні Словенії та Польщі, є гірський масив Татри Бескиди. А домінує над ним Бабина гора, овіяна міфами і легендами з незапа-м'ятних часів - ще одне аномальне і загадкове місце на планеті. Не вдаючись в подробиці, обмежуся одкровенням одного місцевого жителя на ім'я Вінсент, яке в 60-х роках минулого століття переказав польський уфолог і фахівець з аномальних явищ Ян Пайонк, професор університету в новозеландському місті Данідін, в листі до свого друга і колеги Роберту Леснякевічу.

Будучи в той час вже в похилому віці, Вінсент повідав Пайонк, як одного разу, багато років тому батько, дочекавшись, коли він досить подорослішає, вирішив, що час настав, і велів йому йти за ним до вершини Бабиної гори. Те, що він збирався показати і розповісти, передавалося з покоління в покоління тільки таким шляхом - на власні очі і усно, від батька до сина.

На висоті 600 м батько підвів його до виступу скелі, і вони разом відсунули в бік хитро закріплену зсередини кам'яну брилу, яка опинилася таємними вратами в підземний світ. Їм відкрився широкий отвір, за яким починався ідеально прямий тунель, овальний в перерізі і такий високий, що по ньому цілком міг ходити цілий поїзд. Гладка поверхня стін і підлоги блищала як скляна, але не ковзала.

"Наш довгий шлях по похилому тунелю тривав до тих пір, поки не привів до просторої зали, схожу на внутрішність величезної бочки, - розповідав Вінсент. - У ній сходилися ще кілька тунелів, деякі з них були трикутного перетину, інші - округлого. У залі знаходилося багато різних, незнайомих мені предметів, а також велика кількість старовинної зброї. "

Ми присіли на великий, кована мідними смугами скриню, і батько знову заговорив:

- По тунелях, які розходяться звідси, можна потрапити в різні країни і на різні континенти. Ось той, що зліва, в Німеччину, потім в Англію, і далі, на американський континент. Правий тунель тягнеться до Росії, на Кавказ, потім в Китай і Японію, а звідти - в Америку, де з'єднується з лівим. Потрапити в Америку можна і за іншими тунелях, прокладених під полюсами Землі. На шляху кожного тунелю є "вузлові станції", подібні до тієї, в якій ми зараз знаходимося.

Розповідь батька перервав віддалений звук, схожий одночасно на низький гул і металевий брязкіт. Такий звук видає важко навантажений поїзд, рушаючи з місця або різко гальмуючи. Батько швидко піднявся:

- Все інше докажу по дорозі додому, а зараз нам треба йти звідси.

Ми поспішили вгору по похилому тунелю до виходу, а звук між тим ставав все голосніше. Зібравши залишки сил, ми вибралися назовні і опустилися на землю, щоб віддихатися і трохи перепочити.

- Тунелі, які ти бачив, - продовжив батько, - побудували не люди, а могутні істоти, що живуть під землею. Це їх дороги для пересування з одного кінця підземного світу на інший. А пересуваються вони на літаючих вогненних машинах. Якби ми опинилися на шляху такої машини, то згоріли б живцем. На щастя, звук в тунелі чути на великій відстані, і у нас було достатньо часу, щоб уникнути такої зустрічі. "

Як то кажуть, без коментарів.

Якщо є шляхи сполучення, значить повинні бути і підземні міста, типу того, що виявив себе в Горі Шаста. У книзі "Телос" записано, що "Внутрішня Земля" являє собою велику імперію різних цивілізацій, що складається з 120 підземних Міст Світла, в основному населених гиперборейцами, і декількох міст, що належать лемурійцам і атлантам. Залягають вони на глибині від десятків метрів до декількох кілометрів. І все сполучаються між собою за допомогою тонні-лей. Якщо так, то де ці міста? Припустимо, жителі дійсно перебувають в іншому вимірі і нам невидимі. Ну а їх оселі? Якщо видимі тунелі, значить повинні бути видимі і міста.

У китайській провінції Хунань археологи відкрили засипаний прохід, який привів їх в кам'яний підземний лабіринт з ідеально гладкою поверхнею внутрішніх ходів і приміщень. У великому залі стіни і стеля були прикрашені безліччю наскальних малюнків, серед яких - істоти в сучасному одязі, що сидять в круглому кораблі, типу НЛО, і спостерігають зверху за полюють на диких звірів людьми.

В іншій провінції, Аньхой, в 1999 р простий селянин випадково виявив комплекс печер, який переховувався в надрах священної гори даоссов -Хуашань. Комплекс складається з 36 просторих, рукотворних печер, але археологи впевнені, що знайшли ще далеко не все. Одна з печер, площею 4 800 кв м, включає в себе кілька приміщень: величезний зал з грубо тесаним колонами, басейн і ряд бічних кімнат. Найбільша з усіх, з 26 колонами, названа підземним палацом, має площу 12 600 кв м. Інші печери з підземними річками і озерцями з'єднані кам'яними містками, забезпечені сходами і переходами.

Цей комплекс не має склоподібної плівки на стінах. Тут чітко видно сліди зубил, тобто ручної обробки. Дослідників вражає, що кут нахилу внутрішніх стін відповідає зовнішньому рельєфу гори. Вік підземної споруди достеменно невідомий. Грунтуючись на знайдених всередині артефактах, називають орієнтовну цифру 1700 років, що малоймовірно, оскільки ні даоси, які віками жили на схилі священної гори, ні імператори давнини, які приходили на гору за просвітленням, не знали про існування печер. Історія Китаю, однією з найстаріших цивілізацій в світі, налічує 5 000 років. Але про існування такого грандіозного комплексу в ній ні словом не згадується. Якщо таємниці печер Хуашань будуть розгадані, каже влада Китаю, вони стануть в один ряд з Великою китайською стіною і усипальниця імператора Цинь Шихуана.

Особливо багато оповідань і легенд ходить про таємничі тунелях Південної Америки, де пропадають безповоротно цілі експедиції ентузіастів. Це так звані чінканаси в Перу, найбільша археологічна загадка континенту - штучні підземні порожнини, пов'язані нескінченними заплутаними переходами. Легенди індіанців хопі свідчать, що в їх глибині живуть люди-змії. А іспанські переселенці впевнені, що саме там приховано золото інків. Через особливої ​​небезпеки чінканас для життя людей за розпорядженням влади практично всі входи у внутрішній світ забрані важкими чавунними гратами.

На багато кілометрів вони тягнуться в Перу - в районі Куско, Ліма, під Мачу-Пікчу, пустелею Наска, і далі - під болівійським містом Самайпата. Тут в 1971 р експедиція вчених-спелеологів виявила ще один підземний вузол, доступ до якого перетинали скельні блоки. Розчистивши собі дорогу, вони спустилися на глибину близько 100 м і потрапили в величезний зал. Його підлога була викладена блоками, а на гладких стінах незрозумілі написи, що нагадують ієрогліфи. В різні боки від залу відходило безліч тунелів. Деякі з них вели до моря і тривали під його дном.

СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА

Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в   вересневому номері   Кругозір, далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в вересневому номері "Кругозір", далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою.

Спелеологи різних країн, пише геолог Е.І.Воробьев, академік РАН, переконані, що крім тунелів метро, ​​бункерів, шахт і різних природних печер, утворивши шихся в результаті трансформації земної кори, існують підземні порожнини, створені цивілізаціями, які передували людської.

Не виключено, що мова йде про взаємозалежної всепланетної мережі тунелів, по якій можна потрапити в будь-яку точку земної кулі. Адже знаходять їх не тільки в надрах континентів, а й під ложем морів і океанів. І що найдивніше, вік найбільш древніх підземних трас визначають в мільйони років.

При прокладанні цих таємничих тунелів були використані високі технології, незбагненні навіть для сучасної гірничодобувної промисловост-ти. Більшість з них немов би випалювалися в скельних породах під термічним і механічним впливом одночасно, які утворили на їх стінах надзвичайно міцну і гладку склоподібну плівку, товщиною всього в 1-1,5 мм.

У різних частинах світу зустрічаються і вертикальні, трубоподобную колодязі, глибиною від десятків до декількох сотень метрів, з такою ж оплавленою поверхнею. Уфологи впевнені, що це місця входу і виходу НЛО. (Протягом багатьох років періодично надходять повідомлення про дивні літаючі об'єкти, зникаючих в горах або виринає з дна океану.)

Переконатися в наявності розгалужених підземних порожнин військовим США дав можливість випадок, що стався в середині минулого століття. Коли на одному з полігонів Невади був проведений підземний ядерний вибух, а на військовій базі в Канаді, що знаходиться на відстані 2 тисяч км від нього, зафіксували раптовий підскік рівня радіації, в 20 разів перевищив норму. Розслідування виявило поруч з канадської базою печеру, що була входом до підземного лабіринту.

Звичайно, це ще не доказ того, що він має штучне від-ходіння. У надрах Північноамериканського континенту вистачає багатокілометрових карстових пустот, сталактитових і Сталагмітовий печер чудової краси. Але ось яку історію розповідає англійський письменник Девід Айк (David Icke) в своїй книзі "Найбільший секрет":

У американських індіанців Хопі є легенди про людей-ящера, що мешкають під землею. Рептоіди ці нібито 5000 років тому побудували три підземних міста вздовж Тихоокеанського узбережжя, над одним з яких пізніше виріс Лос-Анджелес. У 1933 р геофізик і гірський інженер Уоррен Шуфелд, озброївшись придуманим нею самою приладом для виявлення підземних порожнин і металів, вирішив перевірити справжність легенди - тієї її частини, що стосувалася Лос-Анджелеса, в якому він жив. І незабаром оголосив, що йому і справді вдалося знайти безліч розгалужених і взаємопов'язаних підземних ходів.

Він не тільки накреслив план підземного міста під Лос-Анджелесом, але і вказав місця скупчення великої кількості золота в кімнатах-печерах. Тоді ж Los Angeles Times опублікувала інформацію про знахідку інженера і складений ним план. Шуфелд домігся навіть від влади дозволу на розкопки і буріння шахти. Але роботи прикрили, тільки-но вони почалися - через виниклу загрозу обвалів.

Через півстоліття інший американець, Рассел Берроуз, зробив заяву, що випадково знайшов систему тунелів невідомої протяжності в штаті Іллінойс, стіни яких покриті малюнками і письменами, а в деяких печерних відсіках - безліч дивних артефактів: малюнки, кам'яні плитки різної величини з написаними або вибитими на них символами і зображеннями людей і тварин.

Серед них дьяволоподобние або крилаті істоти, астронавти в шоломах, напівлюди-напівзвірі, літальні апарати. Є предмети, що нагадують годинник, карти зоряного неба. Є й об'ємні, висічені з каменю голови, мабуть служили підставками для світильників. У камерах-могильниках він знайшов металеві предмети, сокири, наконечники копій, глиняні судини і золоті прикраси. Одним словом, повний набір археологічних скарбів.

Так як Берроуз донині тримає в таємниці місцезнаходження входу в тунелі, навколо його відкриття розгорілися суперечки, скандали і звинувачення в фальсифікації, фальсифікації, "грандіозному шахрайстві" та інших гріхах. Виставлені в інтернеті і в його книзі предмети, нібито вилучені їм з тунелів, викликали у фахівців недо-міння, оскільки їх не можна було віднести до жодної з відомих нам культур. А можливо вони мали відношення до всіх відразу, включаючи сьогоднішній день. Написи на стінах і каменях зроблені чужою мовою, а якщо і знайомому, то все одно нечитабельним.

Найпростіше було припустити, що Берроуз в гонитві за сенсацією, виготовив всю свою колекцію сам. Та тільки аж надто вона численна. Джин Хант, фахівець Товариства курганів Луїзіани, в числі тих, хто вірить у справжність його знахідок. "Я переконана, - пише вона, - що система печер, якою її описує Берроуз, дійсно існує. Моя переконаність грунтується, головним чином, на двох моментах. По-перше, це кількість, по-друге - якість пред'явлених артефактів. Мені видається малоймовірним , щоб хтось міг виготовити таку масу підробок за такий короткий термін. "

Бути може в знайденої першовідкривачем системі тунелів і печер до недавнього часу мешкали представники тієї самої "нижньої цивілізації"? І це вони збирали колекцію артефактів в різні епохи і з різних місць Землі, вільно переміщаючись під землею за своїми "міжконтинентальних швидкісним тунелях"?

У НАДРА - МОЛНИИ, ЗВУКИ, Літаючі МАШИНИ ...

Помічено, що в певних місцях пересічні траси утворюють "вузлові станції", як в системі метро. Вчений і мандрівник Ендрю Томас пише про те, що в Каліфорнії, під горою Шаста, криється один з основних вузлів прямолінійних підземних трас, що розбігаються в різних напрямках і пронизують всю Північну Америку. (До речі, Ендрю Томас, автор знаменитої серед езотериків книги "Шамбала - оазис світла" - син російських емігрантів, його справжнє ім'я Андрій Павлович Томашевський. Формально він австралійський громадянин, але домом своїм вважає всю земну кулю.)

Стародавні підземні тунелі, говорить Томас, йдуть під океани, пов'язуючи Америку з Європою, і з Східною Азією. Частина з них направлена ​​в сторону Нью-Мексико і далі - в Південну Америку. Один такий тунель в 1980 р вивів спелеологів на величезну порожній простір під дном Тихого океану.

Є "вузлова станція" і під Тибетом. За твердим переконанням буддійських ченців, саме там влаштувалися великі вчителі легендарної Шамбали. Є вони і на Кавказі, і в Криму ... Особливий інтерес представляє наявність розгалуженої мережі тунелів Поволжя (у Волгоградській та Саратовській областях) - під Медведицкой гірською грядою, що складається з невисоких горбів (200-380 м). У давнину тут хлюпалося глибоководне море. Нині це одне з найзагадковіших місць на планеті, найсильніша аномальна зона, в якій "може статися все, що завгодно".

Хмари і хмари над грядою, як і над Горою Шаста, часто приймають фантасти-етичні, дивні обриси. З огляду на характер місцевих порід, радіоактивними рудами тут і "не пахне". Але в одному місці є підземне джерело, вода в якому настільки радіоактивна, що притягує до себе блискавки. Сюди з'їжджаються уфологи з усієї країни, щоб побачити на власні очі приземлення дивних літальних апаратів дископодібної і трикутної форми.

Знаменита гряда і своєї розгалуженою мережею тунелів, що пролягає на глибині від 6 до 30 м. На користь їх штучного походження говорить те, що тунелі абсолютно прямі, простягнуті, як по лінійці, на багато кілометрів (наскільки далеко, нікому невідомо), строго витримують заданий напрямок і зберігають однакову ширину - 7 м (в природі такого не буває). У перетині вони або круглі, або овальні.

Під вершиною одного з пагорбів гряди знаходиться "ключова станція" подзем-них шляхів сполучення. При наближенні до неї тунелі збільшуються в діаметрі - спочатку до 20, потім 35 і нарешті до 80 метрів, вливаючись в величезний зал 120-метрової висоти. Ще один міжрегіональний, а можливо і міжконтинентальний вузол зв'язку? За інформацією контактерів, звідси можна потрапити на Кавказ, до Криму, в північні райони Росії, на Нову Землю і далі - на Північноамериканський континент.

Від тунелів, прошиваються континенти в твердих кам'яних породах тутешні відрізняються м'якістю і крихкістю (при ударі інструментом руйнуються). На їх поверхні не знайти слідів прикладання праці - немає швів, немає кам'яної кладки, немає слідів свердління або дроблення. Все це породило у місцевих жителів ідею, що ходи в надрах гряди пропалені кульовими блискавками - занадто частими гостями в тутешніх краях. Чому б і ні, кажуть вони, адже кульові блискавки літають тут тисячами років. Відповідно аномальне місце у двох входів в тунелі, круглий рік притягує грозові розряди, називають урочищем Синьої гори, схилом скажених блискавок.

Ніхто до ладу не знає, хто побудував ці тунелі, а головне - коли і навіщо. Звідси простір фантазії не тільки для місцевих жителів, а й для численних окультистів, яких як магнітом притягує до себе Медведицькій гряда. Одні припускають, що в ній знаходиться секретна військова база ще з часів СРСР і літають над нею не НЛО, а російські літаки. Іншим імпонує версія інопланетного присутності.

Вчені більше схиляються до освітлюваної нами версії древніх цивілізацій. Тим більше, що у місцевої річки Ведмедиця, поряд з селом Нижня Добринка будівельники наткнулися на дуже древній могильник зі скелетами гігантів, зростанням в 2,5 м. Вік могильника не визначений, але мова йде про тисячі років. А на іншому березі річки, в районі села Мілуватка, були знайдені не менш древні останки людей-карликів, зростанням з півметра. Мимоволі згадуються легенди Гори Шаста про велетнів і карликів, що мешкають в ній. Чи не це наочне їм підтвердження?

У Західній Європі, на кордоні Словенії та Польщі, є гірський масив Татри Бескиди. А домінує над ним Бабина гора, овіяна міфами і легендами з незапа-м'ятних часів - ще одне аномальне і загадкове місце на планеті. Не вдаючись у подробиці, обмежуся одкровенням одного місцевого жителя на ім'я Вінсент, яке в 60-х роках минулого століття переказав польський уфолог і фахівець з аномальних явищ Ян Пайонк, професор університету в новозеландському місті Данідін, в листі до свого друга і колеги Роберту Леснякевічу.

Будучи в той час вже в похилому віці, Вінсент повідав Пайонк, як одного разу, багато років тому батько, дочекавшись, коли він досить подорослішає, вирішив, що час настав, і велів йому йти за ним до вершини Бабиної гори. Те, що він збирався показати і розповісти, передавалося з покоління в покоління тільки таким шляхом - на власні очі і усно, від батька до сина.

На висоті 600 м батько підвів його до виступу скелі, і вони разом відсунули в бік хитро закріплену зсередини кам'яну брилу, яка опинилася таємними вратами в підземний світ. Їм відкрився широкий отвір, за яким починався ідеально прямий тунель, овальний в перерізі і такий високий, що по ньому цілком міг ходити цілий поїзд. Гладка поверхня стін і підлоги блищала як скляна, але не ковзала.

"Наш довгий шлях по похилому тунелю тривав до тих пір, поки не привів до просторої зали, схожу на внутрішність величезної бочки, - розповідав Вінсент. - У ній сходилися ще кілька тунелів, деякі з них були трикутного перетину, інші - округлого. У залі знаходилося багато різних, незнайомих мені предметів, а також велика кількість старовинної зброї. "

Ми присіли на великий, кована мідними смугами скриню, і батько знову заговорив:

- По тунелях, які розходяться звідси, можна потрапити в різні країни і на різні континенти. Ось той, що зліва, в Німеччину, потім в Англію, і далі, на американський континент. Правий тунель тягнеться до Росії, на Кавказ, потім в Китай і Японію, а звідти - в Америку, де з'єднується з лівим. Потрапити в Америку можна і за іншими тунелях, прокладених під полюсами Землі. На шляху кожного тунелю є "вузлові станції", подібні до тієї, в якій ми зараз знаходимося.

Розповідь батька перервав віддалений звук, схожий одночасно на низький гул і металевий брязкіт. Такий звук видає важко навантажений поїзд, рушаючи з місця або різко гальмуючи. Батько швидко піднявся:

- Все інше докажу по дорозі додому, а зараз нам треба йти звідси.

Ми поспішили вгору по похилому тунелю до виходу, а звук між тим ставав все голосніше. Зібравши залишки сил, ми вибралися назовні і опустилися на землю, щоб віддихатися і трохи перепочити.

- Тунелі, які ти бачив, - продовжив батько, - побудували не люди, а могутні істоти, що живуть під землею. Це їх дороги для пересування з одного кінця підземного світу на інший. А пересуваються вони на літаючих вогненних машинах. Якби ми опинилися на шляху такої машини, то згоріли б живцем. На щастя, звук в тунелі чути на великій відстані, і у нас було достатньо часу, щоб уникнути такої зустрічі. "

Як то кажуть, без коментарів.

Якщо є шляхи сполучення, значить повинні бути і підземні міста, типу того, що виявив себе в Горі Шаста. У книзі "Телос" записано, що "Внутрішня Земля" являє собою велику імперію різних цивілізацій, що складається з 120 підземних Міст Світла, в основному населених гиперборейцами, і декількох міст, що належать лемурійцам і атлантам. Залягають вони на глибині від десятків метрів до декількох кілометрів. І все сполучаються між собою за допомогою тонні-лей. Якщо так, то де ці міста? Припустимо, жителі дійсно перебувають в іншому вимірі і нам невидимі. Ну а їх оселі? Якщо видимі тунелі, значить повинні бути видимі і міста.

У китайській провінції Хунань археологи відкрили засипаний прохід, який привів їх в кам'яний підземний лабіринт з ідеально гладкою поверхнею внутрішніх ходів і приміщень. У великому залі стіни і стеля були прикрашені безліччю наскальних малюнків, серед яких - істоти в сучасному одязі, що сидять в круглому кораблі, типу НЛО, і спостерігають зверху за полюють на диких звірів людьми.

В іншій провінції, Аньхой, в 1999 р простий селянин випадково виявив комплекс печер, який переховувався в надрах священної гори даоссов -Хуашань. Комплекс складається з 36 просторих, рукотворних печер, але археологи впевнені, що знайшли ще далеко не все. Одна з печер, площею 4 800 кв м, включає в себе кілька приміщень: величезний зал з грубо тесаним колонами, басейн і ряд бічних кімнат. Найбільша з усіх, з 26 колонами, названа підземним палацом, має площу 12 600 кв м. Інші печери з підземними річками і озерцями з'єднані кам'яними містками, забезпечені сходами і переходами.

Цей комплекс не має склоподібної плівки на стінах. Тут чітко видно сліди зубил, тобто ручної обробки. Дослідників вражає, що кут нахилу внутрішніх стін відповідає зовнішньому рельєфу гори. Вік підземної споруди достеменно невідомий. Грунтуючись на знайдених всередині артефактах, називають орієнтовну цифру 1700 років, що малоймовірно, оскільки ні даоси, які віками жили на схилі священної гори, ні імператори давнини, які приходили на гору за просвітленням, не знали про існування печер. Історія Китаю, однією з найстаріших цивілізацій в світі, налічує 5 000 років. Але про існування такого грандіозного комплексу в ній ні словом не згадується. Якщо таємниці печер Хуашань будуть розгадані, каже влада Китаю, вони стануть в один ряд з Великою китайською стіною і усипальниця імператора Цинь Шихуана.

Особливо багато оповідань і легенд ходить про таємничі тунелях Південної Америки, де пропадають безповоротно цілі експедиції ентузіастів. Це так звані чінканаси в Перу, найбільша археологічна загадка континенту - штучні підземні порожнини, пов'язані нескінченними заплутаними переходами. Легенди індіанців хопі свідчать, що в їх глибині живуть люди-змії. А іспанські переселенці впевнені, що саме там приховано золото інків. Через особливої ​​небезпеки чінканас для життя людей за розпорядженням влади практично всі входи у внутрішній світ забрані важкими чавунними гратами.

На багато кілометрів вони тягнуться в Перу - в районі Куско, Ліма, під Мачу-Пікчу, пустелею Наска, і далі - під болівійським містом Самайпата. Тут в 1971 р експедиція вчених-спелеологів виявила ще один підземний вузол, доступ до якого перетинали скельні блоки. Розчистивши собі дорогу, вони спустилися на глибину близько 100 м і потрапили в величезний зал. Його підлога була викладена блоками, а на гладких стінах незрозумілі написи, що нагадують ієрогліфи. В різні боки від залу відходило безліч тунелів. Деякі з них вели до моря і тривали під його дном.

СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА

Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в   вересневому номері   Кругозір, далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в вересневому номері "Кругозір", далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою.

Спелеологи різних країн, пише геолог Е.І.Воробьев, академік РАН, переконані, що крім тунелів метро, ​​бункерів, шахт і різних природних печер, утворивши шихся в результаті трансформації земної кори, існують підземні порожнини, створені цивілізаціями, які передували людської.

Не виключено, що мова йде про взаємозалежної всепланетної мережі тунелів, по якій можна потрапити в будь-яку точку земної кулі. Адже знаходять їх не тільки в надрах континентів, а й під ложем морів і океанів. І що найдивніше, вік найбільш древніх підземних трас визначають в мільйони років.

При прокладанні цих таємничих тунелів були використані високі технології, незбагненні навіть для сучасної гірничодобувної промисловост-ти. Більшість з них немов би випалювалися в скельних породах під термічним і механічним впливом одночасно, які утворили на їх стінах надзвичайно міцну і гладку склоподібну плівку, товщиною всього в 1-1,5 мм.

У різних частинах світу зустрічаються і вертикальні, трубоподобную колодязі, глибиною від десятків до декількох сотень метрів, з такою ж оплавленою поверхнею. Уфологи впевнені, що це місця входу і виходу НЛО. (Протягом багатьох років періодично надходять повідомлення про дивні літаючі об'єкти, зникаючих в горах або виринає з дна океану.)

Переконатися в наявності розгалужених підземних порожнин військовим США дав можливість випадок, що стався в середині минулого століття. Коли на одному з полігонів Невади був проведений підземний ядерний вибух, а на військовій базі в Канаді, що знаходиться на відстані 2 тисяч км від нього, зафіксували раптовий підскік рівня радіації, в 20 разів перевищив норму. Розслідування виявило поруч з канадської базою печеру, що була входом до підземного лабіринту.

Звичайно, це ще не доказ того, що він має штучне від-ходіння. У надрах Північноамериканського континенту вистачає багатокілометрових карстових пустот, сталактитових і Сталагмітовий печер чудової краси. Але ось яку історію розповідає англійський письменник Девід Айк (David Icke) в своїй книзі "Найбільший секрет":

У американських індіанців Хопі є легенди про людей-ящера, що мешкають під землею. Рептоіди ці нібито 5000 років тому побудували три підземних міста вздовж Тихоокеанського узбережжя, над одним з яких пізніше виріс Лос-Анджелес. У 1933 р геофізик і гірський інженер Уоррен Шуфелд, озброївшись придуманим нею самою приладом для виявлення підземних порожнин і металів, вирішив перевірити справжність легенди - тієї її частини, що стосувалася Лос-Анджелеса, в якому він жив. І незабаром оголосив, що йому і справді вдалося знайти безліч розгалужених і взаємопов'язаних підземних ходів.

Він не тільки накреслив план підземного міста під Лос-Анджелесом, але і вказав місця скупчення великої кількості золота в кімнатах-печерах. Тоді ж Los Angeles Times опублікувала інформацію про знахідку інженера і складений ним план. Шуфелд домігся навіть від влади дозволу на розкопки і буріння шахти. Але роботи прикрили, тільки-но вони почалися - через виниклу загрозу обвалів.

Через півстоліття інший американець, Рассел Берроуз, зробив заяву, що випадково знайшов систему тунелів невідомої протяжності в штаті Іллінойс, стіни яких покриті малюнками і письменами, а в деяких печерних відсіках - безліч дивних артефактів: малюнки, кам'яні плитки різної величини з написаними або вибитими на них символами і зображеннями людей і тварин.

Серед них дьяволоподобние або крилаті істоти, астронавти в шоломах, напівлюди-напівзвірі, літальні апарати. Є предмети, що нагадують годинник, карти зоряного неба. Є й об'ємні, висічені з каменю голови, мабуть служили підставками для світильників. У камерах-могильниках він знайшов металеві предмети, сокири, наконечники копій, глиняні судини і золоті прикраси. Одним словом, повний набір археологічних скарбів.

Так як Берроуз донині тримає в таємниці місцезнаходження входу в тунелі, навколо його відкриття розгорілися суперечки, скандали і звинувачення в фальсифікації, фальсифікації, "грандіозному шахрайстві" та інших гріхах. Виставлені в інтернеті і в його книзі предмети, нібито вилучені їм з тунелів, викликали у фахівців недо-міння, оскільки їх не можна було віднести до жодної з відомих нам культур. А можливо вони мали відношення до всіх відразу, включаючи сьогоднішній день. Написи на стінах і каменях зроблені чужою мовою, а якщо і знайомому, то все одно нечитабельним.

Найпростіше було припустити, що Берроуз в гонитві за сенсацією, виготовив всю свою колекцію сам. Та тільки аж надто вона численна. Джин Хант, фахівець Товариства курганів Луїзіани, в числі тих, хто вірить у справжність його знахідок. "Я переконана, - пише вона, - що система печер, якою її описує Берроуз, дійсно існує. Моя переконаність грунтується, головним чином, на двох моментах. По-перше, це кількість, по-друге - якість пред'явлених артефактів. Мені видається малоймовірним , щоб хтось міг виготовити таку масу підробок за такий короткий термін. "

Бути може в знайденої першовідкривачем системі тунелів і печер до недавнього часу мешкали представники тієї самої "нижньої цивілізації"? І це вони збирали колекцію артефактів в різні епохи і з різних місць Землі, вільно переміщаючись під землею за своїми "міжконтинентальних швидкісним тунелях"?

У НАДРА - МОЛНИИ, ЗВУКИ, Літаючі МАШИНИ ...

Помічено, що в певних місцях пересічні траси утворюють "вузлові станції", як в системі метро. Вчений і мандрівник Ендрю Томас пише про те, що в Каліфорнії, під горою Шаста, криється один з основних вузлів прямолінійних підземних трас, що розбігаються в різних напрямках і пронизують всю Північну Америку. (До речі, Ендрю Томас, автор знаменитої серед езотериків книги "Шамбала - оазис світла" - син російських емігрантів, його справжнє ім'я Андрій Павлович Томашевський. Формально він австралійський громадянин, але домом своїм вважає всю земну кулю.)

Стародавні підземні тунелі, говорить Томас, йдуть під океани, пов'язуючи Америку з Європою, і з Східною Азією. Частина з них направлена ​​в сторону Нью-Мексико і далі - в Південну Америку. Один такий тунель в 1980 р вивів спелеологів на величезну порожній простір під дном Тихого океану.

Є "вузлова станція" і під Тибетом. За твердим переконанням буддійських ченців, саме там влаштувалися великі вчителі легендарної Шамбали. Є вони і на Кавказі, і в Криму ... Особливий інтерес представляє наявність розгалуженої мережі тунелів Поволжя (у Волгоградській та Саратовській областях) - під Медведицкой гірською грядою, що складається з невисоких горбів (200-380 м). У давнину тут хлюпалося глибоководне море. Нині це одне з найзагадковіших місць на планеті, найсильніша аномальна зона, в якій "може статися все, що завгодно".

Хмари і хмари над грядою, як і над Горою Шаста, часто приймають фантасти-етичні, дивні обриси. З огляду на характер місцевих порід, радіоактивними рудами тут і "не пахне". Але в одному місці є підземне джерело, вода в якому настільки радіоактивна, що притягує до себе блискавки. Сюди з'їжджаються уфологи з усієї країни, щоб побачити на власні очі приземлення дивних літальних апаратів дископодібної і трикутної форми.

Знаменита гряда і своєї розгалуженою мережею тунелів, що пролягає на глибині від 6 до 30 м. На користь їх штучного походження говорить те, що тунелі абсолютно прямі, простягнуті, як по лінійці, на багато кілометрів (наскільки далеко, нікому невідомо), строго витримують заданий напрямок і зберігають однакову ширину - 7 м (в природі такого не буває). У перетині вони або круглі, або овальні.

Під вершиною одного з пагорбів гряди знаходиться "ключова станція" подзем-них шляхів сполучення. При наближенні до неї тунелі збільшуються в діаметрі - спочатку до 20, потім 35 і нарешті до 80 метрів, вливаючись в величезний зал 120-метрової висоти. Ще один міжрегіональний, а можливо і міжконтинентальний вузол зв'язку? За інформацією контактерів, звідси можна потрапити на Кавказ, до Криму, в північні райони Росії, на Нову Землю і далі - на Північноамериканський континент.

Від тунелів, прошиваються континенти в твердих кам'яних породах тутешні відрізняються м'якістю і крихкістю (при ударі інструментом руйнуються). На їх поверхні не знайти слідів прикладання праці - немає швів, немає кам'яної кладки, немає слідів свердління або дроблення. Все це породило у місцевих жителів ідею, що ходи в надрах гряди пропалені кульовими блискавками - занадто частими гостями в тутешніх краях. Чому б і ні, кажуть вони, адже кульові блискавки літають тут тисячами років. Відповідно аномальне місце у двох входів в тунелі, круглий рік притягує грозові розряди, називають урочищем Синьої гори, схилом скажених блискавок.

Ніхто до ладу не знає, хто побудував ці тунелі, а головне - коли і навіщо. Звідси простір фантазії не тільки для місцевих жителів, а й для численних окультистів, яких як магнітом притягує до себе Медведицькій гряда. Одні припускають, що в ній знаходиться секретна військова база ще з часів СРСР і літають над нею не НЛО, а російські літаки. Іншим імпонує версія інопланетного присутності.

Вчені більше схиляються до освітлюваної нами версії древніх цивілізацій. Тим більше, що у місцевої річки Ведмедиця, поряд з селом Нижня Добринка будівельники наткнулися на дуже древній могильник зі скелетами гігантів, зростанням в 2,5 м. Вік могильника не визначений, але мова йде про тисячі років. А на іншому березі річки, в районі села Мілуватка, були знайдені не менш древні останки людей-карликів, зростанням з півметра. Мимоволі згадуються легенди Гори Шаста про велетнів і карликів, що мешкають в ній. Чи не це наочне їм підтвердження?

У Західній Європі, на кордоні Словенії та Польщі, є гірський масив Татри Бескиди. А домінує над ним Бабина гора, овіяна міфами і легендами з незапа-м'ятних часів - ще одне аномальне і загадкове місце на планеті. Не вдаючись в подробиці, обмежуся одкровенням одного місцевого жителя на ім'я Вінсент, яке в 60-х роках минулого століття переказав польський уфолог і фахівець з аномальних явищ Ян Пайонк, професор університету в новозеландському місті Данідін, в листі до свого друга і колеги Роберту Леснякевічу.

Будучи в той час вже в похилому віці, Вінсент повідав Пайонк, як одного разу, багато років тому батько, дочекавшись, коли він досить подорослішає, вирішив, що час настав, і велів йому йти за ним до вершини Бабиної гори. Те, що він збирався показати і розповісти, передавалося з покоління в покоління тільки таким шляхом - на власні очі і усно, від батька до сина.

На висоті 600 м батько підвів його до виступу скелі, і вони разом відсунули в бік хитро закріплену зсередини кам'яну брилу, яка опинилася таємними вратами в підземний світ. Їм відкрився широкий отвір, за яким починався ідеально прямий тунель, овальний в перерізі і такий високий, що по ньому цілком міг ходити цілий поїзд. Гладка поверхня стін і підлоги блищала як скляна, але не ковзала.

"Наш довгий шлях по похилому тунелю тривав до тих пір, поки не привів до просторої зали, схожу на внутрішність величезної бочки, - розповідав Вінсент. - У ній сходилися ще кілька тунелів, деякі з них були трикутного перетину, інші - округлого. У залі знаходилося багато різних, незнайомих мені предметів, а також велика кількість старовинної зброї. "

Ми присіли на великий, кована мідними смугами скриню, і батько знову заговорив:

- По тунелях, які розходяться звідси, можна потрапити в різні країни і на різні континенти. Ось той, що зліва, в Німеччину, потім в Англію, і далі, на американський континент. Правий тунель тягнеться до Росії, на Кавказ, потім в Китай і Японію, а звідти - в Америку, де з'єднується з лівим. Потрапити в Америку можна і за іншими тунелях, прокладених під полюсами Землі. На шляху кожного тунелю є "вузлові станції", подібні до тієї, в якій ми зараз знаходимося.

Розповідь батька перервав віддалений звук, схожий одночасно на низький гул і металевий брязкіт. Такий звук видає важко навантажений поїзд, рушаючи з місця або різко гальмуючи. Батько швидко піднявся:

- Все інше докажу по дорозі додому, а зараз нам треба йти звідси.

Ми поспішили вгору по похилому тунелю до виходу, а звук між тим ставав все голосніше. Зібравши залишки сил, ми вибралися назовні і опустилися на землю, щоб віддихатися і трохи перепочити.

- Тунелі, які ти бачив, - продовжив батько, - побудували не люди, а могутні істоти, що живуть під землею. Це їх дороги для пересування з одного кінця підземного світу на інший. А пересуваються вони на літаючих вогненних машинах. Якби ми опинилися на шляху такої машини, то згоріли б живцем. На щастя, звук в тунелі чути на великій відстані, і у нас було достатньо часу, щоб уникнути такої зустрічі. "

Як то кажуть, без коментарів.

Якщо є шляхи сполучення, значить повинні бути і підземні міста, типу того, що виявив себе в Горі Шаста. У книзі "Телос" записано, що "Внутрішня Земля" являє собою велику імперію різних цивілізацій, що складається з 120 підземних Міст Світла, в основному населених гиперборейцами, і декількох міст, що належать лемурійцам і атлантам. Залягають вони на глибині від десятків метрів до декількох кілометрів. І все сполучаються між собою за допомогою тонні-лей. Якщо так, то де ці міста? Припустимо, жителі дійсно перебувають в іншому вимірі і нам невидимі. Ну а їх оселі? Якщо видимі тунелі, значить повинні бути видимі і міста.

У китайській провінції Хунань археологи відкрили засипаний прохід, який привів їх в кам'яний підземний лабіринт з ідеально гладкою поверхнею внутрішніх ходів і приміщень. У великому залі стіни і стеля були прикрашені безліччю наскальних малюнків, серед яких - істоти в сучасному одязі, що сидять в круглому кораблі, типу НЛО, і спостерігають зверху за полюють на диких звірів людьми.

В іншій провінції, Аньхой, в 1999 р простий селянин випадково виявив комплекс печер, який переховувався в надрах священної гори даоссов -Хуашань. Комплекс складається з 36 просторих, рукотворних печер, але археологи впевнені, що знайшли ще далеко не все. Одна з печер, площею 4 800 кв м, включає в себе кілька приміщень: величезний зал з грубо тесаним колонами, басейн і ряд бічних кімнат. Найбільша з усіх, з 26 колонами, названа підземним палацом, має площу 12 600 кв м. Інші печери з підземними річками і озерцями з'єднані кам'яними містками, забезпечені сходами і переходами.

Цей комплекс не має склоподібної плівки на стінах. Тут чітко видно сліди зубил, тобто ручної обробки. Дослідників вражає, що кут нахилу внутрішніх стін відповідає зовнішньому рельєфу гори. Вік підземної споруди достеменно невідомий. Грунтуючись на знайдених всередині артефактах, називають орієнтовну цифру 1700 років, що малоймовірно, оскільки ні даоси, які віками жили на схилі священної гори, ні імператори давнини, які приходили на гору за просвітленням, не знали про існування печер. Історія Китаю, однією з найстаріших цивілізацій в світі, налічує 5 000 років. Але про існування такого грандіозного комплексу в ній ні словом не згадується. Якщо таємниці печер Хуашань будуть розгадані, каже влада Китаю, вони стануть в один ряд з Великою китайською стіною і усипальниця імператора Цинь Шихуана.

Особливо багато оповідань і легенд ходить про таємничі тунелях Південної Америки, де пропадають безповоротно цілі експедиції ентузіастів. Це так звані чінканаси в Перу, найбільша археологічна загадка континенту - штучні підземні порожнини, пов'язані нескінченними заплутаними переходами. Легенди індіанців хопі свідчать, що в їх глибині живуть люди-змії. А іспанські переселенці впевнені, що саме там приховано золото інків. Через особливої ​​небезпеки чінканас для життя людей за розпорядженням влади практично всі входи у внутрішній світ забрані важкими чавунними гратами.

На багато кілометрів вони тягнуться в Перу - в районі Куско, Ліма, під Мачу-Пікчу, пустелею Наска, і далі - під болівійським містом Самайпата. Тут в 1971 р експедиція вчених-спелеологів виявила ще один підземний вузол, доступ до якого перетинали скельні блоки. Розчистивши собі дорогу, вони спустилися на глибину близько 100 м і потрапили в величезний зал. Його підлога була викладена блоками, а на гладких стінах незрозумілі написи, що нагадують ієрогліфи. В різні боки від залу відходило безліч тунелів. Деякі з них вели до моря і тривали під його дном.

До цієї гігантської підземної системе, мабуть пронізує всю Південну Америку, є доступ и з Еквадор. Тунелі підземного міста провінції Морона-Сантьяго в основному прямокутні в перерізі і забезпечені вентиляційними трубами, діаметром 70 см, розташованими на рівній відстані один від одного. Спуск з одного горизонтального рівня на інший здійснюється похилими траншеями, що повертають під прямим кутом. І так до глибини 230 м. На кожному рівні просторі приміщення з такими гладкими стінами, що вони і на поверхні не потребували б ні в штукатурці, ні у фарбуванні.

У центрі однієї з "кімнат" щось подібне до столика і семи високих крісел, зроблених з невідомого матеріалу. На стінах малюнки і символи. Серед зображень тварин є і динозаври. Там же була знайдена "бібліотека" з декількох тисяч металевих пластин, розміром 96 на 48 см, з дивними, що не мають аналогів, карбованими знаками і зображеннями - від тваринного світу до космічного. Аргентинський етнолог Хуан Моріц, одним з перших побував у лабіринті і знайшов цю "бібліотеку", вважає, що лабіринт існував за тисячоліття до появи інків, можливо, з середини палеоліту.

Ще більш неймовірна інша історія, пов'язана з підземним світом Південної Америки. У 1972 р, після того як Сальвадор Альєнде звернувся до СРСР з проханням допомогти відродити в країні видобуток міді, в Чилі прибула радянська комплексна експедиція з фахівцями з гірничої справи Н. Поповим і Е. Чубаріна. В процесі обстеження старих занедбаних шахт поблизу міста Чічуана, Попов і Чубаріна виявили вузьку штольню, похило уходившую вниз. Спустившись по ній, вони виявилися в горизонтальній великої шахті з розкритими мідними жилами.

Тільки жили ці вже хтось розробляв, невідомим для них - безвідходним способом. На підлозі лежали лише вже готові мідні злитки, розміром зі страусині яйця, складені акуратними купками на однаковій відстані. А потім вони побачили вигадливий змієподібний механізм, близько метра в діаметрі і довжиною 5-6 м. "Змія припадала до мідної жили і буквально висмоктувала її", не пошкоджуючи породу. За нею слідом йшли такі ж механізми, тільки розміром набагато менше, здатні проникати в більш тонкі жили. Гірників охопив страх і вони просто втекли звідти. Де тут правда, а де фантазія - судити не беруся.

Але питання залишається відкритим - хто і коли (крім нас) зрив надра Землі? Ми - людство, безтурботно живемо собі на нашій рідній планеті століттями, тисячоліттями, перебуваючи в повній впевненості, що є єдиними і повноправними господарями Землі. А тут раптом з'ясовується, що паралельно з нами - під нами - існують інші цивілізації, та не розрізнені, а єдина глобальна система, яка створила взаємопов'язані тунелі-траси, вузлові станції та міста. Причому цивілізації настільки розвинені, що можуть вільно подорожувати не тільки під землею, але і в космосі. (Якщо припустити, що НЛО належать їм.) Хто ж вони, що живуть в світі без Сонця? Чому так наполегливо ховаються від нас? Зі страху перед нашою агресивністю? Через побоювання світла?

А може і ні там вже давно нікого. Були, так вимерли, а місця їх проживання стоять порожніми і закинутими, занурившись в вічну темряву, перетворившись в археологічні пам'ятки? А як же тоді бути з численними повідомленнями з різних країн про техногенного характеру шуми, що доносяться з надр землі, про те, що прокладальників підземних шахт неодноразово лякали і зупиняли ці шуми настільки, що вони все кидали, поспішаючи скоріше забратися геть. А коли про дивних звуках повідомляли відповідним органам, місця розробок оголошувалися закритою зоною і ніяка інформація про них більше не надходила.

Відповісти на ці питання поки що нікому. Залишається повірити, що розумні підземних-ні мешканці є, тільки в іншому, невидимому нам вимірі. У певних груп людей з'явився свого роду спортивний і цілком зрозумілий інтерес - докопатися до істини. Вони навіть назва собі придумали - спелестологи, на відміну від спелеологів, дослідників природних карстових пустот. Створюються цілі організації, цілеспрямовано займаються пошуком таємничих підземних цивілізацій.

Один з таких піонерів "Космопоїськ" - найбільше в Росії і СНД міжнародний рух і Загальноросійський громадський науково-дослідне об'єднання, що досліджує аномальні явища і підземні штучні тунелі, зокрема. Потім виникло Російське Товариство Спелестологіческіх Досліджень (РОСИ), за ним - Ленінградська спелестологіческая партія (ЛСП).

У своїй книзі "Легенда про ЛСП" Павло Мірошниченко, грунтуючись на що проводяться цією "партією" пошуках, розповідає про те, що вся територія Росії, включно з Кримом, Алтай, Урал, Сибір і Далекий Схід, пронизана штучно створеними тунелями.

У 1997 р в місті Стариця була проведена Перша Всеросійська наукова конференція з спелестологія. Організовуються міжрегіональні пошукові експедиції. У 2010 р пройшла Міжнародна науково-практична конференція "Спелеология і спелестологія: розвиток і взаємодія наук".

Не відстає і Америка. Фахівці NASA, спільно з французькими вченими проводять свої дослідження. Ними зафіксовані і нанесені на карти розгалужені мережі тунелів під різними материками.

Не так давно американський журнал The Sun опублікував вражаюче повідомлення агентства NASA. Полягає воно в наступному: кілька років тому радіолокатори бази ВПС США на мисі Канаверал засікли дивні сигнали, схожі на позивні, що лунали з глибини землі. І з тих пір вони повторюються з незмінною постійністю раз в два місяці. Фахівці агентства природно спробували їх розшифрувати. І хоч до кінця цього зробити поки не змогли, але прийшли до однозначного висновку, що сигнали посилають не просто розумні, а високорозвинені істоти, так як в їх основі лежать складні математичні формули. Те, що вже розкодувати, розголосу не підлягає. Місцезнаходження джерела сигналів до сих пір не визначено.

Якщо вдасться довести, що підземні цивілізації не міф, а реальність, це стане найбільшою сенсацією XXI століття.

Мідні таблиці можна подивитися на відео тут:

На фото: У підземному тунелі.

СЕНСАЦІЯ №1 ХХI СТОЛІТТЯ МОЖЛИВА

Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в   вересневому номері   Кругозір, далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою Каліфорнійська Гора Шаста, про яку я розповідала в вересневому номері "Кругозір", далеко не єдине місце можливого проживання під землею розумних істот, - вважають ті, хто впритул займається даною дилемою.

Спелеологи різних країн, пише геолог Е.І.Воробьев, академік РАН, переконані, що крім тунелів метро, ​​бункерів, шахт і різних природних печер, утворивши шихся в результаті трансформації земної кори, існують підземні порожнини, створені цивілізаціями, які передували людської.

Не виключено, що мова йде про взаємозалежної всепланетної мережі тунелів, по якій можна потрапити в будь-яку точку земної кулі. Адже знаходять їх не тільки в надрах континентів, а й під ложем морів і океанів. І що найдивніше, вік найбільш древніх підземних трас визначають в мільйони років.

При прокладанні цих таємничих тунелів були використані високі технології, незбагненні навіть для сучасної гірничодобувної промисловост-ти. Більшість з них немов би випалювалися в скельних породах під термічним і механічним впливом одночасно, які утворили на їх стінах надзвичайно міцну і гладку склоподібну плівку, товщиною всього в 1-1,5 мм.

У різних частинах світу зустрічаються і вертикальні, трубоподобную колодязі, глибиною від десятків до декількох сотень метрів, з такою ж оплавленою поверхнею. Уфологи впевнені, що це місця входу і виходу НЛО. (Протягом багатьох років періодично надходять повідомлення про дивні літаючі об'єкти, зникаючих в горах або виринає з дна океану.)

Переконатися в наявності розгалужених підземних порожнин військовим США дав можливість випадок, що стався в середині минулого століття. Коли на одному з полігонів Невади був проведений підземний ядерний вибух, а на військовій базі в Канаді, що знаходиться на відстані 2 тисяч км від нього, зафіксували раптовий підскік рівня радіації, в 20 разів перевищив норму. Розслідування виявило поруч з канадської базою печеру, що була входом до підземного лабіринту.

Звичайно, це ще не доказ того, що він має штучне від-ходіння. У надрах Північноамериканського континенту вистачає багатокілометрових карстових пустот, сталактитових і Сталагмітовий печер чудової краси. Але ось яку історію розповідає англійський письменник Девід Айк (David Icke) в своїй книзі "Найбільший секрет":

У американських індіанців Хопі є легенди про людей-ящера, що мешкають під землею. Рептоіди ці нібито 5000 років тому побудували три підземних міста вздовж Тихоокеанського узбережжя, над одним з яких пізніше виріс Лос-Анджелес. У 1933 р геофізик і гірський інженер Уоррен Шуфелд, озброївшись придуманим нею самою приладом для виявлення підземних порожнин і металів, вирішив перевірити справжність легенди - тієї її частини, що стосувалася Лос-Анджелеса, в якому він жив. І незабаром оголосив, що йому і справді вдалося знайти безліч розгалужених і взаємопов'язаних підземних ходів.

Він не тільки накреслив план підземного міста під Лос-Анджелесом, але і вказав місця скупчення великої кількості золота в кімнатах-печерах. Тоді ж Los Angeles Times опублікувала інформацію про знахідку інженера і складений ним план. Шуфелд домігся навіть від влади дозволу на розкопки і буріння шахти. Але роботи прикрили, тільки-но вони почалися - через виниклу загрозу обвалів.

Через півстоліття інший американець, Рассел Берроуз, зробив заяву, що випадково знайшов систему тунелів невідомої протяжності в штаті Іллінойс, стіни яких покриті малюнками і письменами, а в деяких печерних відсіках - безліч дивних артефактів: малюнки, кам'яні плитки різної величини з написаними або вибитими на них символами і зображеннями людей і тварин.

Серед них дьяволоподобние або крилаті істоти, астронавти в шоломах, напівлюди-напівзвірі, літальні апарати. Є предмети, що нагадують годинник, карти зоряного неба. Є й об'ємні, висічені з каменю голови, мабуть служили підставками для світильників. У камерах-могильниках він знайшов металеві предмети, сокири, наконечники копій, глиняні судини і золоті прикраси. Одним словом, повний набір археологічних скарбів.

Так як Берроуз донині тримає в таємниці місцезнаходження входу в тунелі, навколо його відкриття розгорілися суперечки, скандали і звинувачення в фальсифікації, фальсифікації, "грандіозному шахрайстві" та інших гріхах. Виставлені в інтернеті і в його книзі предмети, нібито вилучені їм з тунелів, викликали у фахівців недо-міння, оскільки їх не можна було віднести до жодної з відомих нам культур. А можливо вони мали відношення до всіх відразу, включаючи сьогоднішній день. Написи на стінах і каменях зроблені чужою мовою, а якщо і знайомому, то все одно нечитабельним.

Найпростіше було припустити, що Берроуз в гонитві за сенсацією, виготовив всю свою колекцію сам. Та тільки аж надто вона численна. Джин Хант, фахівець Товариства курганів Луїзіани, в числі тих, хто вірить у справжність його знахідок. "Я переконана, - пише вона, - що система печер, якою її описує Берроуз, дійсно існує. Моя переконаність грунтується, головним чином, на двох моментах. По-перше, це кількість, по-друге - якість пред'явлених артефактів. Мені видається малоймовірним , щоб хтось міг виготовити таку масу підробок за такий короткий термін. "

Бути може в знайденої першовідкривачем системі тунелів і печер до недавнього часу мешкали представники тієї самої "нижньої цивілізації"? І це вони збирали колекцію артефактів в різні епохи і з різних місць Землі, вільно переміщаючись під землею за своїми "міжконтинентальних швидкісним тунелях"?

У НАДРА - МОЛНИИ, ЗВУКИ, Літаючі МАШИНИ ...

Помічено, що в певних місцях пересічні траси утворюють "вузлові станції", як в системі метро. Вчений і мандрівник Ендрю Томас пише про те, що в Каліфорнії, під горою Шаста, криється один з основних вузлів прямолінійних підземних трас, що розбігаються в різних напрямках і пронизують всю Північну Америку. (До речі, Ендрю Томас, автор знаменитої серед езотериків книги "Шамбала - оазис світла" - син російських емігрантів, його справжнє ім'я Андрій Павлович Томашевський. Формально він австралійський громадянин, але домом своїм вважає всю земну кулю.)

Стародавні підземні тунелі, говорить Томас, йдуть під океани, пов'язуючи Америку з Європою, і з Східною Азією. Частина з них направлена ​​в сторону Нью-Мексико і далі - в Південну Америку. Один такий тунель в 1980 р вивів спелеологів на величезну порожній простір під дном Тихого океану.

Є "вузлова станція" і під Тибетом. За твердим переконанням буддійських ченців, саме там влаштувалися великі вчителі легендарної Шамбали. Є вони і на Кавказі, і в Криму ... Особливий інтерес представляє наявність розгалуженої мережі тунелів Поволжя (у Волгоградській та Саратовській областях) - під Медведицкой гірською грядою, що складається з невисоких горбів (200-380 м). У давнину тут хлюпалося глибоководне море. Нині це одне з найзагадковіших місць на планеті, найсильніша аномальна зона, в якій "може статися все, що завгодно".

Хмари і хмари над грядою, як і над Горою Шаста, часто приймають фантасти-етичні, дивні обриси. З огляду на характер місцевих порід, радіоактивними рудами тут і "не пахне". Але в одному місці є підземне джерело, вода в якому настільки радіоактивна, що притягує до себе блискавки. Сюди з'їжджаються уфологи з усієї країни, щоб побачити на власні очі приземлення дивних літальних апаратів дископодібної і трикутної форми.

Знаменита гряда і своєї розгалуженою мережею тунелів, що пролягає на глибині від 6 до 30 м. На користь їх штучного походження говорить те, що тунелі абсолютно прямі, простягнуті, як по лінійці, на багато кілометрів (наскільки далеко, нікому невідомо), строго витримують заданий напрямок і зберігають однакову ширину - 7 м (в природі такого не буває). У перетині вони або круглі, або овальні.

Під вершиною одного з пагорбів гряди знаходиться "ключова станція" подзем-них шляхів сполучення. При наближенні до неї тунелі збільшуються в діаметрі - спочатку до 20, потім 35 і нарешті до 80 метрів, вливаючись в величезний зал 120-метрової висоти. Ще один міжрегіональний, а можливо і міжконтинентальний вузол зв'язку? За інформацією контактерів, звідси можна потрапити на Кавказ, до Криму, в північні райони Росії, на Нову Землю і далі - на Північноамериканський континент.

Від тунелів, прошиваються континенти в твердих кам'яних породах тутешні відрізняються м'якістю і крихкістю (при ударі інструментом руйнуються). На їх поверхні не знайти слідів прикладання праці - немає швів, немає кам'яної кладки, немає слідів свердління або дроблення. Все це породило у місцевих жителів ідею, що ходи в надрах гряди пропалені кульовими блискавками - занадто частими гостями в тутешніх краях. Чому б і ні, кажуть вони, адже кульові блискавки літають тут тисячами років. Відповідно аномальне місце у двох входів в тунелі, круглий рік притягує грозові розряди, називають урочищем Синьої гори, схилом скажених блискавок.

Ніхто до ладу не знає, хто побудував ці тунелі, а головне - коли і навіщо. Звідси простір фантазії не тільки для місцевих жителів, а й для численних окультистів, яких як магнітом притягує до себе Медведицькій гряда. Одні припускають, що в ній знаходиться секретна військова база ще з часів СРСР і літають над нею не НЛО, а російські літаки. Іншим імпонує версія інопланетного присутності.

Вчені більше схиляються до освітлюваної нами версії древніх цивілізацій. Тим більше, що у місцевої річки Ведмедиця, поряд з селом Нижня Добринка будівельники наткнулися на дуже древній могильник зі скелетами гігантів, зростанням в 2,5 м. Вік могильника не визначений, але мова йде про тисячі років. А на іншому березі річки, в районі села Мілуватка, були знайдені не менш древні останки людей-карликів, зростанням з півметра. Мимоволі згадуються легенди Гори Шаста про велетнів і карликів, що мешкають в ній. Чи не це наочне їм підтвердження?

У Західній Європі, на кордоні Словенії та Польщі, є гірський масив Татри Бескиди. А домінує над ним Бабина гора, овіяна міфами і легендами з незапа-м'ятних часів - ще одне аномальне і загадкове місце на планеті. Не вдаючись в подробиці, обмежуся одкровенням одного місцевого жителя на ім'я Вінсент, яке в 60-х роках минулого століття переказав польський уфолог і фахівець з аномальних явищ Ян Пайонк, професор університету в новозеландському місті Данідін, в листі до свого друга і колеги Роберту Леснякевічу.

Будучи в той час вже в похилому віці, Вінсент повідав Пайонк, як одного разу, багато років тому батько, дочекавшись, коли він досить подорослішає, вирішив, що час настав, і велів йому йти за ним до вершини Бабиної гори. Те, що він збирався показати і розповісти, передавалося з покоління в покоління тільки таким шляхом - на власні очі і усно, від батька до сина.

На висоті 600 м батько підвів його до виступу скелі, і вони разом відсунули в бік хитро закріплену зсередини кам'яну брилу, яка опинилася таємними вратами в підземний світ. Їм відкрився широкий отвір, за яким починався ідеально прямий тунель, овальний в перерізі і такий високий, що по ньому цілком міг ходити цілий поїзд. Гладка поверхня стін і підлоги блищала як скляна, але не ковзала.

"Наш довгий шлях по похилому тунелю тривав до тих пір, поки не привів до просторої зали, схожу на внутрішність величезної бочки, - розповідав Вінсент. - У ній сходилися ще кілька тунелів, деякі з них були трикутного перетину, інші - округлого. У залі знаходилося багато різних, незнайомих мені предметів, а також велика кількість старовинної зброї. "

Ми присіли на великий, кована мідними смугами скриню, і батько знову заговорив:

- По тунелях, які розходяться звідси, можна потрапити в різні країни і на різні континенти. Ось той, що зліва, в Німеччину, потім в Англію, і далі, на американський континент. Правий тунель тягнеться до Росії, на Кавказ, потім в Китай і Японію, а звідти - в Америку, де з'єднується з лівим. Потрапити в Америку можна і за іншими тунелях, прокладених під полюсами Землі. На шляху кожного тунелю є "вузлові станції", подібні до тієї, в якій ми зараз знаходимося.

Розповідь батька перервав віддалений звук, схожий одночасно на низький гул і металевий брязкіт. Такий звук видає важко навантажений поїзд, рушаючи з місця або різко гальмуючи. Батько швидко піднявся:

- Все інше докажу по дорозі додому, а зараз нам треба йти звідси.

Ми поспішили вгору по похилому тунелю до виходу, а звук між тим ставав все голосніше. Зібравши залишки сил, ми вибралися назовні і опустилися на землю, щоб віддихатися і трохи перепочити.

- Тунелі, які ти бачив, - продовжив батько, - побудували не люди, а могутні істоти, що живуть під землею. Це їх дороги для пересування з одного кінця підземного світу на інший. А пересуваються вони на літаючих вогненних машинах. Якби ми опинилися на шляху такої машини, то згоріли б живцем. На щастя, звук в тунелі чути на великій відстані, і у нас було достатньо часу, щоб уникнути такої зустрічі. "

Як то кажуть, без коментарів.

Якщо є шляхи сполучення, значить повинні бути і підземні міста, типу того, що виявив себе в Горі Шаста. У книзі "Телос" записано, що "Внутрішня Земля" являє собою велику імперію різних цивілізацій, що складається з 120 підземних Міст Світла, в основному населених гиперборейцами, і декількох міст, що належать лемурійцам і атлантам. Залягають вони на глибині від десятків метрів до декількох кілометрів. І все сполучаються між собою за допомогою тонні-лей. Якщо так, то де ці міста? Припустимо, жителі дійсно перебувають в іншому вимірі і нам невидимі. Ну а їх оселі? Якщо видимі тунелі, значить повинні бути видимі і міста.

У китайській провінції Хунань археологи відкрили засипаний прохід, який привів їх в кам'яний підземний лабіринт з ідеально гладкою поверхнею внутрішніх ходів і приміщень. У великому залі стіни і стеля були прикрашені безліччю наскальних малюнків, серед яких - істоти в сучасному одязі, що сидять в круглому кораблі, типу НЛО, і спостерігають зверху за полюють на диких звірів людьми.

В іншій провінції, Аньхой, в 1999 р простий селянин випадково виявив комплекс печер, який переховувався в надрах священної гори даоссов -Хуашань. Комплекс складається з 36 просторих, рукотворних печер, але археологи впевнені, що знайшли ще далеко не все. Одна з печер, площею 4 800 кв м, включає в себе кілька приміщень: величезний зал з грубо тесаним колонами, басейн і ряд бічних кімнат. Найбільша з усіх, з 26 колонами, названа підземним палацом, має площу 12 600 кв м. Інші печери з підземними річками і озерцями з'єднані кам'яними містками, забезпечені сходами і переходами.

Цей комплекс не має склоподібної плівки на стінах. Тут чітко видно сліди зубил, тобто ручної обробки. Дослідників вражає, що кут нахилу внутрішніх стін відповідає зовнішньому рельєфу гори. Вік підземної споруди достеменно невідомий. Грунтуючись на знайдених всередині артефактах, називають орієнтовну цифру 1700 років, що малоймовірно, оскільки ні даоси, які віками жили на схилі священної гори, ні імператори давнини, які приходили на гору за просвітленням, не знали про існування печер. Історія Китаю, однією з найстаріших цивілізацій в світі, налічує 5 000 років. Але про існування такого грандіозного комплексу в ній ні словом не згадується. Якщо таємниці печер Хуашань будуть розгадані, каже влада Китаю, вони стануть в один ряд з Великою китайською стіною і усипальниця імператора Цинь Шихуана.

Особливо багато оповідань і легенд ходить про таємничі тунелях Південної Америки, де пропадають безповоротно цілі експедиції ентузіастів. Це так звані чінканаси в Перу, найбільша археологічна загадка континенту - штучні підземні порожнини, пов'язані нескінченними заплутаними переходами. Легенди індіанців хопі свідчать, що в їх глибині живуть люди-змії. А іспанські переселенці впевнені, що саме там приховано золото інків. Через особливої ​​небезпеки чінканас для життя людей за розпорядженням влади практично всі входи у внутрішній світ забрані важкими чавунними гратами.

На багато кілометрів вони тягнуться в Перу - в районі Куско, Ліма, під Мачу-Пікчу, пустелею Наска, і далі - під болівійським містом Самайпата. Тут в 1971 р експедиція вчених-спелеологів виявила ще один підземний вузол, доступ до якого перетинали скельні блоки. Розчистивши собі дорогу, вони спустилися на глибину близько 100 м і потрапили в величезний зал. Його підлога була викладена блоками, а на гладких стінах незрозумілі написи, що нагадують ієрогліфи. В різні боки від залу відходило безліч тунелів. Деякі з них вели до моря і тривали під його дном.

До цієї гігантської підземної системі, мабуть пронизує всю Південну Америку, є доступ і з Еквадору. Тунелі підземного міста провінції Морона-Сантьяго в основному прямокутні в перерізі і забезпечені вентиляційними трубами, діаметром 70 см, розташованими на рівній відстані один від одного. Спуск з одного горизонтального рівня на інший здійснюється похилими траншеями, що повертають під прямим кутом. І так до глибини 230 м. На кожному рівні просторі приміщення з такими гладкими стінами, що вони і на поверхні не потребували б ні в штукатурці, ні у фарбуванні.

У центрі однієї з "кімнат" щось подібне до столика і семи високих крісел, зроблених з невідомого матеріалу. На стінах малюнки і символи. Серед зображень тварин є і динозаври. Там же була знайдена "бібліотека" з декількох тисяч металевих пластин, розміром 96 на 48 см, з дивними, що не мають аналогів, карбованими знаками і зображеннями - від тваринного світу до космічного. Аргентинський етнолог Хуан Моріц, одним з перших побував у лабіринті і знайшов цю "бібліотеку", вважає, що лабіринт існував за тисячоліття до появи інків, можливо, з середини палеоліту.

Ще більш неймовірна інша історія, пов'язана з підземним світом Південної Америки. У 1972 р, після того як Сальвадор Альєнде звернувся до СРСР з проханням допомогти відродити в країні видобуток міді, в Чилі прибула радянська комплексна експедиція з фахівцями з гірничої справи Н. Поповим і Е. Чубаріна. В процесі обстеження старих занедбаних шахт поблизу міста Чічуана, Попов і Чубаріна виявили вузьку штольню, похило уходившую вниз. Спустившись по ній, вони виявилися в горизонтальній великої шахті з розкритими мідними жилами.

Тільки жили ці вже хтось розробляв, невідомим для них - безвідходним способом. На підлозі лежали лише вже готові мідні злитки, розміром зі страусині яйця, складені акуратними купками на однаковій відстані. А потім вони побачили вигадливий змієподібний механізм, близько метра в діаметрі і довжиною 5-6 м. "Змія припадала до мідної жили і буквально висмоктувала її", не пошкоджуючи породу. За нею слідом йшли такі ж механізми, тільки розміром набагато менше, здатні проникати в більш тонкі жили. Гірників охопив страх і вони просто втекли звідти. Де тут правда, а де фантазія - судити не беруся.

Але питання залишається відкритим - хто і коли (крім нас) зрив надра Землі? Ми - людство, безтурботно живемо собі на нашій рідній планеті століттями, тисячоліттями, перебуваючи в повній впевненості, що є єдиними і повноправними господарями Землі. А тут раптом з'ясовується, що паралельно з нами - під нами - існують інші цивілізації, та не розрізнені, а єдина глобальна система, яка створила взаємопов'язані тунелі-траси, вузлові станції та міста. Причому цивілізації настільки розвинені, що можуть вільно подорожувати не тільки під землею, але і в космосі. (Якщо припустити, що НЛО належать їм.) Хто ж вони, що живуть в світі без Сонця? Чому так наполегливо ховаються від нас? Зі страху перед нашою агресивністю? Через побоювання світла?

А може і ні там вже давно нікого. Були, так вимерли, а місця їх проживання стоять порожніми і закинутими, занурившись в вічну темряву, перетворившись в археологічні пам'ятки? А як же тоді бути з численними повідомленнями з різних країн про техногенного характеру шуми, що доносяться з надр землі, про те, що прокладальників підземних шахт неодноразово лякали і зупиняли ці шуми настільки, що вони все кидали, поспішаючи скоріше забратися геть. А коли про дивних звуках повідомляли відповідним органам, місця розробок оголошувалися закритою зоною і ніяка інформація про них більше не надходила.

Відповісти на ці питання поки що нікому. Залишається повірити, що розумні підземних-ні мешканці є, тільки в іншому, невидимому нам вимірі. У певних груп людей з'явився свого роду спортивний і цілком зрозумілий інтерес - докопатися до істини. Вони навіть назва собі придумали - спелестологи, на відміну від спелеологів, дослідників природних карстових пустот. Створюються цілі організації, цілеспрямовано займаються пошуком таємничих підземних цивілізацій.

Один з таких піонерів "Космопоїськ" - найбільше в Росії і СНД міжнародний рух і Загальноросійський громадський науково-дослідне об'єднання, що досліджує аномальні явища і підземні штучні тунелі, зокрема. Потім виникло Російське Товариство Спелестологіческіх Досліджень (РОСИ), за ним - Ленінградська спелестологіческая партія (ЛСП).

У своїй книзі "Легенда про ЛСП" Павло Мірошниченко, грунтуючись на що проводяться цією "партією" пошуках, розповідає про те, що вся територія Росії, включно з Кримом, Алтай, Урал, Сибір і Далекий Схід, пронизана штучно створеними тунелями.

У 1997 р в місті Стариця була проведена Перша Всеросійська наукова конференція з спелестологія. Організовуються міжрегіональні пошукові експедиції. У 2010 р пройшла Міжнародна науково-практична конференція "Спелеология і спелестологія: розвиток і взаємодія наук".

Не відстає і Америка. Фахівці NASA, спільно з французькими вченими проводять свої дослідження. Ними зафіксовані і нанесені на карти розгалужені мережі тунелів під різними материками.

Не так давно американський журнал The Sun опублікував вражаюче повідомлення агентства NASA. Полягає воно в наступному: кілька років тому радіолокатори бази ВПС США на мисі Канаверал засікли дивні сигнали, схожі на позивні, що лунали з глибини землі. І з тих пір вони повторюються з незмінною постійністю раз в два місяці. Фахівці агентства природно спробували їх розшифрувати. І хоч до кінця цього зробити поки не змогли, але прийшли до однозначного висновку, що сигнали посилають не просто розумні, а високорозвинені істоти, так як в їх основі лежать складні математичні формули. Те, що вже розкодувати, розголосу не підлягає. Місцезнаходження джерела сигналів до сих пір не визначено.

Якщо вдасться довести, що підземні цивілізації не міф, а реальність, це стане найбільшою сенсацією XXI століття.

Мідні таблиці можна подивитися на відео тут:

На фото: У підземному тунелі.

Бути може в знайденої першовідкривачем системі тунелів і печер до недавнього часу мешкали представники тієї самої "нижньої цивілізації"?
І це вони збирали колекцію артефактів в різні епохи і з різних місць Землі, вільно переміщаючись під землею за своїми "міжконтинентальних швидкісним тунелях"?
Ще один міжрегіональний, а можливо і міжконтинентальний вузол зв'язку?
Чи не це наочне їм підтвердження?
Якщо так, то де ці міста?
Ну а їх оселі?
Але питання залишається відкритим - хто і коли (крім нас) зрив надра Землі?
Хто ж вони, що живуть в світі без Сонця?
Чому так наполегливо ховаються від нас?
Зі страху перед нашою агресивністю?

Новости