Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Риболовля на Ахтубе - огляд найцікавіших місць для риболовлі на Ахтубе

  1. Риболовля на Ахтубе
  2. Легендарна Тридцятка, маршрут
  3. Похід по Криму - 22 маршрут
  4. Маршрути: гори - море

Астрахань і область

Риболовля на Ахтубе

При одній згадці слова "Ахтуба" фантазія рибалки починає малювати картини виведення величезних сомів, бронзових сазанів, запеклих жерехів і судаків ... Місця ці так популярні, що можна сміливо стверджувати: тут побував кожен другий московський рибалка, не кажучи вже про рибалок тамбовських, воронезьких, рязанських, волгоградських.

Тільки в минулому році Астраханську область відвідало 470 тисяч туристів з різних куточків нашої країни. На легендарну річку їдуть з Пітера, Мінська, Єкатеринбурга. У риболовецькому світі Ахтуба стала чином збірним. І якщо ваш товариш їде на Ахтубу, ще не відомо, де він буде ловити насправді: на Ахтубе або на одному з її незліченних рукавів і приток (найвідоміші серед них Ашулук, Харабалик, Мангут). Або на єриках, на протоках, що з'єднують Ахтубу з основним руслом Волги. Або на самій Волзі. Та це й не важливо. Зрозумілим є одне: десь між Волгоградом і Астраханню чекає його та сама знаменита Ахтубінська рибалка з сомами, сазанами, судаками, з боєм жереха, кипінням котлів сріблястою чехоні, зграями жирують смугастих окунів. Сьогодні ми не будемо розповідати про принади Ахтубинской риболовлі. На цю тему написано вже предостатньо. Постараємося розповісти про самому регіоні з точки зору рибалки-туриста.

Почнемо нашу подорож від кордону астраханської області і підемо вниз за течією. Верхів'я Ахтуби і простори Волги в безпосередній близькості до Волгограду розглядати не будемо: природа і риболовля тут далеко не та, що ми очікуємо, вирушаючи на Ахтубу. Їхати ж за тисячу верст, щоб порибалити трохи краще, ніж в Підмосков'ї, мабуть, не варто.

Найбільш цікаві для рибалки місця починаються приблизно в ста кілометрах вниз за течією від Волгограда. Тут вже менше населених пунктів, берега живописніше, умови лову - на будь-який смак. Сьогодні в цьому районі серйозних баз, на жаль, немає, якщо не вважати закритою клубної бази "Ким-дельта" під Ахтубинский, яка приймає тільки своїх постійних клієнтів, так невеликий базочкі під Ступіно, неподалік від острова Тренін. А тому в цьому районі рибалять лише в основному "дикі" туристи, розташовуючись в незліченних наметах прямо на берегах Ахтуби, Волги, єриків і проток, благо і місця тут відмінні, і їхати недалеко. З Москви до обраної стоянки можна дістатися годин за 12-14.

"Дика" зона простягається вниз за течією ще кілометрів на 100-120. І тільки в районі селища Сасиколі, а точніше в 12 км від нього, прямо на березі Ахтуби розташована добре всім відома база "Дельта" - старійшина цих місць. Зараз база працює в основному з постійними клієнтами. А місця на літній сезон зазвичай повністю заброньовані вже взимку.

У 40 кілометрах вниз за течією Волги в околицях населеного пункту Замьяни, на острові між Волгою і річкою Енотаевка розташована невелика турбаза "Замьяни", більш відома рибалкам під назвою Кабанячий острів. У 2000 році база була взята в оренду, почалася реконструкція і будівництво нових будинків.

Вниз за течією Ахтуби до Харабали і ще далі аж до Трехречья, знову тягнуться дикі місця, уподобані наметовиків. З давніх-давен славиться цей район відмінною риболовлею, та й під'їхати до Волги і до Ахтубе можна практично до будь-якій точці. Через колгоспні пороми і понтони польовими дорогами пробираються рибалки в самі свої заповітні рибні місця.

У трехречья Ахтуба розливається трьома рукавами: головне русло - власне Ахтуба, Мангут (Кріуша) і Харабалик. Це, мабуть, кращі місця для риболовлі на всій Ахтубе. Природа сама створила тут ідеальні рибальські угіддя. Глибокі ями, незліченні вигину, обриви, перекати, мілини, коряжники - все це щільно зосереджено всього на декількох квадратних кіло метрах. Рибалці доступні відразу три річки! Не випадково зйомки більшості фільмів по рибалці на Ахтубе проходили саме тут.

Приблизно в 40 км нижче за течією Ахтуби, на березі Еріка Банний розташована невелика база "Алімовскій плесо". Прилеглі до бази рибальські місця не можна назвати кращими, та й народу навколо повнісінько, адже на протилежному березі Ахтуби розкинулося велике село селітрених. І тим не менше, багато рибалок задоволені. У дерев'яному будиночку затишніше, ніж в наметі, і що не менш важливо, є човни. А на риболовлю можна і обплавати кілометра за два-три, де народу поменше.

Продовжуючи наш шлях по основному руслу Волги в сторону Астрахані, спустимося до населеного пункту Замьяни. Тут розташований мальовничий острів Гусячий, неподалік від якого варто плавучий готель-дебаркадер. Риболовля тут хороша, хоча і не завжди проста: часом знайти рибу на широких волзьких просторах ой як не легко! Але зате тут часто трапляються рекордні екземпляри.

Джерело: worlds.ru

Назад в розділ

Легендарна Тридцятка, маршрут

Через гори до моря з легким рюкзаком. Маршрут 30 проходить через знаменитий Фішт - це один з найграндіозніших і значущих пам'яток природи Росії, найближчі до Москви високі гори. Туристи нічого проходять всі ландшафтні та кліматичні зони країни від передгір'їв до субтропіків, ночівлі в притулках.

Похід по Криму - 22 маршрут

З Бахчисарая в Ялту - такої щільності туристичних об'єктів, як в Бахчисарайському районі, немає ніде в світі! Вас чекають гори і море, рідкісні ландшафти і печерні міста, озера і водоспади, таємниці природи і загадки історії, відкриття і дух пригод ... Гірський туризм тут зовсім не складний, але будь-яка стежка дивує.

Гірський туризм тут зовсім не складний, але будь-яка стежка дивує

Маршрути: гори - море

Адигеї, Крим. Вас чекають гори, водоспади, різнотрав'я альпійських лугів, цілюще гірське повітря, абсолютна тиша, снежники в середині літа, дзюрчання гірських струмків і річок, приголомшливі ландшафти, пісні біля вогнищ, дух романтики і пригод, вітер свободи! А в кінці маршруту ласкаві хвилі Чорного моря.

Новости