Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Le Dauphine: Прохоров користувався послугами елітного "ескорт-агентства"

За інформацією видання, поліція підозрює, що Прохоров користувався послугами елітного "ескорт-агентства", що діє при австрійському туроператора, який обслуговував російських туристів в Куршавелі
Михайло Прохоров був затриманий у вівторок вранці в Куршевелі під час поліцейської операції, яка проводилася одночасно в 3 готелях: Byblos, Lana, Airelles, пише французька Le Daupine
Поки що прокуратура Ліона проявляє надзвичайну обережність і намагається нічого не коментувати. Як зазначає видання, напередодні ввечері двоє підозрюваних були раніше затримані

Глава "Норнікеля" і співвласник компанії "Інтеррос" 41-річний мільярдер Михайло Прохоров підозрюється французькими слідчими в тому, що користувався послугами елітного "ескорт-агентства", що діє при австрійському туроператора, який обслуговував багатих російських туристів в Куршевелі, пише французька Le Dauphine (Повний текст на сайті Inopressa.ru ).

Прохоров був затриманий у вівторок вранці в Куршевелі під час поліцейської операції, яка проводилася одночасно в 3 готелях: Byblos, Le Lana, Les Airelles. Операція проводилася прокуратурою міста Ліона в рамках розслідування справи про міжнародну сутенерської мережі . Всього, за даними французьких ЗМІ, були затримані 26 осіб, в тому числі російські бізнесмени, пише AP (повний текст на сайті Inopressa.ru ).

В операції брали участь до 50 французьких поліцейських. За інформацією газети "Ведомости" , Прохорова і його супутників затримали в якості свідків по факту сутенерства. Посольство РФ у Франції підтвердило факт затримання 26 росіян, зазначивши, що 15 затриманих вже звільнені .

У бесіді з "Інтерфаксом" головний прокурор Ліона Ксавье Рішо уточнив, що Михайло Прохоров перебуває в управлінні поліції Ліона. "Йде перевірка його можливих зв'язків з неповнолітніми дівчатами. Проблем з його розміщенням і гарячим харчуванням немає", - заявив він. Увечері в четвер, за повідомленням французьких ЗМІ, Рішо оголосив, що доля затриманого глави "Норильського нікелю" вирішиться вже 12 січня.

У будь-якому випадку, перевірка його причетності до правопорушень повинна бути завершена до ранку суботи. Раніше в четвер прес-аташе посольства РФ у Франції Сергій Парінов заявляв, що за французькими законами попередній висновок може тривати до чотирьох діб.

Відзначимо, що згідно з французьким законодавством, ні надання, ні використання інтимних послуг не є кримінально караним діянням, якщо тільки мова не йде про неповнолітніх. Згідно із законом у Франції переслідується лише сутенерство, організація мережі проституції.

За словами Рішо, з Прохоровим у вівторок увечері було затримано 27 осіб, в тому числі 10 російських дівчат (за інформацією Le Dauphine - дівчат було 8), які були відпущені в той же день, і два помічники Прохорова, а також співробітники австрійського агентства, яке займалося організацією його перебування на гірському курорті Куршевель. В даний час під вартою залишаються 10 чоловік. "Однак ситуація змінюється з кожною хвилиною", - сказав він.

У компанії Animations Services (найнятої австрійським туроператором для організації концерту групи "Звери", за який Прохоров, за даними французьких ЗМІ, заплатив близько 200 тисяч євро), Ріхард Шмайль не приховував подиву: "Ми часто працюємо з цим австрійським агентством, і ніколи у нас не було жодних проблем. Але я ні разу не спілкувався безпосередньо з ним. Нам завжди платить посередник ", пише в іншій замітці Le Dauphine (Повний текст на сайті Inopressa.ru ).

Раніше в четвер вдень французькі ЗМІ повідомляли, під вартою перебувають 11 осіб. Разом з Прохоровим, за даними французьких ЗМІ, поліція також затримала його партнера, президента девелоперської компанії "Сіті" Олега Байбакова. У четвер увечері Байбаков через начальника управління громадських зв'язків "Сіті" Наталію Орєхову спростовує інформацію про своє затримання в Куршевелі. У заяві Байбакова, переданому в "Інтерфакс", йдеться: "Я відпочиваю на курорті з сім'єю і до мого подиву дізнаюся зі ЗМІ про те, що мене затримала поліція. Офіційно заявляю, що ніхто мене не затримував. Я перебуваю у вільному доступі, на зв'язку. Після повернення з відпустки, із засобами масової інформації, які розмістили недостовірну інформацію про моє затримання, що ганьбить мою репутацію, ми будемо розбиратися офіційним шляхом через суд ".

За даними французьких ЗМІ, Прохоров підозрюється в тому, що він був клієнтом агентства, яке постачає дівчат "для відпочинку" заможним відпочиваючим. Як зазначає Le Dauphine, наслідок серед іншого має визначити, яку роль відігравало в цій справі австрійське бюро подорожей, яке поставляло дівчат клієнтам, використовуючи якесь російське модельне агентство.

За інформацією видання "Газета GZT" , В рамках розслідування справи про організацію мережі висококласних борделів, які діяли в Альпах, французька влада вилучили 65000 доларів з номерів в двох чотиризіркових готелях. Слідство вважає, що послугами цих борделів Михайло Прохоров користувався регулярно. Працюючі в них дівчата, мабуть, займалися проституцією тільки епізодично, приїжджаючи в Альпи в сезон свят. Їхні послуги оплачувалися не грішми, а подарунками з дорогих магазинів, що діють на курорті. Така ж "сезонна" робота, додає Associated Press, практикується на французькій Рив'єрі.

Тим часом за версією ліонських журналістів, затримання російських бізнесменів може бути пов'язано не тільки з проституцією, а й з наркотиками і відмиванням грошей. Посилаючись на журналіста ліонського видання Le Progres , "Ведомости" пишуть, що серед затриманих і депутат Держдуми, прізвище якого не називається.

Спікер Держдуми Борис Гризлов заявив в четвер журналістам, що в Держдумі інформацією про затримання у Франції депутата не мають і з подібним питанням треба звертатися в посольство РФ у Франції. як повідомив "Ехо Москви" депутат Держдуми РФ Олександр Лебедєв, сам неодноразово бував в Куршевелі, серед затриманих у Франції "російського депутата, швидше за все, немає".

"Якщо там хтось і був з депутатського корпусу, то сенатор, у нас депутати начебто все на місці", - висловив своє припущення про особи затриманих Олександр Лебедєв. "Є сенатор, який раніше був представником" Інтерроса "в органах держвлади", зауважив Лебедєв, коментуючи повідомлення про затримання в Куршевелі персон, що входять до списку найбагатших людей планети. Лебедєв назвав "нісенітницею" і "нонсенсом" інформацію про "сутенерстві та проституції" в зв'язку із затриманням в Куршевелі співвласника компанії "Інтеррос" Михайла Прохорова.

Міністр внутрішніх справ Франції Ніколя Саркозі назвав "курйозної" інформацію про затримання у Французьких Альпах декількох російських підприємців, у тому числі мільярдера Михайла Прохорова, повідомляє РІА Новини" . "Ось що буває з людиною, яка прагне до задоволень. Цікаво", - посміхаючись, сказав міністр на прес-конференції у відповідь на прохання журналістів прокоментувати інформацію про затримання Прохорова.

За інформацією Le Dauphine, все почалося з того, що в лютому 2005 року в аеропорту Chambery французького міста Воглан був затриманий громадянин Австрії з каталогом дівчат з ескорту, який призначався для зимових багатих туристів. Після цього слідчі терпляче збирали докази, і тільки в жовтні 2006 року було прийнято рішення розпочати попереднє слідство у цій справі. Його ведуть три лионских судді-слідчого.

Головний прокурор Ліона повідомив, що слідство у цій справі триває вже шість місяців, але уточнив, що в відношенні затриманих поки не вдалося встановити їх причетність до цієї справи. За повідомленням агентства Reuters, Ксав'є Рішо заявив в четвер увечері, що затриманого Михайла Прохорова незабаром звільнять. За його словами, після перевірки з'ясувалося, що немає фактів ні проституції, ні звідництва.

Раніше Рішо заявляв, що затриманим росіянам можуть пред'явити звинувачення: це вирішиться в четвер увечері або п'ятницю вранці, коли вони постануть перед прокурором. Поки що прокуратура Ліона проявляє надзвичайну обережність і намагається нічого не коментувати. Втім, французькі інформаційні джерела стверджують, що ніякої кримінальної справи відносно російських бізнесменів і зокрема Михайла Прохорова порушено не буде.

В "Норильському нікелі" заявили, що все це "абсолютно непорозуміння, яке має в самий найближчий час благополучно вирішитися, тому що менеджмент" Норильського нікелю "- абсолютно законослухняні люди, що займаються серйозним бізнесом". "Ніякої офіційної інформації немає, вона не надходила ні з яких офіційних французьких джерел. Гендиректор у відпустці і буде на роботі в понеділок", - сказав "Інтерфаксу" глава департаменту громадських зв'язків "Норильського нікелю" Сергій Черніцин.

Спецоперація проти "трейдера російських красунь"

Цю операцію по боротьбі з проституцією і сутенерством проводили близько 50 поліцейських. Менеджер курорту Куршевель Зенін Деніз заявив, що у вівторок французька поліція проводила операцію не тільки в Куршевелі, а й на деяких інших курортах. У Куршевелі, за його інформацією, поліцейські перевірили три готелі, причому обшукували в основному номера росіян.

Серед російських туристів в Куршевелі вже поширилася чутка, що затримання Прохорова пов'язано з його захопленням жінками. Очевидці відзначали, що бачили його на днях в компанії "занадто молодих" дівчат. Правда, інший завсідник цього курорту і цінитель жінок стверджує, що "з віком там все було в порядку".

Олігархи традиційно злітаються на зимовий відпочинок в Куршевель. Їх відпочинок, особливо їх неодруженої частини (Михайло Прохоров - самий завидний наречений Росії з 6,4 млрд доларів в кишенях), супроводжується бурхливими проявами плотської любові. Відомо, що дівчат в Куршевель привіз "трейдер російських красунь" Петро Лістерман , Відомий тим, що знайомить дівчат з мільйонерами.

- Довідка: who is mr Лістерман

Третього січня, в день народження глави "Інтерроса" Володимира Потаніна, його партнера Прохорова в місцевому клубі Les Caves чекала окрема ложа в центрі залу і цілий гарем молодих красунь. Петро Лістерман скромно стояв біля барної стійки і спостерігав за тим, що відбувається. "Я приїхав з родиною ... Культурно відпочиваю, але так, щоб вони (олігархи) розуміли, що без мене - нікуди", - заявив він МК. Але частина красунь скористалася "самовивозом", тобто приїхала в Куршевель без сторонньої допомоги.

Лістерман відомий в певних колах тим, що допомагає юним леді, що володіє відповідною зовнішністю, потрапити під приціл очей мільйонерів. Як стверджує сам Лістерман, про його здібностях добре обізнані в найзоряніших колах на Заході. Так, йому приписують авторство зустрічей якогось олігарха з Сибіру з Ніколь Кідман, Шарліз Терон і Монікою Белуччі.

Останні роки Михайло Прохоров - завсідник в зіркових палацах Куршевеля або в лижній школі курорту, як і інші олігархи (Абрамович або його партнер Потанін, вже кілька днів перебуває в Куршевелі). Він всюди славиться як людина, "витрачає купу грошей", пише Le Dauphine. Він так полюбив це місце, що недавно купив тут два шале.

"Саме завдяки йому російські дізналися Куршевель, - пояснює пан Лоран з Secury Max, що працює з ним (як і багато на" курорті ") вже шість років. - Він дуже щедра людина, і це гідно оцінюють ті, хто надає послуги. Можливо , занадто хороший в порівнянні з іншими російськими клієнтами, але я не здивований, що ним зацікавилася поліція ".

Абсолютно непомічені спочатку, перевірки і затримання, здійснені у вівторок рано вранці, згодом наробили багато шуму, викликавши не завжди ясно формулюються питання, зазначає французьке видання. У вівторок вдень по побажанню муніципалітету ця тема виявилася під покровом таємниці, і не в останню чергу з економічних причин. "У гіршому випадку десять років роботи виявляться марними. Якщо це внутрішня французька проблема, подивимося, до чого це призведе, - сказав один з працівників сфери обслуговування, який побажав залишитися невідомим." Люди бояться, що всі інші теж можуть виїхати, і це буде серйозний удар по нашій економіці ", - сказав інший.

Новости