Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Фукусіма

  1. Загальна інформація
  2. Швидкий перегляд інформації про місце
  3. Додати фотографії до місця
  4. Карта пам'яток Додати місце
  5. Кухня і ресторани Фукусіми
  6. клімат Фукусіми
  7. Фукусіма. Погода сьогодні
  8. чайові
  9. Мобільний зв'язок і інтернет
  10. Приводи відвідати:

Японське місто Фукусіма, відомий своєю сумною історією, розташувався в північно-східній частині острова Хонсю. Назва міста перекладається як «острів щастя», і дійсно, якби не сталася тут у 2011 році в результаті землетрусу аварія на АЕС, назва міста повністю б себе виправдало. Адже чудова природа цього місця, численні ліси, гарячі джерела, гори і озера в усі часи приваблювали туристів в Фукусіму, і робили це місце найбільшої курортною зоною країни.

Загальна інформація

Місто Фукусіма знаходиться на острові Хонсю, в Японії, на річці Абукума, в 290 кілометрах від Токіо і є адміністративним центром префектури Фукусіма. Місто займає площу 767 квадратних кілометрів, за даними перепису населення за 2014 рік кількість місцевих жителів Фукусіми становить 283.090 осіб.

Першооснова на місці нинішнього міста була заснована невелике село Синобу. У XII столітті на території села було зведено великий Фукусімська замок, і поступово навколо нього утворився місто. Однак замок до наших днів зберігся. В епоху Едо місто славилося як місце виробництва якісного шовку. З роками місто росло й розвивалося, і незабаром став адміністративним центром префектури, після чого банк Японії відкрив в Фукусімі свій офіс, який став національним банком регіону Тохоку. Статус міста Фукусіма отримала в 1907 році.

У 2011 році, в результаті сильного землетрусу, який викликав цунамі, постраждала і АЕС «Фукусіма-1». Це викликало серйозні екологічні проблеми для всього світу. Територія в 20 кілометрах від місця катастрофи визнана зоною відчуження, однак залишати саме місто японці не мають наміру. Вся справа в чисельності та щільності населення, жителі Фукусіми не мають наміру втрачати свої дорогоцінні житла, і сподіваються відмити вулиці і будинки від радіоактивного пилу.

Вся справа в чисельності та щільності населення, жителі Фукусіми не мають наміру втрачати свої дорогоцінні житла, і сподіваються відмити вулиці і будинки від радіоактивного пилу

Рейтинг місця на основі оцінок мандрівників

кількість рекомендують


Кількість відвідали місце

Кількість відвідали місце

Рейтинг місця на основі оцінок мандрівників

кількість рекомендують


Кількість відвідали місце

Швидкий перегляд інформації про місце

Закрити

Додати відгук

Додати фотографії до місця

Додати відгук

Додати відгук

Карта пам'яток Додати місце

Вибір альбому для завантаження фото


транспорт Фукусіми

Дістатися до Фукусіми можна на літаках, які здійснюють регулярні рейси з різних країн світу. Внутрішньоміське повідомлення здійснюється численними автобусними маршрутами, що зв'язують між собою всі райони міста і навколишні селища і села.
Дістатися до Фукусіми можна на літаках, які здійснюють регулярні рейси з різних країн світу

Кухня і ресторани Фукусіми

Дістатися до Фукусіми можна на літаках, які здійснюють регулярні рейси з різних країн світу. Внутрішньоміське повідомлення здійснюється численними автобусними маршрутами, що зв'язують між собою всі райони міста і навколишні селища і села.
Дістатися до Фукусіми можна на літаках, які здійснюють регулярні рейси з різних країн світу Так як Фукусіма є досить великим містом з численним населенням, проблем з нестачею магазинів тут немає. Це стосується і мережевих японських продуктових супермаркетів і великих торгових центрів і молів.

клімат Фукусіми

Клімат в місті помірний мусонний, з жарким, але вологим літом і прохолодною зимою. Середня температура в липні +24 градуси, найхолодніший місяць року - грудень із середньою температурою -3,6 градуса.
Клімат в місті помірний мусонний, з жарким, але вологим літом і прохолодною зимою

Фукусіма. Погода сьогодні

Фукусіма: особливості

У 2011 році, в результаті найсильнішого в Японії землетрусу і наступного за ним цунамі, в місті сталася радіаційна аварія максимального сьомого рівня за Міжнародною шкалою ядерних подій.
У 2011 році, в результаті найсильнішого в Японії землетрусу і наступного за ним цунамі, в місті сталася радіаційна аварія максимального сьомого рівня за Міжнародною шкалою ядерних подій

чайові

У Фукусімі, та й у всій Японії чайових не беруть, якщо іноземний мандрівник через незнання залишає гроші на столику в кафе, барі чи ресторані, офіціантка вважатиме своїм обов'язком наздогнати такого туриста навіть на вулиці і повернути йому гроші, які він забув на столику. У деяких випадках спроба дати чайові в Японії може бути розглянута як образу, Вас можуть відчитати за цю справу. Так, чайові не прийняті у покоївок, таксистів, носильників і так далі, тому здачу при розрахунку Ви отримаєте до копійки завжди.
У Фукусімі, та й у всій Японії чайових не беруть, якщо іноземний мандрівник через незнання залишає гроші на столику в кафе, барі чи ресторані, офіціантка вважатиме своїм обов'язком наздогнати такого туриста навіть на вулиці і повернути йому гроші, які він забув на столику

Мобільний зв'язок і інтернет

Більшість російських операторів на острові Хонсю швидше за все працювати не будуть, навіть при підключенні роумінгу. Тому після прильоту в Фукусіму доведеться придбати місцеву сім-карту.
Більшість російських операторів на острові Хонсю швидше за все працювати не будуть, навіть при підключенні роумінгу

Приводи відвідати:

Відправитися в Міхару і побачити тисячолітню вишневе «дерево-водоспад»; побувати на вулкані Бандай в Національному парку Озі; відправитися на гірськолижний курорт Adatara Kogen Resort; побувати на екскурсії по зоні відчуження у АЕС «Фукусіма-1».



рекомендують відвідати

Новости