Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найбільший аеропорт Стамбула імені Ататюрка закриють і перетворять в сад

Найбільший діючий аеропорт Стамбула імені Ататюрка перетворять на «Народний сад», повідомив в інтерв'ю турецькій державної телерадіокомпанії TRT президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Відбудеться це після закриття головних повітряних воріт в Туреччині в жовтні 2018 року і перенесення всіх рейсів в новий аеропорт Стамбула.

«Після приходу до влади ми висадили мільярди дерев і будемо продовжувати наші зусилля, щоб внести вклад в зашиту навколишнього середовища Туреччини», - зазначив Ердоган.

Новий аеропорт Стамбула відкриють 29 жовтня 2018 року. Першим на льотне поле приземлиться літак президента Туреччини. Після цього, в період з 30 по 31 жовтня, сюди будуть перенесені всі рейси з аеропорту Ататюрка. 31 жовтня IATA-код Ататюрка IST буде переданий новому аеропорту Стамбула.

Новий аеропорт знаходиться в 35 км від міста і буде з'єднаний зі Стамбулом лінією метро. Рішення про будівництво нового аеропорту та закриття аеропорту Ататюрка було пов'язано з перевантаженістю останнього і неможливістю його подальшого розширення. За підсумками 2017 року аеропорт Ататюрка обслужив 63,7 млн ​​пасажирів.

Найбільший діючий аеропорт Стамбула імені Ататюрка перетворять на «Народний сад», повідомив в інтерв'ю турецькій державної телерадіокомпанії TRT президент Туреччини Реджеп Ердоган

Новий аеропорт Стамбула станом на травень 2018 року. фото аеропорту

Новости