Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Міжнародний аеропорт Казані: офіційний сайт, онлайн табло, розклад рейсів

  1. Історичні факти, основні дати функціонування аеропорту Казані
  2. структура аеропорту
  3. Зв'язок з аеропортом
  4. Онлайн табло аеропорту Казані
  5. Додаткове обслуговування клієнтів
  6. Сервіс для VIP-клієнтів
  7. Умови провозу багажу

Точкою прибуття авіаційних суден в Татарстан є федеральний аеропорт, що знаходиться в столиці - місті Казань. Маючи міжнародний статус, підприємство обслуговує авіалінії внутрішнього і зовнішнього повідомлення. Від центру міста повітряний хаб відокремлює відстань в 27 кілометрів. Цілодобове функціонування аеродрому дозволяє пропускати потік пасажирів чисельністю приблизно в два мільйони людини за рік.

Щоб отримати уявлення про роботу міжнародного аеропорту Казані, розглянемо найважливіші моменти, історичні факти, опишемо умови обслуговування і дізнаємося, чому сюди прагне більша частина туристів Росії.

Історичні факти, основні дати функціонування аеропорту Казані

У сучасному розташуванні і вигляді аеропорт «Казань» існує з 1979 року. Колись існувала авіакомпанія «Татарстан», здійснювала вильоти з казанського аеродрому, що відбувалося протягом усього періоду перелітної діяльності. Зараз політна площа аеродрому є основною для роботи «Казанського авіапідприємства». Організацію перельотів з аеропорту Казані також здійснює авіакомпанія «ЮВТ Аеро». Злітно-посадкові смуги використовуються як для прийому пасажирських авіалайнерів, так і вантажних літаків.

Політ лайнера Ту-154 в сторону Німеччини з 1987 року поклав початок виконання зарубіжних рейсів зі столиці Татарстану. Мережа маршрутів поповнилася міжнародними напрямками в країни Балканського півострова, а також Європу. Найбільш привабливими для вітчизняних туристів стали напрямки в такі країни як:

  • Монголія і Китай;
  • Туреччина і Таїланд;
  • Фінляндія та Греція;
  • Іспанія та інші держави.

З плином часу потік людей, які бажають скористатися послугами аеропорту Казані, став збільшуватися. Після двохтисячного року застаріле будівлю вже не могло вмістити стільки вилітають або прилітають пасажирів. Тому виникло питання будівництва нових залів і поновлення старих будівель. До того ж було впроваджено урядове рішення про облаштування аеродромного комплексу до святкування тисячоліття міста.

В ході поетапної реконструкції по генеральному плану, розробленому в 2005 році, був оновлений один з терміналів, а також відкрито нову сучасну будівлю. З 2013 року обидва авіатерміналу ведуть повноцінне обслуговування клієнтів. У переобладнанні взяла участь французька компанія «Thomson-CSF».

За підсумком реалізації планового проекту, очікувана пропускна здатність повітряних воріт в наступному році збільшиться до 5 мільйонів чоловік щорічно.

структура аеропорту

Сучасне покриття смуг аеродрому має до здійснення посадки та зльоту великих авіалайнерів. Сьогодні одна з двох смуг відповідає суворим вимогам ІКАО, маючи 2-ю категорію сертифікування. Літаки типу Boeing 747 є суднами, які приймаються інфраструктурою аеропорту Казані на постійній основі.

Аеровокзал комплексу включає три термінали. Приміщення основного будівлі аеропорту Казані пропускає більшу частину клієнтів. Тут виконується обслуговування міжнародних перельотів (по повітряної території ближнього зарубіжжя), а також внутрішніх рейсів міжрегіонального значення. Найбільший з них (термінал 1А) займає площу 20 тис. Кв. метрів, де поміщається:

  • 19 реєстраційних зон;
  • 6 секторів паспортного контролю;
  • 4 пункту управління безпеки.

Два основних пасажирські термінали, для зручності переміщення людей, з'єднує наземний перехід. Термінал 2 створений спеціально для солідних пасажирів і високопоставлених осіб, тому розміщений в окремій будівлі, і відрізняється високим рівнем обслуговування. Він оснащений комфортними конференц-залами для проведення ділових зустрічей і переговорів.

З казанського аеродрому забезпечуються перевезення по повітряним маршрутами в знамениті міста Росії від Москви і Санкт-Петербурга до Іркутська. Чартерні і регулярні перельоти міжнародного масштабу пов'язують столицю Татарстану з повітряними портами Барселони, Парижа, Праги, Лондона, Пхукета, Гоа, Дубая і ін.

Основа функціонування аеропорту Казані відповідає актуальним вимогам до якості обслуговування клієнтів і повітряного транспорту.

Зв'язок з аеропортом

З розвитком технологій люди набувають більше бажання користуватися доступними і простими способами придбання проїзних талонів на будь-який вид транспорту, не витрачаючи зайвий час і кошти. Авіаквитки тут не виняток. Практично кожна авіакомпанія створює власну платформу в інтернеті, щоб надати зручні послуги своїм клієнтам.

Багато повітряні туристи цікавляться можливістю купити квитки на літак з центру Татарстану в різні точки Росії. Контактні дані аеропорту Казані можна знайти декількома способами:

  • зателефонувавши за телефоном довідкової служби: +7 (843) 267-88-07;
  • надіславши листа за e-mail: [email protected] ;
  • на офіційному сайті в інтернеті: kazan.aero .

Звернувшись будь-яким з цих варіантів, ви легко отримаєте консультацію по виниклих питань. На сторінках сайту містяться необхідні відомості про місцезнаходження аеропортного комплексу та можливі способи дістатися до нього. Тут вказані ціни, тарифи і вартість послуг, що надаються.

Кожен користувач може скористатися сервісом онлайн-табло для уточнення деталей рейсу, ознайомитися зі схемою розташування терміналів, розкладом приміських поїздів. Сервіс надає можливість залагодити передпольотний формальності, не виходячи з дому. Адже забронювати і купити квиток можна тепер в будь-який час доби.

Онлайн табло аеропорту Казані

На чому виїхати з аеропорту після прильоту

Дістатися з аеропорту Казані можна в будь-яку точку міста на міському транспорті. На дорогах курсують автобуси за кількома маршрутами. Від чотирьох автостанцій за графіком відходять міжміські рейсові машини. Також досить зручно і дешево можна проїхати в центр або на околицю Казані на залізничному транспорті.

Деякі туристи використовують службу таксі або орендований автомобіль. До відомої казанської готелі автобус або маршрутне таксі №197 доставить пасажира за 1,5 години. Одна поїздка обійдеться в 40 рублів. Зупинка міжнародний аеропорт «Казань» розташована недалеко від аеровокзалу. Автобусна лінія працює з 6 ранку до 10 вечора.

Раз о другій годині від аеропорту Казані в місто можна поїхати на Аероекспрес або електричці. Купити квиток рекомендуємо відразу ж в касі або використовувати термінал самообслуговування. Станція знаходиться між терміналами 1 і 1А. Вартість квитка - 40 руб. Поїздка займе 30 хвилин. Відправлення складу залежить від часу прильоту і часто змінюється.

Якщо рейс прибуває вночі, то вам краще вдатися до послуг таксі, які очікують на стоянці аеропорту, або заздалегідь замовити трансфер. Водій фірми-перевізника зустріне такого пасажира з іменною табличкою в аеропорту, і допоможе з перенесенням багажу. Як показує практика, таксі, замовлене заздалегідь в офіційних сервісах, безпечніше і обійдеться значно дешевше, ніж підібране при виході з терміналу. Майте на увазі, що для виклику машини існують спеціальні стійки.

Жителі міста, добираючись на особистому автотранспорті, мають можливість скористатися паркувальним комплексом «Народний», і залишити автомобіль на час своєї відсутності. Ціна стоянки за добу складе від 80 до 200 руб. в залежності від того, на який період бронюється місце. Крім того, після прибуття в точку призначення, можна орендувати автомобіль в зоні прильоту терміналу 1А.

Краще вибрати і зарезервувати прокатне авто ще перед вильотом лайнера. Без попереднього замовлення може не виявитися вільних машин.

Додаткове обслуговування клієнтів

Повітряна гавань Казані - максимально зручний комплекс. Тут використовується сучасне обладнання. Високотехнологічне оснащення дозволяє надавати широкий комплекс послуг, які можуть знадобитися мандрівнику. Для зручності пасажирів авіавузол пропонує наступні види обслуговування:

  • Кімната матері та дитини. Приміщення розраховане для розміщення вагітних на пізніх термінах і жінок з дітьми до 14 років. Тут є ігровий комплекс, кухня з необхідною побутовою технікою, місце для годування і сповивання, туалет і ванна, а також спальні місця.
  • Медична зона. Цілодобове надання першої допомоги. Безкоштовні послуги надаються маломобільних пасажирам при пересуванні між терміналами. Тут проводиться огляд для отримання допуску в зал матері з дитиною.
  • Камери зберігання. Плата за збереження багажу становить 300 рублів за перші, і по 50 рублів за кожну наступну добу.
  • Філії банків, банкомати, платіжні термінали, пункт обміну валют. Тут можна здійснити платіж або грошовий переказ, відкрити строковий вклад, оформити карту, обміняти валюту. Щоб правильно звернутися до банківського сервісу, зробіть це до реєстрації.
  • Упаковка багажу. Правильно упакований багаж полегшує догляд і перевезення, вберігає від забруднення, пошкоджень і крадіжок. Упаковують машина впорається із завданням за 1-2 хвилини. Послуга є платною.
  • Відділення пошти. Якщо залишилися незавершені справи, можна звернутися в місцеве ОПС. Тут проводиться відправка та одержання листів, переказів, посилок. Купівля поштової продукції, лотерей. Режим роботи з 8:00 до 19:00.
  • Магазини. У продажу великий вибір національних сувенірів, подарункових наборів, газети, книги, журнали, товари для подорожей. Є аптечні пункти, продуктові відділи.
  • Готель. У 270 метрах від терміналу 1 розташований готель «Політ». У розпорядження постояльців пропонуються затишні чисті номери і ресторан.
  • Кафе і ресторани. Різноманітне меню: страви швидкого приготування, салати, перші страви, гарячі і прохолодні напої, десерти. Приємна атмосфера, швидке обслуговування дозволять скоротати годинник при очікуванні літака.
  • Паркувальний майданчик, де можна почекати прилітає рейс або початок реєстрації. Безкоштовно дозволяється залишити машину на півгодини.

На всій площі аеровокзалу в обов'язковому порядку і абсолютно безкоштовно відвідувачам доступний Wi-Fi. Що дуже популярно серед клієнтів, що коротають час в залі очікування. Тоді швидше протікають хвилини і години до відльоту літака при затримці рейсу.

Сервіс для VIP-клієнтів

VIP-обслуговування в аеропорту Казані має високий попит. Чекаючи переліт, або після довгого польоту, в VIP-залі казанського аеропорту можна відпочити за стійкою бару або за столиком в ресторані, скористатися телефоном, інтернетом, офісною технікою, подивитися супутникові ТБ-програми.

Для дорогого клієнта завжди в наявності: щоденна преса, масажні крісла, холодні і гарячі закуски, душові кабіни, кімнати для переговорів і ділових заходів. У VIP-зоні обслуговується перший і бізнес-клас. Тут діє індивідуальна реєстрація перельоту, оформлення багажу, доставка окремим транспортом.

Умови провозу багажу

Правила перевезення багажу містять допустимі розміри і вагові характеристики, перелік речей, дозволених для транспортування.

В аеропорту Казані встановлено такі правила:

  • до провезення приймається багаж, який упакований відповідно до вимог перевізника, і пройшов реєстрацію;
  • клієнт має право оцінити свій обсяг речей. Розмір оплати валізи з оголошеною цінністю встановлюється перевізником;
  • одне місце розраховане на багаж, що не перевищує 50 кг. Вантаж, відповідний по вазі норми безкоштовного провозу, не оплачується;
  • існує встановлений список провозяться безкоштовно речей, для яких не потрібні оформлення, зважування та маркування;
  • Дозволяється перевезення домашніх тварин і птахів, оплачується за встановленими тарифами.

Перелік заборонених до транспортування повітряним транспортом предметів і речовин, міститься у відповідних нормативних документах. Їх легко знайти на сторінці сайту компанії-перевізника. Розшук втраченого багажу здійснюється авіапідприємством після складання письмової претензії. Якщо багаж не знайдено, клієнту виплачується відшкодування.

Процес реєстрації та передпольотного контролю починається за 2-3 години до відльоту. Щоб встигнути пройти всі передпольотний етапи, пасажиру необхідно вчасно приїхати в аеропорт.

Міжнародний аеропорт Казань

Новости