Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Міжнародний аеропорт Хабаровська: офіційний сайт, онлайн табло вильоту і прильоту, розклад рейсів

  1. Трохи історичних фактів
  2. Сучасного вигляду хабаровського аеродрому
  3. Важлива контактна інформація для активних туристів
  4. Онлайн табло вильоту і прильоту аеропорту Хабаровська
  5. Каси з продажу авіаквитків
  6. Торгівельні та інші приміщення
  7. Кафе і інтернет в аеропорту Хабаровська
  8. Як скористатися таксі або приватним авто
  9. Як швидко доїхати до міста

Міжнародний аероузел «Новий» - найбільший на території Далекого Сходу. Серед регіональних вузлів він міцно утримує лідерські позиції за показниками пасажиропотоку і обсягів здійснюваних авіаперевезень всередині країни і за її межами.

Щодня через аеропорт Хабаровська проходить не один десяток авіалайнерів, що здійснюють прямі рейси, а також здійснюються численні непрямі (стикувальні) рейси. Сьогодні цей авіаційний вузол грає велику роль у розвитку та підтримці транспортної сфери Далекосхідного регіону. Інтерактивне розвиток в інтернет мережі принесло новий виток популярності підприємства. Так на сторінках офіційного сайту завжди відображається онлайн табло вильоту і прильоту, а також постійно оновлюється розклад рейсів.

Трохи історичних фактів

Хабаровський порт був заснований в 1938 році, проте будівництво першого комплексу завершилося тільки через 16 років. Спочатку підприємство щогодини обслуговувало не більш 400 чоловік. Після збільшення обсягів здійснюваних перевезень, почалося зведення нової будівлі, розрахованого на перспективу збільшення пропускної здатності. Реконструйований, оновлений відповідно до вимог того часу, термінал відкрив свої двері для пасажирів в 1964 році.

У 1970 році, завдяки організації чартерного рейсу з центру області в японське місто Осаку, аеровокзалу був привласнений статус міжнародного. Через наступні 10 років був виконаний завершальний етап будівництва другої ЗПС довжиною 4 км, після чого стало реальним обслуговування найпотужніших типів авіалайнерів таких марок як:

  • Боїнг 747 - найпопулярніша американська марка турбовентіляціонного пасажирського літака;
  • Ан 124 «Руслан» - великоваговий радянський лайнер, який використовується для перевезення великих вантажів;
  • Аербас А 320 - вузькофюзеляжний літак нового покоління від європейського виробника.

Аеропорт Хабаровська завжди вважався популярним і затребуваним не тільки на далекосхідній землі, а й по містах і областях всього Радянського Союзу. На початку 1990-х років був відзначений рекордний показник величини пасажиропотоку з часу появи повітряної гавані - більше 3 мільйонів пасажирів.

Через три роки було запущено в експлуатацію будівлю нового терміналу, призначеного для організації тільки внутрішніх авіаперельотів по країні.

Щогодини він здатний вмістити до 1500 чоловік. Крім цього, був побудовано приміщення для клієнтів міжнародних авіаперевезень, розрахований на повсякчасне обслуговування авіакліентов в кількості 400 осіб.

Сучасного вигляду хабаровського аеродрому

В даний час будівлі цих двох терміналів успішно продовжують активно експлуатуватися. Решта споруди на території повітряного вокзалу були закриті через свою незатребуваність. З метою залучення більшої потоку авіапасажирів було прийнято рішення про реконструкцію інфраструктури. Роботи ведуться з 2013 року, і за генеральним планом триватимуть до 2019 року. Фінансування будівництва здійснюється за рахунок державних бюджетних коштів.

Найбільший аерохаб Хабаровської області «Новий» можна знайти і ідентифікувати за кодом «KHV», присвоєному міжнародною асоціацією IATA, і коду «UHHH», присвоєному міжнародна організація цивільної авіації ICAO.

Друга категорія ICAO підтверджує, що порт «Новий» пройшов сертифікацію і має можливості для прийому і обслуговування великовагових і великовантажних літаків при будь-яких метеоумовах.

Важлива контактна інформація для активних туристів

Міжнародний аеропорт Хабаровська «Новий» має свій офіційний сайт в інтернет-просторі, де міститься вся необхідна і актуальна інформація для пасажирів. Навіть не дуже досвідчений в інтернеті користувач, зайшовши на сторінку за адресою: www.airkhv.ru , Може легко знайти такі дані:

  • послуги, які стосуються бронювання і покупки квитків;
  • список видів обслуговування, що надаються на території аеровокзалу;
  • доступну карту-схему з зазначенням розташування всіх терміналів, залів і приміщень;
  • розклад рейсів із зазначенням актуальних за часом перельотів на онлайн табло вильоту і прильоту;
  • необхідні відомості про функціонування для партнерів;
  • основну інформацію, що стосується діяльності порту, його об'єктах, плани та перспективи;
  • дані про взаємодію аеропредпріятія з об'єктами ЗМІ;
  • основну контактну інформацію;
  • галерею з відеороликами та фото.

Для людей зі слабким зором інформація відображається в спеціальному режимі, який можна підключити на головній сторінці сайту. У зв'язку з можливими змінами в розкладі, подробиці про потрібному рейсі краще дізнаватися заздалегідь у співробітників аеропорту. Зателефонувати на гарячу лінію фахівцям можна по телефону - 262-006. Також для вас цілодобово доступні каси внутрішніх рейсів (тел .: 262-262), і віконця продажу квитків на міжнародні авіаційні напрямки (тел .: 263-906).

Перед кожним номером не забудьте набрати цифру +7 і код Хабаровська - 4212. Географічне розташування вузла знаходиться за адресою: вулиця Матвіївській шосе, будинок 28Б, поштовий індекс: 680031.

Онлайн табло вильоту і прильоту аеропорту Хабаровська

Зручні послуги для пасажирів

У веденні хабаровської аерокомпанії знаходяться відділення, які використовуються для авіаперевезень по країні (внутрішній), авіаперевезень за кордон (міжнародний) і вантажоперевезень (вантажний відділ).

Вокзал для організації авіаперевезень по країні представляє собою двоповерхову будівлю. Нижній поверх включає в себе: зали для прийому прилетіли і відправляються в політ пасажирів, приміщення, де відбувається реєстрація клієнтів на рейс, а також комфортний зал очікування. На верхньому поверсі розташовуються: VIP-зали, звичайний зал очікування, і простора кімната для пасажирів стикувальних рейсів.

Крім цього, на території внутрішнього залу знаходяться:

  • каси, де продаються квитки;
  • ларьки з друкованими виданнями;
  • торгові приміщення;
  • кімната «Мать и дитя»;
  • банкомати;
  • відділення поштового зв'язку;
  • бар з напоями;
  • обладнання для упаковки багажу.

У міжнародному терміналі для пасажирів доступні багато комфортні умови для спокійного проведення часу до оголошення про підготовку до вильоту. Клієнти всіх авіакомпаній можуть перебувати на території порту, і користуватися гаджетами, стежачи за розкладом рейсів, і переглядаючи дані про свій маршрут на онлайн табло вильоту і прильоту. Офіційний сайт та інші сервіси в інтернет мережі доступні абсолютно безкоштовно завдяки бездротовому wi-fi покриття.

Також для туристів інтернаціональних рейсів відкриті:

  • зали вильотів і прильотів;
  • площі зі стійками для реєстрації;
  • зони представників туроператорів;
  • пункти прийому, видачі і упаковки багажу;
  • стійки для проходження паспортного і митного контролю, огляду багажу;
  • мережу кафе і барів;
  • бутики з різними товарами;
  • бізнес-зал;
  • пункти продажу авіаквитків.

Аеропорт Хабаровська пропонує пасажирам широкий перелік різноманітних послуг. У місцевих кафе і ресторанах є смачне і різноманітне меню. Кожен може привезти в пам'ять про поїздку красиві сувеніри, що продаються в місцевих крамницях. Ділові люди, які не звикли втрачати час дарма, за попередньою домовленістю з адміністрацією польотної організації, можуть організувати і провести переговори в спеціальних приміщеннях, оснащених всім необхідним для цього.

У просторому бізнес-залі, розрахованому на 116 осіб, є все для того, щоб час в очікуванні рейсу пролетів непомітно:

  • м'які крісла та дивани;
  • безкоштовний доступ до wi-fi;
  • газети і журнали, свіжа преса;
  • закуски і напої, сервіровані за принципом шведського столу;
  • ванна кімната з потрібними предметами гігієни;
  • надійна камера зберігання.

Стати відвідувачами цього залу можуть пасажири, які летять в бізнес-класі, а також власники спеціальних карт, що підтверджують статус VIP-клієнта.

Для всіх інших перебування в бізнес-залі платне, і його вартість обійдеться в 4500 рублів. Оплату можна здійснити готівкою або за допомогою банківської карти (безготівково). Режим роботи бізнес-залу має цілодобовий.

Каси з продажу авіаквитків

Міжнародний авіаційний пункт виконує роль посередника між клієнтами і авіакомпаніями, або туристичними фірмами, тому купити авіаквитки на різні рейси можна в спеціальних касах, розташованих усередині терміналів. Тут також можна придбати квитки на ж / д транспорт, автобус або оформити бронь на номер в готелі, що знаходиться в будь-якому куточку планети. Крім аеровокзалу, квитки на літак продаються в будівлі Адміністрації р Хабаровська.

Завжди в розпорядженні туристів, що вибрали складні маршрути, зал, який призначений спеціально для тих, хто подорожує з пересадками і повинен провести якийсь час в порту в очікуванні посадки на наступний рейс. В цьому залі є зручна і м'які меблі, кондиціонери, ігрова зона для дітей, телевізор з великим екраном.

Пасажири можуть в будь-який момент перекусити в кафе. Господарі закладів пропонують великий вибір різноманітних і смачних страв, а також напоїв. А з вікна залу відкривається прекрасний вид і можна спостерігати за приземленням і зльотом великих пасажирських літаків.

Торгівельні та інші приміщення

У магазинах, розташованих в будівлі аеровокзалу, можна вибрати і купити найрізноманітніші товари: їжу, напої, сувенірну продукцію, речі, які можуть стати в нагоді в поїздці. У авіатуристів також є можливість зняти кошти в банкоматі, звернутися до послуг поштового відділу або салону стільникового зв'язку, скористатися платіжним пунктом, купити букет квітів.

Зал очікування «Мать и дитя» знаходиться в будівлі внутрішнього терміналу, і буде дуже зручний для тих, хто подорожує з маленькими дітьми молодше 7 років, або супроводжує дитину-інваліда віком до 14 років. Правом на відвідування цієї кімнати мають також ті, хто вирушає в поїздку з кількома дітьми за умови, що одному з них не виповнилося 7 років. У приміщенні для молодих мам є все для того, щоб навіть тривале очікування було комфортним для дітей та їх батьків. Продумана система обслуговування незвичайних клієнтів включає безліч зручностей:

  • є спеціально обладнана кухня з усією необхідною технікою, одноразовим посудом, меблями (включаючи дитячий стільчик для годування);
  • спальня з дитячими ліжечками, пеленальним столиком і необхідними постільними речами;
  • дитяча ігрова зона, оснащена дитячими меблями, гіркою і телевізором з дитячими каналами.

При вході в зал необхідно пред'явити документи, що засвідчують особу і квитки на літак з посадковим талоном. Зал працює цілодобово, платити за перебування в ньому не потрібно. Забороняється проводити в зал тварин і перебувати там в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

Кафе і інтернет в аеропорту Хабаровська

Туристи, охочі перекусити, можуть вибрати будь-яке кафе чи бар, які є в кожному з терміналів. До вибору є різноманітне меню, яке включає холодні і гарячі супи, закусочні і десертні страви, напої російської кухні, приготовані, в тому числі по популярним рецептами далекосхідної кухні.

Безкоштовна бездротова мережа дозволяє підключиться з будь-якої точки будівлі аерохаба. В даний час практично всі пасажири використовують можливості безкоштовної мережі, чекаючи свій літак, щоб тримати своїх рідних в курсі всіх новин і подій.

Для перегляду розкладу рейсів на офіційному сайті, досить пройти спеціальну авторизацію, що дозволяє безкоштовно користуватися інтернетом протягом півгодини. Після цього необхідно знову підтвердити свою обліковий запис, щоб доступ до мережі інтернет і онлайн табло вильоту і прильоту був відновлений.

Як скористатися таксі або приватним авто

Замовити машину можна, звернувшись в диспетчерську службу, що знаходиться в будівлі внутрішнього будівлі. Телефонна заявка також дуже популярна серед туристів, що прилітають з міст РФ і зарубіжжя. Як і в багатьох аерохабах федерального значення, на привокзальній площі хабаровського авіавузла розташована стоянка і платна парковка. Залишити свій автомобіль перед перельотом можна на охоронюваній зоні, яка знаходиться біля входу у внутрішній термінал. При цьому можна скористатися послугами:

  • короткостроковій паркування (протягом перших 15 хвилин машина знаходиться на стоянці безкоштовно, за наступні часи необхідно внести оплату через спеціальний платіжний пункт);
  • довгостроковій (добової) парковки, на якій можна залишити машину на тривалий час. Принципи оплати і користування ті ж, що і на короткостроковій парковці;
  • отримати спеціальну карту, яка дозволить в будь-який час продовжити стоянку, або забрати машину.

Після виходу з будівлі вокзалу, більшість туристів спрямовуються в готель «Аерополіс». У будь-якого пасажира повітряного лайнера є можливість забронювати і зняти комфортний готельний номер. Готель розташований зовсім поряд з аеровокзал. Її гостям гарантовані відпочинок в найкомфортніших умовах, хороший сервіс, смачне харчування, великі і затишні номери. До переліку додаткових послуг входять: служба таксі, прання білизни в пральні, можливість купити потрібні лікарські препарати в аптеці.

Ціни за перебування знаходяться в прямій залежності від типу номера і класу обслуговування, і коливаються в межах 1200-6000 рублів. Оформити бронь і внести оплату можна заздалегідь, остаточно визначившись з датою і часом поїздки.

Як швидко доїхати до міста

Аерохаб «Новий» та обласний центр розділяє відстань всього лише в 10 км. Доїхати до міста можна кількома способами:

  • замовивши машину в службі таксі - офіційно з авіапідприємством співпрацює перевізник «TAXI-City 27», середня ціна за поїздку становить від 300 до 400 рублів;
  • скориставшись індивідуальним трансфером - за попередньою домовленістю біля будівлі вокзалу вас чекатиме водій, який зможе відвезти на будь-який потрібний вам адресу;
  • на автобусі - від авіавузла до мкр. «Південний» щодня з пів на сьому ранку до 20.00 год. Їздить автобус No 18, а до залізничного вокзалу з шести годин дня до восьмої години вечора - автобус No 35, інтервал в їх русі в середньому становить 7 хвилин;
  • на маршрутках No 60 або 80 - рух починається о 6:55 ранку, і закінчується о 20:20, кожна наступна маршрутка приходить через 7-20 хвилин;
  • на своєму автомобілі (якщо ви повертаєтеся в місто і раніше залишали його на короткостроковій або довгостроковій парковці).

Всім любителям подорожей неодмінно варто побувати в Хабаровську, одному з найкрасивіших міст нашої країни, і одночасно відвідати найбільший аеропорт на далекосхідній землі. Відстежуйте розклад рейсів на офіційному сайті http://airkhv.ru, де завжди оновлюється онлайн табло вильоту і прильоту літаків. Подорожуйте із задоволенням! Незабутні враження кожному гарантовані!

Реконструкція Хабаровського аеропорту

Новости