Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Кишинів: онлайн табло вильоту і прильоту, офіційний сайт, розклад рейсів

  1. Характеристика Аеропорту Кишинева
  2. Історичні факти
  3. Суспільна діяльність
  4. Зручне онлайн табло аеропорту Кишинева
  5. Термінали аеропорту Кишинева
  6. Всі послуги в аеропорту Кишинева
  7. Зона VIP LOUNGE в аеропорту Кишинева
  8. Стоянка для автомобілів в аеропорту Кишинева
  9. З міста в аеропорт

Аеропорт в місті Кишинів вважається головною повітряною гаванню Республіки Молдови. Авіагавань є транзитним вузлом номер один для країн-учасниць Європейського Союзу і Азії. Відстань між столицею і аеровокзал становить 15 кілометрів. У столичному аеродромі базується авіакомпанія Air Moldova, яка виконує 50% пасажирських перевезень. Інша частина перельотів розподіляється між Turkish Airlines, Lufthansa, S7 Airlines, Air Baltic і іншими.

У період з 2008 по 2010 роки носить горде звання найкращого з аеропортів в країнах СНД. Трохи пізніше в 2011 році, і в 2013 і 2014 роках отримує приз як найбільш швидко розвивається аеровокзал в Співдружності Незалежних Держав.

Характеристика Аеропорту Кишинева

Злітно-посадкова смуга, яка була побудована ще в Радянському Союзі, залишається найбільш протяжної у всій Східній Європі. Ширина смуги - 50 метрів, довжина - 3,5 кілометра.

Режим роботи повітряної гавані цілодобовий. Інтернаціональні коди повітряних воріт Кишинева: IATA - KIV; ICAO - LUKK. Вокзал є єдиним міжнародним аеропортом в Молдавії, внаслідок чого має сильну завантаженістю. Пристосований під будь-які види літаків. У 2000 році проводилася масштабна реконструкція в аеропорту. За підсумками будівництва перон аеровокзалу обзавівся 27 місцями для паркування повітряних лайнерів. У свою чергу було відремонтовано і льотне поле, що сильно підвищило пропускну здатність летовища міста Кишинів.

Історичні факти

1 вересня 1944 був випущений наказ про формування в Молдавії цивільної авіації. Офіційний початок роботи аеродрому в місті Кишинів стартувало 19 вересня 1944 року. В першу чергу було налагоджено авіасполучення всередині Республіки. Перші рейси по території СРСР почалися в 1945 році і проводилися за такими напрямками:

  • Москва;
  • Київ та інші міста України;
  • Одеса;
  • Сочі;
  • Мінеральні води;
  • Ленінград.

У 1974 році побудували іншу будівлю для розміщення повітряної гавані Кишинева. Аеропорт почав активно розвиватися. До 1990 року кількість провозяться пасажирів зросла до 1 мільйона. Також 13 вересня 1990 року збулося грандіозна подія: перший міжнародний переліт у напрямку Кишинів - Франкфурт. Рейс справив Ту-134. Але через пару років обсяг перевезень різко скоротився, і аеровокзал майже простоював. Влада Республіки провели ряд процедур, і аеропорт став незалежним і набув міжнародного статусу.

Як говорилося раніше, на початку 21 століття уряд Молдавії за допомогою інвестицій Європейського банку провела масштабне перетворення аеропорту. Цікавий факт, що для повернення грошей, узятих у банку, керівництво аеропорту ввело податок в розмірі 10 доларів для кожного пасажира. У 2011 році кредит був погашений. Сьогодні повітряна гавань обслуговує 425 пасажирів за одну годину і відправляє в небо 17 рейсів за добу.

Щодня зі столичного аеровокзалу 17 авіакомпаній літають в 23 міста, розташованих в Азії, на Близькому Сході і в ЄС. Одним із затребуваних рейсів є Кишинів - Москва, за ним йдуть Стамбул, Верона, Франкфурт, Анталія, Мюнхен.

Суспільна діяльність

Міжнародний аеропорт Республіки Молдови називає своєю головною перевагою - гарантію виконання безпечних перельотів і надання послуг на вищому рівні. Аеропорт завжди розглядає всі побажання своїх клієнтів і націлений на те, щоб у пасажирів залишалися тільки хороші спогади про роботу аеровокзалу в цілому. Також керівництво компанії веде активну діяльність в суспільному та соціальній сферах, привертаючи увагу майбутніх пасажирів і показуючи масштаби і можливості авіагавань. З 2011 року були проведені різні заходи:

  • Перша виставка Малої Авіації;
  • Навчання аварійно-рятувальної та протипожежної бригад;
  • Щорічний день відкритих дверей на честь початку авіаційної діяльності в Республіці Молдова. Всі відвідувачі можуть вільно відвідати льотне поле і побувати в салонах представлених літаків.

Для всіх пасажирів і відвідувачів аеропорту з 2012 року на останньому поверсі аеровокзалу стала доступна оглядовий майданчик, звідки відкривається приголомшливий вид для любителів авіації. Можна спостерігати за злетами і посадками різних авіалайнерів.

Значущою подією в житті аеропорту стало відкриття багаторівневої стоянки для автомобілів, що значно спростило процедуру парковки. Аеропорт Кишинева постійно бере участь у різних виставках і форумах, як наприклад три роки тому - інтернаціональний форум з розвитку і росту авіації в країнах СНД.

Зручне онлайн табло аеропорту Кишинева

У багатьох аеровокзалах світу практикується така послуга, як онлайн табло вильоту і прильоту. Аеропорт Кишинева не є винятком. Які переваги надає цей сервіс. Вся інформація про рейс і будь-яких пов'язаних з ним зміни знаходиться на сайті аеропорту. Для того, щоб подивитися, що цікавлять вас подробиці, необхідно зайти в інтернет, відкрити пошукової браузер і задати пошук по фразі: онлайн табло вильоту і прильоту міжнародного аеропорту міста Кишинів.

Всі дані про авіалайнерах будуть відображені на інтернет сторінці. Якщо відбулися які-небудь зміни в статус рейсу, поновлення тут же з'являться на табло. Це дуже корисно як для зустрічаючих, так і відлітають громадян. Тепер, якщо літак сильно затримується, немає необхідності їхати в аеропорт раніше зазначеного часу прибуття. Варто тільки зайти і ознайомитися з онлайн табло. Представлена ​​інформація, яка допоможе вам швидше зорієнтуватися на сторінці і знайти потрібний літак:

  • Назва усіх авіакомпанії;
  • Номер рейсу;
  • Статус рейсу;
  • Точний час відправлення або прибуття (будь-які затримки вказуються поруч).

Повітряна гавань столиці Молдавії модернізує і покращує пропоноване обслуговування для пасажирів. На сайті стало також є проходження онлайн реєстрації на рейс. Ви вибираєте авіакомпанію, якій летите, заповнюєте спеціальну форму, і все готово. Ви зареєструвалися позачергово.

Термінали аеропорту Кишинева

Аеропорт столиці - це п'ятиповерхова будівля, яке включає в себе один термінал для обслуговування пасажирів, що літають цивільними авіарейсами, і другий термінал для офіційних осіб і особливо важливих персон. Площа аеродрому становить 334 га. Льотне поле обладнано однією злітно-посадковою смугою. ВПП відповідає всім стандартам ICAO:

  1. Перший Термінал - дворівневе будівля загальною площею 10000 м². Великі розміри аеропорту дозволяють в спокійному режимі обслуговувати всі вилітають і прилітають рейси. Пасажирооборот в цивільному терміналі становить близько 1000000 чоловік в рік. Всі офіційні процедури реєстрації на рейс і проходження паспортного контролю здійснюються на першому рівні. Кафе, ресторани, зал очікування і оглядовий майданчик ви знайдете на другому поверсі.
  2. Другий термінал розташовується між першим терміналом і диспетчерської. Відноситься до категорії обслуговування VIP. Цим терміналом користуються особливо важливі персони, офіційні делегації і пасажири, які вважають за краще даний вид обслуговування. Термінал контролюється владою Молдови.

Пасажири, які користуються другим терміналом і відносяться до категорії особливо важливих клієнтів, можуть скористатися наступними перевагами:

  • Проходження всіх контролів і оглядів швидко і легко в супроводі співробітника VIP зони;
  • Багаж буде оформлений і доставлений за призначенням;
  • Wi-Fi у вільному доступі на території всієї будівлі;
  • Закуски і міні-бар;
  • Друкована продукція в широкому асортименті і багато іншого.

Цивільний і Бізнес термінали є одним будівлею. Вони розділені між собою лише кафе. Особливих відмінностей між ними немає. На утримання обох терміналом виділяються пристойні кошти, і вони оснащені всім необхідним.

Всі послуги в аеропорту Кишинева

Щоб пасажири відчували себе в комфортній обстановці, сервіс аеровокзалу надає різноманітні послуги:

  1. Банки і банківські термінали: Euro Credit Bank, Moldova Agroind Bank, Exim Bank.
  2. Відділення пошти.
  3. Велика кількість кафе і ресторанів.
  4. Невеликі магазинчики, де можна придбати напої, журнали, квіти, легкі закуски, біжутерію та інше.
  5. Дитячий майданчик, передбачена для дітей від 3 до 10 років. На майданчику працюють два підготовлених фахівця.
  6. Магазин-бутик шоколаду.
  7. Сервіс упаковки багажу.
  8. Камера зберігання.
  9. Безкоштовний медичний центр для надання першої допомоги, де цілодобово чергує терапевт.
  10. Два конференц-залу для проведення бізнес переговорів, різних презентацій і ділових зустрічей. Обладнаний всім необхідним.
  11. Оренда автомобілів від різних компаній: EuropCar, Avis, Prim-Auto.
  12. Унікальна послуга - Зустріч з хлібом і сіллю. На виході з літака вас зустрінуть молоді люди в національних костюмах з короваєм, які розкажуть про традиції Молдавії і визначні пам'ятки Кишинева.

Про всі цікавлять вас подробиці можна дізнатися, зайшовши на офіційний сайт столичного аеропорту: www.airport.md , Доступний англійською, російською та румунською мовами. Або зателефонувавши за телефоном довідкової служби аеровокзалу: +373 (22) 525-111.

Зона VIP LOUNGE в аеропорту Кишинева

Для економії часу і забезпечення умов підвищеної комфортності в міжнародному аеропорту Молдавії пасажирам надається спеціальна зона VIP LOUNGE. Комфортний зал очікування з професійним персоналом нададуть будь-яку допомогу. Працівники зони VIP попередять про початок реєстрації на рейс, допоможуть пройти паспортний і митний контроль, подбають про доставку багажу. До послуг клієнтів надаються: безкоштовний шведський стіл і широкий вибір напоїв, вся необхідна оргтехніка (комп'ютери, телефони, канцелярія, принтер), безкоштовний Wi-Fi і постійний супровід, і обслуговування пасажирів аж до вильоту.

Перебуваючи в клубі Senator VIP Club, ви відкриваєте для себе більш широкий спектр послуг: можливість багаторазового перебування в зоні VIP LOUNGE, проходження всіх предполітних процедур і вибір місця позачергово, індивідуальний консьєрж, зустріч біля виходу з літака на спеціальному мікроавтобусі і супровід прямо до аеровокзалу .

Стоянка для автомобілів в аеропорту Кишинева

17 травня 2015 року відбулося урочисте відкриття ще однієї дуже корисною послуги для пасажирів. Сучасна та автоматизована парковка є необхідним сервісом як для відлітають, так і для проводжаючих громадян. Четирёхуровневая парковка розрахована на 800 паркувальних місць. Розташована прямо перед терміналом аеропорту. Для зручності водіїв кожен рівень позначений своїм кольором: помаранчевий, червоний, жовтий і сірий.

Стоянка обладнана двома спеціальними вантажними ліфтами. Для людей з обмеженими можливостями передбачені місця для парковки, помічені особливим знаком, також зроблені зручні пандуси для підйому і спуску. Сама стоянка оббита спеціальним светоотражающим і каучуковим матеріалом щоб уникнути автомобільних пригод. Правила користування парковкою:

  • Перед заїздом на парковку необхідно придбати карту в терміналі, яка буде фіксувати час перебування.
  • Карту необхідно зберегти до моменту виїзду, щоб розплатитися за часовий відрізок, який ваш автомобіль провів на стоянці.
  • Вартість послуги: перші 15 хвилин - безкоштовно, далі за 60 хвилин - 35 рублів.
  • Місце для паркування працює цілодобово.

Багаторівнева парковка оснащена камерами відеоспостереження і інформаційним табло, що відповідає всім останнім європейським стандартам. Ваш автомобіль буде в безпеці і під контролем.

З міста в аеропорт

Відстань аеровокзалу від міста становить 15 кілометрів. Існує чотири способи дістатися до аеропорту: громадський транспорт, маршрутне таксі, міське таксі і особистий автомобіль. При використанні сервісу міського таксі називайте наступну адресу: бул. Дачія 30/3, місто Кишинів. Поїздка обійдеться вам від 80-200 рублів. Однак, якщо ви придбали квиток на літак в офісі авіакомпанії Air Moldova, ви можете скористатися послугою безкоштовного таксі, яке доставить вас з міста прямо в аеропорт. Справа в тому, що авіакомпанія уклала договір з керівництвом аеропорту з надання такого сервісу. Уточнюйте інформацію на сайті авіакомпанії або аеропорту.

Громадський транспорт, який курсує до повітряної гавані, ходить приблизно кожні 15-20 хвилин. Автобус №65 йде по маршруту: Центральний ринок - Аеропорт - Шосе Мунчешть, 810. Автобус «А» слід безпосередньо в аеропорт від Площі Кантемира. Маршрутне таксі №65 йде від ЦУМу (Ізмаїльська вулиця) також відразу на аеродром. Міський транспорт працює з 6.00 до 23.00. За поїздку ви заплатите близько 7 рублів.

Якщо ви будете рухатися на орендованому автомобілі, то просто задайте точну адресу в навігаторі або зайдіть в Google або Yandex карти. Для орієнтиру вам необхідно рухатися по проспекту Дачія. Будьте уважні і звіряйте розклад рейсів на сайті аеровокзалу, щоб не запізнитися і вибрати потрібний вид транспорту.

Самий близько розташований до аеродрому готель «Президент» знаходиться в 10 хвилинах їзди. У п'ятизірковому готелі є тренажерний зал, відкритий басейн і японські сауни. У шести кілометрах від готелю розташовується залізничний вокзал.

Міжнародний аеропорт Кишинева

Новости