Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Барселони Ель-Прат: Термінали, авіакомпанії, готель, трансфер: Статті

Аеропорт Барселони Ель-Прат знаходиться приблизно в 10-12 кілометрах від центру Барселони (якщо брати за центральну точку Площа Каталонії, то 12,5 км), на території муніципалітету Ель-Прат-де-Льобрегат, в честь якого і отримав свою назву.

Аеропорт складається з двох терміналів - T1 і T2, відстань між якими - близько 4 кілометрів. Щоб перебратися з T1 в T2 аеропорту Барселони, потрібно скористатися спеціальним шатлом, який курсує між терміналами

Новий термінал T1 був відкритий в 2009 році, площа його становить 500 000 квадратних метрів. Б Про більша частина авіакомпаній обслуговується на сьогоднішній день в T1.

Авіакомпанії, які приймає Tермінал T1 Барселони - члени One World, Star Alliance і Sky Team Group, асоційовані з ними авіакомпанії і авіакомпанії, що виконують інтерконтинентального рейси, серед яких: Adria Airways, Aegean Airlines, Aeroflot, Aerolíneas Argentinas, Air Algerie, Air Baltic, Air Berlin, Air Canada, Air China, Air Europa, Air France, Air Nostrum, Alitalia, American Airlines, Arkia Israel Airlines, Asiana Airlines, Austrian Airlines, Avianca, Ba Cityflyer, British Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Czech Airlines, Delta Airlines, EgyptAir, El Al, Emirates, Estonian Airlines, Finnair, Iberia, Israir, KLM, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Niki Lufthart, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Royal Jordanian, SAS Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, Swiss International Airlines , TAP Portugal, Tarom, Tunisair, Tu rkish Airlines, Ukraine International Airlines, United Airlines, US Airways and Vueling.

З російських авіакомпаній в T1 прилітають тільки рейси авіакомпаній Аерофлот і "Росія".

Авіакомпанії, які приймає Термінал T2 (B) Барселони - Aer Lingus, Air Arabia Maroc, Belavia, Blue Air, Bugaria Air, Evelop Air, Gambia Bird Airlines, Germanwings, Icelandair, Jet2.com, Luxair, Metrojet, Monarch Airlines, Norwegian Air Shuttle, Orbest, Orenair, Pakistan International Airlines, Pegasus Air, Rossiya-Russian Airlines, Ryanair, SkyWork Airlines, SmartWings, Transaero Airlines, Transavia.com, Ural Airlines, UTair, Vim Airlines and Wizz Air. T2 приймає в основному рейси європейських авіакомпаній-лоукостерів і чартерні рейси.

З російських - рейси авіакомпанії «Росія», S7 Airlines, Уральських авіаліній.

У Термінал T2 (C) прилітають сьогодні тільки рейси easyJet і easyJet Switzerland.

У зв'язку з великими розмірами аеропорту Барселони, віддаленістю один від одного терміналів і завантаженістю через пасажирського трафіку рекомендується приїжджати в аеропорт на внутрішні і внутрішенгенскіе рейси як мінімум за 2 години, а на рейси в нешенгенські країни - за 3 години до вильоту.

У зоні вильоту аеропорту Барселони Ель-Прат розташована велика торгова зона, що включає в себе товари дьюті-фрі, бутики і аутлет відомих брендів (одяг, аксесуари, електроніка, спортивні товари, іграшки, подарунки і сувеніри), а також безліч магазинів, де можна купити європейські та іспанські продукти (актуально!). Бренди, представлені в аеропорту Барселони: Loewe, Tous, Versace, Hugo Boss, Timberland, Lacoste, Calvin Klein, Gant і інші.

Шаттл-повідомлення в аеропорту Барселони між терміналами T1 і T2

Час у дорозі між терміналами залежить від різних факторів. У будь-якому випадку при пересадці в аеропорту Барселони майте на увазі, що відстань між ними 4 кілометри, і можливі різні затримки в дорозі.

З Терміналу T1 в Термінал T2 (B і С) => автобус-шатл => 10 хвилин => зупинка шаттла знаходиться в T1 зона прильоту

З Терміналу T2 в термінал T1 => автобус-шатл => 14 хвилин => зупинка шаттла в терміналі T2 (B) зона вильоту та T2 (C) - на виході з терміналу.

З Терміналу T2 (A) в Термінал T2 (B) => пішки => 2 хвилини

З Терміналу T2 (B) в Термінал T2 (C) => пішки 5 хвилин або 1 хвилина на автобусі-шатлі (зупинка шаттла - в T2 (B) зона вильоту).

Готель при аеропорті Барселони

Найближчий до аеропорту Барселони готель називається BAH Barcelona Airport Hotel. Він розташований в місці під назвою Ель-Прат-де-Льобрегат в 2,4 кілометрах від терміналу (~ 5 хвилин). Готель надає цілодобовий безкоштовний шаттл в аеропорт, а в "високий сезон" з травня по жовтень - ще й трансфер в центр Барселони і в круїзний порт (це за додаткову плату).

У T1 і T2 аеропорту Барселони є камери схову. У Терміналі 1 - у вестибюлі аеропорту на рівні 0 (Floor 0), на самому нижньому рівні зони Plaza, а в терміналі T2 - в зоні реєстрації check-in. В T1 камери схову працюють цілодобово, в T2 - c 6.00 до 22.00.

трансфер

Замовити таксі-трансфер в / з аеропорту Барселони можна заздалегідь онлайн через цю форму (Плюси: велика надійна компанія, міжнародний сервіс таксі за місцевими цінами; можна вибрати додаткові послуги, наприклад, дитяче автокрісло; підтвердження замовлення приходить на вашу електронну пошту, а водій чекає біля виходу із зони прильоту з табличкою, на якій вказана ваша прізвище; вартість проїзду відома заздалегідь (без неприємних сюрпризів!); оплата повної суми тільки після прибуття на місце)

); оплата повної суми тільки після прибуття на місце)

Ще по темі:

Як дістатися З АЕРОПОРТУ В Барселоні

З Барселони в Андорру: Як дістатися

Може бути цікаво:

Бас туристик в Барселоні (Який вибрати, купити квиток)

Пам'ятки Барселони, маршрути з фото

Маршрути по Барселоні: Гауді і не тільки

Маршрути по Барселоні: Гауді і не тільки

Новости