Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Гітлер ледь не потонув у дитинстві, але був врятований майбутнім священиком, вважають історики

Гітлер ледь не потонув у дитинстві, але був врятований майбутнім священиком, вважають історики
Хід світової історії часів Другої світової війни міг кардинально змінитися, якби не одне невелике подія, що сталася в 1894 році в Німеччині

Хід світової історії часів Другої світової війни міг кардинально змінитися, якби не одне невелике подія, що сталася в 1894 році в Німеччині, пише сьогодні західна преса. Зокрема газета The Daily Mail розповідає, що згідно виявленим недавно архівів німецьких газет, ім'я Адольфа Гітлера могло назавжди залишитися невідомим після того, як він ледь не загинув в дитинстві.

Газетні хроніки свідчать, що в січні 1894 року якийсь чотирирічний хлопчик провалився під лід на річці Інн в південнонімецькому місті Пассау. Саме тут в той час жила сім'я Гітлера. Потопаючого дитини врятував інший хлопчик. У газеті Donauzeitung, яка описує інцидент, не вказуються імена, але історики схильні вважати, що врятованим дитиною був саме майбутній фюрер Німеччини Адольф Гітлер.

На це, зокрема, вказує свідчення одного священика, який перед смертю в 1980 році розповідав, що його попередник в дитинстві врятував потопаючого хлопчика з річки Інн, і цей хлопчик згодом виявився Гітлером.

Крім того, даний епізод фігурує в книзі під назвою "З Пассау - покидаючи місто, який Гітлер кликав домом" авторства Анни Елізабет Росмус, яка пише, що в ті часи берег річки був "ідилічним місцем для дитячих ігор". Під час однієї з таких забав маленький Адольф впав в річку, вода в якій була надзвичайно холодною, а протягом швидким. На щастя для нього (і нещастя для мільйонів інших людей), хлопчика врятував син господаря сусіднього будинку.

Сам Гітлер також неодноразово розповідав в молодості і пізніше своїм генералам, що будучи дитиною любив грати з іншими дітьми на березі річки в індіанців і ковбоїв, хоча ніколи не згадував про інцидент.

Новости