Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятки Сілезії

  1. Ми відвідуємо Сілезію!
  2. Активний відпочинок в Сілезії
  3. Кемпінг в Тарновських Горах

Давно відомо, що Сілське воєводство - це не лише шахти та сіро-блакитні ландшафти, проте популярна думка все ще створює регіон для тупих туристичних напрямків. І неправильно - у нього може бути не так багато привабливих місць, як, наприклад, Мазурія або Судети, але достатньо витратити хоча б кілька днів, щоб дізнатися, що в ньому є свій шарм.

Ми відвідуємо Сілезію!

Що ми можемо побачити в Сілезії? У провінції є досить багато старих міст, які варто відвідати. Історична частина може похвалитися Ченстохова, Цешин, Пщина або Глівіце, подібно до Рибника, Жорі або Бельсько-Бяли. Тим, хто любить замки, варто відвідати Люблінець, Бендзин, Ольштин поблизу Ченстохова або Підзамче поблизу Огродзеєц. Прихильники сакрального туризму неодмінно вирушать до монастиря в Ясні Гурі, але під час подорожі по Сілезії вони також можуть відвідати базиліки в Пшові та П’єкарі Шлескі або святилище в Турзі Шльоска. Люди, які люблять історію та культуру, можуть слідувати Дерев’яною архітектурною стежкою , що охоплює понад 90 історичних будівель, починаючи від каплиць, лісових будинків та таверн, до дзвіниць. Перебуваючи в Глівіце, туристи часто спрямовують свої кроки до Піастського замку, а також до вул. Тарногорська, де є дерев’яна вежа радіомовлення, вписана в список пам’яток історії - радіостанція Глівіце . Це найвища існуюча дерев’яна споруда в Європі та найвища дерев’яна вежа в світі (111 м).

Активний відпочинок в Сілезії

В регіоні є багато озер, особливо штучних. Найпопулярнішими є озеро Рибніцьке (Рибник), озеро Папрочанське (Тихи), а також Лагуна Сосіна (Явожно) та озеро Лоцке (Łąka поблизу Пщини), гравійні ями на Одері - також популярне місце для літнього відпочинку. Значна частина сілезьких водойм дозволяє проводити водні види спорту. Як бачите, ви можете провести свою відпустку в Сілезії та чудово відпочити біля води, оточеної зеленню. Якщо ви віддаєте перевагу гори та довгі прогулянки, вам також сподобається ваше перебування. Багато туристичних маршрутів Сілезьких Бескидів (включаючи Корбієлов, Вісла, Щирк або Устронь) та райони височини Краків-Ченстохова (Гніздо Орлиних гнізд) очікують розвідки. Любителі активного дозвілля можуть ходити в походи, займатися скелелазінням або відвідувати печери. Також буде щось для любителів незвичайних пейзажів. Вам не потрібно їхати за кордон - під час свята в Польщі ми знайдемо частинку екзотики. І це в Сілезії, зокрема в Dąbrowa Górnicza. Тут розташована західна частина пустелі Бледовська, дуже привабливі райони для людей, які люблять піші прогулянки та верхову їзду. Два маршрути пролягають між Блодувом та Клуччем: жовтий пустельний шлях та помаранчевий Трансюрайський кінський слід.

Кемпінг в Тарновських Горах

В регіоні є дуже багато, щоб запропонувати людям, які цікавляться світом, тим, хто із задоволенням шукає привабливі куточки, не обмежуючись місцями туристичних путівників. І справа не лише в країні - Тарновські Гури - прекрасна відправна точка для подальших подорожей, за межами країни. У всякому разі, ближче до Братислави чи Відня, ніж до Гданська. Ви можете легко поїхати в Остраву або Брно на денну поїздку. Тож якщо хтось планує провести відпустку, інтенсивно досліджуючи, залишається вибрати правильне місце для проживання. У Тарновських Горах є кемпінг, заснований та керується парою незалежних любителів подорожей.

це Camp9 , інтимне місце, де ми можемо відпочити, перш ніж продовжувати подорож, відпочити на грилі чи багаття і провести чудовий час в оточенні зелені. На відстані близько 3 км знаходиться аквапарк, перший подібний об’єкт у Сілезії та один із найсучасніших рекреаційно-купальних центрів у Польщі. Окрім басейнів (відкритий та спортивний), гірки, джакузі чи дитячих басейнів для дітей, гості мають у своєму розпорядженні стрільбище, штучний каток, солярій та сауну, басейн із розсолом та соляну печеру. Будучи так близько, було б гріхом не скористатися багатою пропозицією комплексу.

Що ми можемо побачити в Сілезії?

Новости