Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди поїхати на вихідні: 5 місць недалеко від Києва

Далеко не кожен киянин, пересичений і втомлений від автомобільного смогу, готовий витратити безцінний час своєї відпустки на довгу дорогу до нью-йоркського Бродвею або блукання по лондонській Бейкер-стріт. А з урахуванням курсу долара мотивація пошукати незвичайні місця в межах батьківщини зростає багаторазово. Ми зібрали 5 чудових куточків України, куди можна вирватися з Києва, навіть якщо у вас на відпочинок за все один день часу і обмежена сума грошей.

Планерна гора (с. Ходосівка, Київська обл.)

)

Фото з відкритих джерел

Ми зібрали місця, де можна відпочити, не від'їжджаючи далеко від столиці

Планерна гора - заточене під параглайдінгістов місце в 30 км від Києва, де уроки підкорення небесної стихії чергують з практикою медитації і заняттями йогою. Параглайдінг сам по собі дуже захоплюючий вид спорту, його можна практикувати удвох або поодинці. Але люблять гору не за причетність до неба, а за незайману природу і чудові панорами. А щоб підсилити візуальні враження, рекомендуємо попрактикувати digital detox (тимчасове виключення з життя всіх електронних девайсів). Тільки уявіть: ви, чудова панорама вечірнього Києва в променях призахідного сонця (до міста звідси рукою подати) і спортивний азарт. При таких розкладах тільки бездушна людина потягнеться до кишені за смартфоном. Тут не тільки соціальні мережі, а й робочі листи втрачають свою актуальність.

Дістатися до Планерній гори можна декількома способами. На машині до аутлет-містечка "Мануфактура". Також з автостанції "Видубичі" ходить маршрутне таксі, але в ньому не дуже зручно провозити парашутне спорядження. На велосипеді зазвичай найцікавіше, правда, краще заздалегідь уточнити прогноз погоди.

Блакитне озеро (с. Підгірці, Київська обл.)

)

Фото з відкритих джерел

Чисте озеро і повітря бувалі туристи радять шукати в околицях села Підгірці: на відміну від сусідньої Ходосівки, тут багатолюдно навіть в робочий день. З розваг у води - волейбол, фрісбі, пляжний футбол, прокат катамаранів і водних велосипедів. У пішої доступності від пляжу є кілька кафе і магазинів. А щоб не потонути в горах лимонаду, фастфуду та смаженої картоплі, краще відмовитися від невеликої сумки на користь рюкзака з усім необхідним: від корисних варіантів перекусу до купальника і додаткового акумулятора для смартфона. З таким вмістом, як показав досвід, в Підгірцях безпечніше.

До Блакитного озера з центру Києва - смішні 15 хвилин на машині. На автобусі вийде трохи довше: їх, до речі, два - № 789 і № 309 ходять від автостанції "Видубичі" і довозять до зупинки "село Підгірці".

Збирання на пляжі тут проводять сумлінно і регулярно. Для зручності відпочиваючих передбачена під охороною автопарковка.

Богуславські граніти (м Богуслав, Київська обл.)

)

Фото з відкритих джерел

Якщо вам нецікаво дослідити небесну височінь, а відпочинок на шезлонгу не викликає приємних асоціацій, саме час відвідати славне місто Богуслав. Півтори години на машині - і ви на мальовничих схилах річки Рось. Це не найпопулярніший напрям серед туристів, так що тут спокійно і тихо за столичними мірками.

Унікальні рожеві гранітні брили заввишки 10-12 метрів виглядають так велично і яскраво, нібито саме з узбережжя річки Рось малювали підводний палац Аріель з мультфільму "Русалонька" студії Walt Disney. Але якщо трохи відволіктися від історичних пам'яток старовинного містечка, можна побачити будинки радянської побудови, поруч з якими горланять півні і б'ються рогами кози.

Як ви встигли здогадатися, місто не багатий суперкруті кафе або розкрученими еко-магазинами, все досить скромно.

З автостанції "Видубичі" до Богуслава ходять рейсові міжміські маршрутки з годинним інтервалом (час в дорозі - 2 години). Остання відправляється о 19:30.

Буцький каньйон (с. Буки, Черкаська обл.)

Фото з відкритих джерел

Скельний каньйон вражає уяву туристів своїми епічними пейзажами і нетиповим для України ландшафтом. Каньйон з величних скель, вік яких обчислюється мільярдами років, вже давно облюбували київські фотографи. Дуже ймовірно, що і ви підете їхній приклад і захочете забрати з собою частинку Буцький казки. Але, дивлячись на світ через об'єктив камери, ми лише ризикуємо випустити з уваги щось вартісне - відчути атмосферу, повністю насолодитися кожною миттю.

Дістатися до Буків (при наявності машини) не складе труднощів: їхати по Одеській трасі до містечка Жашків, а звідти згорнути на мосту і продовжувати рух, слідуючи вказівниками. Тим, хто в якості транспорту вибрав автобус, щоб зварити ранкову каву і заповнити їм термокружку, доведеться прокинутися раніше і поспішити на центральний київський автовокзал. Звідти рівно о 9:20 йде через Буки рейс Київ - Маньківка.

Бучанський міський парк (м Буча, Київська обл.)

Фото з відкритих джерел

Український аналог англійського Гайд-парку - доглянуті галявини, стрижені чагарники, білі колони в дусі античних Афін. Відмінний вибір, якщо захочеться втекти з обіймів шумного мегаполісу на день.

Від Києва до Бучі рукою подати: 15-20 хвилин на маршрутному таксі від станції метро "Академмістечко" - і ви можете насолоджуватися своєю віддаленістю від цивілізації і спокоєм в поєднанні зі свіжим повітрям, насиченим квітучим різнотрав'ям і розігрітими на сонці соснами. З розваг - міні-зоопарк, дитячий майданчик, мотузковий парк, а з бонусів - всю територію парку покриває безкоштовний Wi-Fi.

Як бачимо, для того щоб знайти тишу і отримати естетичне задоволення, зовсім не обов'язково долати тисячі кілометрів і втрачати місяці на оформлення візи, все є поруч, варто лише поглянути на карту України очима туриста.

Новости